Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Modernia mukavuutta – Hilton London Bankside

keskiviikko, 13 tammikuun, 2016

Tutkailin erilaisia hotelleja vaihtoehdoiksi Lontoon matkallemme varmaan kuukauden. Pidän Hilton-ketjun tasosta, joka ei yllätä koskaan huonolla tavalla. Suurin osa Hilton-hotelleista oli kuitenkin budjettimme ulkopuolella. Zone 1 ja 2 -alueilla sijaitsevat hotellit olivat yleisestikin joulun välipäiville hirvittävän kalliita. Tarvitsimme kuitenkin huoneen neljäksi päiväksi putkeen ja meillä oli tiukka raja mitä pystymme maksamaan: 600€. Harkitsimme muutaman hetken B&B-majoitusta tai vähän edullisempaa majatalo-majoitusta jopa Zone 3 -alueelta, mutta löysinkin sitten helmen! Ihan vasta, tämän vuoden puolella avattu Hilton Bankside myi juuri meidän päiviä superhalvalla: neljä yötä 660€. Lontoon keskustassa tuo on aika vähän varsinkin tämän tason hotellille. Saimme hintaakin alle kuuteensataan, kun käytimme yhden Hotels.comin Rewards ohjelmaan kertyneen yön tähän varaukseen. Hintaan ei kuulunut tällä kertaa aamiainen, sillä otimme sen kaikista halvimman ja riisutuimman vaihtoehdon, mitä tarjolla oli. Emme joutuneet pettymään!

Palvelusta sai maistiaisen jo hotellin ulkopuolella, jossa oli päivystämässä pari tyyppiä silinterihatut päässä ja toivottamassa tervetulleeksi. Respassa oltiin ylitsevuotavan pahoillaan, ettemme päässeet jo kahdeltatoista huoneeseen (check in alkaa normaalisti vasta klo 15). Matkan jälkeen oltiin aivan järkyttävän väsyneitä ja hikisiä, joten meidät saateltiin alakerran spa-osastolle uimaan odottelemaan huoneen valmistumista. Kelpasi. Hiusten kuivattelun ja perusteellisen jalkarasvauksen jälkeen huonekin oli jo valmis.

Bankside ja hotelli

Hilton Bankside on avattu vasta viime vuonna (2015) ja sijaitsee siis ihan keskisessä Lontoossa Zone ykkösellä. Lähin metroasema on Southwark ja Waterloohonkin kävelee kymmenessä minuutissa. Thamesin rannalle pääsee kävelemään muutamassa minuutissa ja hotellin naapurista löytyy niin Tesco Express, kuin Sainsbury’s Local. Jos haluaa siis säästää aamupalakustannuksissa kuten me teimme, kannattaa ruokatavarat hommailla edellämainituista. Bankside on melko hiljaista seutua, ja kävelylenkeille pääsee ihan omassa rauhassa. Hotellista hyvin lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsee Tate Modern museo, The Shard, Shakespeare Globe sekä Millennium Bridge. Muuten ympäristö on aika modernia ja persoonatonta. Toimistorakennuksia toisensa perään. Jos tämä ei haittaa, ja sen oikean Lontoon perässä jaksaa kävellä sillan yli sen vartin verran Thamesin pohjoispuolelle, suosittelen lämpimästi Banksidea!

Postaus iltakävelystä Southbankilla

Yleiset tilat

Lämpimät sävyt, ruskea ja kulta. Kimaltavat puut ja kaunis aula. Se uuden tilan hohto on käsin kosketeltavaa! Ei tarvi edes ajatella, että vanhassa hotellissa olisi jotain vialla tai likaiset kokolattiamatot. Koko rakennus on ilmeisesti ihan uuden uutukainen. Siellä jopa tuoksui ihan uudelle! Kuten kerroin jo aikaisemmin, emme käyneet Hiltonin aamiaisella, joten en osaa sanoa siitä sen enempää. Emme myöskään pistäytyneet drinkeillä hotellin baarissa tai ravintolassa, kurkkasin vain sisään. Olimme kerrassaan vain onnellisia siitä, että oli varaa ylipäänsä tulla koko hotelliin.

