Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

2015 – matkat lukuina

torstai, 7 tammikuun, 2016

Muutama bloggaaja on jo kerennyt tehdä perusteellisemman yhteenvedon viime vuodesta. Ryöstin toki heti ideansa kirjata ylös koko vuoden matkailut lukuina. Yöt hotelleissa ja niiden määrä kokonaisuudessaan. Montako lentoa tai automatkaa. Tämä olikin mielenkiintoinen projekti selvitettäväksi! Olin ihan ulalla alkuvuoden reissuistani ja pelkän muistelun varassa muistin Australian reissunkin ajankohdan aivan väärin. En myöskään tänä vuonna ole käynyt Teneriffalla, vaan se reissu tehtiin viime vuonna. Jos näin hatarasti muistaa saman vuoden matkat, niin mitenköhän kymmenen vuoden päästä tiettyjä reissuja muistelen 😀

Majoitus

Hotel Singel – Amsterdam, Hotel Mozart – Bryssel, Original Sokos Hotel Viru – Tallinna, Radisson Blu Daugava – Riika, Scandic Luleå, Scandic Östersund, Scandic Hell, Dombås Hotell, Scandic Vulkan – Oslo, Scandic Södertälje, Scandic Tromsö, Park Hotell – Luleå, Airport Hotel Smári – Keflavík, Tallink Spa & Conference – Tallinna, Hilton Bankside – Lontoo (15 hotellia, 21 yötä)

Backpackers – Luzern, Coal Miners Cabins – Longyearbyen, Kvaale Gård – Lom, SoHostel – Lontoo (4 hostellia, 6 yötä)

Best Western Carlton Hotel Helsinki, Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, Hilton Strand Helsinki, Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki, Original Sokos Hotel Helsinki, Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa, Original Sokos Hotel Kuusamo, Original Sokos Hotel Villa, Radisson Blu Seaside, Scandic Paasi, Hotel Kämp, Radisson Blu Plaza (12 hotellia, 14 yötä)

Lentomatkat

Tammikuu: RVN-HEL-AMS-HEL-RVN Matkamessuille + Amsterdamiin ja Brysseliin, Finnair/KLM (4)

Helmikuu: RVN-HEL-SIN-PER-HKG-HEL-RVN Australiaan, Finnair/JetStar/Cathay Pacific (6)

Maaliskuu: RVN-HEL-RVN hiihtolomalla Etelä-Suomeen, Finnair (2)

Huhtikuu: RVN-HEL pelkkä meno vapuksi Helsinkiin, autolla takaisin. Finnair (1)

Toukokuu: Ei lentoja! (0)

Kesäkuu: RVN-HEL-ZRH-HEL-RVN, Sunnan luo Sveitsiin!  Finnair (4)

Heinäkuu: RVN-HEL-RVN, Tarun kanssa Tallinnaan, RVN-HEL-RIX-HEL-RVN, Yllätysreissu Riikaan, Finnair (6)

Elokuu: ARN-HEL-RVN, Norjan roadtripiltä takaisin kotiin, Finnair. TOS-LYR-TOS, Huippuvuoret! SAS (4)

Lokakuu: LLA-ARN-KEF-ARN-LLA, Luulajasta Islantiin, SAS (4)

Marraskuu: OUL-HEL, kohti Pietaria, Finnair, RVN-HEL-LHR-HEL-RVN, A350-kokemus! Finnair (5)

Joulukuu: RVN-HEL-RVN, jouluksi Helsinkiin, HEL-LHR-HEL, uusi vuosi Lontoossa (4)

kaikki muu

Statistiikka onkin helppoa, kun laskee yksittäisiä juttuja, kuten juuri lentoja ja hotelliöitä. Se kaikista hauskin luku, eli reissussa vietetyt yöt koitui ihan mahdottomaksi laskea. Koska miten sen laskisin? Olen ollut öitä Suomessa selkeästi reissussa, ja sitten vain ”vierailulla”. Pitkien välimatkojen Lapissa ei tiedä voiko reissua Leville laskea matkaksi tai edes roadtripiksi, koska vaikka se on lähellä se on kuitenkin roadtrippausta vaadittavan kaukana. Ehkä tämän vuoden voisi excelöidä reissujen osalta tarkemmin. Tai sitten ei 😀

