Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Laugarvatn Fontana – kylpylä Golden Circlella

sunnuntai, lokakuu 18, 2015

Tottakai me kierrettiin kultainen kierros!

Golden Circle on ihan must see, jos on maassa ensimmäistä kertaa ja aikaa on vähän. Kelit sattui meille oikein hyvin ja kohteet on aina yhtä vaikuttavia. Ihan sama, vaikka kiersinkin tuota jo kolmatta kertaa. Onneksi luonnon nähtävyydet eivät vanhene. Pidän siitä miten kauniiksi geysireiden ja Gullfossin vierailijakeskukset on tehty ja niistä puuttuu se sellainen huoltoasematunnelma kokonaan. Ravintolat ja ostosmahdollisuudet ovat korkeatasoisia ja palvelu todella hyvää. Kyllä, voisin kiertää joskus neljännenkin kerran!

Golden Circlen ajelun jälkeen haluttaa monella varmasti kuumiin kylpyihin. Turistibussit suuntaavat useasti Blue Lagooniin, jonne on Gullfossiltakin matkaa ihan kiitettävästi. Markun kanssa reissatessa olin suunnitellut uintikohteeksi Fontana-kylpylää Laugarvatnin rannalla Thingvellirin ja Geysireiden välillä. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat ja ei tullut testattua. Nyt ajattelimme ajaa vain minimaalisen määrän ja viipyä senkin ajan kuumissa kylvyissä. Kylpylä näytti paljon pienemmältä kuvissa, kuin mitä se todellisuudessa oli! Aivan ihana paikka ihan järven rannalla.

Ulkoa ei nämä ruohokattoiset talot näyttäneet vielä ihan kylpylältä!

Mutta onneksi järven puolelta löytyi höyryäviä altaita <3

Modernissa kylpylässä oli useita erilämpöisiä altaita, joissa lilluivat niin paikalliset kuin turistitkin. Aloitettiin ”ikkunallisesta” 32 asteisesta syvemmästä altaasta ja siirryttiin kuumempiin ja kuumempiin ja lopuksi istuttiin samassa kiveyksin reunustetussa ihanassa nelkytasteisessa altaassa kaks tuntia. Uh ah mikä paikka! Taivas selkeni ja aurinko rupesi paistamaan. Altaasta sai myös näkymät järvelle ja seurailtiin lintujen eloa. Mieletön sateenkaari ja hurjan hienot lintuaurat kerettiin nähdä siinä auringonpaisteessa, ennen kuin oltiin liian kiehuneita jäädäksemme. Vesipullot oli hyvä pitää vierellä kokoajan ja altaalle sai ostettua smoothieita ja juomia kylpylän baarista.

Paikalla oli myös geotermisiä saunoja, jotka saivat lämpönsä maasta. Jutskailtiin varmaan tunti paikallisen pariskunnan kanssa, jotka olivat käyneet saunoilla jo ennen kuin ympärille oli rakennettu kylpylä. Lämpöjä ei säädellä millään, vaan höyry on juuri niin kuumaa kuin sillä hetkellä sattuu olemaan. Ja tokihan se myös haisee ihan pierulle kuten kaikki maasta tuleva höyry Islannissa. Mie jätin kokeilematta ja käyn mieluummin suomalaisessa saunassa kotona 😀 Viihdyttiin kylpylässä iltaan asti ja ajeltiin pimeässä loput sata kilometriä Reykjavikiin. Tänne aion tulla vielä joskus uudelleen, ihana paikka!

Seuraa blogia *facebookissa*, *bloglovinissa* tai *instagramissa*!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Vivi Vinna sunnuntai, lokakuu 18, 2015 at 19:58

  Kuulostaa ihanalta! 🙂 Repesin tuolle ”haisee ihan pierulle”. 😀 Pakko päästä joskus Islantiin, niin hyvää kuullu maasta, maisemista ja kaikesta! 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, lokakuu 18, 2015 at 21:22

   No muttako siellä haisee pierulle! 😀 Mulla kesti viikko tottua Akureyrissa siihen, että suihkussa ei voi käydä ilman, että se pieru haisee kokoajan. Loppujen lopuksi totuin siihen hyvin ja niin hassulta kuin se kuulostaakin, Reykjavikissa astioita lämpimässä vedessä tiskatessa tuli tosi kotoisa olo!
   Mutta tuo haju on kotioloissa tosi mieto, ja sen takia ei ainakaan kannata jättää käymättä Islannissa. Se on ihan mahtava paikka <3

 • Reply Katja sunnuntai, lokakuu 18, 2015 at 20:48

  Oijoijoi. Olispa kiva päästä lillumaan tollasiin altaisiin. Sitten joskus kun minäkin niin saat tulla ajamaan mun kanssa ton kierroksen vaikka 1432 kerran 😀

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, lokakuu 18, 2015 at 21:59

  Tollasia samanlaisia pierulta haisevia luonnonsaunoja on myös Japanissa ja niissä tulee toisinaan käytyä – kelpaavat paremman puutteessa! 😀

  Ihanan oloinen tääkin kylpylä. Oi voi, oispa kotona edes kylpyamme! 🙂

 • Reply Arja / Haavematkoja maanantai, lokakuu 19, 2015 at 23:50

  Ihana paikka! Mua naurattaa kun Islannin jälkeen kaikki porealtaat kylpylöissä on vähän pliisuja eikä niissä tarkene istua. 32 astetta ei riitä mihinkään, kyllä sen 40 olla pitää!

 • Leave a Reply