Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

My world – 29 countries and counting

lauantai, 24 lokakuun, 2015

Mungolife-blogissa oli tässä taannoin aivan äärimmäisen hauska postaus, jonka halusin heti toteuttaa myös itse! Anna listasi kaikki käymänsä maat ja selosti lyhyesti kokemuksensa. Teen nyt samoin omien vierailtujen maiden kanssa. Niitä on minulle kertynyt noin 29, mutta toivottavasti ensi vuonna viimeistään paukkuu kolmetkympit rikki! Olen vähän epävarma kuuluuko listalle esimerkiksi Aruba tai Huippuvuoret. Sain myös Liebster-haasteen Meanwhile in Longfield-blogista ja yhtenä kysymyksenä oli monessako maassa olen käynyt. No, täältä pesee vähän tarkempaa vastausta! 😀 Huomasin, ettei blogissa ole juttuja läheskään kaikista maista, joissa olen vieraillut, joten tässä siis pientä kurkkausta reissujen lähihistoriaan ja myös aikaan ennen blogia. Maat tulevat satunnaisessa järjestyksessä ja kertomukset suoraan sydämestä!

1. Australia Mikä hurrjan hieno maa! Kokemusta ei ole kuin kymmenen päivän verran Perthistä, mutta senkin ajan pidin sitä kotinani. Kuuma oli kuin pätsissä, mutta rannalla makoilu ja pyöräily siivittivät päiviä. Haluaisin asua tuolla joskus. Australiasta on kamalan paljon näkemättä, joten ennen kuin voisin päättää lopullista mielipidettä,  olisi nähtävä lisää. Mutta Perth oli ihana ihana ihana <3

2. Thaimaa Vietin perheen kanssa joulun 2010 Bangkokissa ja Pattayalla. Juuri täysi-ikäistyneelle pitkä rantaloma oli elämys, ja yksin tai kaksin siskon kanssa ulkona liikkuminen oli luksusta. Muistan shoppailleeni aivan järkyttävän määrän krääsää ja käyneeni hieronnassa joka ikinen päivä. Manikyyrit ja pedikyyrit olivat myös edullisia ja rantahiekka kuumaa. Hotellimme Pattayalla oli aivan rannalla keskustan ulkopuolella ja ihan täynnä venäläisiä. Meitäkin puhuteltiin venäjäksi ja ei ymmärretty, jos kerroimme olevamme Suomesta. Same same but different. Joo joo. Viimeisenä päivänä sairastin turistiripulin, ja se oli yksi kamalimmista kokemuksista ikinä.

3. Tanska Reissusta kuusivuotiaana en muista paljon muuta, kuin leirintäalueet ja veneajelun Legolandiassa. Toinen reissu muutama vuosi sitten suuntautui myös Billundiin. Oulusta oli suorat lennot Köpikseen ja tilaisuus piti käyttää hyväksi. Pikkuveljeni oli aivan armoton Lego-friikki ja porukalla sitten lähdettiin. Kööpenhamina avautui kuin ihan uusi kaupunki. En muistanutkaan siitä mitään, vaikka aluksi niin luulin. Tivoli oli hauska, mutta kallis ja Strögetillä pyörähdettiin vain pikaisesti. Junamatka lähelle Billundia oli lyhyt ja päivät Legolandiassa sateisia, mutta hauskoja. Oli ihanaa nähdä miten lapsilla silmät oikein välkkyivät. NIIN PALJON LEEKOJA! Myönnän, sorruin ostamaan aika monta Lego-avaimenperää. Mihin ihmeeseen niitäkin tarvitsen? 4. Norja Lempparimaa numero kaksi. Norjassa olen käynyt automatkalla perheen kanssa joskus kymmenen vuotta sitten Tana Brussa, Vardössa ja Vesisaaressa. Kolme vuotta sitten roadtrippailin Markun ja hänen veljensä kanssa lyhyelle viikonloppuretkelle Altaan. Tänä vuonna toteutettiin unelmia ja Norjasta on nähty nyt edellisten kohteiden ja Tromssan lisäksi Huippuvuoret ja etelän kansallispuistoista Rondane ja Jotunheimen. Jimny kurvasi retkellä ihan Osloon asti. En pysty tarpeeksi kovasti kertomaan miten ihana maa Norja on! Meille on aina sattunut täydelliset kelit ja ruusunpunaiset lasit on aina päässä kun päästään rajan yli. Tulevaisuuden koti, I hope!

5. Ruotsissa ruoho on vihreämpää! Haaparannassa ja Pajalassa olen käynyt lukemattomia kertoja ja asunut Kiirunassa kesän 2013 etsimässä malmia. Ruotsi vaikuttaa mahtavalta matkakohteelta, mutta toistaiseksi se on ollut vain läpikulkumaa. Kebnekaisen juurella olemme käyneet telttailemassa ja Tukholmassa olen viihtynyt viisi tuntia. Selkeästi siihen pitäisi kuluttaa enemmän aikaa, kun se kerta on tuossa ihan naapurissa. Björkliden erityisesti kiinnostaisi ja Kiirunan kaunis seutu muutenkin. LKAB:n rautakaivosvisiitti Kiirunassa oli yksi mielenkiintoisimmista elämyksistä Ruotsissa.