Lentoja 40, Laivamatkoja 7, Roadtripattuja kilometrejä vähintään 6000, Hotelli- /hostellivierailuja 31, Hotelli- /hostelliöitä 41, Kansallispuistoja 6, Unescon maailmanperintökohteita 11, Vierailtuja maita 12, joista uusia 5.

Pohjoisin vierailtu piste: Longyearbyen, Huippuvuoret. Eteläisin piste: Fremantle, Australia. Itäisin piste Perth, Australia (Hong Kong on vain asteen lännempänä!). Läntisin piste: Reykjavik, Islanti.

Unesco-kohteita tuli aivan liian vähän ja omasta mielestä viime vuonna tuli harrastettua kaupunkimatkailua luontomatkoja enemmän. Tulevana vuonna haluaisin kääntää sen toisinpäin. Lentelyn lisäksi haluaisin roadtrippailla enemmän. Itäinen Suomi kiinnostaa, samoin Pohjois-Ruotsi. Ensi kesälle se Norjan reissu on jo suunnitteilla vaaleanpunaiset lasit silmillä. Haluan nähdä kaiken! Vuodessa ehtii vaikka mitä.

Tämä postaus on osa uudistunutta Instagram Travel Thursdayta. Järjestäjinä toimivat nykyään RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Minut löytää instasta nimimerkillä @magellant.

 

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Kthetraveller torstai, 7 tammikuun, 2016 at 11:44

  Huhhuh, hiki tuli lukiessa. Ja Unescon kohteet on niin mun lemppareita!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 tammikuun, 2016 at 17:50

   Onhan tuossa numeroita ja lentelyä ja yöpymisiä 😀 Sano muuta, mieki tykkään kamalasti! 🙂

 • Reply Katja torstai, 7 tammikuun, 2016 at 16:43

  Ooksää ees ehtinyt käyä viimevuonna kotona? 😀 Ei vaa ei voi ku olla onnellinen kuinka paljon ootkaan saanu viimevuonna toteuteltua unelmia. <3

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 tammikuun, 2016 at 17:50

   Ai mitä? Pitäskö kotonaki muka olla? 😀 Tänä vuonna saatetaan ehkä vähän rauhoittua, mutta vaan vähän :p

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 7 tammikuun, 2016 at 19:20

  Tulihan sulla enemmän Unesco-kohteita kuin mulla, eli miten niin aivan liian vähän! Mulla vähän hidastaa, kun Yhdysvallat ei ole mitenkään maailmanperinnöllä kuorutettu. Onneksi kansallispuistoja sen sijaan riittää.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 tammikuun, 2016 at 19:34

   No siis joo! Tulihan näitä, mutta olis saanu tulla enemmänkin. Alkuvuodesta kun niin koitin kunnostautua tässä Unesco-bongailussa, niin siinä mielessä vähän köyhä alku tälle harrastukselle. Joo Amerikka ei ehkä paras paikka. Asuispa jossain Ranskassa tai Italiassa 🙂

 • Reply Millamaija / Avaruusponi torstai, 7 tammikuun, 2016 at 19:38

  Ohhoh, oot ehtiny jokapuolelle kyllä! On siinä tekemistä lentomatkailuun kun kaikki alkaa RVN-HEL :’D

