Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Vihdoinkin aurinkoinen Blue Lagoon!

perjantai, 13 marraskuun, 2015

Islannin reissun viimeisen päivän viimeinen aktiviteetti oli reissu Blue Lagooniin. Siirryimme samalla keskustan ihanasta kämpästämme lentokentälle Airport Hotel Smáriin. Tilasin kuljetuksen netistä edellisenä päivänä ja meidät haettiinkin Reykjavik Excursionin bussilla majapaikkamme edestä. Tunnin kuluttua olimme jo laguunin parkkipaikalla. ”Höh, eihän täällä mitään altaita näy.” Ei vielä näkynytkään. Jätimme laukut matkatavarasäilytykseen ja kuljimme kauniin laavapolun varsinaiselle kylpylärakennukselle. Blue Lagooniin pitää nykyään varata liput netistä etukäteen. Tämä oli mulle uusi juttu, sillä vielä viime vuonna saattoi kävellä sisään ihan noin vain. Samaa voi koittaa yrittää edelleen, mutta vaarana on, ettei pääse sisälle jos on ruuhkaa. Meidän ei tarvinnu jonottaa puolta minuuttiakaan, sillä pääsimme heti sisälle.

Kerran aikaisemmin tuolla käyneenä tiesin jo jonkin verran missä kaikki sijaitsee ja miten toimitaan. Pukuhuoneet ja suihkutilat ainakin naisten puolella on aika ahtaat ja kaikki hölväsivät hoitoainetta tukkaan ennen altaille menoa. Varmaan jokatoisella oli järkkärikamera tai iPad minigrip-pussissa. Oli hassun näköistä kun porukka koitti altaille mennessään olla liukastumatta portaissa niiden kaikkien kameroiden kanssa. Siellä olin jonon jatkona toki minäkin uusi GoPro Hero 4 köytettynä selfiekepin nokkaan.

Naama piti heti mennä valelemaan silica-mudalla, jota oli saatavilla altaan reunoilla tynnyreissä. Tuo on sitä tavaraa jonka pitäisi nuorentaa kymmenen vuotta. Otin riskin, mutta ei minusta onneksi tullut kolmetoistavuotiasta. Olisi ollut äitillä loppumatka teinissä kestämistä 😀

Mutta tuo vesi. Multa pääsi ihan spontaani VAU, kun päästiin pukuhuoneilta ulos. Se on oikeasti sininen. Keli oli hyytävä kävellä ulkoa altaaseen, mutta vesi laguunissa on kuin linnun maitoa. Juuri sopivan lämmintä. Niin, ettei paikallaan lilluessakaan tule kylmä tai aivan liian kuuma. Monet kantelivat vesipulloja matkassaan, niin minäkin. Toiset luottivat allasbaarista saatavien juomien puolesta nesteytykseen. Shampanja virtasi ja oluttuoppeja nostettiin. Onnellisia naamoja näkyvissä. Viime syksynä laguunivierailulla oli pimeää. Alueella oli aika huonosti iltavalaistusta ja veden väri jäi melkeimpä kokonaan näkemättä. Kokemus ei ole samanlainen myöhään. Suosittelen ehdottomasti tulemaan sen verran aikaisin, että ehtii kokea kontrastit vaikka auringonlaskun aikaan.

Lokakuussa sesonki on selvästi jo laskemassa jouluun päin, eikä turisteja ollut paikalla kovinkaan paljon. Mitään pelkoa ryysiksestä altaassa ei siis ole. Blue Lagoon on yksi Islannin suosituimpia nähtävyyksiä, mutta on sille kyllä syynsä. Paikka on ehdottomasti maaginen. Ainakin tuollaisessa luonnon valaistuksessa.

Pieni vinkki Islantiin matkaajille! Jos olet matkustamassa Pohjois-Islantiin ja harkitset Blue Lagoonissa vierailua, suosittelen kokeilemaan Myvatn-järven luonnon altaita. Paikka on hyvin saman tyyppinen, mutta intiimimpi ja ympäristöltään luonnollisempi.

