Yleinen

Joululoma kaunoinen – Radisson Blu Plaza

keskiviikko, 23 joulukuun, 2015

Blogi on ollut hiljaa hetken ja siihen toivottavasti nyt tulee vähän muutosta. Olen päässyt Helsinkiin ja Tallinnaan ja ollut aloittelemassa joululomaa. Terveydellisistä syistä reissun aloitus ei ole ollut ehkä antoisimmasta päästä, mutta puitteet onnistuneeseen lomaan ovat olleet enemmän kuin kunnossa! Kun alkuvuodesta voitin kilpailusta Radisson Blu:n lahjakortin juuri ennen Australiaan lähtöä, empä arvannut millaisen reissun sillä kortilla vielä lunastaisin melkein vuotta myöhemmin. Helsingissä ollaan käyty yöpymässä jo Radisson Blu Royalissa ja Seasidessa useamman kerran, mutta Plaza on jäänyt aina vähän kalliimpana vaihtoehtona kokeiltavaksi ”sitten joskus”. Ojensin saapuessa lahjakorttini vastaanottoon ja sain kuulla huoneemme olevan valmiina ja sen olevan itseasiassa sviitti! Tämän lumettoman joululoman aloitukseen se kelpasi paremmin kuin hyvin. Kauno Sviitti oli niin upea ja aivan huikaisevalla paikalla! Haaveiltiin lottovoiton sattuessa muuttavamme sinne asumaan. 😀 Plazassa meitä hemmotteli ainakin:

Aalto-vaasillinen Fazerin karkkeja

Tärkein täytyy mainita ensin, tietenkin!

Ihana makuuhuone

Makkari oli todellakin erillinen ja siellä oli hyvin säilytystilaa. Isot ikkunat olivat suosikkini. Telkkariakin olisi voinut katsoa suoraan sängyltä, mutta me rentouduimme mieluummin olohuoneessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mansikoita ja skumppaa

Tervehdyksestä oltiin tyytyväisiä, vaikka Aalto-vaasin valikoimaa oltiinkin jo ehditty tyhjentää. Onhan nämä leffaeväinä aika 5/5!

Oma olohuone

Se paras asia koko sviitissä on tila. Omassa olohuoneessa meillä oli sitä ruhtinaallisesti! Kauno Suitessa taisi olla enemmän tilaa kuin meidän omassa kaksiossa Sodankylässä. Ihanan avaraa. Kattokaa nyt miten kaunis sisustus täynnä design-elementtejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kylppäri ja wc erikseen

Ja kylppärissä oli oma telkkari! Hampaita pestessä tai kylvyssä käydessä olisi tosiaan ihan mahdollista katsella vaikka leffaa tai aamu-uutisia, jos ei halua jäädä mistään paitsioon. Kylppärin peilissä oli tv-ruutu, mutta emme juuttuneet katselemaan siitä mitään. Hauska yksityiskohta, joka varmasti bisnesmatkalla olisi ihan oivallinen kiireisen ihmisen vaihtoehto. Mie niin tykkään Aino Aalto laseista ja siitä, että käytetään suomalaisia tuotteita. Sviitissä oli muuten kylpytuotteita isommassa koossa kuin tavallisessa huoneessa. Ja kerrankin hoitoainetta oli isompi pullo kuin shampoota! Näin sen pitää pitkätukkaiselle ollakin : )

Sisäänpääsy Plaza Loungeen

Sviitteihin ja Business -huoneisiin kuuluu sisäänpääsy Kitzens ravintolan parvella sijaitsevaan Plaza Loungeen. Viidestä seiskaan oli tarjolla pientä suolaista ja makeaa syötävää. Päätimme säästää illallisen hinnassa ja käydä loungessa syömässä. Salaattia, snackseja, hedelmiä, kakkua ja pullaa. Not bad! Helpottaa paljon jos ei halua lähteä etsimään ravintolaa, vaan jäädä hotellille loikoilemaan ja hakea vain seisovasta pöydästä pientä herkkua. Santsasin kipeään kurkkuuni varmaan neljä kupillista teetä. Ympäristö on tosi kaunis ja näin joulun aikaan Kitzensin joulukuusi oli pramea!