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 tammikuun, 2016 at 20:27

   NO SANOPPA MUUTA 😀 Helkatti vieköön. Meinasin, siis ihan ajatuksen tasolla meinasin, että pitäskö laskea tähän myös kaikki kustannuksetkin. Olis vaan saattanu ottaa vähän päähän laskea etes, että paljonko rahaa menee vain tuohon, että aina pitää pompata lennolla ensin Helsinkiin, ennenkun pääsee mihinkään muualle. Islantiin lennettiin sentään fiksusti Luulajasta Tukholman kautta 😀 Lapista reissaaminen on vaan niin kallista. Mutta joo, oon ehtiny! 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 tammikuun, 2016 at 19:41

  Pienen homman oot kyllä tehny näitä lukuja värkkäillessä! 😀 Vaikuttava määrä kaikenlaista ja ilahduttava määrä lentomatkoja 🙂 Mäkin yritin laskea reissun päällä vietettyjä päiviä viime vuodelta, mutta luovutin! Olis niin paljon helpompaa, jos pitäisi pientä päiväkirjaa, jonne kirjaisi kaikkea oleellista ja vähemmän oleellista, olis sit helppo vaan summata kaikki yhteen.. Ehkä tänä vuonna väkerrän sellaisen.. Näitä instakuvakollaaseja tehdessä harmitti kun ei en oo tietoisesti keräillyt samantyylisiä kuvia eri paikoista, olis esim. voinut koota pomppukollaasin eri miljöistä tai jotain. Tosin ehkä parempi, että jätän ne pomput myöhemmälle, ettei synnytys ala ennen aikojaan.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 tammikuun, 2016 at 20:30

   Joo! Oikeastaan kaikki oli loppujen lopuksi aika hyvin muistoissa kun alkoi sitten miettimään. Suurimman osanhan lensin Finnairilla, niin varaukset on turvallisesti tallessa. Ja nuo muut varaukset on sitten muistanut jostain muusta syystä 🙂 Mulla on itseasiassa matkassa aina laukussa sellanen pieni Moleskinen vihko, johon kirjoitan ylös vaikka mielipiteitä hyvästä ravintolasta, ettei unohdu blogitekstejä kirjoittaessa.
   Tiedätkö en mie näitä tietoisesti samantyyppisesti ole ottanut 😀 Keräilin vaan Iconosquaresta randomilla kymmeniä kuvia kollaaseja varten ja hoksasin, että ohoh, tässähän olis kiva kooste suorista teistä ja tässä hotellihuoneita onkin roppakaupalla. 😀 Ehkä se on sitten jo päähän juurtunut, että ottaa ihan vahingossa samantyyppisiä kuvia :å

 • Reply alex torstai, 7 tammikuun, 2016 at 20:16

  Hauska statistiikkapläjäys – melkoisesti oletkin ehtinyt vuoden 2015 aikana!
  Huomasin omaa vuosikatsaustani tehdessäni, että aina ei ehkä tajuakaan kuinka paljon elämyksiä vuoteen mahtuu, ellei välillä tee pientä tilinpäätöskertomusta.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 tammikuun, 2016 at 20:31

   Mulla on ihan samat fiilikset! Loppuvuosi meni jotenkin tosi nopeasti, ja odoteltiin vaan Lontoon reissua. Ei jotenkin ”tajunnut”, että on niin onnekas, että saman vuoden aikana on ehtinyt oikeasti käydä jo Australiassa ja Islannissa ja tehdä vielä paljon kaupunkimatkoja. Huh. Tilinpäätös kannatti 🙂

 • Reply katareissaa torstai, 7 tammikuun, 2016 at 21:37

  Kiva postaus, oot ehtinyt monenlaista! Itellä ei kyllä riittäisi kärsivällisyys tämmöisen toteuttamiseen, mutta mielenkiintoista luettavaa 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 08:26

   Kiitos 🙂 Ei tässä nyt hirveän iso urakka ollut. Paitsi ehkä noiden lentojen osalta 😀 Onneksi tänne blogiin tulee kirjoitettua melkolailla järjestyksessä kaikki reissut niin täältä on helppo tarkistaa missä on käyny ^^

 • Reply Outi perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 00:38

  Huh, paljon oot lennellyt paikasta toiseen! Erityisen paljon kateutta herättävä kohde on kyllä tuo Huippuvuoret 😉 Ehkä joskus vielä…..