Sen verran käytimme yleisiä tiloja, että päästiin tutustumaan kellarissa sijaitsevaan hyvinvointiosastoon. Kerroksessa B2 sijaitsee kuntosali ja 17m pitkä uima-allas. Kuntosalilla emme vierailleet, mutta uima-altaalla ja salilla on vain lasiseinä välissä. Sali oli hotellin kuntoilutilaksi suhteellisen tilava ja siellä näytti olevan irtopainojen ja juoksumattojen lisäksi ihan kunnon laitteet. Me jätimme kuntoilun mielellämme ihan uintiin ja se olikin kahdestaan tosi rentouttavaa. Hotellin sanottiin olevan täynnä sen ajan kun siellä olimme, mutta se ei kyllä näkynyt ainakaan tuolla kellarissa. Kukaan ei ollut yhtä aikaa uimassa kertaakaan ja salillakin näimme vain kerran yhden juoksijan. Suihkutilat olivat vähän ahtaat, mutta miellyttävät. Omilla pyyhkeillä tai suihkutuotteilla ei tarvitse varustautua, sillä jokaisessa suihkukopissa on samoja Peter Thomas Roth-tuotteita, kuin huoneissakin. Yksin tuolla oli luksusta, mutta en tiedä miten kolmen suihkukopin naisten puoli pärjäisi ruuhkassa. Ehkä sellaisia ei vain ole eikä tule?

Huone – Guest room

Valitsimme huoneistamme sen riisutuimman, halvimman ja ilmeisesti myös pienimmän vaihtoehdon. Huoneemme kuudennessa kerroksessa oli kuitenkin nurkassa, ja huonekartan mukaan jopa hiukan suurempi, kuin käytävällä olevat. Sitä tilan määrää! Vaikka olimme aikaisemmalla viikolla jo yöpyneet Hotel Kämpissä ja Radisson Blu Plazan sviitissä, tuli tämän hotellin tilavuus yllärinä. No ei Hiltonit koskaan mitään loukkoja ole olleet, mutta Lontoon hotellitasoa ajatellen, odotimme jotain ahtaampaa. Meillä oli oma työpöytä, jossa löytyi salalokerosta myös euroliitännällä oleva sähköpistoke. Markun suosikki oli ehdottomasti lukutuoli ja sen se kyllä kerkes omia itselleen ihan kokonaan. Sängyn päädystä telkkarin alta löytyvästä kaapistosta löytyi oma jääkaappi, jonne tuotiin vesipulloja joka päivä. Minibaaria ei ollut ja se oli meidän onni. Täytimme jääkaapin omilla aamupalatarvikkeillamme. Kaapissa oli myös vedenkeitin ja teen ja kahvinkeitto välineet.

Nuo lamput <3

Näkymät Banksidelle ja Thameslinkin junaradalle olivat ihan hauskat suoraan sängyltä. Pidin yölampuista sisustuselementteinä kaikista eniten. Nukuimme pääosin hyvin. Peitto oli järkyttävän paksu ja minulle ehkä vähän liikaa. Toiset tykkää. Ihana oli nukkua. 🙂

Mie olisin odottanut, että englantilaisessa hotellissa olisi ollut kylpyamme, mutta eipäs ollutkaan vaan moderni sadesuihku. Markku ihastui suihkun kivilattiaan ikihyviksi ja aikoo meidän utopistiseen unelma-asuntoon tuollaisen lattian sitten joskus laittaa. Siinä ei ollut vaaraa liukastumisesta, vaan pystyi märällä lattiallakin kävelemään ilman liukkaita tasoja. Muuten kylppärikin oli tilava ja hyvin varusteltu, mutta yksi suunnitteluvirhe siinä omasta mielestäni oli. Missä pyyhekoukut? Seinällä oli yksi. Käytetyn pyyhkeen sai nakattua joko lattialle, tai ripusteltua oudosti jonnekin oven päälle. Käsipyyhkeen laitoin meikkipeilin päälle, koska muualle ei saanut.