Näkymät Rautatientorille kahteen suuntaan

Palataan taas huoneeseen. Kauno sviitti sijaitsi ihan kulmassa, joten meiltä oli näkymiä kahteen suuntaan. Plaza sijaitsee hyvällä paikalla Rautatientorilla ja pimenevää iltaa sekä ihmisiä on hauska katsella ikkunoista. Olisipa vain ikkunasyvennykset olleet sen verran leveät, että niihin olisi päässyt istumaan. Onneksi upottava sohva oli hyvä vaihtoehto!

Yksityiskohdat ja elämää helpottavat ratkaisut

Mulle ja Markulle on tosi tärkeää, että saadaan elektroniikka laturiin lähelle, ettei tarvitse puhelimia kurkotella lattian rajoista tai muualta kaukaa sitten aamulla. Sviitissä oli sängyn päätyyn integroitu koko paneeli, jossa oli USB-laturi ja paljon muuta hyödyllistä. We approve! Suosikki yksityiskohtani oli kuitenkin valaistus. Sen sai säädettyä moneen eri tunnelman asteeseen. Illalla leffaa katsellessamme olohuoneen telkkarin taustavalo vaihtui monessa värissä.

Olohuoneessa oli lisäksi kapselikahvikone, toinen paneeli elektroniikalle ja ilmaisia suklaapatukoita! Suklaasyöpölle jälkimmäinen asia oli iloisista iloisin. Markku teki kerran espressot keittimellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aamiainen huoneessa

Meidän piti rientää aikaisin laivalle, joten meidän piti olla tosi aikaisin myös ylhäällä ja matkalla satamaan. Aamuisin on aina nälkä, joten emme halunneet skipata Plazan kuulua aamupalaa kokonaan. Tilasimme siis aamiaisen huoneeseen ja tämä oli molemmille ihan ensimmäinen kerta. Aikaa syömiseen jäi reilu vartti, joten kovin emme ehtineet nautiskelemaan. Ilman lisäeväitä huonepalveluaamiaiseen kuului ainakin croissantteja, sämpylöitä, korvapuusteja, marmeladia ja voita, leivän päälle juustoa, kinkkua, tomaattia ja kurkkua, sekä kananmunia ja päärynöitä. Minulle tuli teetä ja Markulle kahvia. Lisäksi appelsiinimehua. Voisin todellakin kokeilla toiste aamiaista, jonka saisi nauttia vaikka aamutakissa omassa sängyssä! Lisämaksullisen aamupalan jälkeen olisi saanut mennä vielä ihan sen hintaan kuuluvan buffetaamiaisenkin syömään, mutta sitähän me ei tietenkään ehditty tehdä. Ensi kerralla on otettava enemmän aikaa tai sitten myöhäisempi laiva!

Meillä oli alunperin suunnitelmana käydä leffassa ja iltakävelyllä ja vaikka missä, mutta päädyttiinkin lekottelemaan huoneessa melkein koko päivä ja ilta. Päätettiin yhdessä, että on ihan haaskausta katsoa leffoja jossain muualla kuin ihanalta sängyltä Aalto-vaasillinen karkkeja sylissä. Sviittiyöpymiseen kuului myös maksulliset elokuvat, joten saimme valkata rauhassa mikä kiinnosti. Johnny Deppin aivan tuntematon scifielokuva siivitti iltaamme tunnelmavalaistuksen kanssa.

Ainoa asia mikä jäi harmittamaan, oli aikainen lähtö Tallinnaan. Missasimme paljon hehkutetun Super Breakfastin. Onneksi hyvä aamiainen huoneessa korvasi sen aivan yhtä lailla! Toivottavasti pääsen fiilistelemään Plazaa pian uudelleen. Elättelen vielä toiveita päästä Matkamessuille, mutta budjetti saattaa tulla kyllä ryminällä vastaan.

