Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Our kind of Winter fun!

maanantai, 11 tammikuun, 2016

Blogin facesivuja seuraavat on varmaan jo hoksanneet meidän talven uudet harrastukset! Päätettiin yhteistuumin syyskuun lopussa, että tänä vuonna ei osteta toisillemme joululahjoja edes salassa, vaan säästetään kaikki liikenevä raha ja ostetaan yhdessä ihan oikea tähtikaukoputki (se halavin mitä Tähtitorninmäen Ursalta löytyy) ja aletaan tutkimaan taivasta. Mummon lintukaukoputkella näki ihan hyvin kuun, mutta ei oikein muita kohteita. Oma putki oli siis pakko hankkia, ja nyt meillä sellainen on!

Loppiaisena oli kirkkaat kelit ja käytiin suuntaamassa putki, että se on ensimmäistä oikeaa käyttökertaa varten lähtövalmiina. Tällä kertaa katseltiin vain tekoaltaan jään pinnalla oleviin punaisiin keppeihin, mutta niitä tähtiä kohti suunnataan myös pian. Tammikuu on ollut yllättävän pilvinen, joten ei ole ollut kelejä taivaan katseluun. Nyt on onneksi pelit ja vehkeet, joten puuttuu enää ne kunnon kelit.

Sattumalta todistettiin myös kaamoksen loppumista kun aurinko ihan virallisesti päätti näyttäytyä. Hello!

Me ollaan melko ahkerasti käyty hiihtämässä aina kun mahdollista. Hiljattain Markku innostui ihan hulluna karvapohjasuksista. Ennen kuin ehdin itse sanoa mitään mielipidettä asiaan se oli jo tilannu sellaiset itselleen. Tietenkin niitä piti päästä myös testaamaan. Mie sain tulla lumikengillä perässä niin hyvin kuin pystyin. Tehtiin suksien testimatka Oratunturin laavulle vain parinkymmenen kilometrin päähän Sodankylästä vitostietä pitkin. Voin kertoa, että kävi jalkoihin ja tuli hiki! Markun naama loisti ja selkeästi näki, että joku oli ostokseensa ainakin tyytyväinen. Perillä paisteltiin makkaraa, juotiin teetä ja syötiin pullaa. Palatessa alamäkeen alkoi mullakin kyteä sellainen pienoinen suksikuume. Markulla oli suupielet korvissa kun sai liukua kaikki mäet niin onnellisesti ja hauskasti. Mie tallustelin lumikengillä hitaasti perässä ja melkein kirvasin miten hidasta voikaan olla. Olispa ollut edes reppuun köytettynä pulkka! Päästiin kotiin ja mie ihan ekana tilasin kans sellaiset sukset. Mie en tuolle aio kakkoseksi jäädä ja tyytyä lumikenkiin! 😀 Nyt sitten odotellaan suksia postista ja suunnitteilla on useampikin tunturireissu tälle keväälle. Pallastunturi, Kaarestunturi, Kumputunturi, Björkliden, tai mikä vain kukkula! Ehkä meillä käy tuuri ja saadaan kannettua tunturiin myös se kaukoputki. Mutta se olis ehkä jo liian eeppistä… 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Sunna maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 17:35

  Oijjoi, tuollainen talvihauskuus on ainakin ihan vaan lappilaisille mahdollista kotikulmilla. Että häviää ne helsinkiläisetkin joskus 😉 Ehkä mullakin tuli pikku pistos rintaan siitä, etten ole Lapissa kevättä, vaan Itävallassa! Mut hei, onhan sitä lunta Alpeillakin…

  Vaikka lumikengillä ei niin vauhdikkaasti alas pääsekään, niin on se silti tosi hauska kulkupeli! Joskus käytin italialaista kv-opiskelijaporukkaa Kiilopäällä sellaiset jalassa ja hauskaa oli kaikilla. Juostiin toisen suomiopiskelijan kanssa tunturia alas ja hypittiin kämävoltteja eli siis pää edellä lumikinokseen. Oli siinä italianoilla ihmeteltävää, että onko nuo suomalaiset hulluja SEKÄ ulkona ETTÄ saunassa!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 17:47

