Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Varaslähtö Lontooseen ja hiukan överit joulukoristukset

torstai, 26 marraskuun, 2015

25h Lontoossa. Koko syksyn olen kuvitellut, että astahdan Englannin maaperälle joulun jälkeen kolmatta kertaa tässä elämässä ja ensimmäistä kertaa Markun kanssa. Niin vain kävi, että se kerta odottaa vielä itseään ja siitä tulee jo neljäs kerta Lontoossa. Tämä kolmas kerta toteutui nimittäin varaslähtönä ja se käytiin jo! Pääsin kokeilemaan miltä tuntuu olla uuden Finnairin A350-XWB:n kyydissä, ja se kyytihän vei joukon bloggaajia Lontooseen. Osa meistä jäi kaupunkiin ja osa lensi heti samalla kyydillä takaisin. Teean ja Nellan kanssa fiilisteltiin Lontoota, bloggaamista ja ystäviä metromatkalla kaupunkiin. Ja mikä syke siellä jo illalla oli. Mua väsytti niin paljon, mutta ei mitään voinut jättää välistä.

Öinen Lontoo oli jo saanut jouluksi kuorrutteen tuhansista valopalloista ja -ketjuista, jotka risteilivät jokaisen vähääkin isomman kadun yllä. Heipatettiin Nella iltapalasushin jälkeen ja lähdettiin Teean kanssa seikkailemaan vähän Piccadillyn lähimaastoon. Se kannatti, sillä heti bongattiin julkimoita! Hauskinta oli nähdä Martin Clunes, joka näyttelee Doc Martinia saman nimisessä sarjassa.

Aluksi olin, että vau, kaunista. Sitten olin, että oho, onkohan tässä vähän liikaa. Myöhemmin jouduin vain pyörittelemään silmiäni. Täällä ilmeisesti enemmän on tosiaankin enemmän! Kävimme kurkistamassa ikkunoita Oxford Streetillä Selfridgesillä ja Knightsbridgessä Harrod’silla, mutta niin näytti olevan toinen toistaan överimpää koristusta ikkunoissa. Täyteen tuupattu koristeita, glitteriä ja kaikkea krääsää. Ehkä britit tykkää, mutta minusta tuolla kulkiessa tuli jo vähän skandinaavista minimalismia ikävä 😀

Siis kattokaa tätäki kammottavaa ikkunaa! 😀 Pelkkää kakofoniaa!

Siinä vähän esimakua, jos olette itse suuntaamassa jouluostoksille Lontooseen. Laukkuja ja appelsiinejahan voi tunnetusti yhdistellä erittäin kalliiden liikkeiden näyteikkunoissa kauniisti ja edustavasti. Tai sitten ei. 😀 Kokemusta A350-XWB lennoilta saatte vielä hetken odotella, sillä makustelen niitä vielä onnellisuudessani itsekin! Tulossa se on. Sillä välin mie kattelen revontulia taivaalta ja välillä reissuvideoiltakin. Stay tuned!

p.s Teean postaus samasta illasta löytyy täältä!

Pistähän blogi seurantaan! Pää Pilvissä löytyy facebookista, instagramista ja bloglovinista.

 

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 26 marraskuun, 2015 at 09:39

  Näytti kyllä tosi kivalta pyrähdykseltä tuo teidän Lontoon reissu :). Vähän tuntu itsekin siltä, että ois ollut kiva jäädä, kun käveltiin lentokentän läpi, mutta toisaalta kyllähän tuonne pääsee vaikka huomenna, jos siltä tuntuu ;). Överi on tietysti överiä, mutta yleisesti ottaen kuvien perusteella näyttää kivoilta nuo jouluvalot, mutten ehkä menisi sanomaan ihan samaa noista näyteikkunoista :P.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 26 marraskuun, 2015 at 20:45

   Oli tosi kiva reissu ja olis ollu vielä hauskempi jäädä toiseksikin yöksi! Onneksi ei harmittanut yhtään, koska uusi reissu on ihan nurkan takana 🙂

   No joo, tähän valitsin tietenkin hienoimmat kuvat. Valot oli pääosin upeita, tosin värikkyys vähän pisti silmiin. Se överi oli lähinnä noissa kamalissa näyteikkunoissa 😀 Otin hulluna kuvia niistä, mutta ne oli niin hirveitä, että piti valita vähiten kamalat postaukseen :p

