Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Maakuntamatka ja herkutteluloma Oulun Arinassa

keskiviikko, 11 marraskuun, 2015

Hellurei talvisesta Sodankylästä! Muutama viikko takaperin oli vielä kamalan synkeä syksy. Karattiin Markun kanssa Ouluun pienelle kaupunkigetawaylle viikonlopuksi. Mulla jatkui matka vielä Helsinkiin ja edelleen Pietariin, joten Oululoma oli vasta alkua kunnon lomalle. Oli meillä oikeasti ihan syy tulla Ouluun. Se on melekoinen kiekkokaupunki, joten Kärppien peliin tultiin ensimmäistä kertaa ikinä. Kovat oli myös aikomukset shoppailla, mutta arvatkaapa muistiko meistä kumpikaan, että pyhäinpäivänä ei ole kaupat auki ja ainoassa auki olevassa Siwassa ei paljoa shoppailla. Onneksi lauantaista tuli muutenkin jo tekemisen täyteinen, ettei haitannut ollenkaan! Näin myös ihanaa ystävääni Kristiinaa, joka hassuna yhteensattumana asuu Original Sokos Hotel Arinan vastapäätä. Jos olisimme majoittuneet toisella puolella, olisin voinut vilkuttaa hänelle hyvät yöt ikkunasta! Vietimme siis viikonloppua jälleen Sokoksessa. Paikkana 1938 valmistunut Hotel Arina, nykyinen Original Sokos Hotel Arina ihan Rotuaarilla Isokadun ja Pakkahuoneenkadun kulmassa. Aika täydellisellä paikalla.

Original Sokos Hotel Arinasta olen kuullut mielipiteitä puoleen ja toiseen lähinnä palvelusta ja huoneiden viihtyvyydestä. Meitä palveli respassa Riitta asiantuntevasti ja oikein ystävällisesti. Huone vaihtui toiveemme mukaan twin-huoneesta parisängylliseen vaihtoehtoon heti, kun saapuessa sitä tajusin kysyä. Viidennessä kerroksessa sijaitseva huoneemme oli täynnä lämpimiä värejä, eikä jäänyt erikoisia fiiliksiä kirkuvista tekstiileistä tai halvan näköisistä sisustuselementeistä. Huone oli selkeästi uusittu vastikään hyvällä maulla. Siellä oli tilavaa ja viihtyisää.

Ja skumppaa!

Markku ei ollut koskaan (!?) käynyt Oulussa, joten reissu oli samalla hyvä maakuntakierros. Jätetään Kärppien pelin hehkutukset johonkin muuhun hetkeen, että blogilla olisi jatkossakin lukijoita myös eteläisestä Suomesta. 😀 Oulussa mulla ei ole kokemuksia kuin Break Sokos Hotel Oulun Edenistä ja viimeisestä visiitistäkin taitaa olla aika pitkä aika. Juhlimme nimittäin perheen kanssa taannoin minun synttäreitä, kun täytin 16-vuotta! Oulu on muutenkin ollut meille ihan välipysäkkinä ihan liian pitkään. Nytkin reissu oli aivan luvattoman lyhyt. Onneksi tänne ei ole kamalan pitkä matka ja reissuja voi tehdä aina uudelleen.

Lauantain shoppailuvajetta korvattiin sitten vähän rennommalla tekemisellä Torin rannassa iltapäiväkävelyn muodossa. Oulu on ihan erilainen city kuin Rovaniemi, ja sellainen eteläläinen maalaiskaupunkisuus on nähtävissä useista vanhoista pastellisävyisistä rakennuksista, jotka Rollossa loistaa poissaolollaan. Täällä vois melkein kuvitella olevansa Turussa tai vaikka Tallinnassa! Mukulakivikadut on ihanasti oldfashioned, onneksi en käytä piikkikorkkareita.

Pikkusaaret kaupungin edustalla olivat ilta-auringossa edukseen. Meren ranta on jotain, mitä Lapissa asuessa kaipaa aina.

