Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Puolimatkassa taas kotiin

lauantai, marraskuu 21, 2015

Takana on niin hämmentävän hienoja hetkiä upealla porukalla, ettei oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Kello on nyt viisi yli neljä aamuyöllä ja olen kääriytyneenä takkiin sekä kaikkiin huiveihin ja huppareihini Helsinki-Vantaan Kainuu-tilassa portin 31 välittömässä läheisyydessä. Olen yrittänyt nukkua muutaman tunnin, mutta Lontoosta Harrod’silta ostettu yli viisi euroa maksanut ylimakea kuppikakku oli pakko syödä hetki sitten pieneen ”iltanälkään”. Siis häh, minunhan piti lähteä Lontooseen vasta uudeksi vuodeksi ja nyt jotain Harrod’silta ostettuja kakkuja? No, blogia facebookissa seuraavat tietävätkin jo mistä on kyse! Mie otin pienen varaslähdön Lontooseen Finnairin uuden uutukaisen jättikoneen kyydissä!

Ulkona sataa ihan oikeaa lunta ja kanssalepäilijät täällä Kainuu-tilassa kävivät jo kuvaamassa ikkunaan lenteleviä lumihiutaleita. Olen puolimatkassa kohti kotia. Aamun ensimmäinen Finnairin vuoro Rovaniemelle lähtee klo 12:05, ja pääsen vielä onneksi äitin kyydillä kotiin Sodankylään. Schengen-puolen Finnair lounge aukeaa onneksi reilun tunnin päästä niin pian pääsee jo ihan oikealle aamiaiselle. Viimeksi aloittelin aamua loungessa myös kentällä nukutun yön jälkeen Keflavikin kentällä aikalailla vuosi sitten!

Menossa mukana muun muassa Kaukokaipuu- ja Curious Feet -blogit!

Lähdin matkaan jo torstaina kohti Helsinkiä ja Lontoota ja olen nyt jo palaamassa! Takana on hulppea matkustuskokemus huippujen tyyppien kera Finnairin uuden A350 XWB-koneen business-luokassa Helsingistä Lontooseen ja economy-luokassa takaisin Helsinkiin. Siinä välissä ehti viettää 25h erittäin aktiivisesti kulutettua aikaa Lontoossa, ostettua ihan liikaa ja ihan liian hyvää suklaata, sekä yöpyä pitkästä aikaa hostellissa. Lontoon övereistä jouluvaloista ja tuosta revontulin höystetystä Finnair-kokemuksesta tulossa blogiin juttuja heti, kun olen päässyt kotiin ja nukkunut kaikki univelat ja niskasäryt pois ja koittanut syödä pari päivää jotain ihan muuta kuin kuppikakkuja. Vaikka ei niissäkään siis mitään vikaa ole!

Mulla on ollut aivan uskomattomat pari päivää. Nämä on niitä hetkiä, kun täytyy itseään nipistää. Omaa elämääkö tässä eletään, vai jonkun aivan toisen?! : )

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa, tai instagramissa!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, marraskuu 21, 2015 at 05:31

  Kuulostaa huikealta reissulta! Voi, kun olisin saanut olla mukana 🙂 (Tai no, ei nämä päivät täällä Thaimaassakaan mitään kovin kauheita ole 😀 )

  • Reply Maarit Johanna lauantai, marraskuu 21, 2015 at 11:08

   Tuntui tosi hassulta olla siellä niin extempore, kun koko reissusta sai tietää vasta viikkoa aikaisemmin ja oli asennoitunut siihen, että pääsee Lontooseen vasta joulun jälkeen! Mutta huippua oli 🙂 Toivottavasti teilläkin vähintään ihanaa Thaikuissa ^^

 • Reply Katja lauantai, marraskuu 21, 2015 at 08:33

  Näyttää ja kuulostaa niin parhaalta! Tsemppiä viimisiin tunteihin kentällä! En ymmärrä miksi se pitää jäähdyttää yöllä niin kylmäksi, että mikään takki ei riitä.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, marraskuu 21, 2015 at 11:11

