Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Unelmia toteutettiin vuonna 2015

tiistai, 5 tammikuun, 2016

Viime vuosi tuntui ihan u s k o m a t t o m a n pitkältä. Tapahtui niin paljon ja sitäkin enemmän reissasin. Kävin kahdessatoista maassa ja se taitaa olla uusi ennätys vuoden sisään. Olen lentänyt lentänyt lentänyt. Tehdäämpä siis pieni katsaus missä Suomen rajojen ulkopuolella mie olen pyöriny viime vuoden aikana! Ainakin tuo loppukesä ja syksy oli sellaista aikaa, että vieläkin värisyttää…

Hollanti ja Belgia tammikuussa. Tästä reissusta puhuttiin ihan muutama viikko sitten ja olisin voinut vaikka vannoa, että oltiin reissussa 2014. Tammikuusta vain on niin hirvittävän pitkä aika ja välissä niin monta reissua, ettei voi tietenkään muistaa. Käytiin Kristiinan kanssa vähän suklaamatkalla ja otettiin haltuun tihkuinen Amsterdam ja Bryssel. Tämä tyttöjen reissu saa tänä vuonna jatkoa isommalla porukalla!

Australia, Singapore ja Hong Kong helmikuussa. Vielä pidemmältä viime vuosi tuntuu, kun muistelee tätä matkaa. Olen käynyt oikeasti maapallon toisella puolella viime vuonna! Singaporesta jäi todella hämmentävät ja maagiset tunnelmat superpuiden alta, mutta Hong Kongiin ei ole yhtään hinkua lähteä uudelleen. Australia taas, voi kyllä. Lähtisin! Toivon todellakin, että Markulla olisi mahdollisuus lähteä Adelaideen tänä vuonna ja itselläni olisi sen verran rahaa, että pääsisin mukaan. Ausseissa meinas aivot sulaa, mutta Perth oli kaupunkina sellainen, johon voisin vaikka muuttaa. Ja ne pienet kengurut <3

Sveitsi juhannuksena. Ihan liian vähän olen tästä matkasta kirjoittanut, vaikka meillä oli Sunnan kanssa niin mukavaa! Lensin Zurichiin samalla lennolla Nightwishin kanssa. Mahtoiko mulla olla enempää kuin kaksi kokonaista päivää koko Sveitsissä, mutta hyvin ne kulutettiin. Olin maassa ensimmäistä kertaa, ja luulin, ettei Islannin ja Norjan hintoihin tottunut voi yllättyä enää mistään. No kyllä vissiin voi. Hyi kamala miten kaikki voikaan maksaa!

Viro heinäkuussa ja joulukuussa. Kesällä lennettiin Tarun kanssa etelään ja vietettiin viikonloppu siskojen kesken. Laivalla Tallinnaan ja vuorokausi herkuttelua ja nähtävyyksiä. Aika meni nopeasti ja vegaaniruuat oli loistavia. Kadriorgin palatsi oli upein uusi tuttavuus. Palasin Tallinnaan joulutorien aikaan isommalla porukalla Markun sukulaisia. Lennusadam, Tallinna Teletorn, ja joulutorit olivat mielenkiintoisia paikkoja. Teletorni on pakko käydä joku kaunis päivä katsomassa vielä uudelleen! Onneksi Tallinna on niin lähellä ja sinne pääsee aina.

Latvia heinäkuussa. Tämä oli nyt se yllätys reissu! Serkkuni täytti viisikymmentä ja luuli lähtevänsä siskonsa kanssa junalla Tallinnaan. Lopulta se yllätettiin Rovaniemen lentokentällä ja matkaan lähtikin yhdeksän suvun naista ja kohde olikin Riika! Radisson Blu Daugava oli huippuhotelli viettää kesäreissua naisten kesken ja en muista oonko pitkään aikaan nauranut niin paljon kuin tuolla reissulla. Samalla porukalla ollaan jo suunnittelemassa uusia matkoja <3

Ruotsin ja Norjan roadtrip elokuussa. No tämä oli eeppinen matka. Jimnyllä viikossa Sodankylästä Osloon! Reissussa oli kesän upeimmat kelit norjalaistenkin mielestä ja me nukuttiin Scandic-hotelleissa toisensa perään Instagramista voitetun lahjakortin ansiosta. Vuorimaisemat, hassut patikkaretket kansallispuistoalueilla ja tuntien istuminen autossa vahvisti sen, että Norja on ehdottomasti yksi meidän lempimaista. Tämä jos joku oli dream came true. Olisipa vain ollut enemmän aikaa jäädä niihin kohteisiin. Me ollaan tulevana kesänä lähdössä ihan satavarmasti uudelleen Norjaan. Vähintään parin viikon roadtrip olisi jotain!

