Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Meidän Lontoo tuli tarpeeseen – rentoutumiseen

sunnuntai, tammikuu 3, 2016

Me ollaan takaisin kotona! Huh mikä lomaväsymys oli eilen. Ei jaksanut tehdä kyllä yhtään mitään. Tänään vihdoin jaksoi avata blogijututkin ja katsoa mitä oikein joulureissulla jaksettiin tehdä. Ensimmäinen viikko oltiin Helsingissä ja Tallinnassa ja toiseksi lähdettiin Englantiin. Puhutaan nyt siis Lontoosta vähän. Aktiivisuusrannekkeen mukaan käveltiin kolmena ensimmäisenä päivänä yli 20 000 askelta päivässä ihan huomaamatta. Kotona kymppitonnin saaminen täyteen tuntuu ylivoimaiselta. Olemme molemmat käyneet Lontoossa jo aikaisemmin, joten oli selvää, että skippaamme Buckinghamin palatsit, London Eyet ja Madame Tussaudsit. Joulun aikaan nukuimme myös molemmat huonosti surkean terveydentilani vuoksi, joten päätimme lähteä ihan kunnolla stressittömälle reissulle. Ei liikoja suunnitelmia tai turhan tarkkaa nipotusta päivän kohteista. Kattellaan.

Muutamana päivänä oltiin huoneessa jo viiden maissa, eikä jaksettu enää lähteä ulos. Saatettiin siis ihan hyvin kuluttaa laadukasta Lontoo-aikaa huoneessa lukien tai ihan vain pötkötellen. Jos tuli nälkä, haettiin hedelmiä ja kolmioleipiä kaupasta. Hotellilla oli myös uima-allasosasto, joten vietimme aikaa myös siellä. Paikalla ei ollut kertaakaan muita asiakkaita. Oli ihan mahtavaa, kun ei tarvinnut miettiä, ehditäänkö nähdä kaikkia tiettyjä nähtävyyksiä, vaan mentiin mihin vain, ja vain silloin kun sattui huvittamaan.

Ladattiin Oystereille jo Heathrow’lla reilu £30 rahaa, ja se olikin neljäksi päiväksi aika hyvä määrä. Käveltiin kaikkialle mihin ei ollut liian pitkä matka ja löydettiin samalla ihan huippuja kohteita, joista ei oltu joko kuultukaan, tai joihin oltiin suunniteltu aikaisemmin jo menoa, mutta unohdettu sitten koko juttu. Tietenkin myös käytimme hyväksemme joulun jälkeisiä alennusmyyntejä ja Markku sai kävellä minun perässä Marks & Spencerillä, Harrod’silla ja Selfrifgesillä. Kaikista eniten minua kiinnostivat ruokaosastot.

Timangeja!

Kiertelimme myös ilmaisissa museoissa. Greenwichin alue jäi mieleen aurinkoisena ja ihanana. Natural History Museum oli Markun suunnitelmissa number 1. Välillä piti myös syödä. Pubiruoka on pääosin taivaallista ja edullista. Miksei tuollaisia ole Suomessa enempää?

Tästä pääseekin kivasti siihen lemppariaiheeseeni tällä reissulla. Ruokaan ja herkutteluun! Melkein vannotin Suomessa lähtiessä, että rasvaisten ruokien syöminen on loputtava jos ei kokonaan, niin ainakin sitä on radikaalisti vähennettävä. Joulusyöpöttely ei tee verisuonille hyvää ja tässä tilanteessa haluan niitä mahdollisimman vähän ylikuormittaa. No, se terveellinen elämä alkoi sitten kunnolla vasta kotona. Lontoon herkut olivat niin ylitsepääsemättömän ihania, ettei kaikkea ole voinut vastustaa. Onneksi reissu oli sentään lyhyt ja ne verisuonetkaan eivät poksahtaneet. Eivätkä toivottavasti poksahdakkaan. Nämä herkut nimittäin saavat jäädä vain reissumuistoihin, joista kotona saa vain haaveilla! Iltapäiväteet, burgerit, fish & chipsit…

Caffe Concerto Shaftesbury Avenuella oli meidän paikka iltapäiväteelle. Tottakai herkkujen kanssa piti saada myös kuohuvaa. Lysti maksoi yhteensä £50. Saman verran kahdelta, kun hienommissa paikoissa saa pulittaa yhden hengen herkuttelusta. Näitä kahviloita löytyy muualtakin. Huh mitä sokerin ja rasvan ilottelua!

Tämä makkarasämpylä on kotoisin Greenwich Marketeilta.

The Globe Baker Streetillä oli Sherlock Holmes-teemainen pubiravintola. Niinkuin ne kaikki muutkin alle kilometrin säteellä olevat syöttölät.

Gourmet Burgers Waterloon asemaa vastapäätä. Herkkua!

Reissun ensimmäiset ja viimeiset fish & chipsit Wellington at Waterloossa.

Minipannukakkuja Marketeilla ei niin vähäisillä täytteillä…

Ja tässä meidän joka-aamuinen breakfast in bed. Rahat ei riittäneet ottaa Hiltonista huonetta aamiaisella. Onneksi naapurissa oli sekä Tesco Express, että Sainsbury’s. Itse värkätty aamiainen oli yllättävän hauska tuollaisessakin paikassa!

