Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Arctic Wonderland

tiistai, joulukuu 15, 2015

Jos joku ei vielä tiennyt missä on arktinen talven ihmemaa niin voin nyt sen paljastaa. Aja Lappiin ja kohti Saariselkää! Kakslauttasesta käänny Kiilopäälle ja nouse tunturiin. Se on siellä missä aurinko ei nouse.

Kiipesimme ihan kahden kesken kohti Kiilopään huippua rapsakassa parinkymmenen asteen pakkasessa sunnuntaina. Oli päivän valoisin hetki, mutta aurinkoa ei näkynyt. Valo kyllä hohkasi pilarimaisena horisontissa ja värjäsi taivaan oranssiksi, vaaleanpunaiseksi, viininpunaiseksi, violetiksi, tumman siniseksi ja häilyväisiksi erilaisiksi säteiksi. Niitä me ihasteltiin ihan urakalla lumen ja kuuran peittämien pienten pensaiden ja puiden lomasta. Se oli taas niitä eeppisiä talvihetkiä. Ei ketään missään ja kaamosajan kirkkaat tunnit parhaimmillaan. Saariselällä pimeys on jo alkanut ja aurinko ei enää nouse ennen ensi vuotta. Sodankylässä päivän pituus lähentelee tuntia ja täysin pimeää taivasta saa katsella jo viimeistään kolmelta. Pitkän aikaa on ollut pilvistä ja lunta on tullut. Kirkas ja kuulas talvipäivä tuntui luksukselta lappilaisellekin.

Kävästiin myös mutka Kakslauttasen iglukylässä. Tuollaiseen igluun kun joskus vielä pääsisi ihan yöksi! Paikka ei ollut ihan niin taianomainen kuin kuvittelimme. Ehkä se johtui vain siitä, ettei ollut vielä kovin hämärää. Iglujen keskellä oli myös aika paljon puita, kun taas itse jotenkin kuvittelin sen olevan aukealla paikalla taivaan näkyessä esteettömästi. Kaunista siellä oli silti! Asumme vain reilun sadan kilometrin päässä ja silti tämä oli ensimmäinen kerta iglukylässä. Siivoojat olivat juuri liikkeellä vesikelkalla ja ainakin yhdessä iglussa lakanat olivat vaihdossa. Pakkasta oli aivan älyttömästi ja sormia ja varpaita paleli. Viivyttiin ihailemassa igluja ehkä viisi minuuttia ja jatkettiin Saariselälle shoppailemaan ja syömään. Ei yhtään huono minimatka. Kerettiin kaamostakin tälle vuodelle kokea! Torstaina karkaammekin jo Rovaniemelle ja perjantaiaamuna Helsinkiin.

Joulu saapuu hiljalleen. Täällä jo odotellaan… 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Kthetraveller tiistai, joulukuu 15, 2015 at 15:16

  Uijui miten ihania kuvia ja maisemia! Olen käynyt Lapissa kolme kertaa (kaksi kertaa Levillä ja yhden kerran Rovaniemellä), enkä ole komeampaa talvista satumaisemaa vielä löytänyt. Talvisessa Lapissa on jotain supermaagista ja kyllä sinne vaan kaipaa piipahtamaan. 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, joulukuu 15, 2015 at 21:09

   Sun pitää jättää Levit ens kerralla vähemmälle ja lähteä vaikka Pallakselle tai Kiilopäälle/Saariselälle katselemaan maisemia! Levi on kiva, mutta se on varmaan ainoa kohde, jolla ei ole kansallispuistoa siinä kyljessä. Paljon aktiviteettia, ravintoloita ja ihmisiä kyllä löytyy, mutta se true maaginen Lappi löytyy toisaalta 🙂 Ite en suosittelis Leviä jos on tulossa ensi kertaa Lappiin tai jos juurikin sitä maagisuutta etsii. Paitsi jos on menossa sinne Levin igluille Utsuvaaraan. Sinne lähtisin kiljuen! 😀

 • Reply Maria tiistai, joulukuu 15, 2015 at 15:41

  Oi ihania talvisia maisemia! Olin aivan fiilareissa kun sunnuntaina taivaalta tuli muutama hiutale tänne eteläänkin. Tosin se suli heti… Tuonne iglukylään haluaisin itsekin joskus mennä yöksi katselemaan revontulia 😀 Tuo se lumi tänne myös samalla kun tuut perjantaina 😉

  • Reply Maarit Johanna tiistai, joulukuu 15, 2015 at 21:10

   Lunta pitäis tulla sinne eteläänkin! Me tosiaan tullaan silloin perjantaiaamuna ja kovasti kyttäilen josko säätiedotukset lupailis uutta erää hiutaleita sinnekin 😀 Sais kyllä luvan olla valkea joulu!

