Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Tuulista Tallinnan Teletornissa

lauantai, 16 tammikuun, 2016

Kerran joululomalla Tallinnassa oli pilvinen ja sumuinen päivä. Toisena aamuna olikin kirkasta ja hotellin ikkunasta näkyi torni. Samassa tehtiin päätös lähteä sitä tornia valloittamaan. Tallinnan taksit on superhalpoja ja niin me viisi sullouduttiin tilataksiin ja lähdettiin ajamaan kohti itää ja esikaupunkialuetta. Olin aikaisemmin jo vähän haaveillut Teletornista, mutta unohtanut koko homman pian joulutorikävelyjä suunnitellessa. Vielä kun kelit oli niin utuiset, ettei mihinkään olisi nähnyt, niin ei edes tullut mieleen. Aurinkoisena päivänä halutti kuitenkin nähdä vähän maisemia korkeammaltakin ja mieleen pälkähti Teletorni.

Oltiin fiksuja ja maksettiin taksikuskille tunnin palkka, että hän jäisi meitä odottamaan. Teletorni ei nimittäin sijaitse missään Tallinnan keskustassa ja taksia voi ehkä olla hankala saada juuri silloin kun sitä haluaa. Tunti riitti mainiosti torniin tutustumiseen ja kahvilassa käyntiin. Oletuksena tietenkin, ettei tarvinnut jonottaa yhtään hisseihin, joilla torniin kuljetaan. Tuli heti mennessä jo vähän avaruusalusmainen fiilis, kun hissit olivat kuin scifileffasta. Mie päätin heti tykkääväni tornista.Hissi humahti korkeuksiin nopeasti ja päästiin tutkailemaan miltä siellä ylhäällä oikein näyttää. Avaruusteemalla oli tehty hauska sekä aikuisille, että lapsille soveltuva 360 asteen kierros koko kerroksen ympäri faktatauluineen. Kaikenlaista olisi päässyt kokeilemaan ikkunasta tuijottelujen lisäksi. Markku sai siskonsa huijattua samean laatan päälle seisomaan ja hetki päättyi kiljahdukseen. Yllätyslaatat muuttuivat yhdessä hetkessä kirkkaiksi ja siinäpä hoksasitkin seisovasi tyhjän päällä! Alla 170m tyhjyyttä. Ite en uskaltanut lähteä seisomaan, vaan tyydyin kurkkimaan lattiaikkunan reunalta turvallisen välimatkan päässä 😀 Tornikin näytti ihan kierolta ikkunasta katsottaessa.

Tornista löytyi myös hauska kahvila ja se mitä olin odottanut eniten: terassi. Suomenlahdella oli parhaillaan tulossa myrskyntapainen, jota todistimme sitten illalla laivassa. Voitte kuvitella miltä tuuli tuntuu 170m korkeudella tornissa. Ja miltä tuntuu metrinen tukka suussa ja korvissa ja nenässä. No just siltä miltä se näyttääkin! 😀 Havaitsimme tornin vähän myös heiluvan kovassa tuulessa. EHKÄ se oli vain korvien välissä, mutta oikealta se tuntui!

Tornista olisi varmasti voinut saada vieläkin enemmän irti tutkimalla avaruusaiheista oheismateriaalia, mutta me oltiin ihan ensisijaisesti fiilistelyreissulla ja hauskinta oli tukan hulmuttaminen ulkona ja ihana tiramisu kahvilasta. Tuo tarjoilukulho näytti ihan pieneltä kukkaruukulta ja kylkiäisenä tarjoiltu suklaakastike tuli pienessä liimaputkilon näköisessä tuubissa. Voi juku, että oli hyvää! Normaalihintaisen lipun paikan päältä ostettuna saa kympillä ja samalla voi harkita haluaako vierailla vieressä olevissa kasvitieteellisissä puutarhoissa ja ostaa yhteislipun. Kesällä olisin tarttunut tarjoukseen, mutta puutarhat taitavat olla talviaikaan aika nuutunutta katsottavaa. Tornille kannattaa tehdä retki ilman puutarhojakin. Päiväretkelle aikaa riittää varmasti. Taksi alle ja menoksi 🙂 Mie tykkäsin tästä! Mitäpä se sie olet mieltä?

