Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

London Southbank by night

tiistai, 29 joulukuun, 2015

Olen tottunut aivan liiaksi asumaan ja olemaan paikoissa, jossa harvoin on paljon ihmismassaa. Silloin on välillä rankkaa yrittää kestää jonoja, porukkaa ja suurta määrää ei oikein mihinkään liikkuvaa populaa samassa paikassa. Don’t get me wrong. Minusta on kiva hengailla kaupungeissa pikkukylän hiljaisuuden vastapainoksi, mutta täällä Lontoossa on välillä ollut ihan oikeasti ihan liikaa ihmisiä. Oxford Street, Leicester Square, Soho… Huh miten vaikeaa on ollut päästä liikkeestä kadulle ja kävellä haluamaansa suuntaan! Ihmiset kulkevat toiseen suuntaan ja siitä on vaikea alkaa suunnittelemaan reittiä täysin eri suuntaan, kun massa vie mennessään. Olen ollut aikaisemminkin uuden vuoden tienoilla Lontoossa ja tilanne oli silloin vielä kahta kaoottisempi. Ensi kerralla kaupunkiin voisi tulla taas kesällä, jolloin on huomattavasti rauhallisempaa.

Onneksi meillä on Southbank! Asumme ihanassa hotellissa lähellä Southwarkin metroasemaa Thamesin etelärannalla. Eilen illalla kävimme ensimmäistä kertaa kävelemässä sen 150m rantaan ja ihastelemassa maisemia, siltoja ja kaupungin valoja. Parasta oli, että porukkaa oli kuin Sodankylässä maanantai-iltana. Eli ei oikeastaan ketään! Millenium Bridgen tienoilla oli muutamia pariskuntia ja harvoja turisteja. Niillä kaikilla oli suunta, eikä kukaan muu pysähdellyt ottamaan kuvia.

Southbankin alueella on paljon hauskan näköisiä baareja ja ravintoloita, joista monista on hyvät näkymät joelle. Monet paikat lähellä Shakespeare Globea olivat puolityhjiä. Kuinka ihmeessä? Onko joen pohjoispuolelta jotenkin paremmat näkymät?

Koko London skyline oli illalla vaan meille ihan rauhassa nautittavaksi. Shard näytti välillä joltain paholaisen miekalta punaisessa valaistuksessa, välillä joltain ihan muulta. Erikoinen maamerkki se ainakin on. Kuukauden takaisella pikareissulla Teean kanssa suunnittelimme nousevamme tuon Lontoon uuden maamerkin korkeuksiin katsomaan näkymiä. Usean kymmenen punnan hintainen lippu ei kuitenkaan houkutellut, joten jätettiin se myös tällä reissulla sikseen. Ja miksi maksaa ylihintaisia pilettejä, kun rannastakin on näin kivat näkymät? Vaikka ei väistelisikään ihmismassoja, suosittelen kävelemään ainakin pelkästään kävelijöille tarkoitetun Millenium Bridgen päästä päähän. Alue on niin kivaa ja paljon vähemmän turistoitunutta kuin muilla kuuluisilla silloilla.

Ai niin. Ihanaa uutta vuotta muuten kaikille! Matkakooste ja matkailun statistiikka vuodesta 2015 on tulossa ehkä vielä tämän vuoden puolella, mutta reissun päällä ollessa en lupaa mitään. Lomastahan saa nauttia niin kauan kuin se kestää! Hotelliarvostelut Kämpistä, Tallink Spasta ja kuvassa näkyvästä Hilton London Banksidesta tulossa myös vuoden alkupuolella. Palataan pian 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa, ja instagramissa.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 10:34

  Upean näköiset maisemat, mitä parantaa se, että saitte nauttia niistä ihan rauhassa :). Toisaalta täytyy myöntää, että tietyllä tavalla rakastan ihmismassoja ja sitä, että on aina porukkaa ympärillä, mutta tiedän kyllä, mistä puhut. Ja oikeastaan pidän massoista vain, jos ne ovat järjestäytyneitä toisin kuin Suomessa :P.

  Shardissa on upea hotelli, jossa haluan vielä joku kerta yöpyä, mutta arvaa vain onko se kallis, kun pelkkä hissilippu on kympin :P.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 11:07

   Minua ei kyllä tuollaiset sekavat massat ilahduta yhtään, mutta ymmärrän myös sinun mielipiteen. Ei varmastikaan ole Tokiota ilman massoja ja se ei tuntuisi yhtään samalta, jos siellä ei olisi sitä porukkaa. Osa tunnelmasta on sitä! Lontoo ei vain ole kuin muutamina aikoina vuodesta tuollainen ainakaan oman kokemuksen perusteella.

   Ai sielläki on hotelli! Kyllä kelpais. Vaikka vaan yksi yö 😀

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 11:20

    Ehkä Lappeenrannan hiljaisuus alkoi tympimään niin paljon, että nykyään kaipaan ihmisiä ympärille, kun kuljen kaupungeissa :).

    Kyllä, siellä on tosiaan hotelli, mutta hinnat ovat aika hurjia :P.

    • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 12:10

     No joo. Tavallaan käsitän! Mie olisin onnellinen, jos saisin täältä Sodankylästä jo muuttaa edes Rovaniemen kaupungin vilkkauteen 😀

  Leave a Reply