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 08:27

   Yllärinä itellekki tuo lentojen määrä! Oli jo aikakin saada Finnair Plus Silver 🙂 Huippikset vieläki kirkkaana mielessä <3 Haluan uuestaan pidemmälle seikkailumatkalle pian pian! Tromssasta kun lentää, niin pääsee helposti.

 • Reply SariKoo.fi perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 08:57

  Nuo ilmansuunta pisteet on todella hauska juttu!! Mulla taitaa kovasti painottua tänne itään päin, toivottavasti ensi vuonna pääsee myös länteen, sillä jenkit polttelee aika kovasti. Niin eikä mulla kyllä kehumista ole pohjoisenkaan suhteen, en ole ikinä käynyt lapissa. Ehkä tähänkin on tehtävä korjaus vuoden 2016 aikana 🙂 Näitä vuosikatsauksia on kiva lukea, kun ei sitä aina tajua, kuinka paljon jengi ympärillä matkusteleekaan!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 09:40

   Oli hauska tajuta, että sitä on oikeasti käynyt just kaikissa suunnissa! 😀 Tosin länteen en mennyt ”kuin” Atlantin puoleen väliin, mutta onhan sekin jo sinne päin. Muakin polttelis Amerikka, mutta lähinnä pohjoinen osa ja Kanada, kun en ole koskaan vielä käynyt. Olis jo aika. Ehkä sun on tultava Lappiin! Suosittelen automatkaa myöhään kesällä, kun yöttömän yön aikana on niin pirusti hyttysiä 😀

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 17:32

  Hauskasti erilainen vuosipostaus 😀 Sulle noita lentoja kertyy kun aina Rollosta lähtö. Kiinnostavaa matkailuvuotta 2016!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 17:41

   Kiitos! 😀 Tekasin mie sellasen ihan ”tavallisenkin” koosteen, mutta tuli tarve tehdä tällainenkin. Rovaniemelle lentelystä se Finnairin tasokorttikin on varmasti kerääntynyt kun kaksi lentoa tulee aina automaattisesti lisäksi kun lentää melkein minne vaan ulkomaille. Ihanaa reissailua sullekin :3

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 13:25

  Näitä on kiva lukea, ja ihan harmittaa, että jätin oman laskemisen kesken! Tammi- ja helmikuussa pidin nimittäin kirjaa käydyistä hotelliöistä sekä myös ravintoloista, mutta sitten se jäi. Nyt tuntuu ihan mahdottomalta laskea, kun niitä tuli niin paljon viime vuonna, mutta ehkä tänä vuonna jaksan pitää tukkimiehen päiväkirjaa :).
  Mahtavaa reissuvuotta 2016 meille kaikille!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 17:09

   Hei tuohan on vaan positiivista, että niitä tuli niin paljon 😀 Mulla on aina pikkuinen muistikirja matkassa ja merkkaan sinne aina jokaisesta paikasta jotain mieleen muistuvaa, niin pysyy kontrolli kaikessa. Ehkä tänä vuonna kerkeää vielä aloittaa! Hauskaa reissu vuotta sullekin 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 18:49

  Hyviä lukuja! Luvut ovat aina kiinnostavia, mut mä oon tosi huono pitään tämmöstä kirjaa. Jos ne kaikki hyppäis automaagisesti johonkin Google-kalenteriin (nyt vaan satunnaisestai), niin ois iisimpi laskeskella. :-p

  Huippuvuorilta Australiaan, aika nice!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 19:08

   Maagiset excelit olis aika jees kyllä! Jännä ettei kukaan ole vielä keksinyt sovellusta, joka nappais ne tiedot vaikka suoraan sähköpostin hotelli- ja lentovarauksista 😀 Tästä jollekin vinkkiä, mie ainakin käyttäisin :p