6. Venäjä Hahaa! Luulitte varmaan, että olen käynyt Pietarissa! Meille lappilaisille Venäjän matkan ykköskohde on Murmansk. Tuossa erittäin eksoottisessa kaupungissa olen käynyt palokuntanuorten reissuilla syksyinä 2007 ja 2008. Olen saanut yöpyä Moryakissa ja Meridianissa ja käydä ihan mielettömän hienoissa ravintoloissa. Leiri meillä oli jossain lähellä (?) sotilasaluetta ihan ihmeellisen hauskalla parakkialueella, jossa nukuimme puutaloissa ja meillä oli disco kellarissa. Metsässä oli jännittävä köysiratareitti ja tehtäväpisteitä, jonka selvitimme sammutuspuvut päällä. Valmistimme ruuatkin itse. Nämä oli ihan mielettömiä seikkailuja! Murmansk on Helsinkiäkin isompi kaupunki Jäämeren rannalla. Ihan absurdia, ettei Suomessa ole niin isoja asutuksia pohjoisessa ollenkaan. Murmansk ei todellakaan ole kaunis, mutta se on ihmeellinen. Ruska-aikaan ajomatka on kokemus. Seuraavaksi matkaan muuten sitten Pietariin! 7. Aruba Onko tämä oikeastaan edes maa? Hollannin siirtomaa? Paratiisi se kuitenkin on, ja sinne ei tarvitse palata. Se on kaunis saari, joka kuhisi häämatkalaisia ja luksustunnelmaa. Kalliita jalokiviliikkeitä ja hiukan ylihinnoilteltua ruokaa ja ihania uima-allasalueita. Hiekka Eagle Beachilla oli kuin kuohkeaa valkoista kermavaahtoa. Ihan käsittämätön paikka. Mutta. Meillä oli oikeastaan aika tylsää. Aruba ei tarjonnut sellaisia aktiviteetteja, mistä normaalisti kiinnostumme. Saari oli tarkoitettu täysin rentoutumiseen ja rannalla löhöilyyn. Jaksoimme tätä muutaman päivän ja sitten alkoi ahdistamaan. Tai ei nyt sillä tavalla miten tekemättömyys ahdistaa vaikka kaamosaikana, kun on samalla kymmeniä asteita pakkasta. Aruballa ei yksinkertaisesti ollut meidän tyyppistä tekemistä. Tai jos oli, se maksoi mansikoita. Tämä blogi on syntynyt Aruban reissua varten marraskuussa 2013.

8. Islanti on minun lempimaa, suuri rakkaus ja toinen koti. Enempää ei varmaan tarvitse selittää? Siinä viehättää kaikki. Islanti-ikävä ei lähde siellä käymällä, sinne pitäisi varmaan muuttaa. Kaksi kertaa käyty, kolmatta ja neljättä jo suunnitellaan. Rakastan <3

9. Saksa ja Berliinin joulumarkkinat. Ensimmäinen ulkomaan matka Markun kanssa! Käsittämätöntä, miten olen käynyt Saksassa vain kerran ja niin lyhyen aikaa. Pilvinen ja harmaa viikonloppu oli iloinen ja herkullinen. Kolmessa päivässä ehdimme hyvin lihoa muutaman kilon ihanilla currywursteilla, majoneesiranskalaisilla, gluhweinilla ja takeaway-kinkkisapuskalla. Oh nam. Kyllähän me shoppailtiin myös sitä joulukrääsää, mutta oi syömään voisin uudestaan lähtiä!

10. Espanja ja maailman parhaat lomakohteet! Mallorca, Madrid, Teneriffa ja Fuerteventura. Ihan mielettömiä muistoja kaikilta reissuilta! Espanja on superlatiiveja. Fuerteventura oli elämäni ensimmäinen rantalomakohde kahdeksan vuotiaana. Oranssi uimapuku uimakoulusta saadulla merenneitomerkillä oli aivan huippujuttu. Päästiin kamelisafarille ja syötiin ekaa kertaa niin paljon jäätelöä kuin napaan vain mahtui. Muistan myös afrikkalaiset markkinat, Corralejon loputtoman pitkät hiekkarannat, ja sen ihmetyksen miten yöllä voi olla yhtä aikaa sekä pimeää, että lämmin. Olin tottunut vain toiseen kerrallaan. Madridin reissusta olen kertonut jo muutamaan otteeseen. Lensin sinne palkintomatkalle Europe Music Awardseihin 2010 ja vietin kaverin kanssa Madridissa yhden ainoan vuorokauden ennen lentoa takaisin. Huh. Mallorca ja Teneriffa on koettu ihan vastikään ja Teneriffalle haluttais jo heti tulevana talvena uudelleen. Siinä oli sellainen kohde, joka romutti ennakkoluulot ihan täysillä.

11. Itävalta Syytän tätä maata siitä, että ylipäätään aloin reissaamaan yhtään minnekään. Lukiossa järjestettiin kansainvälisyyskurssi, johon kuului matka Wieniin ja Kärntenin maakuntaan Spittal an der Draun kaupunkiin. Asuminen oli järjestetty paikallisesta perheestä ja host-siskostani tuli minulle sydänystävä. Hänen kanssa puhuessa lukiolainenkin uskalsi avata suunsa ja sokeltaa englantia kun oli pakko. Teimme retken Hohe Tauernin kansallispuistoon ja Grossglocknerille. Sieltä alkoi rakkaus vuoriin ja vuorimaisemiin. Palasin Itävaltaan ensimmäisen reissun jälkeen vielä uudelleen ja uudelleen. I wonder why 🙂

12. Italia No tänne se host-siskon perhe minut kerran vei. Muistan istuneeni kartan edessä keittiössä ja tuumailleeni ääneen, että varmaan ajamme täältä Villachista Portogruaroon neljässä tunnissa. Host-isä nauroi ja kohta mulla ei enää naurattanut. Moottoritie Itävallan ja Italian välillä oli hyväkuntoinen, ja sitä käytettiin hyväksi ajamalla edessä olevan auton perässä kiinni 150km/h vauhtia. Pyysin kuskina toiminutta isää laittamaan turvavyön ja sain vaivan palkaksi hohotusta ja keskarin näytön takapenkin suuntaan. Pistin silmät kiinni ja kädet ristiin, että pääsen hengissä Suomeen. Mutta Italia! Ei sinne siis ihan neljää ajanut jos oli nasta laudassa. Vietimme pidennetyn viikonlopun Bibionen biitsillä ja kävimme samalla reissulla mutkan haisevassa ja ylitäydessä Venetsiassa. Bibione oli ihan tavallinen rantakohde, josta tuli mieleen Pärnu. Venetsiaa rakastin heti, vaikka se olikin ihan muuta mitä aluksi kuvittelin.

