Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ihana ensimmäinen Airbnb-kokemus Reykjavikissa

tiistai, 20 lokakuun, 2015

En ollut koskaan kokeillut Airbnb-palvelua, ennen kuin tuli aika tutkia majoitusvaihtoehtoja Islannissa. Tiesimme, että viimeisen yön tulisimme viettämään lentokenttähotellissa, mutta kolmeksi yöksi halusimme Reykjavikin keskustaan. Hotellien hinnat huitelivat 150-250€:ssa per yö jos halusi olla hyvällä alueella. Edullisempiakin oli, mutta emme halunneet guesthouse-tyyppisiin paikkoihin tällä kertaa.

Airbnbssä on yllättävän paljon valinnan varaa Reykjavikissa, ja niin mekin päädyttiin vuokraamaan ihan kokonainen kämppä kolmeksi yöksi hintaan 380€. Hallgrimskirkjalle on 2min kävelymatka ja ruokakauppaan saman verran. Kerkesin jo suunnitella myöhemmälle ajalle reissua suuremmalle porukalle. Aivan mielettömiä kämppiä! Eikä hintakaan kirpaise jos sen myös porukalla jakaa.

Yhteydenpito vuokraemännän kanssa oli sujuvaa ja nopeaa kokoajan, ja asunto aivan ihana ja tilava! Edellinen asukas oli kommentoinut, ettei asunnosta löytynyt kahvikuppeja ja ensimmäisen päivän joimmekin teemme ja kahvimme laseista. Seuraavana iltana ovelle oli ilmestynyt kassi, jossa oli kahvikuppeja ja perään tuli pahoitteleva sähköposti, ettei niitä ollut ilmestynyt aikaisemmin. Muuten kämppä oli aivan erinomaisessa kunnossa ja tilaa oli meille kolmelle ruhtinaallisesti. Minulla oli oma pieni yhden hengen makkari ja ladyt nukkuivat master-makkarissa. Parasta oli suuri olohuone, jossa piitkä ruokapöytä ja divaanisohva. Mietittiin suurten laukkujemme kanssa miten olisimme mahtuneet pieneen hotellihuoneeseen kolmestaan. Ei varmaan oltaiskaan mahduttu.

Ensimmäiseksi kokemukseksi Airbnb:stä tämä oli täydellinen! Aion ehdottomasti kokeilla uudestaan ja asua kuin paikallinen. Olen aikaisemmin ollut ihan hotellityttöjä ja vannonut niin ketjujen kuin boutique-hotellien nimeen, mutta jo tämän kerran perusteella aion ehdottomasti ottaa Airbnb:n vaihtoehdoksi sellaisiin kohteisiin, joissa hotellit ovat auttamattomasti liian budjetin saavuttamattomissa.

Suunnittelin, että otan yhteyttä vuokraemäntään ennen postauksen julkaisemista, mutta vuokraaja onkin vaihtunut! Sama kämppä on edelleen tarjolla vuokralle, mutta sitä välittää eri ihminen. Edellisen kanssa kaikki toimi mutkattomasti, toivottavasti kämppä löytää tyytyväisiä majoittujia tulevaisuudessakin 🙂

Oletko sinä kokeillut Airbnb:tä?

Seuraa blogia *facebookissa* *bloglovinissa* *instagramissa*

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sunna tiistai, 20 lokakuun, 2015 at 18:16

  Oi että, Islanti mainittu! Kjeheh mikä matkakuume?

  Mie olin Firenzessä parin mahtavan opiskelijapojan luona Airbnb-majoituksessa. Sain hostellin hinnalla upean oman huoneen 1600-luvulla rakennetusta aatelisperheen talosta sekä chiantia niin paljon kuin sielu sieti! Sen voimalla olikin hauskaa jutella elekielellä Game of Thronesin salaliittoteorioista poikien kanssa – englanti kun ei heiltä oikein taittunut. Minusta Airbnb on hiukan sohvasurffausta turvallisempi tapa majoittua, joskin kalliimpi, surffaus kun ei maksa mitään. Ja molemmissa tutustuu paikallisiin.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 20 lokakuun, 2015 at 19:57

   No niin matkakuume se kolkuttelee! Oh my, aatelistalo! Oon ollut Pariisissa 1600-luvulla rakennetussa talossa asumassa isosetäni kämpässä. Alakerrassa oli gaybaari. Paikallisiin olis aina kiva tutustua, mutta en vaihtanut sanaakaan livenä vuokranantajani kanssa. 😀

 • Reply Timo torstai, 22 lokakuun, 2015 at 23:19

  Mekin oltiin Islannin reissun alkupäivät Airbnbllä. Paikkana oli https://www.airbnb.fi/rooms/4507482 joka tosiaan oli tuollainen hauska rempattu autotalli. Vuokraaja piti huonosti yhteyttä ja vähän rähjäisiä oli lakanat, mutta muuten kiva paikka.

  Tuon lisäksi ollaan oltu airbnbssä Lontoossa, Sydneyssä, Wienissä ja Krakovassa. Valitaan yleensä aina kokonaan itselle saatavan paikan, paitsi Ausseissa se oli vain oma huone, mutta muuten mukava (oma vessakylppäri ja parveke 23 kerroksessa ihan keskellä kaupunkia ^^ ).

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 23 lokakuun, 2015 at 11:40

   Ompa suloinen mesta! Tosi kodikas ja no joo, aika rähjäisen näköinen ihan noin kuvistakin. Airbnb:ssä on tosiaan se huono puoli, että vuokraaja on aina eri, eikä voi tietää millainen asiakaspalvelukokemus tulee olemaan.
   Mua ei hirveästi myös innosta pelkän huoneen vuokra, kuulostaa liikaa sohvasurffaukselta, eikä se ole ihan mun juttu. Kokonaisen kämpän vuokraamiseen tuo on kyllä ihan mahtava palvelu! Käytän varmasti toistekin 🙂

  Leave a Reply