Pelin jälkeen lähdimme suoraan syömään. Onneksi oltiin varattu pöytä etukäteen Fransmannista, sillä Halloweenina oli aika kivat jonot jokapaikkaan! Läheskään kaikki halukkaat eivät päässeet ravintolaan. Pelkäsimme pitkää odotusta ravintolan ollessa täysi, mutta huoli oli turha. Valitsimme tällä kertaa molemmat pihviä. Markku muistelee medium miinustaan bearnaisella ja muusilla edelleen. Kuulemma paras pihvi mitä ikinä on maistanut! Mun on ihan pakko sanoa samaa omasta annoksestani. Normaalisti pihviannoksiin tulee perunaa jossain muodossa, mutta annokseen sai valita perunoiden ohi myös pelkät paahdetut kasvikset. Kerrankin jaksoin syödä kaiken, eikä tullut ähkyä jostain ranskalaisista. Pihvi, bearnaisekastike ja paahdetut kasvikset <3 Fransmannin pihveille vankka suositus ja ihan täysi kymppi. Tähän mennessä kokeilluista Sokos Hotellien ravintoloista tästä illallisesta tuli meidän suosikkimme makujen osalta!

Loppuilta vietettiin omassa huoneessa James Bond Skyfall -elokuvaa katsellen ja pihvejä sulatellen. Harkitsimme vielä pientä iltahyppyä ulos, mutta uni tuli heti leffan päätyttyä. Mahtavaa nukkua, kun sänky on melkein kaksi kertaa leveämpi kuin kotona. Hotelli oli kuulemma tupaten täynnä, mutta huoneessa oli hiirenhiljaista. Hyvät äänieristeet on loistojuttu ja ainakin meille yksi tärkeimmistä asioista viihtyvyyden kannalta. Jos kotiin palatessa ei edes hoksaa, oliko huoneessa hyvät äänieristeet, niin todennäköisesti oli. Eristeettömyyden nimittäin todellakin huomaa.

Varmaan ensimmäistä kertaa telkkari auki hotellilomalla.

Normaalisti ei ikinä katsota telkkaria lomalla, kun kotona sitä saa tuijottaa arkena muutenkin. Tuli siis ensimmäistä kertaa testattua miten leffan katselu hoituu ihan hotellin sängystä käsin! Varpaat ristiin vaan ja vaahtokarkkeja naamaan. Kyllä veti vertoja kotisohvalle ja leffateatterillekin. 😀

Aamulla kävi taas kerran niin, että edellisen päivän pihviherkuttelujen takia ei jaksanutkaan syödä niin urakalla buffetissa kuin normaalisti. Arinan aamiaisella oli hulluna porukkaa. Tällä kertaa sai olla kuitenkin onnellinen yhdestä asiasta, nimittäin niistä minun lemppareista suklaamunkeista! Santsasin muuten kahesti.

Mun on pakko vielä hehkuttaa yhtä juttua Oulun reissulta. Ihan lähellä hotellia on nimittäin Puistokahvila Makia. Menkää ja käykää! Aivan ihana kahvila. Jalat vei sinne lounaalle ennen Kärppien peliä, seuraavana päivänä syötiin siellä Markun kanssa vielä kevyt iltapala ja maanantaina melkein vahingossa tultiin Makiaan Kristiinan kanssa aamiaiselle. Aivan ihanasti sisustettu tunnelmallinen kahvila keskellä Otto Karhin puistoa. Suosittelen jos tykkää smörrebröd-leivistä, hyvistä kahveista ja buffetaamiaisista! Jos asuisin Oulussa, se olisi varmasti minun kantakahvila ja kävisin siellä lounaalla joka päivä. Ehkä aamupalallakin.