13. Slovenia Se sama Itävallan reissu, jolla päästiin Italiaan, vei minut myös käymään Ljubljanassa. Host-siskon luokkakavereilla oli tylsää ja niin me ostettiin junaliput. Tyypit ei olleet KOSKAAN käyneet Sloveniassa. Junamatka kesti ehkä kaks tuntia. Hei. Oikeasti. Mulla kestää saman verran aikaa päästä Sodankylästä Rovaniemelle. Miten voi olla mahdollista, ettei ole koskaan vain hypännyt junaan? Ljubljana oli aika peruskeskieurooppalainen pikkucity. Ruoka oli keskivertoa ja halpaa. Reissun kohokohta oli vierailu Ljubljanski hradille ja valtavat jäätelötötteröt keskustassa. Mie olen näjemmä harrastanut aika paljon pelkkiä pääkaupunkeja! Sloveniastakin haluaisin nähdä joskus vielä hienoja luontokohteita.

14. Slovakia Maa, joka meinasi jäädä käymättä kun olin hukannut hostellidormin avaimen laukun sivutaskuun! Ensimmäisellä Itävallan reissulla lukioporukan kanssa tehtiin päiväretki Bratislavaan, jossa satoi kaatamalla vettä. Meilla oli paikallinen opas, joka kertoi mielenkiintoisia faktoja kaupungista. Yhtäkään ei ole jäänyt mieleen. Muistan vain, miten ihanaa oli päästä kierroksen jälkeen lämmittelemään Mäkkäriin ja syömään kanahamppareita. Sellasta.

15. Kreikka Eikös kaikki ole kuitenkin käyneet Kreikassa? Perheen naisten kesken otettiin äkkilähtö Kreetalle 2010 kesällä ja nautittiin/kärsittiin +40 asteen helteistä koko matkan ajan. Geranin ranta oli pyörökivinen ja lämmin. Meidän hotelli oli halpa ja söpö perheen pyörittämä paikka. Limnoupolisin vesipuisto, Hanian ja Iraklionin vanhat kaupungit sekä retki Knossokselle muistuvat parhaina mieleen! Pakko kertoa yksi kamalakin juttu. Haluttiin Haniasta lyhyelle veneretkelle ja eräs kippari otti sitten meidät kolmestaan isoon paattiinsa. Tyyppi yritti kamalasti hehkuttaa kaikkea ja saada meidät innostumaan, mutta me alettiinkin kaikki voimaan pahoin. Heti kun päästiin takaisin rantaan, oksennettiin lähimpään roskikseen. 😀 Santorinin matkalla varauduimme veneretkille matkapahoinvointilääkkein. Jälkimmäinen reissu oli siskoni häämatka, jonne lähdimme isolla porukalla. Kreikkalaista ruokaa kehutaan hurjasti, mutta ainakaan näissä kohteissa ruoka on ollut korkeintaan peruslaatuista, eikä kunnollisia makuelämyksiä ole löytynyt yhden yhtä.

16. Japani Tästä tulee heti mieleen Finnairin businessluokka ja luotijuna Nagoyasta Osakaan! Yks eeppinen äkkilähtö taas olemassaan tämä meidän Japanin reissu vuodelta 2012. Finnairilla oli ystävänpäivän tarjouksena kaksi yhden hinnalla. Reissuleissini Kristiina sattui olemaan meillä kun tarjoukset julkistettiin ja eihän niitä voinut käyttämättä jättää. Matkaan lähdettiin neljästään jo viikon päästä, eikä meistä kenelläkään ollut minkäänlaisia ennakkokäsityksiä koko Japanista. Äkkiä vain haettiin läjä opaskirjoja kaupasta ja hankittiin kaikki tieto mitä tarvittiin. Hyvin siellä selvisikin. Meillä oli mahtava hotelli Osakassa ihan Universal Studiosin vieressä ja heräsimme aamuisin vuoristoradassa kirkuvien ihmisten huutoihin. Suurkaupungit oli ihan hulluja mestoja. Ruoka oli kamalaa ja inhosin silloin vielä sushiakin ylikaiken. Kyllä me vain osattiin shoppailla ja kuluttaa rahaa. Yhden kakkupalasen söin vessassa kun en jaksanut sitä kantaa. Japaniin haluaisin uudelleen ja söisin varmaan pelkkää sushia!

17. Ranska ja Pariisi kertaa kaksi! Minun ihan ensimmäinen kaupunkilomakohde 14-vuotiaana. Osasin Pariisin metrokartan ulkoa vielä varmaan 17-vuotiaana ja olisin kävellyt oikeaan osoitteeseen meidän kaupungiosassa vaikka unissani. Asuimme isosetäni asunnossa Maraisissa ensimmäisellä kerralla ja nousin Eiffeliin serkkuni kanssa. Se oli teini-ikäisen tytön suurkaupunkiunelmaa parhaimmillaan. Toisella kerralla isommalla porukalla Kristiinan, äitin, Tarun ja serkkujen kanssa pyörittiin Champs Elyseellä, Versaillesissa ja suklaakahviloissa. Melkein jokaisen maan kohtaan voisi sanoa, että lihoin reissulla ainakin pari kiloa. No kyllä, croissantit ja pain au chocolatet lihottivat Ranskassa myös 😀

18. Singapore Välilasku matkalla Australiaan. Unelmieni kohde näyttäytyi muutaman tunnin ajan mystisenä kohteena laulavien superpuiden alla. Luulin aikoinaan, että ensimmäisellä kerralla tulen Sinkkikseen ainakin viikoksi ja istun kattoterasseilla margaritoja lipittäen. No sen aika koittaa vielä!

19. Portugali Se muuten taisi olla juuri ennen Japanin reissua, kun kävin Kristiinan kanssa Lissabonissa. Oli hurja kaukokaipuu ja Kristiina antoi vapaat kädet valita mihin lähetään. Suomessa oli -40 astetta pakkasta, joten 240€:a lennoista ja neljästä yöstä hotellissa Lissabonin lämmössä oli parhain tarjous pitkään aikaan. Käveltiin niin paljon, että rakkolaastarikin meni rakolle! Hard Rockissa syötiin ja käytiin katsomassa niin paljon nähtävyyksiä, että alkoi jo melkein ahistamaan. Ei oikiasti ahistanu, muttako se miten paljon sai ruokaan taas kulumaan rahaa, kun jokaisesta pienestä leipomosta piti ostaa hyvän näköisiä pikkuherkkuja. Nam nam nam <3

20. Alankomaat Neljän tunnin pyrähdyksessä välilaskulla ei saanut paljon mitään irti Amsterdamista, joten tehtiin sinne taas eräällä palkintomatkalla Kristiinan kanssa parempi matka. Satoi, mutta meillä oli mukavaa. Ilma oli hyytävä, mutta pakenimme kahviloihin pullalle. En rakastunut kaupunkiin, ja tietyissä paikoissa leijunut marihuanan haju ellottaa minua edelleen. Pitäis varmaan kokeilla joskus kesällä uudelleen, jos ihastuisin edes pikkuisen.