 • Reply Katja torstai, 26 marraskuun, 2015 at 19:12

  Siellä on panostettu jouluvaloihin ja päätetty sitte vetää kunnon överit. 😀 Näyttää kyllä siltikin aivan älyttömän piristävältä ja voi, että tää teiän pikapyrähdys oli niin kiva!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 26 marraskuun, 2015 at 20:46

   No joo! Mie luulin, että Tampereella oli panostettu, mutta Lontoo, huh huh! Tosin siinä on kaks kaupunkia, joista ei muutenkaan oikein voi puhua samassa lauseessa 😀

   Pikapyrähdyksiä on ollut tänä vuonna melkoisesti ja kyllä niistäkin on oppinut ihan tykkäämään 🙂

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita perjantai, 27 marraskuun, 2015 at 16:40

  Tommoset jouluvaloöverit ei ehkä ole niin tunnelmalliset kuin hiukan hillitympi määrä.
  Mutta Lontoo, voi koskahan sinne pääsisi. Maailmassa on liikaa paikkoja joihin pitäisi seuraavaksi mennä. 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 27 marraskuun, 2015 at 22:08

   Itsekin pidän hiukan hillitymmästä, mutta oli kieltämättä hauska katsella näitäkin 😀 Ovat niiin erilaisia kuin ne mihin on Suomessa tottunut!
   Lontoo on hankala kun se on melkein yhtä helposti saavutettavissa kuin vaikka Tukholma, lentoja on niin paljon! Ei tule lähdettyä, kun aina kuitenkin pääsee 🙂

 • Reply Teea | Curious Feet lauantai, 28 marraskuun, 2015 at 23:44

  Nuo näyteikkunat, siis oikeesti :D. Ei kyllä ihan päässyt mikään yksittäinen hieno vaate / tavara esiin kun sitä tavaraa oli ikkunoissa niin paljon! Tavallaan se oli hauskan erilaista ja sillä tavalla myös nättiä, mutta joulun tunnelmaa ei niissä kyllä mielestäni ollut, muutamia pieniä yksityiskohtia lukuunottamatta. Erilaisista valoista kyllä pidin ja sopivat mielestäni Lontooseen, Carnaby Streetillä ne olivatkin ihan omaa luokkaansa. Lontoo on kyllä ihan eri näköinen kaupunki illalla kuin päivällä. Olipas kiva pikareissu :)!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 16:02

   Mua vieläkin puistattaa miten sekavaksi ne pystyttiin edes tekemään 😀 Carnaby Streetistä oikeastaan tykkäsin, vaikka se aikamoista väri-ilottelua oli!
   Nuo pallot, joissa välkehti tuollaisia hiutaleita ja tähtiä oli minun lemppareita. Mutta ne näyteikkunat. Huh hui. Toivottavasti joulukrääsä on kerätty jo pois sitten kun uudeksi vuodeksi sinne ehditään!
   Ja oli tosi kiva! Ottaisin uusiksi koska tahansa 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 16:11

  Voi kamala noita näyteikkunoita! Skandinaavinen minimaalisuus ja joulu ei mielestäni sekään sovi kovin hyvin yhteen kun jouluun kuuluu paljon kaikkea, mutta jos noiden kahden välillä pitäisi valita, niin kyllä tuo brittien ylilyönti jäis kakkoseksi 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 16:18

   Hyvä, että oot samaa mieltä! 😀 No siis, en miekään mikään kauhea minimalistisuuden ystävä ole. Esimerkiksi meidän kämppä on kaikkea muuta kuin minimalistinen, mutta siis näitä ikkunoita katsellessa tuli vain mieleen, että JOKU RAJA NYT SENTÄÄN 😀

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 16:56

  On kyllä vähän överin näköiset jouluvalot 😀 Ja onhan noi näyteikkunatkin aika, noh, kauheen näköisiä : D Ihan sen näkösiä että niitä vaan tuijottaa kun ei muutakaan voi tehdä. Kävin ite ekan kerran Lontoossa kesällä, enkä tiiä haluanko mennä joskus uudestaan. Englantiin kyllä voisin mennä mutten ehkä Lontooseen.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 11:56