   Muhaha! Vähän ihana. Olisimpa ollu näkemässä 😀 Me tosin käytettiin itävaltalaista kv-porukkaa lukioaikana kans pilkillä ja mettän keskellä makkaran paistossa ja mäenlaskussa. Olivat ihan yhtä hurjia ku mekin. Tietenkin, kun asuneet rinteiden alla pienestä pitäen. Osasivat toki pulkalla laskea. Saunaan ei uskallettu viiä ku bikinisillään.
   Alppien lumet varmasti on ihan samaa kamaa ku täälläkin, huoli pois. 🙂 Me just varattiin hotelliyö Pallakselle. Paras olla hyvät hiihtokelit sillon! ^^

 • Reply Katja maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 18:57

  Kaikki uuet innostukset ulukona on kyllä nii huippuja! Määki haluan tuijotella taivaalle!!! Ja kivoja retkisuunnitelmia. Määki päätin, että joka sunnuntai pitää käydä edes jossain ulkoilemassa oli sää mikä tahansa ja opintojen kanssa kuin hektistä tahansa. Kyllä se vaan niin palkittee!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 21:52

   Tuuppa kylään niin pääset matkaan testaamaan kaukoputkea! 🙂 Tuon sunnuntaihaasteen mie taisinkin snäpistä jo bongata. On muuten kiva ja varmasti ihan terveellinen päätös käydä ainakin kerran viikolla ihan kunnolla ulkoilemassa. Raitis ilma virkistää vaikka keskellä kaupunkiakin!

 • Reply Marimente maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 20:52

  Nuo sukset kuulostaa mielenkiintosilta! Onko niissä siis oikeasti karvaa pohjissa vai mistä moinen nimi? 😀 Suunnitellaan Suomen reissua helmikuulle ja halusin laittaa komeamman puoliskoni herra Chilen suksien päälle, mutta taidan iskeä hälle jalkaan ihan tavalliset Fischerit..ainakin eka 😉

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 21:55

   Joo on niissä oikeat karvat kiinteästi siinä pohjassa! Tekee nousemisen tosi helpoksi. Laskeminen on taas nopeaa kun on teräsreunat vauhtia antamassa. Mie veikkaan että Mr Chile saattaisi arvostaa enemmän perus pertsasuksia ensin. Pelkkä perinteisen hiihdon opetteleminen muutaman päivän aikana voi olla haaste. Olen nimittäin tavannut opettajan sijaisena ollessa jopa paikallisia lapsia, jotka ei vain osaa yksinkertaisesti hiihtää. Minusta se on käsittämätöntä 😀

 • Reply Laura A. tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 13:40

  Pystykkö sen verran mainostamaan, että mistä tilasit sukset? Kuulin kotijoukoilta karvapohjista kehuja ja kiinnostaisi vähän itelläki, kuhan Suomeen taas kottiutuu!

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 15:08

  Päätettiin juuri viime viikonloppuna, että mennään kaverin kanssa lumikenkäilemään tänä talvena. Nyt on eteläänkin tullut lunta oikein kunnolla, joten eikun metsään! Oittaalta saa vuokrattua vielä kätevästi lumikenkiä. 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 15:27

   Ihana kun niin monet ottaa ilon irti sinne sataneesta lumesta, eikä vain linnoittaudu kotiin aikuisten potkupuku päällä 😀 Lumikenkäily on kyllä tosi hauskaa! Olis vaan hauskempaa jos reissukaverillaki olis yhtä hitaat liikkumavälineet kuin itsellä, että pysyis paremmin perässä :p

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, 15 tammikuun, 2016 at 15:41

  Mä olen kuullut täällä juttua suksista, joihin saa jollain tarrakiinniketsydeemillä kiinni karvat nousua varten, jotka sitten otetaan pois laskiessa. Niillä sitten jengi kipuaa ylös rinteitä pari tuntia viilettääkseen alas parissa minuutissa. Mä en ole vielä innostunut off-piste-laskettelusta, joten olen tyytynyt ihmettelemään huhkivia ihmisiä. 😛

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 15 tammikuun, 2016 at 16:39

   Miekin oon kuullut laskettelijoiden keskuudesta juuri tuollaisia suunnitelmia. Me ostettiin nämä retkisuksiksi, koska kumpikaan ei tykkää siitä tavallisesta laskettelusta 🙂 Helpompi kiivetä jonkun randomtunturin rinnettä näillä kuin lumikengillä ^^ Paitsi että minun sukset on vielä matkalla. Scandinavian Outdoor Store on H I D A S…

  Leave a Reply