21. Irlanti oli unelmieni täyttymys. Viikon matkalla juhlimme Markun kanssa ensimmäistä vuosipäiväämme, kävimme pyöräretkillä, näimme Giants Causewayn ja Causeway Coastin, visiitillä maailman vanhimmassa viskitislaamossa, koimme järkyttävät rankkasateet ja ykkösluokan junamatkan Belfastista Dubliniin sekä yhden huippuhotellin ja pari hassua majataloa. Vihreiden kumpujen saari on kummitellut mielessä taas pitkään. Viikko oli liian lyhyt aika kiertomatkalle. Ja ne pubit! Oluen ystävä en kovin ole, mutta irlantilainen siideri oli täydellistä täyttävän pubiruuan ja livemusiikin kanssa. Se oli idyllistä elämää se.

22. Hong Kong oli ahdistava, tunkkainen, kaoottinen, haiseva ja sateinen. Junaliikenne toimi moitteettomasti, mutta ihmiset tungeksivat joka paikkaan. Onneksi olimme vain lyhyellä välilaskulla. Haimme Hard Rock Cafesta paidan ja yritimme etsiä ruokapaikkaa. Päädyimme Mäkkäriin, jossa piti taistella istumapaikasta. Honkkarista olin haaveillut kauan, mutta tällä hetkellä viiden tunnin kokemuksella tuntuu, ettei tarvi kyllä ihan heti palata.

23. Latvia ja tämän kesän yllätysreissu Riikaan! Serkkuni täytti viisikymmentä ja sukuni naiset järjestivät yllätyksen. Ja millainen se olikaan, aivan vailla vertaansa 🙂 Vieläkin hymyilyttää, kun muistelen reissua, synttärisankarin ällistynyttä ilmettä niin kentällä kuin hotellissakin, ja meidän huippuja päiviä. Mie ostin ihan liikaa meripihkaa.

24. Viro Lapsuuden parhaat rantalomat vietettiin Pärnussa. Se oli siihen aikaan meille ihan täydellinen rantakohde. Ruoka, manikyyrit ja kasvohoidot oli halpoja ja Tervise Paradiisin seikkailukylpylä vähintään maailman paras. En muista montako kertaa olen käynyt Pärnussa, mutta ainakin viisi. Tallinnassa kävin ensi kertaa vasta nyt kesällä Tarun kanssa ja odotukset olivat aika matalalla. Ei se ollutkaan suomalaisten örvellyskaupunki! Ainakaan sillä reissulla. Vanha kaupunki oli upeampi mitä odotin. Ja nyt menemme Tallinnaan uudelleen joulumarkkinoille. En malta odottaa 🙂

25. Britannia Olin kirjoittamassa tähän jo, että olen käynyt vain Lontoossa. Onneksi katsoin karttaa uudelleen ja tajusin, että Pohjois-Irlanti kuuluu myös Britanniaan. Pöljä minä. Lontoon lisäksi on siis Pohjois-Irlannin rannikkoa ja Belfastia tullut vähän koluttua. Lontoo on mieletön suurkaupunki. Päätimme eräänä jouluna lähteä äitin kanssa sinne uudeksi vuodeksi shoppailemaan. Itse uusi vuosi vaihtui sängyn pohjalla, kun väsyneet shoppailijat olivat hotellissa jo ennen kymmentä unten mailla. Hotellin alakerrassa ilmeisesti kaikki muut olivat skoolaamassa vuorokauden vaihtumista. Kristiinan kanssa kävin palkintomatkalla myöhemmin ja se reissu oli taas niitä eeppisiä tyttöjen reissuja, jolloin kaikki naurattaa, nukutaan hassussa hostellissa ja kokoajan on yliväsymys ja jalat kävelemisestä kipiät. Lontoo kutsuu taas! Jälleen uutta vuotta, mutta ehkä paremmalla onnella.

26. Sveitsi, jonne matkustin Nightwishin kanssa samalla lennolla! Yksi liian lyhyt viikonloppu Zurichissa ja Luzernissa Sunnan luona oli tiivis, mutta ainakin aurinkoisempi kuin Suomessa. Me syötiin hyvin ja kalliisti, käveltiin pitkiä matkoja, otettiin kuvia ja juoruiltiin. Suunniteltiin kovasti patikkaretkeä Pilatus-vuorelle, mutta kappas vain, köysirata oli kiinni.

27. Puola ja Varsova oli vaihtoehto vanhojen tanssien jatkoille helmikuussa. Ei omilleni, mutta siskon. Lennot oli sikahalavat, mutta vettä satoi melkein koko reissun. Eipä haitannut, kun päästiin kauppakeskuksiin ja nähtävyyskävelyiltäkin oli aina helppo suunnata lähimpään kahvilaan kermavaahtokaakaolle. Varsovassa pitäs käydä kesällä. Kaks päivää oli armottoman vähän!

28. Unkari Budapestiin saapuessa oli +45 astetta lämmintä (kuumaa!) ja me meinattiin käristyä! Onneksi hotellissa oli ilmastointi. Metrotunnelista 100m päässä olevalle kauppakeskuksen ovelle tuntui välillä olevan ylitsepääsemättömän pitkä matka juosta sellaisessa kuumuudessa. Reissun pelasti aivan ehdottomasti kylpylävierailut. Széchenyin kylpylä on kaupungin helmi ja minusta sellaisen sais rakentaa Sodankyläänkin! Parasta oli lilluminen altaissa ja toiseksi parasta oli Vörösmarty Ter -aukion mansikkamargaritat ja Gerbeaudin kahvilan macaron leivokset.  Jos on kauhia Islanti-ikävä talvella, niin Unkarin lämpöaltaat saattaa olla hyvä vaihtoehto kalliille Keflavikin lennoille!