   Vähintäänkin erikoisia ja minusta liika on liikaa 😀 Minua Lontoo kiehtoo, vaikka noin muuten en olekaan suurkaupunkien suurin fani. Haluaisin käydä myös ympäri Englantia palloilemassa. Olemme jo suunnitelleet, että mikäli rahat riittävät uuden vuoden reissulla, lähtisimme esimerkiksi päiväretkelle Bathiin tai Cambridgeen 🙂

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 17:06

  Eniten tietysti ihmettelen niitä, jotka lensivät koneella Lontooseen ja sitten heti takaisin. Toiseksi, minua kyllä yököttää noi överit ja kalliit joulukoristukset, koska Englanti levittelee piikkimattoja asunnottomille ja muille rough sleepereille. Mä jotenkin suhtaudun Kristukseen vakavamielisesti, mikä on harvinainen asenne, etenkin kun en edes usko koko Kristukseen, enkä oikein tykkää, että häntä häväistään ihan tällaisilla synttäreillä. Tulee sokerihumala pelkästä katsomisesta. Jotenkin se austerity ei koskaan koske mitään tällaista. Ehkä mä olen ilonpilaaja, mutta en tykännyt lapsenakaan joulusta – jännitin sitä niin, että sairastuin.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 12:00

   Hahaa, no joo, en tiedä olisinko itsekään ihan täältä Lapista asti lähtenyt pelkästään lentämisen ilosta lentämään Lontooseen asti ja heti takaisin. 🙂 Mie en innostunut noista ihan siksi, että liika säihke tekee niistä mauttomia. Toki niihin menee myös sitä rahaa ihan vietävästi. Olen koittanut kotona ottaa sellaisen asenteen, että koristeita, varsinkin valokoristeita voi ripustaa talvella ihan talvikoristeiksi, eikä vain joulukoristeiksi. Varsinkin, kun meillä pimeäjakso kestää ihan tajuttoman pitkään täällä, niin en kyllä heti joulun jälkeen revi valoja pois.
   Mutta olen toisaalta samaa mieltä, että joulusta on tullut liian kulutuskeskeinen juhla. Viettäisin sitä ihan mielellään meidän mökillä keskellä metsää vain hyvän ruuan ja perheen kesken, eikä niin, että kuka sai eniten lahjoja.

 • Reply Laura sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 17:22

  Olipas kiva pikapyrähdys tuollainen, aloin (taas kerran) miettimään että vastaavia pitäisi tehdä itsekin edes muutaman kerran vuodessa, eikä aina odottaa niitä pidempiä reissuja! Kieltämättä nuo näyteikkunat saivat sellaisen puistatuksen aikaan, pikkasen meni yli meikäläisen makuun 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 12:01

   Pikapyrähdykset on kyllä energisoivia! Olen tänä vuonna ollut niin paljon töissä, että varsinkin kesällä oli mahdotonta tehdä muita kuin lyhyitä viikonloppumatkoja. Nyt taas ei olisi muuta kuin aikaa, mutta rahatilanne on paljon heikompi.
   Juu, ei ehkä skandinaavista ihmistä vakuuta nuo ikkunat 😀

 • Reply Karoliina / From Karoliina sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 18:15

  Noh, ainakin siellä on keksitty keino pimeyden karkottamiseen 🙂 Mua vähän aina harmittaa, kun en kertakaikkiaan tunnista ketään julkkiksia, kaverit vaikka vierestä onnistuisi bongaamaan 😀

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 12:04

   No todellakin! Tykkään itse jouluvaloista paljon, kun täällä on niin kamalan pimeää. Meillä ei tosin ole kuin yhdet valot ikkunassa, mutta sekin riittää tunnelman luomiseksi hyvin 🙂

   Mulla taas on ihan hullu kasvomuisti, mutta välillä pitää miettiä kauankin, mikä sen naaman nimi on 😀

 • Reply Meidän matkassa sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 19:24