Huippuvuoret elokuussa. Oli jo melkein vähän liikaa päästä lentämään Longyearbyeniin vain alle parin viikon päästä roadtripiltä kotiutumisesta. Oli sanomattakin selvää, ettei sielu pysynyt matkassa tuolla. Olin ihan ihmeissäni ja liian onnellinen vain tuolla olemisessa. Nähtiin jäätiköitä, venäläinen kaivoskylä ja pyörittiin ja pyöräiltiin Longyearbyenissä. Kolme yötä oli aivan liian vähän. Ajatukseen noin pohjoisessa olemiseen alkoi vasta tottua, kun lähdön aika jo koitti. Eka kerta ei jää viimeiseksi! Tulevana kesänä Huippiksille pääsisi lentämään myös Finnairilla!Islanti lokakuussa. Puhutaanko vähän siitä, että Norjan roadtrip ja Huippuvuoret koettiin alle kuukauden sisällä ja olin melkeimpä sekaisin miten upea voi olla maailma? Siitä ei mennyt kuin kuukausi, kun tuijoteltiin lentokoneen ikkunasta Islannin jäätiköitä. Palasin toiseen kotiini ihan pieneksi hetkeksi katselemaan ympärilleni Reykjavikin alueella.

Pietari marraskuussa. Yksi hienoimmista blogiyhteistöistä tähän mennessä oli mahdollisuus lähteä St. Peter Linen Princess Marialla Pietariin päiväksi. Minulle kaupunkivierailu oli ensimmäinen ja ihastuin siihen syvästi jopa tihkusateisena päivänä. Meillä oli oppaana ystäväni Valentina, joka oli todella otettu, että tulin vierailemaan hänen luokseen. Palaan tänne! Viisumivapauden ansiosta tänne pääsee yhtä helposti kuin Tallinnaankin ja melkein yhtä halvalla.

Lontoo marraskuussa ja joulukuussa. Voi Lontoo! Sain kutsun Finnairilta tulla kokeilemaan uutta A350-konetta Lontoon reitille molemmissa matkustusluokissa marraskuussa ja tottakai tartuin tarjoukseen. Pystyn vain pyörittelemään silmiäni ihmeissään, mihin blogiharrastus oikeasti minua jo vie. Ihan upeita juttuja! Marraskuun reissulla pyörimme päivän Lontoossa pitkän kävelyreissun ja joulushoppailuiden merkeissä. Joulukuussa lähdin Lontooseen pidemmäksi ajaksi Markun kanssa aikeissa viettää rento reissu kierrellen museoita ja katsellen nähtävyyksiä siellä minne jalat vie. Uudeksi vuodeksi pakenimme väkijoukkoja Tonbridgen maalaiskaupunkiin Lontoosta etelään.

Kuva: Teea – Curious Feet

Tätä listaa tutkaillessa tulee ensimmäisenä mieleen kiitollisuus. Mie oon ite ansainnut nämä kaikki matkat! Tänä vuonna ne ovat olleet vielä erityisen onnellisia, sillä olen muutamista haaveillut iäisyyden. Kävin sekä eteläisimmässä, että pohjoisimmassa pisteessä mitä koskaan aikaisemmin: Longyearbyenissä Huippuvuorilla ja Fremantlessa Australiassa. Empä ihan oikeasti olisi uskonut, että pääsen tänä vuonna vielä Huippuvuorille. Ne kaikista saavuttamattomimmat ja uskomattomimmat unelmat vain tuntuu aina niin kaukaisilta. Niin vain sielläkin käytiin. Ja se kaikista ihanin roadtrip Norjaan ja paluu lyhyeksi hetkeksi Islantiin. Kiitos maailma!