29. Belgia Alkuvuoden Amsterdamin reissun helmi oli kyllä Bryssel! Otettiin Kristiinan kanssa juna vain yhdeksi päiväksi Belgian puolelle ja hurja suunnitelma oli kiertää koko Brysselin kaupunki. Voi kyllä me käveltiin ja selfietikku vain heilui! Nukuttiin yhdessä övereimmässä näkemässäni hotellissa ja ihmeteltiin miten pieni voi olla Manneken Pis. Äärettömän hyvät Eggs Benedictit syötiin Peck 47 nimisessä ravintolassa ja vedettiin itsemme aivan suklaaähkyyn, sillä jokaisessa suklaaliikkeessä oli tarjolla myös maistiaisia. Niitä siis sai, vaikka ei olisi edes ostanut mitään!

Huh mikä kokoelma maita! Mulla meni yli viikko täyttää tämä postaus ja kirjoittaa kaikista maista jotain järkevää ja vähemmän järkevää 😀 Vinkatkaa, jos jostain kohteesta kiinnostaisi saada lisää tietoa. Kirjoittelen parhaani mukaan kaikkea mitä muistan. Toivottavasti saan pian myös täydentää tätäkin listaa! Suunnitelmissa on myös kerätä lisää Unescon maailmanperintökohteita. En tee tästä haastetta, mutta vinkkaisin vain, että tällaisia olisi hauska lukea myös muilta! Jos teillä on jo samantyyppisiä koosteita omissa blogeissa, linkatkaa ihmeessä mulle 🙂

Seuraa blogia *facebookissa* *bloglovinissa* *instagramissa*

You Might Also Like

60 Comments

 • Reply Annika | Travelloverblogi lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 16:39

  Minäkin tein tällaisen silloin, kun olin vieraillut sadassa maassa. Tiivistin virkkeeseen jokaisen, ettei postaus olisi venynyt hurjasti. Siitä tuli tällainen: http://www.travelloverblogi.fi/sadan-ja-yhden-maan-tarinoita-yksi-jokaisesta/

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 22:55

   Hei mie muistankin tuon! Virke oli kyllä fiksu valinta noin monen maan koosteessa. Tällaisella tyylillä olisi saattanut venähtää vähän turhan pitkäksi 😀 Kiitos vielä linkistä 🙂

 • Reply Tanja lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 19:17

  Tosi kiva postaus 🙂 Olen itse tekemässä samanlaista, saa nähdä koska on koulukiireiltä aikaa saada se valmiiksi 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 22:56

   Kiitos Tanja! 🙂 Linkkaa ihmeessä tänne kun oot saanut valmiiksi, näitä on aina kiva lukea, varsinkin kun monilla on niin paljon reissuhistoriaa jo ajalta ennen blogia.

 • Reply Anu lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 19:52

  Tämä oli hauska! Sun blogi on osaltaan saanut aikaan sen, että haluaisin hirveästi matkustaa Norjaan ja Islantiin, eikä tää helpottanut matkakuumetta.

  Kreikkaan me voitais mennä vaikka yhdessä, niin löydettäis ehkä sitä kunnon ruokaa. 😀 Kreikkalainen ruoka on taivaallista silloin, kun se on tehty kunnolla. Valitettavasti turistipaikoissa on vaan niin hitosti myös huonoja ravintoloita, ja esim. Santorini on käytännössä pelkkä turistipaikka.

  Ja Hollanti on onneksi paljon muutakin kuin Amsterdam. 😉 Dam on niin turistoitunut ja vieläpä pitkälti pilvenpolttelijoiden ja bilematkaajien toimesta, että itsekään en juuri siitä piittaa.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 22:59

   Kiitos ja hei ihana kuulla jos on inspiroinut! Sovitaanko, että sie viet minut Kreikkaan syömään ja mie sinut sitten Norjaan patikkaretkelle? 😀 Mulla kyllä kiinnostais Kreikassa ihan Ateena ja mantereen puolen pikkukaupungit. Nyt varsinkin kun siellä olisi muutenkin halpaa. Santorinin turistisuus kylä tiedostettiin, mutta reissun toteutus oli sentään häämatka ja ihan Aurinkomatkojen paketilla mentiin. Vois kyllä sinnekin matkustaa omatoimisesti.

   Mie haluaisin uudelleen Hollantiin rannikolle! Haag on kuulemma ihana ja sinun kuvien perusteella myös Leiden 🙂

   • Reply Anu sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 02:01

    It’s a deal! 🙂 Ateena on paikka, joka jakaa mielipiteet, mutta Manner-Kreikka on kyllä ihan erilainen mesta kuin (turisti)saaret. Suosittelen myös Thessalonikia!

    Mua ei niin turismikaan haittaa, hyvä vaan, että kreikkalaiset siitä hyötyvät, mutta ravintoloiden suhteen se on joskus ongelmallista kun kaiken maailman sekundaakin myyvät paikat menestyvät. Ja Santorini on minusta upean kaunis paikka, joka sopii hyvin esimerkiksi häämatkalle tai muuhun rentoutumiseen. 🙂 Siellä vaan on mitättömän vähän paikallisia, mikä tietty sit myös näkyy.

    Haagin ja Leidenin voi muuten mainiosti yhdistää lyhyelläkin reissulla. Ilmoittele, jos oot tulossa huudeille. 🙂

    • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 10:50

     Ateena täytyisi kokea itse, ja se on ollut meidän to-go listalla jo kauan. Se meinasi voittaa Lissabonin kerran, mutta hotellien taso ei ollut yhtä korkea kuin Lissabonissa, niin mentiin sitten Portugaliin. Historialliset kohteet kiehtoo, mutta niitä taitaa olla Kreikassa muuallakin kuin Ateenassa vain.
     Santorinin makuelämykset ei oikeastaan olleet muuta kuin sekundaa ja melkein jokaisessa ravintolassa oli samanlainen lista. Kaikkea sai pizzasta moussakaan. Ei se laadusta kovin paljon kerro 🙂

     Hollanti on niin pieni, että siellä vois käydä kaikki cityt kerralla! Pyöräretki maan ympäri olis sellaista mikä mullekin kävis. Siellä kun ei ole paljoa mäkiä 😀

 • Reply Panu lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 20:53

  Hyvä postausidea! Pitääpä toteuttaa, jahka ehdin… Mullekin tuli muuten sama Liebster. 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 23:00

   Niimpä! Olin heti että miksi ihmeessä en ole itse keksinyt tällaista aikaisemmin 😀 Pistä ihmeessä toteutukseen vaikka koko Liebster 🙂

 • Reply Millamaija lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 22:08

  Olipas mielenkiintonen postaus 🙂 Täytyy itekkin väsätä tämmönen jossain vaiheessa!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 23:00

   Kiva jos kiinnosti 🙂 Tehe ihmeessä!