   Kiitos Katja. Yö meni vähän niin ja näin siihen asti kun lounge aukes 5:30. Sen jälkeen oon täällä hamstrannu ruokaa ja tuhissu lämpimässä tuolissa kuudetta tuntia 😀 Olispa nämä loungetki 24h. Onneksi kohta pääsee kotia ja omassa sängyssä on ihan oikea peitto. Olin itekki vähän ihmeissäni miten siellä tulikin niin kylmä, mutta ehkä niillä sitten on joku erikoistehokas ilmastointi öisin päällä.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, marraskuu 21, 2015 at 10:13

  Kuten on tästä jo juteltu, tuntuu ihan oudolta, että tämä on nykyään sitä omaa elämää :D. Toivottavasti teillä oli kivaa Lontoossa!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, marraskuu 21, 2015 at 11:13

   Joo! Ja että tällaista itselle tapahtuu 😀 No, en tosiaan ainakaan valita. Terkkuja Schengen-puolen Finnair Loungesta. Vielä melkein tunnin ehtii tätä kivaa nojatuolia kuluttaa, ennen kuin pääsee Lapin lennolle. Miltäköhän tuntuu lentää pikkukoneella tuon jättiläisen jälkeen?!
   Lontoo oli tosi kiva! Olispa ollut enemmän rahaa, niin olisi voinut jäädä toiseksikin yöksi. Onneksi on nyt jokatapauksessa menossa uudestaan 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, marraskuu 24, 2015 at 22:08

    Ei pidä valittaa ;). Lensin potkurikoneella Tukholmaan ja voin sanoa, että se oli aikamoinen ero A350-koneeseen :P. Lontooseen pitää ehdottomasti päästä! Hienoa, että menet sinne uudestaankin :).

    • Reply Maarit Johanna keskiviikko, marraskuu 25, 2015 at 10:31

     Hhaha 😀 Brommaan ei vissiin paljon suihkareilla lennelläkään. Olen kerran myös lentänyt siltä kentältä ja oli aika ahdasta ja pomppuista kyytiä. Onneksi potkurikoneilla lennetään vain melko lyhyitä pätkiä 😀

 • Reply Kthetraveller lauantai, marraskuu 21, 2015 at 14:31

  Voi tuota suloista hehkutusta 🙂 Ja kiva kun sait pikavisiitista paljon irti. Mekin tehtiin aikoinaan miehen kanssa (kun lapset oli pieniä) niinkin nopeita reissuja kuin päivä Pariisissa, Amsterdamissa jne. Lennettiin aamulla kohteeseen ja Finnairin sanoin illaksi kotiin. Ei passannut pienten lasten takia olla pidempään poissa, mutta veri veti maailmalle. Olihan se melko eksoottista 😉 Oi noita aikoja!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, marraskuu 21, 2015 at 18:30

   Tämä suuruus on mulle vaan vielä niin uutta, vaikka olen jo aika paljon kaikkea tähän ikään mennessä kerennytkin 🙂
   Helsingistä on varmaan niin helppo tehdäkin tuollaisia päivämatkoja! Tuo onkin muuten hyvä idea, jos vaan on varaa. Monesti ainakin oon tutkinut, että menopaluu samalle päivälle on hurjan kallista hommata.
   Ehkä meki vielä joskus 😀

 • Reply Teea / Curious Feet lauantai, marraskuu 21, 2015 at 14:34

  Huikea reissu!! Superiso kiitos seurasta, oli hauska tutustua suhun ruudun ulkopuolella ja koluta yhdessä Lontoon katuja! Ja tosi kiva, että pääset kohta takaisin, on se Lontoo todella kiva ja söpö vaikka väenpaljous välillä meikäläistä siellä ahdistaakin 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, marraskuu 21, 2015 at 21:29

   Kiitos samoin! Oon vieläkin pyörällä päästäni koko hommasta, mutta se johtuu ainakin tällä hetkellä lähinnä yliväsymyksestä 😀 Blogimatkat on parhautta ja Lontoo mitä hienoin kohde. Onneksi en ole ainoa, jolla helpotti tulla takaisin kotiin :p

  Leave a Reply