Pää Pilvissä on valittu Vertaa.fi-sivuston vuoden 2015 parhaan matkablogin äänestykseen mukaan! Piä huoli, että mie olen voittokahinoissa matkassa ja käy antamassa äänesi! Joku onnekas äänestäjä voittaa 300€:n lentolahjakortin. Ja on muuten voittavalle bloggaajallekin lahjakorttia luvassa, joten täälläpä on joku jo innoissaan. 🙂 Mie kiitän ja kumarran <3 Äänestämään TÄSTÄ.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 16:20

  Mahtavaa! Mä olisin varmasti halunnut hyppiä tuon lasin päällä! Minä olen kuullut, että Teletorni järjesti ulkoilua eli siis kävelyä ulkona kaiteesta perheen pienimmille (jotain alle 140-kiloisille tjsp), mutta ilmeisesti sitä ei enää ollut, joten mua ei jäänyt harmittamaan se, että tällainen mahdollisuus jää käyttämättä. Tuo lattialasi olisi saanut olla tietty isompi. Tekee heti mieli lähteä tuonne, mutta tammikuussa se on tietysti aivan jäinen ja hyytävä.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 08:25

   Hullua! Mie en todellakaan uskaltais hyppiä! Enkä uskaltais lähteä sille ulkoilukierroksellekaan. Huh huijaa, kuvia olen nähnyt. Sinne minua ei kyllä sais 😀 Siis on sellaista reunalla kävelyä valjaissa, mutta en ole varma järjestetäänkö sitä ainakaan noin tuulisella säällä. Mulle oli ihan tarpeeksi hurjaa olla tuolla eristetyllä terassilla 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 19:37

  Hauska idea toi samea lattiajuttu, pikku ylläri… 😉 Tallinnassa on muuten helppo kanssa ihan vaan googlata minkä tahansa taksiyhtiön numero (kaikilla yhtiöillä siis omat keskukset, ei yhteistä ula-keskusta) ja sitten pyytää hakemaan mistä milloinkin. Testattu on ja toimii, englantia puhutaan ihan ok. Tai sitten vaan viron taidot käyttöön, naurattaa vieläki ku muistan kun tilattiin pari kesää sitten puhelimitse taksia ties kuinka monta kertaa hostellille ja hoidettiin koko puhelu aina ”viroksi”: ”Tere! Takso… Roosikrantsi neli… Aitäh!” 😀 Vaikka eipä toi tunnin odottelu porukalla jaettuna tietty sekään paljon maksa.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 08:27

   Hei mahtava juttu tietää! Jotenkin tuntuu, että oon saattanu kuulla tästä aikaisemminkin, mutta en ole vaan hoksannut. Tilattiin taksi aina hotellin oven edestä ja halpaa oli. Ei tuntunut, että olisi pitänyt alkaa vertailemaan vielä halvempia. 😀
   Eesti on kyllä ihan huippu kieli! :p

 • Reply Kiia sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 19:53

  Aina oppii jotain uutta. En ole tuollaisestakaan paikasta kuullut 🙂 Aika scifimeininkiä ja noi lattialaatat,-HUI!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 08:29

   Siksi blogit on niin järkyttävän hauska juttu! Miekin kuulen varmaan vähintään pari kertaa viikossa ihan uusista jutuista tutuista kohteista kylläkin 🙂 Melko erikoinen visiittikohde oli tämä. Monesti tällaiset tornit mainostaa vaan maisemia, mutta tänne oli oikeasti tehty kiva teema!

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 20:31

  Vau, onpas torni muuttunut sisältäpäin sitten viime käynnin! Joka oli, ööö, ehkä 15 vuotta sitten? 😀 Nuo avaruusaiheiset oheiskrääsät ovat kyllä ilmaantuneet sinne vasta hiljattain, mutta muistan elävästi kuinka mentiin kakarana Tallinnassa asuessa perheen kanssa syömään tuohon tornin ravintolaan, ja annoksessani oli jotain pahaa piparjuuritahnaa. 😀 Tallinna on kyllä ihana ja edelleen niin kotoisa <3

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 08:33

   Huippuja muistoja 😀 En edes tiennyt, että torni on jo niinkin ”vanha”!
   Piparjuuritahna on kyllä ällöttävää. Ymmärrän siis miksi se on jäänyt mieleen :p

 • Reply Milla - Pingviinimatkat sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 21:30

  Teletorni oli kyllä mielenkiintoinen kokemus kun kesällä siellä käytiin. Kesäaikaan reunalla kävelyä voi suositella myös lämpimästi. Varsin kutkuttava kokemus 🙂 Eli Stacyllekin tiedoksi, että vielä viime kesänä sitä ainakin järjestettiin. Tultiin itsekin aikataulusyistä taksilla takaisin, mutta mentiin bussilla, joka oli myös varsin helppoa. Bussilla 34A (lippu 1,60€/hlö) pääsee siis keskustasta suoraan tornille. Kompaktilla 4hlö porukalla ei tietysti taksi tule välttämättä suuntaansa kalliimmaksi, joten harkintaa kannattaa käyttää pihtailussakin 😀 Voin vain kuvitella, että tuossa tuulessa syntyi takku jos toinenkin!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 08:35

