Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Messuhype, Cision 2016 ja Radisson Blu Life!

perjantai, 22 tammikuun, 2016

Matkamessut on periaatteessa vasta alkamassa, mutta mie karkasin jo kotimatkalle! Torstain ammattilaispäivät oli ekakertalaiselle mielenkiintoisia ja perjantaina kerkesi haahuilemaan messuhallissa ihan vain huvin ja urheilun vuoksi. Kannatti todellakin tulla.

Tuolta Ruotsin pullakuvien takaa kävin hakemassa inspiraatiota vähän toivottavasti pian tulevaan Björklidenin reissuun!

Tärpit messuille

Aion tänä vuonna harrastaa paljon kotimaan matkailua, joten olimpas iloisesti yllättynyt siitä, miten hyvin Lappi oli esillä! Sodankylä – Pyhä-Luosto – Pelkosenniemi -osastolla oli Luostolle rakennettujen lasi-iglujen havainnemalli, jossa sai käydä sisällä fiilistelemässä miltä tuntuisi olla iglussa yötä revontulten loistaessa taivaalla. Aika mielettömältä. Rovaniemen osastolla siinä ihan vieressä oli esillä Luxury Actionin Teepee Wilderness Camp, joka oli siis luksustelttailua luonnossa. Mahtava konsepti, mutta varmaan minun lompakon ulottumattomissa. Mahtava idea, johon ainakin minä sekä luksuksen, että telttailun ja luontomatkailun ystävänä innoissani tutustuin. Osastolla pääsee kurkkaamaan hotellihuoneen palvelut ja puitteet sisältävään telttaan ja esittämään ne kiperimmät kysymykset, kuten: missä täällä on siis vessa ja onko tuolla sisällä talvella kylmä!? Tuleva kotikaupunkini oli muutenkin hienosti ja ISOSTI esillä ja kannattaa siis ehdottomasti etsiytyä paikalle. Lapin kohteet ainakin Levin, Sallan, Rukan, Inarin ja Posion lisäksi olivat kaikki toistensa läheisyydessä ja helposti löydettävissä. Siellä miekin paljon hengailin.

Tältä voisi näyttää lasi-iglussa Luostolla!

Kiinnostaisiko luksustelttailu erämaassa? Tässä teltassa varmasti olisi hyvät unet taattu.

Finnairin osastolle oli tuotu osa A350-koneen matkustamosta, jossa pääsi testaamaan matkustamista Economy Comfort- ja Business-luokissa. Business-puolelle oli vähän jonoa, mutta onneksi odotellessa pääsi maistelemaan mustikkamehua. Parasta.

Suosittelen ehdottomasti muuten suuntaamaan myös Sonera Inspiration-lavalle kuuntelemaan puheita jos kiinnostaa esimerkiksi matkailumarkkinointi ja upeat kohteet. Mondo-lavalle menisin kuuntelemaan Satu Rämön Islannin vinkkejä, koska ne ei ikinä vanhene ja Satulla on aina niin mielenkiintoista kerrottavaa.

Näitä puhujia oli ilo kuunnella. Mukana myös Suomen suosituin instagrammaaja Konsta Punkka!

LISÄKSI käykää ihmeessä matkabloggaajien omalla hyväntekeväisyyskirpputorilla!

Messuissa toiseksi parasta on oikeasti kilpailut. Niitä on niiiin monella osastolla. Voita lennot, voita majoitus, voita kokonainen matka ja niin edelleen. Monissa kisoissa täytyi ladata kuva messuständiltä Instaan tai Twitteriin, ja toisilla täyteltiin lappusiin nimiä. Osallistukaa ihmeessä, messuilla voi tapahtua mitä vain ja nyt niitä kilpailuja on suoraan nenän edessä. Yrittänyttä ei laiteta 😉

Bloggaajatapahtumat on siis se paras juttu, joka vielä ne kilpailutkin voittaa. Kaukana kaiken keskeltä, eli Helsingistä asuessa ei kovin monesti pääse bloggaajien pippaloihin ja tapahtumiin matkaan. Messujen aikaan onneksi suurin osa on paikalla ja fiilis on katossa. Destinations Breakfast, NBE Party, Sonera RoamLikeHome-etkot ja Nordic Travel Bloggers meet up. Oon niin onnellinen näistä kaikista mahtavista ihmisistä joiden kanssa saan tehdä tätä juttua. Aloitin bloggaamisen pari vuotta sitten ihan yksin, mutta koko homman takana on niin upea yhteisö.