   Joo, olin itekki ihan innoissani tästä faktasta ^^

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 04:10

  Näitä on aivan huippua lukea! 🙂 Itsekin mietin vastaavanlaisen laatimista, mutta ei vaan aika riittänyt. Enkä olisi päässyt lähellekään näitä sun lukuja muuten kuin ehkä hotelliöiden määrässä! 🙂 Huikeaa reissuvuotta 2016!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 08:10

   Haha, pakko muuten myöntää, että kyllä tähän menikin vähän vääntämistä kun tein kaksi vuosikoostetta putkeen 😀 Mutta aion kyllä ensi vuonna jatkaa. Jospa tekisi ihan oman excelinsä tätä varten 🙂 Ihanaa reissailua sullekin tälle vuodelle!

 • Reply Annika | Travellover tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 21:12

  Et todellakaan muista kymmenen vuoden päästä nyt tekemiäsi reissuja, jollet kirjaa niitä ylös. Meillä käydään vähintään kerran kuussa keskustelu, milloin olikaan se ja se matka, oltiinko me siellä ennen vai jälkeen sen ja tuon. 🙂 Minulla on 11 vuoden takaa aloitettu lista ihan vain reissuista, ei lennoista, hotelleista tai muustakaan. Silloin alkoivat maanisen matkailun ensiaskeleet. 🙂 Reissuja siinä muistaakseni jotain 90. Ei niitä tosiaan voi muistaa…

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:50

   Haha, mie aattelinkin, että toisilla saattaa olla omien reissujen kanssa vielä vähän enemmän varaa virkistää muistia 😀 Mun on ehkä pakko kans alkaa pitämään tuollaista listaa. Hyvä aloittaa nyt nuorena niin kerkeää sitten vanhempana miettiä koskas siellä Mallorcalla tai Australiassa käytiinkään.
   Mutta huh. YHDEKSÄNKYMMENTÄ matkaa!! Vois jo järjestää melkein itselleen tietokilpailun josko muistais ees kymmenesosan oikein minä vuonna on kohteissa käynyt 😀

 • Reply marikaw maanantai, 18 tammikuun, 2016 at 11:45

  Onneks on blogi että voi sieltä sitten 10 vuoden päästä käydä kattomassa että öö missäs sitä on oltu? 😀 Tosi paljon lentoja kyllä! Mä yritin alkaa laskemaan kunnolla kanssa, mutta luovutin… Jos oisin excel-velho niin varmasti pitäisin kirjaa kaikesta, mutta harmikseni en ole.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 18 tammikuun, 2016 at 12:05

   No onneksi on 😀 Mie aloitin excelin tälle vuodelle! Aion kirjata siihen lennot, hotellit, telttayöt, roadtrip-kilometrit ulkomailla, huiputetut tunturit ja vuoret ja käydyt kansallispuistot ja Unesco-kohteet. 🙂 Katotaas tuloksia sitten seuraavaksi kun taas uusi vuosi koittaa :3

 • Reply Katja tiistai, 2 helmikuun, 2016 at 12:33

  Siis huh tota statistiikkaa! Oot matkaillut aivan älyttömästi, ihanaa! 🙂
  Itsekin haluaisin matkailla Suomen kamaralla lisää ja koko ajan aivonystyrät tekee töitä sen eteen, että kuinka saisi mahdollisimman budjettitietoisesti järkättyä jotain matkantynkää näin autottomana.

  Mahtavaa matkailuvuotta 2016! 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 3 helmikuun, 2016 at 13:22

   Siis JOO! Mietin itekki miten hurja määrä ihan kaikkea 😀 Tämä vuosi varmaan tasoittaa vähän. Tuskin pääsee ihan noin paljoa lentelemään sittenkään 🙂 Suomiretkeily on kyllä kivaa. Harmi kun junat ja bussit on niin kalliita. Onneksi kaupunkien välillä seikkailu on suht heleppoa.
   Kivaa vuotta sullekin! ^^

  Leave a Reply