Tästä saattoi oikeasti tulla meidän uusi Helsingin lemppari. Tosin tässä on vielä Kämp ainakin testaamatta! 😀 Onkos täällä joku käynyt Plazassa? Mitäpä mieltä? 🙂 Mua kiinnostais testata myös ne tavalliset huoneet. Oon aika varma, että ne on myös laadukkaita ja tilavia!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sokos Hotels-lahjakortin voittaja on myös nyt arvottu. Iso kiitos kaikille yli neljällesadalle osallistujalle! Sokos Hotels-lomalle pääsee Random.org:in kautta arvottuna nimimerkki: Niina Heino, onneksi olkoon! Voittajalle on pistetty sähköpostia palkinnosta.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 15:54

  Tosi kiva, että viihdyitte Plazassa noin hyvin :)! Tiedät tietenkin, että Plaza on ehdottomasti yksi omista suosikeistani :P. Toisaalta en pysty asettamaan Kämpiä ja Plazaa (molemmat suosikkeja) mihinkään järjestykseen, koska ne tarjoavat molemmat ihan eri juttuja ja ovat omalla tavallaan niitä parhaita. Tavallisissa huoneissa en ole yöpynyt, mutta ns. ”tavallisissa” business class huoneissa on tullut oltua montakin yötä ja ne ovat kyllä tosi kivoja :). Plazan ehdoton ykkösvaltti on asiakaspalvelu ja Plaza Lounge. Aamiainen taitaa olla paras koko Suomessa, mutta tähän mennessä ollaan syöty se aina rauhallisen loungen puolella. Kannattaa testata sekin joskus aamiaisella :).

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 22:15

   No kyllähän mulla oli arvaus, että sie oot Plaza-fani 😉
   Mua taas kiinnostasi nuo perushuoneet myös, koska luulen, että niihin taitaa riittää normaalisti varaa kun suunnittelee yöpymisiä Helsingissä. Aamiaista haluan niiin päästä vielä kokeilemaan. Onneksi sitä voi päästä syömään, vaikkei hotellissa yöpyisikään.
   Olisi mahtavaa vielä päästä Plazaan Matkamessujen aikaan, mutta saa nähdä onko enää mahdollista.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 26 joulukuun, 2015 at 16:57

    Perushuoneetkin on varmasti tosi kivoja! Plazassa kaikki toimii niin hyvin :). Toivottavasti pääset Matkamessuilla tuonne! Itsekin jopa harkitsin taas, että pitäisikö mennä ihan huvikseen :P.

    • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 22:05

     Sen uskon, että kivoja ovat! Mulla on koko messuille tulo vielä auki, mutta pidän peukkuja että se mahdollistuu vielä.

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 16:32

  Ui miten ihana! Plaza on kokonaan kokeilematta mutta jos ja kun sinne menisin, olisi se ehdottomasti vähintään business class-huone loungella. Mähän olen niin loungetyttö 😉

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 22:16

   Mitää! En voi uskoa, ettet ole käynyt! Tosin olen ollut itsestänikin ihmeissäni, kun en ole tuonne kerennyt vielä tähän mennessä. Lounge olis kyl ihan sun paikka. Ihanan rauhallista 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon perjantai, 25 joulukuun, 2015 at 11:45

  Tosi kivalta näyttää! Plazaa on kehuttu sen verran, että tuolla pitäisi itsekin joskus ehdottomasti yöpyä. Ihana toi kuva susta sängyllä! 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 25 joulukuun, 2015 at 16:42

   Kiitos, se on minustakin aika hauska 😀
   Suosittelen suuresti! Se on kaunis, moderni ja juuri sitä mitä luvataan 🙂

  Leave a Reply