Syötiin me toki muutakin kuin pelkkää hiilaria ja itse epäterveellisyyksiä. Tekemistä oli myös muuta kuin pelkkää säntäilyä sinne tänne. Emme itseasiassa edes viettäneet uutta vuotta Lontoossa, vaan katsoimme uuden vuoden ilotulituksetkin telkkarista Tonbridgessa Kentissä noin tunnin junamatkan päässä Lontoosta etelään. Mietiskelin reissulla tovin, miten haluaisin Lontoosta teille ja itselleni kirjoittaa ja päädyin ihan perinteiseen päivittäiseen ”mitä me tänään tehtiin” -matkapäiväkirjaan.

Matkapäiväkirjat odottakoon vielä hetken itseään, sillä jonossa olisivat myös postaukset Hotel Kämpistä, Tallink Spa & Conference-hotellista ja meidän Tallinnan matkasta, Hilton London Bankside-hotellista ja Scandic Paasista. Lisäksi minulla on tulossa vielä 2015 reissukooste ja pikkuisen matkailun statistiikasta viime vuodelta. Onko toiveita mitä huvittaisi lukea ensin? : )

Ihanaa ja rentoa uutta vuotta kaikille lukijoilleni! Teitä on Facebookissa jo yli 400, mieletöntä, kiitos, hurraa!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply hennamaria.j sunnuntai, tammikuu 3, 2016 at 13:22

  Ihana lomanen teillä 😉 Minua kiinnostaa erityisesti tuo Hilton-hotelli, koska budjettiin ja sijaintiin sopivan hotellin löytäminen umpimähkään netistä on joka kerta Lontoon kohdalla jotenkin vaikeaa. Sitä tykkää jostakin luvatusta yksityiskohdasta, mutta aika usein hotelli onkin sitten jostain toisesta kohtaa ihan blääh :/ Saakohan tuohon uima-altaaseen mennä 13-v lapsi..?

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, tammikuu 3, 2016 at 16:31

   Oli kyllä oikein mukavaa 🙂 Mullakin houkuttelis nämä hotellijutut saada ekana tuutista ulos ja Hilton oli ihana! Vaikutti niin paljon sekin, että hotelli oli ihan uusi ja vasta avattu. Ei ollut ongelmia sen suhteen, että olisi ollut vanhoja kokolattiamattoja tai muuta sellaista. Miepä otan asiaksi! Vois tutkia myös tuon uima-allas asian. Monestihan noissa on joku ikäraja. Mutta ihan tosissaan puhuttuna tuolla ei ollut KETÄÄN. Ei salilla eikä uima-altaalla. Hotelli oli kuitenkin viimeistä huonetta myöten täynnä! Luulis, että lapsi ei häiritse siellä ketään, jos siellä ei ole muita kuin oman perheen porukka 🙂

 • Reply Annika sunnuntai, tammikuu 3, 2016 at 13:35

  Lontoo on parhaimmillaan juurikin noin että ottaa vähän rennommin eikä juokse kaikkia perusnähtävyyksiä läpi hirveässä kiireessä! Mun täytyy muuten tunnustaa että en oo koskaan oikein ymmärtänyt tätä Afternoon Tea-juttua. Se on hienonnäköinen tapa syödä perusvoileipiä 😀 Teillä oli sentään hyvännäköiset jälkiruoat tuossa setissä 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, tammikuu 3, 2016 at 16:33

   Oon todellakin odottanut, että saan käydä Lontoossa ilman nähtävyysjuoksua. Siihen kuluu yllättävän kauan aikaa!
   Mun ystävä on myös asunut useita vuosia jo Lontoossa, eikä taida olla käynyt iltapäiväteellä 😀 Oli hauska kokemus, mutta meillä tais olla ihan liian vähän aikaa niistä edellisistä burgereista. Tuonne olisi pitänyt mennä oikeasti nälkäisenä. Meillä jäi puolet pikkukakuista syömättä ja hotellille vyöryminen oli aika urakka. Mutta suosittelen, jos huvittaa kokeilla! Ei se nyt niin hintava setti ole, jos osaa valita paikan oikein 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, tammikuu 3, 2016 at 13:59

  Huuh, on teillä kyllä kivan oloinen ja reissuntäyteinen joululoma ollut!

  Voi että mitä herkkuja ootte saaneet maistella Lontoossa. Iltapäivätee on ihan parasta! Alkoipa tekeen mieli skonsseja. Vaikkakin täälläkin vois vähän keventää, on meinaan ollut aikamoinen herkuttelusyksy. ^^;

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, tammikuu 3, 2016 at 16:35

   Kivaa oli, mutta oli myös aika hauskaa tulla jo kotiin 😀

   Mulla kiinnostais kans tehä ite skonsseja! Joku toinen kerta vois mennä iltapäiväteelle vähän vähemmän hienosti ja ottaa vaikka vain teetä ja skonsseja. Vähän kyllä on tullut herkuteltua täälläkin liikaa. Onneksi lomalla voi sitten armahtaa itsensä ja käydä vaikka leivoskahveilla ^^

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 20:14

  Hienoa, että saitte lomailtua. Jään odottamaan mielenkiinnolla hotellipostauksiasi erityisesti Kämpistä ja Hiltonista. Kyllä vaan hotellilomailussa on sitä jotain, mikä tätä naista viehättää 😉

 • Leave a Reply