  No johan on valoja 😀 Oon nähnyt kuvia Lontoon jouluvaloista jo paljonkin esim Instagramissa mutta ei ole tullut edes ajateltua että ne vois olla noin överit! Toisaalta haluisin kyllä käydä tsekkaamassa ne itsekin. 🙂 Kuulostaa hauskalta tuo Finskin testauskin! -Monna

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 12:06

   Ne on kyllä koettava itse! Ei vaan voi muuta kuin miettiä paljonko rahaa niihin on mennyt ja ennenkaikkea, kuka ihmeessä ne on suunnitellut 😀

 • Reply satuvw sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 21:44

  Varmasti hieno reissu ja upeaa nähdä Lontoon jouluvalot, mutta joo, skandinaavinen minimalismi puree täälläkin! Me lähdetään ensi viikolla myös brittejä, skippaamme tosin Lontoon ja suuntaamme samantien kohti nummia. Saa nähdä löytyykö sieltä minkälaisia jouluvaloja 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 12:06

   Nummille peukkua! Kelpais mullekin 🙂

 • Reply Titta & Thomas / IKILOMALLA maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 07:27

  Ompas Lontoossa panostettu jouluvaloihin! Huh! Kiva nähdä jouluista tunnelmaa. Täällä Intiassa ei ole edes tajunnut että joulu jo lähestyy! 🙂 jäämme odottamaan kuvia lentsikasta! Thomas on suuri Finnair fani. 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 12:08

   Intia vaikuttaakin paikalta, johon ei ehkä kristittyjen juhlat pääse liiaksi esille, kun omiakin suuria juhlia on niin paljon 🙂 Tunnelmaa kyllä löytyi.
   Lentsikka-juttu on vielä luonnoksissa, mutta tulossa pian!

 • Reply Heidi / Maailman äärellä maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 11:48

  Voi kääk mitkä ”jouluiset” nyteikkunat. Kyllä niistä oli joulu kaukana. Täällä Madridissakin sytytettiin juuri viikonloppunajouluvalot. Osa on tosi kauniita ja hillittyjä, mutta pääaukion (Plaza Mayorin) yllä on niin monen väristä valolahjapakettia, että ei se minusta ole enää kaunista. En ole koskaan oppinut tykkäämään monivärisistä jouluvaloista. New Yorkissa on muuten ollut kauneimmat näkemäni jouluikkunat. Todellista joulun tunnelmaa.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 12:11

   Jouluvalot vielä meni, mutta ne näyteikkunat oli kyllä kamalimmasta päästä! En ymmärrä kenet päästetään suunnittelemaan tuollaisia 😀 Pitäis päästä kattomaan Madridinkin valot. Joulun aikaan ylipäänsä on minusta hauska käydä kaupunkilomilla tutkimassa tunnelmia. Varsinkin tuo Nyki pitäs testata!

 • Reply Mika / Lähtöportti maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 12:27

  Varmasti mielenkiintoinen pikareissu ennen seuraavaa Lontooseen lähtöä. Olisi kiva tietää, kuinka vakavissaan noita näyteikkunoita suunnitellaan. Voisiko joku vetää ihan huumorilla överiksi? Seuraaava tosi-tv-idea, Jouluvalosuunnittelijat?

 • Reply Jenna / With huge passion for life maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 15:33

  Pikkasen on ehkä liikaa härpäkettä ja valo meikäläisen makuun. Lontooseen voisi tehdä tuollaisen pikapyrähdyksen. Nuo jouluvalot tuo onneksi edes vähän joulufiilistä, kun ei sitä oikein vielä ole löytynyt. Tulispa lunta!

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 16:23

  Vannoutuneena joulufriikkinä rakastuin heti ajatukseen jouluisesta Lontoosta! Tosin olihan noi näyteikkunasomisteet ihan järkyt, onneks Suomessa joulunäyteikkunat on kauniita. 😀 Ei tainnu nelisen vuotta sitten marraskuun puolessavälissä olla joulukoristeita Lontoon kaduilla, mutta oliskohan jouluvaloja ollut kuitenkin.. Jokatapauksessa – ihania kuvia ja rakastuin noihin jouluvaloihin!