Nordic Travel Bloggers meet up Messukeskuksen Fazer Cafessa

Radisson Blu Plaza näyttelee bloggaajalle tärkeää roolia Matkamessujen aikaan. Nordic Bloggers Experience kansainvälisten bloggaajien ja suomalaisten kesken huipentuu NBE bileisiin Plazan Bar 7 Blingsissä ammattilaispäivän päätteeksi. Päätimme siis London and Beyond -Lenan kanssa majoittua kämppistelemään Plazaan. Helpompihan on juhlijan päästä nukkumaan vain hotellin ylempään kerrokseen, kun lähteä taksilla suhailemaan ympäri kaupunkia. Vierailin itse Plazassa Kauno Sviitissä vain kuukautta aikaisemmin, mutta nyt buukkasimme twin-huoneen. Tähän hotelliin ei näköjään tarvi pettyä. Meillä oli moderni, kaunis, puhdas ja tyylikäs huone. Tällä kertaa hyvin nukutun yön jälkeen päästiin maistamaan myös Plazan kehuttua Super Breakfastia! Tämä jäi viimekerralla aikaisen lähdön vuoksi välistä. Jos kattaus on puoli ruokaa, sitä se oli ainakin Plazassa. Minulta saa kiitosta ehkä tähän mennessä laajin näkemäni valikoima siemeniä ja pähkinöitä, sekä lämpimien ruokien puoli. Siitä sai lautaselleen muun muassa röstipottuja, blinejä ja paahdettuja kasviksia. Jälkimmäisiä kaipaisi jokaiselle aamiaiselle. Oli tosi harmi lähteä Plazasta taas niin aikaisin, mutta toiste voi tulla taas ihan lomailemaan!

NBE-party!!

Niin kuin messut ei muuten jo olisi olleet mahtava tapahtuma, päätti Cision listata vuoden parhaat matkablogit juuri kategoriansa bloggaajille otolliseen aikaan: messujen ammattilaispäivän alussa! Tuore listaus julkistettiin ja se tuli minulle ja monelle muullekin aivan totaalisena yllätyksenä. Pääsin onnittelemaan yllättynyttä Archie gone Lebanon-Inkaa hänen ollessa haastattelemassa minua ja Siveltimellä-Sannaa. Oma sijoittumiseni (6.) tuntui myös ihan varpaissa asti. I made it again! Sillä omalla kirjoittelemisella on merkitystä. Sitä on välillä uskomatonta muistaa ja yrittää tunnustaa itselleen. Suuren suuret onnittelut kaikille uusille ja vanhoille listalle päässeille! <3

Nyt mie laitan silmät kiinni junassa matkalla pohjoiseen. Olkoon tämä intercity ajoissa huomenna aamulla ja lähteköön autokin pakkasessa käyntiin, jotta pääsen ihan koti-Sodankylään asti. Messut, hitsi vie, ensi vuotta jo melkein odotellessa!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa

Facebookissa teitä on jo muuten yli 450! Hurraa!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 00:20

  Kiva postaus ja vitsit mikä aamiainen!
  Sulla oli varmasti yksi pisimmistä messureissuista. Harmittaa kun en itse pääse lähtemään edes tästä Tampereen kyljestä, mutta eilen syntyneistä koiranpennuista ei nyt irrottauduta…

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 11:35

   Kiitos Jane! Oli muuten tuota aamiaista tänä aamuna vähän ikävä kun saavuin Rovaniemelle. Huh hui, siihen vois aina tottua. 🙂
   Voi surku ettet pääse! Ensi vuonna sitten paremmalla ajalla ^^

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 18:03

  Oli kiva tavata Maarit sua! Munkin mielestä todella onnistuneet messut. Ja ihana toi tonttukuva. 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 19:22

   Samoin Meri! Bloggaajia on aina hauskaa treffata. Näiden jälkeen oon aina niin haikeana ja toivon kovasti uusia miittejä bloggaajien kesken pian 🙂 Kiitos, otin niitä varmaan kakskymmentä 😀

 • Reply Kaukokaipuun Nella lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 18:43

  Retkipaikkalainen <3

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 19:21

   No siis, sekin tottakai! Ansaitsee ihan oman juttunsa piakkoin <3

 • Reply Inka maanantai, 25 tammikuun, 2016 at 09:08

  Vuhuu, olipa makijaa nähä messuilla! Ja vitsi mää oon vieläkin ihan pökerryksissä siitä torstain uutisesta, huh huh!

  Olipa kiva nähä!! <3 Mää ilmoittelen, jahka meidän Rollon aikataulu selviää!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 25 tammikuun, 2016 at 13:28

   Se oli ihan makkeimmillaan! Hahaa, miepä uskon sen että olet 🙂 Oli ihan huiput pari päivää. Ens vuoden messuja jo ootellessa. Teretulemast vaan Rolloon, olis kivaa pyöriä sielä porukalla! 🙂

 • Reply Kohteena maailma maanantai, 25 tammikuun, 2016 at 10:40

  Onnittelut listamenestyksestä ja oli tosi mukava tavata messuilla! Upea blogi sulla, jatka samaan malliin 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 25 tammikuun, 2016 at 13:29

   En voi muuta kuin sanoa ihan samaa 🙂

 • Reply Veera maanantai, 25 tammikuun, 2016 at 11:52

  Mä en oo oikein päässyt sitään matkabloggaajayhteisöön mitenkään ja se välillä vähän harmittaa. Onneksi uskalsin kuitenkin tulla moikkaamaan sua siellä aamiaisella. 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 25 tammikuun, 2016 at 13:31

   Hyvä että uskalsit 🙂 Naamaa ei ikinä voi tietää jos ei tule esittäytymään! Kannattaa varmasti ainakin aloittaa sillä, että linkkaa omat matkailuaiheiset postaukset facebookissa olevaan Reissupostauksia-ryhmään. Sitä kautta löytyy muutakin luettavaa ja omat postaukset pääsevät muiden luettavaksi.

  Leave a Reply