   Mie muistan ne teidän postaukset ja kyllä mulla oli sydän kurkussa niitä kuvia katsellessa! Näköalapaikat on kivoja, mutta jos mennään vähän liian lähelle reunaa niin sitte loppuukin kiinnostus. 😀
   Kiitos vinkeistä. Bussihan on ihan sairaan halpa vielä taksiinkin verrattuna. Ihanaa kun näin lähellä voi budjettimatkailla.

   Hahaa, kyllä vain meinas tukka lähtiä irti 😀 Hädissäni revin vielä korvakorutkin korvista, etteivät vain lähde tuulen mukana. Vielä onneksi ovat tallessa!

 • Reply Annika | Travellover sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 23:19

  Torni ei vaikuta kovin korkealta, kun katsoo ulkokuvia, mutta aika huikeita nuo pyörylät, joista näkee suoraan alas. Siinä korkeus todella tuntuu. Saattaa olla, että hetken kestäisi kerätä rohkeutta seistä lasin päällä, mutta saisihan siitä aika siistin kuvan. Luotan, että jäisin lasin rikkoutuessa peffasta kiinni – tai jotain . 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 08:37

   Sano muuta. Miekin mietin, ettei se nyt ole paljon mitään. Vähän sama kun seisoo vuoren rinteellä matkalla ylös päin. Pikkuisia ponnisteluja vain, mutta onkin astetta suurempi koettelemus!

   Mie en uskaltanut seistä missään tapauksessa. Ahdisti koko ajatus, että alla on pelkkää tyhjyyttä, kuten siinä reunalla oikein mainostettiin. Ei mun juttu 😛

 • Reply laurasitinerary sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 23:40

  Hei siis eikös tää ole se sama paikka, josta ainakin pystyi aiemmin laskeutumaan jollain naruhärvelillä alas? Muistan lukeneeni, että jossain vaiheessa siellä kävi pikku accident, ja laskeutumismahdollisuus oli jonkun aikaa kiinni. Jokohan se on aukaistu? Voi olla, että moinen on myös vain kesäisin auki. Vai sotkenko paikan nyt?

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 08:38

   Hyi en edes halua tietää 😮 Ainakin sitä reunalla kävelyä harrastetaan, ja sitäkin vain turvallisesti valjaissa. 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 18 tammikuun, 2016 at 12:13

  Hienot maisemat! Voisin hyvinkin käydä tuolla, kun joskus eksyn lahden toiselle puolelle :). Tuo samea lasi on erinomainen keksintö :P. Ja jälkiruoka näytti aika hurjalta ;).

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 08:39

   Tämä voisikin olla sun tyylinen paikka! Jos oot kuitenkin enemmän kaupunkinäkymien kuin metsämaiseman perään niin suosittelen sulle Radisson Blu Sky hotellin kattoterassia. Siellä on ihan hyvät cocktailit :p

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 22 tammikuun, 2016 at 19:23

    Voisi hyvinkin :). Tuosta Sky kattoterassista on tullutkin nähtyä montakin kuvaa, joten varmasti sielläkin pitää käydä :).

 • Reply Noora maanantai, 18 tammikuun, 2016 at 22:36

  Mä tykkään näköalapaikoista! Teletorni on nimenä tuttu, mutta mun aiemmat visiitit Tallinnaan on kaikki olleet sen verran lyhyitä, ettei tuo ole oikein mahtunut aikatauluun. Pitää kyllä tehdä joskus sen verran pitkä reissu, että tuonnekin kerkeää. Maisemista päätellen tuolla voisi olla hulppeaa lähes minä tahansa vuodenaikana. Voin kuvitella kuinka kauniilta nuo puut näyttäisivät ruskan väreissä, tai talvella lumesta notkuen. Tai kesällä kun kaikki on niin vihreää, että silmiin sattuu. Lisäksi olin aika fiiliksissä noista lattian ylläreistä! En sitten tiedä, miltä moiset tuntuisivat itse kokeillessa 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 08:42

   Tuonne ei tarvi kyllä varata kuin se pari tuntia jos menee taksilla ja ostaa ennakkolipun! Tunnissa ehtii mainiosti fiilistellä ylhäällä ja kulkemisiin menee se 20min per suunta. 🙂
   Ruska-aikaan tai auringonlaskussa tuo olis varmasti muuten melko mieletön. En vain tiedä miten sellainen aikataulu sopisi yhteen, jos on vain päiväreissulla Tallinnassa. Saattaisi laiva jättää, jos olisi katselemassa auringonlaskussa vain maisemia tuolla! Huh mie en vain uskaltaisi kävellä niillä tasoilla!