Meistä pidettiin hyvä huoli koko oleskelun ajan, vaikka asiakaspalvelijoita ei aina näkynytkään. Varttia vaille yhdeksän tienoilla iltaisin käytiin koputtamassa oveen ja kysymässä halukkuutta turndown serviceen. Emme ottaneet, jos olimme itse huoneessa, mutta meidän poissa ollessa se tehtiin ilman kysymistä. Sänky oli aukaistu, valot himmennetty ja verhot laitettu ikkunan eteen. Molemmille oli omat vesipullot yöpöydillä ja tohvelit aamuksi. Siivousjälki oli moitteetonta.

Itse tehty ”hotelliaamiainen” naapurista löytyvästä Tesco Expressistä ostetuista sapuskoista. Kävihän se näinkin! Eikä tarvinnut laittautua aamiaiselle tarjoiluaikojen puitteissa.

Hilton Bankside, viis kautta viis. Nappivalinta, jos haluaa hotellin Lontoosta ilman pelkoa kosteusvaurioista tai vanhoista kokolattiamatoista. Ei kerrassaan mitään huonoa sanottavaa, paitsi se, ettei ollut varaa ottaa sitä buffetaamiaista. Tässä oli kaikki mitä lomalla tarvi, myös se uima-allas, joka ainakin meille oli vain ja ainoastaan ekstraa <3

Hotelliarvostelu Hilton Helsinki Strandista /// Hotelliarvostelu Hilton Reykjavik Nordicasta.

Seuraa Pää Pilvissä-blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Palmuaseman Sanna keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:24

  Kiitos, tämä täytyy pistää mieleen! 🙂

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:35

  Hilton is Hilton asiakaspalvelultaan 🙂 Suihkutiloille kiitosta, huone on mielestäni liian pieni mutta ah, kyllä uusi hotelli on aina uusi ja voittaa vanhat iänikuiset yleensä. Pakko oli käydä kattomassa, millaisia huoneita hotellista löytyy ja olihan siellä Executive-huoneita, mutta jösses mitä hintoja Executive huoneille (361 EUR) ja perushuoneille (276 EUR). Teillä nainen kävi kuulkaas todella hyvä tuuri!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:54

   Mulla muuten ei tainnutkaan olla koko huoneesta kunnon suurta havainnollistavaa kuvaa. Syystä että nakkasimme isot pakaasimme heti keskelle lattialla ennenkuin ehdin ottaa yhtään kuvia. Mutta believe me, se oli tilava ja hyvin järjestetty! Tosin teille executive-ihmisille ei tavalliset koskaan riitä 😉 Mie tiedän, että tämä oli ihan järjetöntä tuuria kyllä. Muistaakseni tämä hotelli avattiin samalla viikolla kun ostin ne huoneet. Tripadvisorissa ei esimerkiksi ole vielä kovinkaan paljon arvosteluita, joten kai ne nyt myi sitten halvalla, jotta saivat porukkaa käymään ja arvostelemaan. Mutta oikeasti, ei ne hinnat voikaan pysyä noin edullisina, kun kaikki muut vanhatkin Hiltonit myy huoneita vähintään tuplahinnalla samalle ajalle Lontoossa.
   Kannatti todellakin tutkia hintoja kuukauden ajan kun löytyy tällaisia helmiä ^^

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:58

  Vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta Lontoon reissulle :).

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 14:51

   Oli melkeimpä odotukset ylittävä! 🙂

 • Reply Ulla keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 14:19

  Olipa teillä ihana loma ja ihana hotelli! Muistuu mieleen pääsiäinen 2009 Lontoossa. Löysin Hiltonin omalta varaussivulta hyvän hinnan Hilton Docklandsiin. Meillä oli tilava kolmen hengen perhehuone jokinäkymin ja hintaan kuului aamiainen ja illallisbuffee. Ja oli myös se uima-allas. Hinta oli vähän päälle sata euroa yö. Tekisi taas pitkästä aikaa mieli Lontooseen. Kevät ja puistot!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 14:54