Markku on ollut paras matkakumppani ja olen ollut reissulla myös sukulaisten ja kavereiden kesken. Voiko toivoa ihminen enempää? Ystäviä ja onnea on, kaikki on siis ihanasti 🙂 Ehdin kirjoittaa melkein julkaisuvalmiiksi jutun, jossa luettelin myös kaikkea ei niin kivaa viime vuodelta. Miksi kuitenkaan haluaisin niitä muistella? Mitäs sitten jos sainkin potkut tai sairastuin? Ehdin työskennellä hyvän aikaa ja työ mahdollisti nämä kaikki huikeat reissut! Uuden vuoden aloitan työnhakijana, mutta blogi ei ole muuttamassa suuntaansa mihinkään. Hurjasti matkajuttuja on vielä varastossa ja meillä on talvella suunnitelmissa matkustella paljon Lapissa uuden harrastuksen merkeissä (meillä on nyt ihan oikea tähtikaukoputki!) ja käydä ehkä lumilomalla Pohjois-Ruotsissa. Aiomme myös vihdoin muuttaa Rovaniemelle urbaanin elämän, parempien työmahdollisuuksien JA kulkuyhteyksien perässä. Oi onnea ja autuutta, kaupunkielämä kutsuu! En ole tehnyt uudenvuodenlupauksia, mutta aion ainakin tosissani etsiä töitä ja lukea keväällä pääsykokeisiin. Syksyllä toivon mukaan olen joko yliopistossa tai töissä. Who knows mitä tapahtuu ja missä silloin ollaan. Toivottavasti jossain mukavasti. Olkoon tämä alku uudelle vuodelle eeppisiä reissuja niin autolla, laivalla, junalla kuin lentokoneellakin kohteisiin, jotka on vielä haaveiden tasolla! Let the travel year 2016 begin ja olkoon se kaikille mitä hienoin 🙂

Pysy messissä reissun päällä ja seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Annemaria tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 15:10

  Tilataan yksi postaus tuosta kaukoputkiharrastuksesta. Mieluusti Lapista, kiitos 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 15:14

   Jes! Mahtavaa! Kaukoputki otetaan tämän viikon aikana käyttöön 🙂 Katotaas kuinka uskalletaanko sen kanssa ulos jo näillä hirmupakkasilla. Toiveesi on kuitenkin kuultu 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 15:20

  Vautsi mikä reissuvuosi! Mieletöntä, että pääsit käymään niin pitkällä etelässä ja pohjoisessa 🙂 Mäkin olisin kaivannut omaan reissuvuoteeni edes yhden kaukomatkan, nyyh.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 17:56

   Tuo oli kyllä jännin tosiasia tälle vuodelle kun tajusin karttaa katella! Kaukomatkat on parhaita <3 Tänä vuonna haluaisin myös jonnekin kauas. Amerikka tai Kanada olis tosi jees !

 • Reply Tiia/ReiseReise tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 17:10

  Vau 12 maata yhtenä vuonna! Huippuvuoret olivat varmasti upeat, tai ainakin ihan erilainen maailmankolkka kuin muut. Ja tosiaan Pietariin pääsee onneksi yhtä helposti laivalla kuin Tallinnaan. Yritän saada houkuteltua mun perhettä ym. sinne, tykästyin minäkin kaupunkiin. Mä yritän päästä käymään Islannissa tänä vuonna. Elokuu taitaa olla ihan peak season?

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 18:00

   Oli ylläri itsellekin tuo lukema!
   Huippuvuorille iso sydän, suosittelen kaikille, jotka tykkää jylhistä maisemista ja kaipaa jotain uutta 🙂 Pietari oli tosiaan yllättävän ihana ja tuo viisumivapaus on ihan mahtava asia suomalaisille. Oon kans yrittänyt puhua perheelle risteilyä joksikin viikonlopuksi, mutta taitavat olla yhtä matkapahoinvointisia kuin minäkin. Korkea kynnys lähteä varaamaan risteilyä jos lupailee puhureja Itämerelle 😀

   Elokuu on vielä turistiaikaa ja aika kallista sellaista Islannissa. Syyskuu on minusta ehkä kaikista paras aika mennä. Hotellit on jo paljon halvempia ja turistikohteilla on ehkä neljäsosa siitä porukasta mitä elokuussa. Kelit on kuitenkin yleensä vielä hyvät, jopa loistavat!