 • Reply Sanna I Siveltimellä tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 22:23

  Noi lasilattiat on aina ihan jäätäviä… Olen väkinäisesti tepastellut sellaisella mm. Toronton CN-towerissa ja Chicagon Willis-towerissa. Ihan kamalia, joka kerta 🙂 Uskon, että tuuli oli kova ja varmaan rakennus on heilunutkin vähän… ! :)))

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 11:37

   Chicagon Willis-towerista olen kuullut ja saattaisin jopa testata! Luulen kyllä että saattaisin jännittää vähän liikaa 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 20 tammikuun, 2016 at 11:54

  Enpä ole Tallinnasta tuota kohteena tullut ajatelleeksi, eli plussa vinkistä.
  Vilnan televisiotornissa olen käynyt, mutta en niinkään sen torni-ominaisuuden takia, kuin sen historiallisen merkityksen takia. Liettuan Venäjästä itsenäistymiseen liittyvät kuvat tornissa ovat vaikuttavia, etenkin kun ajattelee, että tuosta ei ole kuin muutama vuosikymmen ja maa on niin lähellä.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 11:38

   Hei kiitos vinkistä! Vilna on mielenkiintoinen kohde ja pakko lähitulevaisuudessa käydä. En tiennyt tuosta heidän tornista, joten pitänee käydä tutkimassa vähän faktoja netistä 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 20 tammikuun, 2016 at 14:38

  Pitää muistaa seuraavalla Tallinnan reissulla tuo teletorni! Vaikkakin mulla on nyt tälle vuodelle agendana käydä vain maissa, missä en oo vielä käynyt, mutta tuo Tallinna nyt on tuossa niin lähellä ja ulottuvilla… Kuitenkin tulee taas kesällä mentyä 😀

  Annoin ääneni sulle, ihan vaan koska sun blogin kautta oon aikojen alussa tutustunut matkablogimaailmaan ennen kuin uskalsin myöhemmin itsekin hypätä kelkkaan 🙂 Keep up the good work!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 11:39

   Tallinna on niiin lähellä 🙂 Suosittelen ehdottomasti tuota paikkaa ja Kadriorgin palatsille ei ole tuoltakaan pitkä matka. Ne olis varmasti ihan yhdistettävissä olevat päivävisiittikohteet!

   Kiitos kamalasti <3 Ihana kuulla tuollaisia juttuja :3

 • Reply Sari / Inspired by the sun keskiviikko, 20 tammikuun, 2016 at 20:06

  Mielenkiintoinen paikka, avaruusfiilis todellakin! Itse olen ollut vain KGS (vai mikä se nyt oli) – museossa Viru-hotellin katolla ja sieltä oli myös mahtavat näköalat!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 11:41

   Tuo oli kyllä niinkuin joku avaruusalus 😀 Ulkona vaan ei ollut ihan niin mystiset kelit, että sellainen fiilis olisi tullut. KGB-museossa en ite ole käynyt, vaikka Virussa olenkin yöpynyt! Häpeäkseni tunnustan 😀 Huoneista oli mahtavat maisemat joka tapauksessa ^^

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. torstai, 21 tammikuun, 2016 at 16:49

  Hei wau, tonne pitää päästä! Nyt muuten on varmaan käynyt niin, että te olitte samana päivänä Tallinnassa kuin me. Taidettiin olla jopa samassa laivassa ja siellä loungessa. 😉 Parista kuvasta olin sut jo reissun jälkeen tuntevinani ja nyt kyllä teidän reissun ajankohta osui aika samoille hetkille kuin meillä! Mutta siis, kesällä torniin ja sen jälkeen puutarhaan. Kiitos vinkistä.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 11:43

   Niinkö! Se lounge olikin muuten aika täynnä. Muistatko meitä? Kolmella meistä taisi olla joku neulomistyö matkassa ja istuttiin pyöreässä pöydässä keskellä sitä loungen isointa tilaa.
   Muistan kyllä laittaneeni sulle instagramissa kommenttia kun olitte ilmeisesti olleet lounaalla Tallinnassa samaan aikaan kun me itse hengailtiin jossain Lentosatamassa. 😀 Hauska yhteensattuma! Ehkä vielä törmäillään ^^

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, 22 tammikuun, 2016 at 03:06