   Kuulostaapa kivalta! Muistan tutkineeni myös tuon Docklandsin Hiltonin vaihtoehtona, mutta tyrmäsin sen. Halusin hotellin olevan vähän lähempänä keskustaa ja kuitenkin tubeverkoston kyljessä. Mutta huh, siis puolihoito satasella kolmelle hengelle! Kuulostaa jo vähän liian hyvälle ollakseen totta 🙂 Docklands on onneksi paljon edullisempi kuin keskusta. Seuraavalla Lontoon reissulla me halutaan ottaa Greenwich tukikohdaksi. Docks ei ole siitäkään onneksi kaukana jos haluaakin vähän laadukkaampaa majoitusta halvemmalla ^^
   Kevät on ihanaa aikaa melkein missä vaan kunhan ei kaatamalla sada :3

   • Reply Ulla keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 15:03

    Sijainti ei tosiaan ollut keskeinen. Käytiin tuohon aikaan usein Lontoossa (Ryanair) ja majoituttiin aina eri puolille kaupunkia. Jostain syystä on Lontoo jäänyt nyt paussille. Mutta kun lukee kivoja matkajuttuja niin taas innostuu. Kiitos tosi kivasta blogista!

    • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 15:26

     Ryanairilla onkin varmasti ollut niiin helppo matkustaa 🙂 Pitäisi kyllä nähdä muutakin kuin keskikaupunkia. Se Greenwich oli ihana. Alexandra parkin tahdon nähdä ensi kerralla.
     Kiitos ihanasta kommentista :3

 • Reply Tiia/Tiiantai keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 18:25

  Näitä hotellijuttujasi on kyllä mielenkiintoista lukea 🙂 Itse olen viime aikoina kunnostautunut lähinnä hostellidormien käytössä. Asiansa ajavat toki nekin, kunhan nyt johonkin pääsee pötkölleen, mutta ehkä joskus olisi kiva investoida myös omaan rauhaan ja siihen, että saa syödä sängyssä (mikäs sen oleellisempaa). 🙂

  Mutta mitä oikeastaan halusin sanoa: Piti näin jälkijättöisesti kiittää viime syksyn Islanti-postauksista! Ne osuivat aikoinaan aika hyvään saumaan, kun mietin vuodenvaihteen matkakohdetta. Nyt on jännä katsella noita kuvia uudelleen, kun itsekin jopa tunnistan paikkoja. Oli se mainio maa.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 18:50

   I-HA-NAA, että kommentoit! Voi että on mukavaa kun tulee viestiä miten omat kirjoitukset on vaikuttanut toisten matkasuunnitelmiin ja inspiraatioihin :3 Jes. Parasta! Islanti on kyllä mieletön maa ja suunnittelen sinne taas matkaa vielä tällekin vuodelle. 🙂

   Hotellijuttuihin: ne on minustakin jostain syystä mielenkiintoisia! Pääsee kurkkaamaan ”kulissien” taakse ihan eri tavalla kuin vaikka Tripadvisorin arvosteluja lukiessa. Monissa blogeissa luen vain hotelliarvostelut, jos en niitä muuten kovin aktiivisesti seuraa 😀

 • Reply Jenna / With huge passion for life torstai, 14 tammikuun, 2016 at 08:28

  Tosi hyvä hotellivinkki! Tuo teidän itsetehty aamiainen näyttää niin herkulliselta ja vielä sängyssä nautittuna. Ai että! Paksut peitot ovat parhautta. Semmoisen alle voi piiloutua niin, että vain nenä näkyy 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 15 tammikuun, 2016 at 16:36

   Kiva kuulla! 🙂 Mekin ihastuttiin ideaan tehdä itse aamiainen varsinkin kun huoneessa oli jo valmiiksi tuollainen tarjotin, jolle se oli helppoa koota. Paksun peiton ihanuutta mietin vielä kaks kertaa, koska aamulla heräsin aina niin kuumissani 😀 Ehkä se on brittiläinen tapa laittaa niin paksut peitot kuin vain mahdollista.

  Leave a Reply