 • Reply hennamaria.j tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 21:43

  Ihania maita kaikki! Kaikkein eniten minua kutsuu tuo Rollo, voi kun sais tämän elämäntilanteen ja kokoonpanon siirrettyä joskus sinne. Jospa joskus, sit kun oon iso 😀 Kun oon ensin opiskellut tämän ammatin, jota voi harjoittaa missä vain tällä pallolla. Vaikka pohjoisen perukoilla <3 Olen ihan varma että saat opiskelupaikan tai työn, asiat järkkääntyy 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:37

   Rovaniemi on niin haaveiden kaupunki ollut mulle jo pitkään. Sitä on miettinyt ja unelmoinut Sodankylästä pois muutosta heti kun työt loppuivat, mutta ei se ollut niin yksinkertaista. Kauemmas en tartte, Rollo on just hyvä <3 Toivottavasti sieki pääset vielä sinne. Kiitos tsempeistä 🙂

 • Reply Anu tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 23:52

  Huikea vuosi! Varsinkin Huippuvuoret ja Australia kuulostavat mahtavilta. 🙂 Onnellista alkavaa vuotta ja ihan huippua, että muutatte Rovaniemelle!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:37

   Niimpä! Molemmat niin huikeita kohteita 🙂 Kiitos samoin sinulle! Ehkä me nyt törmätään sitten joskus Rollossa 🙂

 • Reply Teea | Curious Feet keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 12:28

  Nyt kun lukee tätä sun koostetta niin minäkin ihmettelin, että oliko se Australia viime vuonna! Ja noin monta reissua sen jälkeen. Todella upea vuosi sulla matkailullisesti takana, niin kiehtovia paikkoja! Mahtavaa, että olet noin paljon päässyt matkustelemaan ja toteuttamaan unelmia. Toivottavasti tästä vuodesta tulee sulle yhtä upea :).

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:38

   Alle vuosi siitä Aussireissusta näyttää olevan, että pakko se on itekki uskoa 😀 Ihan hullua, kun en näistä loppuvuoden reissuista aavistellutkaan vielä siihen aikaan. Jännittävää nähdä, mitä tästä vuodesta tulee. Toivottavasti hyvä 🙂

 • Reply Sunna keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 16:05

  Voi Maarit, ihanan positiivinen lähestymistapa! Tämä vuosi tuo ihan varmana eteen kaikkea upeaa, vaikka viime vuonna sitä shaibaakin sai niskaan. Aina kohti parempaa!

  Olet ehtinyt käymään vaikka missä, ei ehkä niin pitkiä reissuja kuitenkaan. Tuollaiset maistelupalaset varmaan pistävät janoamaan lisää! Huippishuippishuippis khihi…

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:40

   Säilyispä se positiivinen viba vaan vielä pidemmällekin! Toivon niin. Ne upeudet on varmasti vielä tuloillaan. Pitkät reissut tälle vuodelle olis niin unelma. Viime vuosi oli minireissujen vuosi. Samanlaisia pyrähdyksiä ne Riikan, Tallinnan ja Damin ja Brysselin reissut oli kun se mun Zurichin matkakin. Huh hui. Voispa vaan mennä kohteeseen X ja olla siellä kuukauden fiilistelemässä. Se kuukauden roadtrip Norjaan kävis myös hyvin! Huippiksillekaan ei haittas mennä uuestaan!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:42

  Hienoa, että päätit kuitenkin kirjoittaa positiivisemmin, kuten sanoit jo aiemmin blogini puolella :). Tosi upea vuosi sinulla takana ja aivan valtava määrä matkoja! Upeaa, että kävit noinkin monessa paikassa, joista olit unelmoinut :).

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 tammikuun, 2016 at 17:46

   Tuollaisetkin positiivisuusinspiraatiot on niin hyvästä 🙂

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 17:43

  Ihkaoikea tähtikaukoputki kuulostaa hienolta, jään odottelemaan tulevia postauksia! 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 17:51

   Juu! Tulispa vain vihdoin niitä kelejä, eikä vain pilvisiä päiviä 🙂

  Leave a Reply