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 22:27

  Hah, mä nappaan tän idean myös itselleni! Mulla on 30 mennyt rikki ihan viime vuosien aikana. 😉 Tsemppiä maiden keräämiseen, se on oikein hyvä harrastus!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 23:01

   Kolkyt on hyvä luku 😀 Näitä on kiva kerätä. Ehkä paras harrastus olemassa :p
   Nappaa ihmeessä, ootan mielenkiinnolla sun koostetta!

 • Reply inka sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 07:51

  Tosi mielenkiintoinen postaus, ja hauska idea! 🙂 Aika kivoja kohteita sulla on kertyny, ja erityisesti pohjoinen ulottuvuus näkyy kyllä selvästi. Nuo sun palkintomatkat on kyllä ihan älyttömiä!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 10:52

   Jee kiitos 🙂 Ideahan ei ollut oma, vaan Annan, mutta vitsi mie nautin tällaisten kirjoittamisesta 😀
   Pohjoinen on koti. Venäjän puoli kiinnostais vielä ihan hirviästi. Haluttais tehdä joku kierros Sallasta Alakurtin ja Kantalahden kautta Murmanskiin ja Zapolyarnin ja Nikkelin kautta Norjaan ja kotia. Olis ihan iisi! Varsinkin kun tuo Venäjä on niin lähellä.
   Palkintomatkat on ihan oma lukunsa, mutta niistä en uskalla alkaa vielä kirjoittelemaan omaa postaustaan. Tänään viimeksi varasin voitetulla lahjakortilla matkoja hihii :p

 • Reply Heidi / Auringon alla sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 09:21

  Tää oli hauska postaus! Olisi itsekin kiva toteuttaa joku vastaava, mutta siinä tosiaan menisi hetki jos toinenkin 🙂 Tosin ihan kaikkia vierailemiani maita en edes muista kunnolla, kun olen käynyt niissä pikaisesti teininä.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 10:53

   Kiitos Heidi! 🙂 Toteuta vain! Siinäpä pääsisi aivonystyrät liikkeelle ja muistot teini-iästäkin saattaisivat palautua :p

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 13:28

  Kiva postaus, mäkin haluan tehdä tälläsen! 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 14:55

   Jes, sun täytyy alkaa suunnittelemaan 🙂

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 16:47

  Hauska postausidea todellakin! Jos ei olisi niin kauheaa draft-läjää jo valmiina, tekisin tämän heti, alkoi nimittäin heti tulvia muistoja mieleen 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 20:03

   I feel you sen draft-läjän kanssa! Mulla on kokoajan plus miinus 30 draftia, mutta tuntuu, että niistä ehkä joku viis kerrallaan vaan elää. Toiset on jääneet vaan lojumaan. Ei voi mitään, että toiset aiheet on mielenkiintoisempia kuin toiset :p

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 17:02

  Tää on ihana. Ehkä voisi itsekin tehdä jossain vaiheessa, vaikka kun tulee joku kiva tasaluku täyteen. 🙂 Mulla kyllä tuntuu olevan moneen muuhun verrattuna hirveän vähän maita kasassa, kun olen monen keräämisen sijaan viettänyt monessa paikassa pidempiä aikoja ja palannut parhaisiin paikkoihin useasti uudestaan. Vähän tuota aihetta liipaten kirjoitin Perun vuoteni lopussa tällaisen jutun: http://sarrrri.com/2012/07/onko-tarkeampaa-nahda-hyvin-vai-nahda-paljon/

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 20:05

   Mie en jaksanut edes jäädä tasalukuja odottelemaan. 🙂 Ajattelin muutenkin, että sama täällä. Aika vähän maita verrattuna true-travellereihin. Miekin suuntaan useasti niihin hyväksi havaittuihin maihin kuten Norjaan tai Espanjaan. Uusia paikkoja niistäkin löytyy, eikä aina jaksa suunnitella reissuja vain uuden maan takia. Kiitos linkistä, ainakin otsikon perusteella täytyy perehtyä siihen. 🙂 Itse ainakin tykkäisin matkustaa enemminkin HYVIN!

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 17:56

  Kiva postaus. Näistä itsellä käymättä Australia, Islanti, Kiina ja Unkari. Toki monessa maassa on tullut liikuttua hieman eri alueilla. Itse voisin hieman tämäntyyppisen jossain vaiheessa tehdä myös. Olisi iloa myös itselle.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 20:06

   Sulla on varmasti muita maita vielä paaaljon enemmän 🙂 Tee ihmeessä, mullakin tämä helpottaa omia muisteloita! Postauksen otsikko oli muuten julkaisupäivän aamuun asti 28 countries… Unkari oli tyystin unohtunut 😀

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 17:59

  Kylläpä olet ehtinyt jo monessa paikassa käydä! Aika magee äkkilähtö Japaniin, mut mikäs siinä, kun edullisesti saa ja jos ajankohta sopii. Mun eka Japanin reissu oli kans tyyliin kahden viikon varoitusajalla. Sillonkin tarjous taisi olla jotain 499€/naama, joka kymmenen vuotta sitten oli todellakin halpa hinta.

