Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kaamoksen karkotushommia ja luksushotelleja

lauantai, 5 joulukuun, 2015

Mie olen sellainen ihminen, joka reagoi hyvin voimakkaasti valoon ja pimeyteen. Kesällä en oikeastaan pysty kunnolla nukkumaan, kun on liian valoisaa ja talvella ei kunnolla edes herää, kun on kokoajan kauhean pimeää. Mutta ei se oikeastaan nyt niin kamalaa ole. Tai loppusyksystä oli, kun ei ollut lunta, vaan pelkkää harmaata pimeyttä. Vihasin sitä. Mulla on nyt vähän sympatioita teille eteläläisille, jotka saitte lumet vasta niin myöhään. Onneksi meille tuli valkoinen maa jo yli kuukausi sitten!

Välillä kelit on olleet tällaisia, jopa aurinkoisia!

Mutta yleensä ne ovat tällaisia!

Aurinko pilkahtelee vielä ehkä viikon välein ja vitsi, että saa huokailla onnellisena niiden harvojen hetkien osuessa  kohdalle! Me ollaan käyty hiihtämässä jo monta kertaa, vähän mökillä fiilistelemässä ja laitettu jo muutama joulukoriste ikkunaan. Joo, just ne minun tekemät hassut karttapiparkakut, jotka näitte instassa. Muuten tämän allekirjoittaneen puolityöttömän tyypin kaamoksen karkotushommia on muun muassa sarastuslampun säätäminen täysille aamuseiskasta kymppiin, ulos karkaaminen aina kirkkaimpana aikana tasan kahdentoista maissa, ja neulominen. Työjuttuja värkkäilen aina kun niitä on, ja muuten koitan elää tuon perheen kokoaikatyössä käyvän tyypin aikataulujen mukaan.

Olen kovasti koittanut olla katselematta ulos aamulla ja illalla. Pimeys on aivan läpitunkevaa ja synkkää. Olen muutaman kerran saanut kuulla, miten mie olen kaamosta koko tyyppi. Vaikka Sodankylässä on päivän pituuskin vielä hiukan yli kolme tuntia! Onneksi, oi onneksi me karataan Helsinkiin ja Lontooseen kaikista pimeimmäksi ajaksi. Vietetään reissussa kaksi viikkoa ja tämän matkan suunnittelu on onneksi vienyt ihan hyvin aikaa. Tuijottelin tässä kalenteria ja tajusin buukanneeni monta aika mieletöntä hotellia tuolle ajalle. Tälle parin viikon jaksolle mahtuu viisi eri hotellia, joista jokaista odotan suurella mielenkiinnolla. Joukkoon mahtuu ihan oikeaakin luksustasoa!

Radisson Blu Plaza – Tässä hotellissa olen käynyt vain Bar Blingsissä fiilistelemässä. Matkamessujen yhteydessä järjestetyille NBE-bloggaajabileille paikka oli täydellinen! Olen jo pelkästään tänä vuonna lukenut niin ylistäviä juttuja kyseisestä hotellista, että en malta päästä testaamaan ihan kunnolla huoneitakin. Voitin alkuvuonna Instagram-kilpailusta yhden yön Radisson Blu-lahjakortin, ja olen säästänyt sitä juuri Plazaa varten. Tämä on ensimmäinen kohteemme Helsingissä.

Pian näkee Plazasta enemmän kuin Bar Blingsin

Tallink Spa & Conference Hotel – Joululahjana anopille ja kälylle tarjoamme hotelli- ja laivamatkan Tallinnaan joulumarkkinoille. Tallinnasta ei ole kokemusta kuin Virusta. Tässä meillä on myös kaunis spa-osasto! Ah, Tallinna. En malta odottaa…

Hotel Kämp – Jouluaatto ollaan perheen kesken, mutta joulupäivästä alkaen vietämme kaksi yötä Kämpissä. Tästä olemme haaveilleet jo pitkään ja vihdoin Finnair Plus -pisteemme riittivät budjettimme kanssa kahteen yöhön. 80 000 pisteen lisäksi maksoimme yhteensä noin sata euroa. Ei paha, vai mitä sanotte? Tästä hotellista ei varmaan tarvinne sen kummempia alkuhössötyksiä edes luetella. Suomen paras hotelli ja sillä selvä 🙂