Seuraa blogia *facebookissa*, *bloglovinissa*, *instagramissa*

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply rakastaisin perjantai, 13 marraskuun, 2015 at 16:44

  Ihanan näköinen paikka. Jos joskus matkustan Islantiin, pulahdan varmasti lämpimiin vesiin.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 17:02

   Sitä ei Islannissa ainakaan kannata jättää tekemättä! Kuumia kylpyjä löytyy toki muualtakin kuin Blue Lagoonista 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle perjantai, 13 marraskuun, 2015 at 17:39

  Haha mikä maski 😀 Mahtavat värit kyllä kuvissa. Tuosta Blue Lagoonista on tullut luettua niin monta kertaa, että pakkohan sinne on pulahtaa sitten joskus, kun Islantiin selviän.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 17:03

   Olispa ollut vielä peili, niin olisi saanut levitettyä vielä kivemmat naamiot 😀
   Sattui kyllä melko pilvisten päivien lopuksi tuollainen upea sää ja auringonlasku! Joskus tuota ylihehkutetaan, mutta onhan se vain sen arvoista. Upea kohde!

 • Reply Tiina, Kinttupolulla perjantai, 13 marraskuun, 2015 at 19:53

  On kyllä nättiä vettä! Meiltä jäi tuo väliin hinnan vuoksi ja kesällä olis varmasti ollutkin kaamea ryysis. Sen sijaan Hveragerdin kuuma joki oli täydellinen paikka budjettimatkaajan kukkarolle ja luonnonrauhan ystävälle 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 17:04

   Uskon, että kesällä se on varmasti joka päivä täynnä aamusta iltaan. Hveragerdi on vielä kokematta. Sinne on ihan pakko päästä, vaikka sekin alkaa turistoitumaan pikkuhiljaa.

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, 14 marraskuun, 2015 at 11:45

  Kyllä tuo paikka yhden vierailun arvoinen on, vaikka hintava. Jos ruuhkat pelottavat, niin yksi mahdollisuus on varata majoitus alueella jo toimivasta pienestä kylpylähotellista, jolla on omat altaat, joissa voi oleilla vapaasti. Samaa saveakin on tarjolla.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 17:05

   Hei muistankin tuon postauksen! Oma allas olisi kyllä fiiniä tuollaisessa paikassa. Tosin minä varmaan oman altaan toivossa painelisin luontoon ja etsisin itse 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon lauantai, 14 marraskuun, 2015 at 12:37

  Onpa tosiaan väljän näköistä verrattuna syyskuun alkupuoliskoon. Me varattiin pari päivää aikasemmin netistä tonne liput ja monet sisäänpääsyajat oli jo silloin myyty loppuun. Oli silti kiva tuolla rentoutua, vaikka väkeä olikin. Mudatkin tuli naamaan hierottua – ainakin hetken aikaa tuntui vauvan pepulta. 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 17:07

   Oon ihan vasta tajunnut, etten ole Islantia vielä kokenut täyden sesongin ollessa päällä. Olihan tuolla porukkaa, mutta ei mitenkään ryysikseksi asti. Onneksi 🙂
   Mie en ole oikein varma vaikuttiko tuo muta mulle mitenkään. 😀 Ehkä pitäisi kokeilla pidempää aikaa kuurina, että alkaisi vaikuttamaan. Olihan se iho aika pehmeä jälkikäteen kyllä.

 • Reply Sanna I Siveltimellä sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 19:59

  Tuonne mä niin joskus haluaisin! Niin kauniin näköistä ja ehdottomasti haluaisin nähdä sen päivänvalolla tai juuri auringonlaskun aikaan. Maagisia kuvia.
  Ps. pestäänkö toi muta pois siis tuolla laguunilla vai suihkuissa?

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 20:26

   Ajankohta kannattaa pitää mielessä ja ehdottomasti suosittelen syksyä ajankohdaksi, kun ei ole paljoa porukkaa 🙂 Lennä Amerikkaan seuraavan kerran Islannin kautta ja pidä päivän mittainen välilasku? Ehtii käydä köllimässä altaissa 🙂
   Silica-muta pestiin ihan laguunin vedellä pois kun sen oli antanut olla kasvoilla noin vartin. Vesi on sameaa, mutta ei se tuntunut yhtään likaiselta. :p

  Leave a Reply