Yleinen

Syksyn aloitus saunalautalla

maanantai, 14 syyskuun, 2015

Varattiin perheen kesken syksyiselle lauantaille saunalautta m/s Erkin Arkki Rovaniemeltä. En ollut koskaan ollut tuollaisessa kyydissä, mutta aikaisemmin olleet hehkuttivat sen olevan niin kivaa, että meidänkin piti Markun kanssa lähtiä. Ajettiin Markun kanssa aamulla Rolloon ja välimatkalla oli niin sumuista, että piti jo vähän miettiä tuleeko päivästä yhtään mitään. Saavuttaessa perille oli jo aurinkoista, eikä pilvenhattaraa missään! Meidän perhe, serkut ja herkut (:D) vietettiin aika hienot kolme tuntia lautalla yhdestä neljään.

Minkälaisen inkkarikesän meille kehtaski laittaa. Saatiin uida ja saunoa ihan kunnolla! Vesi oli +12’c ja mie en ihan uskaltanut uimaan, mutta muut ui minunkin puolesta. Saunalautta parkkeerattiin hyvään paikkaan, jossa oli hiekkapohja ja vain vyötäröön asti vettä. Mie kokeilin varpaalla, että joo, olisin yltänyt pohjaan. Jätin uintihommat ihan mielellään rohkeammille. Pojat ui lautan ympäri ja mulla hyyti vain katsoakin sitä meininkiä! Onneksi paistoi sentään aurinko ja pääsi heti uimasta saunaan lämpimään.

Onneksi meillä oli matkassa myös herkkuja! Jos totta puhutaan, niin me käytiin Mäkkäristä juustot ennen lautalle menoa kun oli niin järkyttävä nälkä. Onneksi ohjelmanumerona oli ihan ensin syöminen. Voi, oli kyllä parhaat nyyttärit ever!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kapteeni Erkki on lautan itse rakentanut puusta. Jos mulla olisi tässä reilusti ylimääräistä rahaa, ostaisin tuollaisen myös Sodankylään! Tässä kyydissä ei tarvinut matkapahoinvoinnista kärsiä ja tilaa oli olla kahdellatoista hengellä. Sauna oli tarpeeksi tilava kuudelle ja meille se sopi hyvin naisten ja miesten vuoroille. Kolme tuntia meni aivan liian äkkiä!

Suosittelen suurella sydämellä illanviettoihin, sukukokoontumisiin ja vaikka polttareihin! Meillä oli ainakin huippuhauskaa. Voin vain kuvitella millaista oli ollut illemmalla kun revontulet oli näkyvissä! Jos se on paikalliselle lähes eeppinen kokemus, en saata ajatella miten onnekas turisti voisi tuntea olevansa 🙂

Seuraa blogia! *facebook* *instagram* *bloglovin*

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply AnnKat maanantai, 14 syyskuun, 2015 at 22:30

  Noita saunalauttoja on näkynyt täälläkin joka kesä enemmän järvellä. Tosin kaikki taitaa olla yksityisten omistamia, joten minkäänlaiseen vuokraamis-/varaamismahdollisuuteen en ole ikinä törmännyt. Kuulostaa ja näyttää kyllä todella hauskalta, joten varmasti itsekin tarttuisin tilaisuuteen sellaisen tullessa vastaan. 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 15 syyskuun, 2015 at 20:26

   Ai niitä kuitenkin on muuallakin paljon? Ompa jännä jos niitä ei vuokrata ollenkaan, tuskin siellä omistaja koko ajan itse saunoo. Tai mistäpä sitä tietää 😀
   Tuo on tosi hauskaa, varsinkin isolla porukalla 🙂

 • Reply Kthetraveller tiistai, 15 syyskuun, 2015 at 08:52

  Oi jösses miten ihana. Vesi olis ollut liian kylmää koko meidän poppoolle, for sure, mutta toi idea kuumana kesäpäivänä on oikein toimiva. Jotenkin kun meillä on tuo oma mökki, niin sinne tulee aina mentyä ja unohtaa, että sitä voisi saunoa ja liprutella varpaita jossain ihan muussa järvessä kun siinä ”omassa” järvessä… 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 15 syyskuun, 2015 at 20:27

   Tämä oli niin ihana 🙂 Mutta ymmärrän yskän. Mutta tuo keskellä vesiä lilluva sauna on vaan niin paljon hauskempi kuin yhdessä paikassa seisova mökki 😀

 • Reply Jenna tiistai, 15 syyskuun, 2015 at 10:40

  Ei vitsi, ihan parasta! 🙂 Mä olin saunalautalla viimeks omissa polttareissa. Huisia oli!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 15 syyskuun, 2015 at 20:28

   Voi kyllä! Polttarit tuollaisella on varmasti olleet ikimuistoiset! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 15 syyskuun, 2015 at 23:08

  Kivan erilainen blogijuttu – ja varmasti kivan erilainen kokemus! Harmi, että Rovaniemi on niin kaukana 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 16 syyskuun, 2015 at 20:07

   Kiitos Pirkko! Oli hauskaa kirjoittaa pitkästä aikaa jotain täältä läheltä kotiympyröitä 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, 16 syyskuun, 2015 at 15:59

  Piti tulla lukemaan tämä juttu kun Pirkko kävi kehumassa jutun fiilistä minun blogin puolella 🙂 Saunomisesta en tykkää, mutta kyllä voisin ihan muuten vain lähteä tuollaisen lautan kyytiin!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 16 syyskuun, 2015 at 20:09

   Onko meitä muitakin suomalaisia, jotka ei saunomisesta välitä!? 😀 Jes!
   Alalaude on nimittäin aina ollut minun paikka. Oli myös saunalautalla. Jos käyn saunassa yksin, siellä on kevyet 60 astetta, enkä heitä yhtään lisää löylyä. Leppeät löylyt oli lautallakin, mutta miesten vuorolla tais olla jo enempi asteita. Voi pojat, että tuollaisella olisi mahtava viettää vaikka bloggaajapippaloita!

  Leave a Reply