Hilton London Bankside – Kämpistä lähdemme aamuvarhaisella kohti Lontoota, jossa majoitumme ihan vasta avattuun Hiltoniin aivan Lontoon ytimessä! Tutkin hotelleja Lontoon reissulle varmaan kuukauden, ja tämä löytyi aivan yllättäen ihan mielettömän halvalla. 660€ neljästä yöstä Hiltonissa sillä sijainnilla on aivan naurettavan vähän. Sain vielä hintaa alas Hotels.comin Welcome Rewards -ohjelmaan kerätyllä ilmaisella yöllä. Tästä on suuret odotukset. Saatte kuulla lisää heti reissun jälkeen!

Tällaiselta näytti Helsingin Hilton Strandin huone ennen remonttia. Saa nähdä miten paljon modernimpaa Hiltonia tulemme näkemään Lontoossa!

Scandic Paasi – Iltalento Lontoosta on Helsingissä niin myöhään, ettei siihen aikaan enää lennä Finnairit, eivätkä muutkaan Lappiin. Harkitsimme lentokenttähotelleja, mutta palaammekin juurillemme. Markun kanssa on tullut vierailtua kymmenissä ja kymmenissä hotelleissa reilun kolmen vuoden aikana, mutta vain yksi on ollut se aivan ensimmäinen. Scandic Paasissa yövyimme ensi kertaa seurustelevana parina eräänä hämyisenä elokuisena viikonloppuna. Saa nähdä ollaanko yhtä ruusunpunaiset lasit silmillä ja onko hotelli muuttunut sitten viimeisen näkemän! Tai ollaankohan me 🙂

Mitäpä olette mieltä meidän kohteista? Onko kenelläkään kyseisistä hotelleista omakohtaista kokemusta? Omia postauksia saa näistä linkata, tulee varmasti tarpeeseen! Loma tulee olemaan melkoista matkalaukkuelämää ja sinkoilua paikasta paikkaan. Onneksi kohteemme näyttävät aivan huikeilta ja pääsemme ensimmäistä kertaa yhdessä Lontooseen. Ei haittaa istua kotona suunnittelemassa silmät ristissä, kun tietää, että ihan kohta kohta kohta jo pääsee! Minimatka Tallinnaankin tulee juuri oikeaan aikaan, kun pitää käydä viimeiset joululahjat hankkimassa. Voi kyllä, tulevan kaamoksen karkottaa parhaiten juuri ajattelemalla lämpimiä juttuja ja aurinkoisia kohteita! Tosin en todellakaan ole varma paistaako aurinko Lontoossa. Ei varmaan 😀

Ihan huippua joulukuun alkua joka iikalle! Sokos Hotellien lahjakortti-arvonta on muuten edelleen käynnissä. Käykäähän osallistumassa tästä linkistä!

Seuraa Pää Pilvissä-blogia facebookissa, bloglovinissa tai instagramissa.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 6 joulukuun, 2015 at 06:07

  Ääh, oon kade! 😉

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 6 joulukuun, 2015 at 10:47

   Ei kannata! Mie oon kade siitä, missä sie tällä hetkellä saat oleskella ihan kokoajan 🙂

 • Reply AnskuliP perjantai, 11 joulukuun, 2015 at 18:10

  Scandic Paasi on kyllä huippu, henkilökunta, persoonalliset huoneet ja sijainti! 🙂 Siinä vieressä on ravintola Juttutupa, jota voin kyllä suositella. Vuosi sitten kävin siskoni kanssa ja jos listalla vaan on suklaaleivos jäätelön kera, se on varmaan paras jälkiruoka mitä oon ikinä syönyt. 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 11 joulukuun, 2015 at 22:07

   Voi joo! Mielenkiinnolla ootan kyllä visiittiä. Meillä oli silloin ekalla kerralla sellainen huone, jonka teemana oli vissiin silinterihatut. 😀 Kiitos vinkistä jälkiruuan suhteen. Suklaapersolle kyllä kävis! ^^

  Leave a Reply