  Nightwishin kanssa samalla lennolla Sveitsiin! Kade! 8D

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 20:09

   No juu! Lukion jälkeen välivuotena varmaan suuri osa näistä on käyty. Silloin oli sekä rahaa että aikaa 🙂 Japani oli yks randomemmeista (onko toi ees sana?) reissuista ikinä, mutta ei noin hyvää tarjousta saanut jättää käyttämättä 😀
   Olispa vieläkin tuollaisia hintoja Japaniin! Markku paljasti tällä viikolla, että hänellä saattais kiinnostaa käydä siellä päin ja sepä ei minua haittaisi ollenkaan 😀

   Oltiin muuten Sveitsissä odottavan Sunnan kanssa suunniteltu, että mentäis seuraavan päivän Nightwish-keikalle, mutta sitten peruttu koko ajatus kalliiden lippujen takia. Tyyppi on armoton Nightwish-fani ja sain hälle Floor Jansenin nimmarin kun kehtasin punastellen mennä lentolippuuni sen pyytämään 😀

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 18:49

  Hurja lista käytyjä maita sulla! Tälläinen postaus on kyllä hyvä idea koota yhteen kaikki käydyt maat ja sanoa niistä pari sanaa. 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 20:10

   Mie luulin, että tulee ihmetteleviä kommentteja miten VÄHÄN näitä on 😀 Toki itselle lista on pitkä, mutta onhan täällä monia, jotka ovat minun ikäisenä kiertäneet jo kaksi kertaa enemmän maita. Oli kyllä hauska idea Annalta 🙂

 • Reply Monna/Meidän matkassa sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 19:21

  Hauska postaus! Sun juttuja on kyllä aina mukava lukea kun nää on niin aidosti kirjoitettuja. Ja tulipahan myös itse mietittyä mitä kokemuksia muistaa Legolandiasta. En muista kanssa tarkasti muuta kuin matkailuautolla sinne mentiin ja reilusti alle kouluikäisenä, mutta olihan se nyt hieno paikka kun kaikki tehty legoista, ei sitä pieni ihminen oikein osannu käsittääkään. 🙂 Ja Australia, ai että se on hieno maa! Itse tullut käytyä vain itä-rannikolla ja tästä löytyy lisää juttua blogista.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 20:12

   Kiitos kivoista sanoista Monna 🙂 Mulla on kans vähän tuollaisia hämäriä muistikuvia ekasta kerrasta Legolandiassa, mutta joku päivä sitten kun on omia lapsia, ne pitää viedä sinne kans!
   Ausseihin lähtisin mielelläni vaikka heti. Se ei ennen reissua ollut mikään minun unelmakohde, mutta viimeistään paikan päällä siltä alkoi viimeistään tuntumaan.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 21:55

  Tällaiset postaukset on aina myös ihana hetki fiilistellä taas niitä muistoja jotka matkoilta aina jää elämään. Onnea seuraaviin 29 maahan 🙂

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net sunnuntai, 25 lokakuun, 2015 at 23:48

  Mahtavia pikkutarinoita jokaisesta maasta! Pitäisi joskus laskea nämä itsekin, elämä on kyllä vienyt niin kummallisiin paikkoihin välillä ja ties mistä syistä.

  Joskus tuntuu siltä ettei maita aina kerry niin paljoa, kun välistä tulee palautta samoihin tuttuihin kohteisiin niiden hyvyyden takia.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 27 lokakuun, 2015 at 21:29

   Sellaista se elämä on parhaimmillaan! 🙂

   Mulla on itsellä ollut samat mietteet. Jos haluaisin reissuun vain uuden maan takia, en varmastikaan olisi käynyt esimerkiksi Espanjassa noin montaa kertaa. En vain voi sille mitään, että se on niin hieno ja moniulotteinen maa!

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja maanantai, 26 lokakuun, 2015 at 12:10

  Tämä oli kiva postausidea ja mukava kooste käydyistä maista! Meillä lukumäärä on jäänyt pienemmäksi, mutta tietyissä maissa on tullut kierreltyä sitten vuorostaan kaksinumeroinen visiittimäärä.
  Tuo Japanin matka oli kyllä hyvä vaihtoehto äkkilähdöksi!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 27 lokakuun, 2015 at 21:31

   Hatun nosto kaksinumeroiselle visiittimäärälle! Mulla ei sentään noin montaa vierailua ole varmaan yhteenkään maahan vielä. Monessa paikassa olen käynyt kahdesti tai useammin, mutta en sentään ihan kymmentä kertaa. Keski-Euroopan suurkaupunkeihin ei ole vielä muutamalla kerralla kerennyt kyllästyä.
   Joo Japani! Koitan lämmitellä Markkua josko lähdettäis katsomaan hanamia keväällä ^^ Lentoliput on vaan sikakalliit…

   • Reply Elämää ja Matkoja keskiviikko, 28 lokakuun, 2015 at 12:11

    Japanin kevät kirsikankukkineen on kyllä houkutellut jo pidempään. Se on ehdottomasti to do -listalla, kun lapset ovat muutaman vuoden vanhempia. 🙂
    Italiaan matkasimme ensi kertaa 1994 ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Sen jälkeen olemme kierrelleet maata koko saappaanvarren pituudelta ja saaret siihen lisäksi. Siinä maassa riittää nähtävää vaikka kuinka, pelkästään Unescon maailmanperintökohteita on 51. Ja toinen on sitten Ranska, jonne palaa mielellään ja ollaan vasta pieni osa laajasta maasta ehditty näkemään.

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, 26 lokakuun, 2015 at 12:38

  Suomi puuttuu. Aika kova juttu, kävellä niin, että rakkolaastaritkin menevät rakoille! Täytyy sanoa, että tykkään myös kovasti Norjasta, mutta kaikkeen ei aika riitä mitenkään. Aina on sellainen tuntu, että jotain jää näkemättä. Niin, paitsi San Marinossa, jonka pystyy kerralla näkemään kokonaan.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 27 lokakuun, 2015 at 21:32

   Suomea ei kyllä lasketa 😀
   Mulla jäi Lissabonista ne rakkolaastarit päälimmäisenä mieleen. Vaikka Kristiina oli parasta matkaseuraa, siinä vaiheessa oli pakko alkaa kärtyämään kun jalkoihin sattui niin armottomasti, ettei huvittanut kävellä enää metriäkään.
   Norja on sellainen paikka, että vaikka sinne muuttaisi, niin ei sitä saisi kokonaan nähtyä. Aina voi kokeilla pala kerrallaan 🙂

 • Reply salaine maanantai, 26 lokakuun, 2015 at 21:20

  Inspiraatio iski, itsellä tekeillä samantapainen ”matkakartta” omista matkoista…ehkä kivampi lukea tällaista kuin, että olisi pelkät maat lueteltuna. Kiitos siis vinkistä. Katsotaan sitten koska valmistuu….