Olipa ihana viikonloppu! Kirjoitettuna kuulostaa, että koko reissu oli pelkkää syömistä syömisen perään, mutta niinhän ne meidän lomat tuppaa olemaan vähän tuollaisia makunautinnonhaluisia! Onneksi Kristiinaki lähti heti herkuttelijan messiin, kun Markun piti jo komotella kotia kohti. Ah ja nam. Onneksi me ehdittiin nauttia myös maisemista. Oulussa oli ruska vielä täydessä terässään ja niin kauniit kelit. Toripolliisilla ei ollut huulilla hymyn häivääkään, mutta onneksi meillä senkin edestä. : )

Oulu on niin suurkaupunki lappilaiselle, joka on tottunut Rovaniemeen isona citynä aina niinä kertoina kun pääsee kunnolla shoppailemaan ja syömään. Pitäis tehä visiittiä useamminkin! Tämä oli mukava aloitusreissu pidemmälle lomalle etelässä. 🙂

* Tämä postaus on osa projektia, jossa yövyn tämän vuoden aikana Original Sokos Hotelleissa brändibloggaajana. Yhteistyössä Pienen Ideapuodin sekä Sokos Hotellien kanssa. *

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 16:35

  Mukavalta vaikuttaa Oulun reissu. 🙂 Itsekin olen Oulussa huiman yhden kerran vieraillut, ja siitäkin on jo 10 vuotta aikaa. Vois varmaan ottaa uusiksi lähiaikoina. 😀

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 22:07

   No kuulostaa siltä, että sinunkin pitäs tehdä uusintamatka! 😀 Mulle silloin kuustoistavuotiaana Oulu oli aina kohokohta, kun päästiin kerran vuojessa perheen kanssa kylpylälomalle sinne. Niin luksusta!

 • Reply Katja keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 20:16

  Noniiin, Oulu!!! <3
  Sun pittää tulla kyllä vähän pidemmälle lomallekin tänne ja mää oon jo ilmottautunut oppaaksi! 😀 Tällä hetkellähän keskusta on niin ankeakin kun on se remppa. Mutta kyllä siitä muuten tulee hieno sitten kunhan on valmis! Mutta erityisesti haluaisin kyllä esitellä muuta kuin keskustaa, koska ne parhaat paikat on aivan muualla. : D

  Ja Arina on kyllä perushyvä hotelli, joskin mua edelleenkin vähän hiertää se pois lähtiessä ollut tympeä vastaanoton nainen. Parempaa paikkaa saa hakea kaupunkiloman majoitukselta. : )

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 22:10

   No niinhän mun pittää! Olispa vaan rahaaki aina loppukuusta jäljellä sen verran, että vois suunnitella reissuja 😀 Mie harkitsin niin tosissaan, että Oulun joulunavajaiset pitäs tulla tsekkaamaan, mutta tämä tuhlaajatyttö veti tilin aika tyhjille Pietarissa ja Helsingissä. Ai miten niin ankea?! Kyllä mie näjin, että siellä oli remppaa, mutta ei niitä katuja pakko ollut kulkea. 🙂 Voi että, mie sitte tykkään Oulusta ja saarista ja Torin rannasta <3

   Mulla oli korvan takana sinun kommentit palvelusta kun saavuttiin, mutta meitä palveltiin kyllä niin ammattitaidolla ja tosi ystävällisesti, että en osaa kyllä arvata kuka tiskin takaa olisi edes osannut palvella huonosti. Onneksi niin! Ja sijainnille myös kymppi 🙂

 • Reply Sunna torstai, 12 marraskuun, 2015 at 11:22

  Oulussa on kyllä sellaista vähän pohjoismaalaisempaa kaupunkivibaa kuin Rovaniemellä, mutta Rovaniemen karuushan johtuu Lapin sodan polttohommista enimmäkseen.

  Tuo äänieristejuttu on niin totta… Italiassa pari vuotta sitten sain kuunnella futiksen MM-kisojen aikaan kisaselostusta joka yö puoli kolmeen täysillä. Ja jos kyseessä oli Italian peli, niin myös suurella määrällä forza-huutoja ja itkua, jos maalia tuli italiaanojen kannalta väärien tolppien väliin.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 12 marraskuun, 2015 at 18:38

   Joo helkatin saksalaiset kun polttivat kaikki hienot kämpät!

   Eiiikää 😀 Miten kamalaa olis joutua tuollaisen keskelle! Tosin olen saanut kokemuksen paskoista äänieristeistä tai eristeettömyydestä ainakin Islannissa omassa guesthousessani. Bileet oli aina keittiössä ja mie olin keittiön ainoa naapuri. Pfff…

  Leave a Reply