  Noi tollaset paikat, joissa pääsee seisomaan ”tyhjän” päällä, on jännästi karmaisevia. Järki sanoo, että lasi kyllä kestää, mutta fiilis on jotain ihan muuta… En ole itse käynyt Grand Canyonin Skywalkissa, mutta se on ilmeisesti hulluimmasta päästä, kun pudotusta on melkein kilometri.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 11:44

   Jännästi karmaiseva on hyvin sanottu. Mie taas en kyllä kestä mitään karmaisevia juttuja, siksi tuokin oli mulle ihan liikaa 😀 Grand Canyonilla sitä ehkä täytyisi kokeilla ihan maisemien takia, mutta en mene kyllä lupaamaan mitään omasta uskalluksesta!

 • Reply Titta / ikilomalla lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 00:10

  Mua varmasti olisi myös enemmän kiinnostanut tukan hulmuttelu ja yleinen fiilistely kuin materiaaleihin tutustuminen ?
  Ei hullumpi kohde Tallinna matkalla!
  Titta

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 11:44

   Jes mahtavaa! Kerrankin muitakin fiilistelijöitä ^^

 • Reply Heidi / Maailman äärellä lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 09:17

  Plussaa tolle tornile, että siellä oli terassi. Monesti noissa torneissa ärsyttää, ku ei sieltä voi ottaa mitään maisemakuvia, kun ikkunat likaisia ja niistä tulee heijastuksia. Pitääpä käydä tuolla joskus! Kiitti vinkistä – tykkään nimittäin aina kavuta kaikkiin korkeisiin paikkoihin :).

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 11:45

   No likaisista ikkuinoista en osaa sanoa, mutta ulkona oli niin pilvistä ja valkoista, ettei noista sisältä otetuista kuvista kovin nättejä tullut. Varmasti auringonlaskua olis mahtava katella tuolta! Siellä terassillakin on muuten sitten verkko, että sen läpi sitten on kuvattava. 🙂

 • Reply Henna /suurin onni lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 12:29

  Hienot maisemat! Pitää tosiaan muistaa tuo seuraavaa Tallinnan reissua silmällä pitäen 🙂 Jospa sinne tulisi vaikka tänä vuonna lähdettyä niin, että olisi oikeasti aikaa koluta paikkoja. Edellisestä kerrasta on todella pitkä aika.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 25 tammikuun, 2016 at 13:32

   Tallinna on kyllä sellainen kohde, jossa väkisin tulee vietettyä ihan liian vähän aikaa ja samoissa kohteissa. Vaihtelu virkistää ja tätä tornia voin kyllä suositella!

 • Reply Essi / Polulta harhaan lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 13:51

  Kuulostaapa mielenkiintoiselta kohteelta tuo teletorni, kun matkakohteissa on siistiä päästä semmoisille mestoille, mistä näkee vähän paikkaa laajemmin kuin vain katutasosta. Vielä parempi, jos maiseman lisäksi on jotakin oheistoimintaa, ettei käy vain kymmenen minuuttia tuijottamassa eteensä ja totea, että eiköhän se ollut tässä. Lisätään vierailulistalle, jos tulee vielä Tallinnassa käytyä!

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija lauantai, 23 tammikuun, 2016 at 13:56

  En ole Teletornissa käynyt, mutta vaikuttaa sellaiselta paikalta missä olisi kiva käydä. Tykkään käydä kaupunkeja (ja lähialueita) ihailemassa jostain vähän korkammalta, saa usein ihan erilaisen kuvan kaupungista. Tykkään noista lastilattioista mistä näkee suoraan alas, ne on jotenkin niin jänniä.

 • Reply Kohteena maailma sunnuntai, 24 tammikuun, 2016 at 14:19

  Olen tuota Tallinnan televisiotornia usein vierailukohteeksi Tallinnassa miettinyt, mutta olen kuvitellut, että Toopemäen maisemat riittävät minulle. Maisemat tuolta televisiotornista oli juuri sellaiset kuin olen kuvitellut, että siinä mielessä olen tehnyt oikean valinnan. Mutta sitten itse tämä näyttely ja oheistoiminta, seuraavaksi siis sinne – hyvä, informatiivinen postaus ja päälle muutama hauska ilme kuvissa 🙂

  Toronton CN towerissa tuli parikymmentä vuotta sitten oltua kolmessasadassa metrissä lasilattian päällä – pelotti aivan sairaasti 😀 Olipa ihmisten ilmeet näkemisen arvoisia, jotka kävelivät siihen tajuamatta missä ovat, kunnes katsoivat jalkoihinsa 😀

 • Leave a Reply