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 27 lokakuun, 2015 at 21:33

   Mukavaa! Mullakin on ollut karttapostaus drafteissa, mutta se oli niin hankala toteuttaa, että se jäi pelkäksi aloitukseksi. Tämä oli yllättävän helppo ja hauska 🙂

 • Reply AnnKat maanantai, 26 lokakuun, 2015 at 22:39

  Hyvä postausidea. Tämän voisi ehkä itsekin toteuttaa. 🙂

 • Reply Anna Koskela tiistai, 27 lokakuun, 2015 at 06:38

  Kiva postaus kokonaisuudessaan ja ihanat kuvat.

  Olen itse ajatellut myös tehdä tällaisen, mutta laskettiin just Tepon kanssa, että kai joku 75 maata tullut käytyä. Ehkäpä ei sitten kuitenkaan … 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 27 lokakuun, 2015 at 21:35

   Kiitos 🙂
   JA HUH HUH! Tulis varmaan melkoinen kilometripostaus, jos alkaisitte väsäämään! Siitä pitäisi tehdä varmaan kaksi osaa. Pistä korvan taakse jos tulee joskus inspiraatio. :p

 • Reply Heidi tiistai, 27 lokakuun, 2015 at 11:12

  Kiva postausidea, voisi joskus itsekin yrittää toteuttaa. Hankalaksi minulla postauksen tekemisen tekisi sen, kun joihinkin maihin olen tehnyt niin monta matkaa, etten osaisi päättää, mistä niistä kertoisin. Ihania paikkoja ja kohteita on listallasi, joista niin monesta olisi sanottavaa minullakin. Yksi on pakko sanoa: minulla itsellän on tosi erilainen kokemus Arubasta. Me vuokrattiin maastopyörät hotellilta ja fillaroitiin pitkin saarta. Erityisesti saaren pohjoisranta oli upea, myrskyisä eikä siellä ollut muita kuin me ja luonnonsuojelualue oli myös kaunis. Ja meri kuhisi värikkäitä kaloja heti hotellin rannasta. Oli huikea snoklauskokemus. Olihan siellä toki niitä turistirantojakin jenkkilaumoineen, mutta ne me kierrettiin kaukaa.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 29 lokakuun, 2015 at 13:18

   Mullakin on moneen kohteeseen tehty ainakin muutama ihan erilainen matka, mutta kirjoitin vain flow’lla mitä tuli ekana mieleen 😀
   Aruba oli kyllä kaunis, mutta me tosiaan voitettiin vain ne lennot. Hotelli maksoi aika paljon ja sitten ei jäänytkään mitenkään erityisen paljon kulutusrahaa. Olisihan siellä siis ollut tekemistä, mutta kaikkeen tarvitsi rahaa. Varsinkin kun sinne toiselle puolelle ei päässyt ilman omaa autoa tai mönkijää.

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, 28 lokakuun, 2015 at 23:55

  Taitaa olla monta tällaista postausta lähiaikoina blogeissa 😀 Hauska idea kyllä! Voisin itsekin koota samanlaisen listan jossain vaiheessa… Ehkä keväällä, nyt tuntuu postausideoita olevan niin paljon jo entuudestaan 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 29 lokakuun, 2015 at 13:19

   No näitä olis kyllä hauska lukea, jos muutkin innostuvat! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 29 lokakuun, 2015 at 13:53

  Hyvä idea alkaa dokumentoimaan jo nyt … sitten vuosikymmenien ja kymmenien maiden jälkeen voisi olla jo haastavampaa. Jollain kirjoituskurssilla tein harjoitustyönä juttua Pohjoismaista ja vaikka minulla on muistiinpanotkin, niin kun niissä maissa on käynyt monta kertaakin, niin jotenkin järkevän jutun kokoaminen oli jo aika työlästä!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 1 marraskuun, 2015 at 10:27

   Mie ajattelinkin, että teille truetravellereille voi ollakin jo melkoinen haaste saada aikaiseksi postaus, jossa käsitellään ihan jokaista käytyä maata!

 • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 30 lokakuun, 2015 at 16:01

  Vautsi mikä lista, kivoja kohteita 🙂 Monessa haluaisin itekin käydä! Australia, Aruba, Islanti, Belgia, Hong Kong, Irlanti, Alankomaat, Portugali, Singapore, Japani, Ranska, Thaimaa, Venäjä – löytyhän siitä ”muutama” paikka, jotka mulla vielä ruksimatta bucketlistalta xD Vois tehdä itsekin listausta omista käydyistä maista 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 1 marraskuun, 2015 at 10:28

   Kivaa kun on vielä pitkä lista ruksimatta! No ei 29 maatakaan vielä ”paljon” ole ja onneksi on elämää aikaa 😀

 • Reply Minna lauantai, 31 lokakuun, 2015 at 05:05

  Onpa kiva postaus ja hurjan monessa maassa oot käynyt! 🙂

 • Reply Liza in London lauantai, 31 lokakuun, 2015 at 12:56

  Mäkään en tiennyt Murmanskin olevan noin iso… olen itse syntynyt Etelä-Venäjällä, mutta maan pohjoisempi osa on Pietaria lukuun ottamatta täysin tutkimatta. Vielä. 😉

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 1 marraskuun, 2015 at 10:29

   Se oli kyllä yllätys kun ekaa kertaa meni! Ja melkoinen kulttuurishokki. En ollut koskaan käynyt niin ränsistyneen näköisessä paikassa tai nähnyt hampaattomien mummojen perivän parkkimaksua ja myyvän samalla perunoita ämpäristä 😀 Silti sinne piti lähtiä uudelleen. Ihmeellinen mesta.
   Mie lähen ensi viikolla Pietariin ja siitä on kyllä isot odotukset :))

 • Reply Jenna keskiviikko, 4 marraskuun, 2015 at 13:28

  Tosi kiva postaus 🙂 On sulle kertynyt jo monta maata listalle. Japaniin kannattaa ehdottomasti matkustaa uudestaan. Veikkaan, että ihastut siihen vielä!

 • Leave a Reply