 • Reply Anu tiistai, joulukuu 15, 2015 at 17:17

  Aivan ihania kuvia! On kyllä ilo tulla Lappiin jouluksi. <3

 • Reply Noora tiistai, joulukuu 15, 2015 at 18:42

  On kyllä kauniit maisemat! Mäkin tykkään talvesta – kuvissa. Harmi vaan, etten oikeasti kestä kylmää yhtään. SIksi tämä etelän leuto alkutalvi onkin ollut pelastus (tosin saisi täällä silti vielä lämpöisempää olla :D). Mutta teoriassa tykkäisin kyllä ulkona nauttia tuollaisesta kauniista talven taikamaailmasta.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, joulukuu 15, 2015 at 21:11

   Sun pitää joskus tulla lyhyelle lomalle ja pukea päälle sellainen kelkkahaalari mitä ranskalaisille turisteillekin annetaan 😀 Ei varmasti palele, ja pääsee ihastelemaan maisemiakin :p

 • Reply Jenna / With huge passion for life tiistai, joulukuu 15, 2015 at 21:43

  Niin upeita lumisia maisemia <3 Mä haluisin lappiin jouluksi. Tuolla lumella on niin piristävä vaikutus!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 18, 2015 at 21:25

   Voi niin minäkin. Tultiin juuri Helsinkiin ja on täällä mustaa. Vaikka valoisaa onkin, se synkkyys on ihan eri luokkaa kuin Lapissa, jossa on lunta ja pimeää…

 • Reply Teea / Curious Feet tiistai, joulukuu 15, 2015 at 22:18

  Upeat maisemat!! Oi tuota rauhaa. Käytiin kattomassa igluja joskus ikuisuus sitten syksyllä kun paikka ei ollut edes avoinna. Yllätyin itsekin vähän juurikin siitä ympäristöstä. Olisi todella kiva poiketa joskus ja verestellä muistoja 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 18, 2015 at 21:27

   Rauha on sitä ihmeellisintä. Tuntuu että vain Suomessa voi kokea vielä sitä, missä ei ole satoja kiinalaisturisteja pörräämässä ympärillä tai ranskalaisia kelkkahaalareissa. Mua kiinnostais kyllä kokeilla igluja, mutta ehkä Levin tai Luostonkin samanlaiset voisi olla vaihtoehto 🙂

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 03:43

  Näitä kuvia katsellessa rupesi ihan vähän harmittamaan, että Suomen talvi jää tänä vuonna väliin. Ihan absurdia muutenkin ajatella, että joulu on ihan ovella, kun täällä Etelä-Amerikan helteissä ei kovin jouluiselle tunnu 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 18, 2015 at 21:28

   Voin kyllä ymmärtää, ettei ole jouluista jos on ihan jossain eripuolella maailmaa! Mutta teillä on niin mieletön reissu meneillään, ettei siinä varmasti haittaa jos yksi valkoinen joulu jää välistä 🙂

 • Reply Millamaija / Avaruusponi perjantai, joulukuu 18, 2015 at 14:12

  Nää lumiset maisemat<3 Voi kuinka lumettomana talvena kaipaa sitä pakkasen kirpeyttä kasvoillaan ja pakkaslumen rouskuntaa kenkien alla. Täällä niin märkää ja harmaata. Nauttikaa te siellä! (Vova sano että näytätte ihan lumimiehiltä ekassa kuvassa =D Jeti – kaksikko)

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 18, 2015 at 21:28

   Kirpeus ja kylmä <3 Hei Vova saattaa olla aika oikeassa! Sellainen fiilis meillä vähän olikin 😀 Tulkaa kokemaan Lapin talavi ^^

 • Reply Sunna perjantai, joulukuu 18, 2015 at 15:27

  Meiltä päin etelässä käväsit 😉 No ei, mie odotan jo kauhialla innolla, että pääsen huomenna kotia joululomalle. Mutta ei teilläkään hullumpi joulu ole tulossa!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 18, 2015 at 21:33

   Joo no Kiilopäähän on ihan sunshine-zone verrattuna Partakkoon 😀 Ihanaa joululomaa sullekin! Pian tulee Wien! Sitä ennen saat onneksi nauttia vielä oikeasta talvesta 🙂

  Leave a Reply