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 16:56

  Lentokoneen takia en ole minnekään lentänyt, mutta yhden muistokonsertin takia olen yhden päivän takia Lontoon lähellä käynyt. Viime viikolla oli Helsingissäkin sellaiset ruuhkat, hiukan sateisella säällä (ja parin kolarin takia), että totesin, että taidan tuonkin kaupungin jättää väliin ainakin tammikuulle asti 🙂

 • Reply Annika | Travelloverblogi maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 19:45

  Minä oikeastaan haluan jouluni juuri tuollaisena. Kotini on esimerkiksi kaiken minimalismin perikuva, eikä minulla ole eikä tule yhtään joulukoristetta, mutta tykkään fiilistellä jouluni tuollaisella överillä. 🙂 Täytyypä vastedes pitää mielessä, että Lontoossa on täysi joulu jo marraskuussa.

 • Reply salaine maanantai, 30 marraskuun, 2015 at 20:50

  Nuo pallovalot näyttivät kivalta. Maalla asuvalle valossa olo olisi ihanaa! Haaveilen jossain vaiheessa tekeväni matkan johonkin kaupunkiin joulutorille. mutta aika hieno irtiotto teillä. Meillä aikomus keväällä matkasta Lontooseen.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon tiistai, 1 joulukuun, 2015 at 13:51

  No juu, ehkä vähän överiksi menee joissakin kaupungeissa tuo joulukoristaminen. Varsinkin juuri näyteikkunoissa. Toisaalta jotkut kaupungit ovat niin söpöjä juuri joulunaikaan tunnelmallisine joulumarkkinoineen.

  Lentopostausta odotellaan, näytti FB-/IG-kuvien perusteella ihan huisilta. 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home tiistai, 1 joulukuun, 2015 at 23:15

  Musta ei ole liikaa kun käy turistina, mutta en välttämättä haluaisi asua tuollaisen valojen yltäkylläisyyden keskellä… Joulun ajassa on kuitenkin mukavaa myös se pimeys, ja se tuolta näyttäisi puuttuvan!

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla keskiviikko, 2 joulukuun, 2015 at 15:24

  Onpas siinä joulukrumeluureja kerrakseen 😀 Jos mulla ois koti, niin sisustaisin sen täyteen just tollaisia pinkkejä härpäkkeitä ja glitteriä kuin tuossa loppupään kuvassa. Tai sitten en 🙂 Mutta nuo pallovalot kadun yllä on oikeasti aika makeet!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net perjantai, 4 joulukuun, 2015 at 18:19

  Vähän ehkä menee näin skandinaaviseen makuun vähän överiksi nuo jouluhässäköinnit, mutta onhan ne kyllä varsin näyttäviä!

  Siitä lennosta onkin kiva kuulla lisää, ilmeisesti se on sen verta virtaviivaista ja hiljaista menoa että lienee lentopelkoisellekin huomattavasti aiempaa mukavampaa menoa!

 • Reply Kohteena maailma lauantai, 5 joulukuun, 2015 at 23:35

  Olihan siinä valoja pikareissulle jo ihan tarpeeksi 😀 Kolmas kuva on muuten upea, hienosti bussin lamput loistaa niin kuin olisi photoshopattu eli varsin onnistunut otos! Jos muuten Lontoossa on yhtä surkea keli kuin nyt Suomessa sateineen, niin ei kyllä nuokaan lamput mieltä nostata kattoon saakka. Isoissa metropoleissa on kuitenkin aina sitä jotain 🙂

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar sunnuntai, 6 joulukuun, 2015 at 18:04

  Juu ei ole tosiaan talouskriisistä merkkiäkään noissa valoissa :). Lontoo on kyllä inspiroiva kaupunki, täynnä elämää. Koskaan ei tiedä, mitä seuraavan nurkan takana odottaa – etenkin, jos poistuu ydinkeskustasta. Tuo lento oli varmasti kiinnostava, harvoin sitä pääsee lentämään niin ylellisesti ja elämyksellisesti.

 • Reply Sanna I Siveltimellä sunnuntai, 6 joulukuun, 2015 at 22:46

  Mielummin överit kuin vajarit, vai miten se meni. Hah 😉 Tässä mennään näillä opeilla selkeesti. Mua ei kyllä haittaa jos pimeän aikaan on valoja kaupungissa. Mä odotan myös raporttia itse lennosta 🙂

 • Leave a Reply