Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Svalbard – No ordinary holiday

torstai, syyskuu 3, 2015

Onko jollekin jäänyt vielä epäselväksi, että me ollaan just tultu kotiin minun kaikkien aikojen bucket-listan ykköskohteesta?

Maailman pohjoisimman reittilentokentän omaava Longyearbyen Spitsbergenin saarella Huippuvuorilla oli kesälomakohde mun makuun! Ihan jatkuvasti sai olla hieraisemassa silmiä, onko tämä tottakaan.

minä kävin siellä. olin siellä. elin siellä.

Toisille kohde kuin kohde voi olla loistava loma ja inspiroiva matka. Minulle myös. En vain koskaan ole ollut niin innoissani, jännittynyt ja onnellinen kuin tällä reissulla ihan koko ajan! Olen käynyt tänä vuonna Australiassa jonne en uskonut ihan hetkeen pääseväni tässä elämässä ja olihan se upeaa. Omalla tavallaan.

Tätä tunnetta tuosta jääkarhujen ja seikkailijoiden saaresta vaan ei voita yhtään mikään. Kolme päivää Huippuvuorilla voittaa nyt ihan kaiken aikaisemman. Mun on pakko sanoa, että täällä näin loputkin siitä arktisesta eeppisyydestä mitä viime vuonna lähdin hakemaan Islannista.

Siellä satoi lunta, tuuli piiskasi räntää ja välillä käytti pakkasella. Istuttiin sisällä lukemassa kirjaa ja katsomassa ulos. Välillä kahvilassa syömässä maailman pohjoisimman suklaaleipomon herkkuja tai Radisson Blun ravintolan kesämenua. Huristeltiin pyörällä mielettömässä auringonpaisteessa ja ihailtiin pikkukaupungin kontrasteja. Paikoin saattoi viemäriputki vuotaa ja ympärillä olla pelkkää teollisuushallia, tonneittain roinaa tai satoja moottorikelkkoja. Koululaiset hurjastelivat pyörillään keskellä teitä maastureiden perässä ja vähän vanhemmat harrastivat koiran ulkoilutusta skeittilaudalla. Välillä me ihailtiin iloisen värisiä puutaloja, joiden välissä kasvoi tupasvillamättäitä, shoppailtiin pienen pienessä kauppakeskuksessa, tai käytiin tutkimusmatkailumuseossa.

Tämä oli paras kesäloma ikinä.

Mie rakastan reissata minne vaan, mutta tämä oli ihan oikea toteutunut unelma. Mulla on niiin paljon juttuja varastossa. Oottakaapa vain.

I <3 Svalbard

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta! Ideana on julkaista blogissa matkailuaiheisia instafotoja ja avata tarinaa niiden takaa. Kurkkaile myös järjestäjien blogeja: Destination Unknown-blogin Satu seikkailee tällä hetkellä Färsaarilla. Siinä taas yksi hypetyksen arvoinen kohde! Minut löytää instasta tunnuksen @magellant-takaa.

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply Katja torstai, syyskuu 3, 2015 at 10:38

  Sää oot kyllä ihana ja oikeasti hehkut tuossa viimeisimmässä kuvassa! Unelmat on tehty toteutettavaksi ja niitä juttuja odotellaan jo sieltä varastosta. Jokos tuonne on uusi reissu suunnitteilla? ; )

  • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 3, 2015 at 17:24

   Whaa niinkö sie ajattelet? :))
   Minustaki näin on! Turha odotella kun on jo elämän ehtoopuolella, että alkaa suunnittelemaan näitä life-changing juttuja. Tänne ei vielä ihan uutta reissua vaikka kyllä kamalasti huvittais. Ne on nuo lentohinnat, jotka vähän vaikuttaa asiaan valitettavasti 🙁

 • Reply lena / london and beyond torstai, syyskuu 3, 2015 at 11:10

  Ihanaa, että pääsit tuonne reissaamaan! Mä niin nään Huippuvuoret sun kohteena, pohjoisen reissaaja 🙂 Ootan uusia juttuja. Tuo on paikka, josta en nimittäin tiedä yhtään mitään!

  • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 3, 2015 at 17:26

   Mun kohde se todellakin on 😀 Ihan hassua miten tästä kohteesta, jossa oltiin vain kolme päivää on jo niin paljon luonnoksia varastossa! Viikon reissulta tulee normaalisti hyvällä tuurilla sama määrä. Informaatiota ja mun hehkutuksia on siis tulossa lisää ihan sunkin tietojesi kartuttamiseksi :p

 • Reply Annemaria torstai, syyskuu 3, 2015 at 12:40

  Ihkua. Innolla odotetaan tarinoita….

  • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 3, 2015 at 17:26

   Ihanaa! 🙂 Niitä kyllä tulee, ootahan vain…

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, syyskuu 3, 2015 at 14:08

  Mahtavaa, että pääsit toteuttamaan yhden unelman! Tekstistä kyllä huomaa miten iso juttu se sulle oli. 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 3, 2015 at 17:26

   Hahah, todellakin! Empä muista koska olisin ollut yhtä innoissaan 😀

 • Reply Tiina, Kinttupolulla torstai, syyskuu 3, 2015 at 14:18

  Näyttää kyllä eksoottiselta täältä Välimereltä käsin ja täytyy myöntää, että tuli vähän vilunväristyksiä näitä kuvia katsellessa 😉

  • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 3, 2015 at 17:27

   On se omalla tavallaan niin eksoottinen ja varmasti ihan päinvastoin kuin Välimeren rannikko. Siehän kävit vasta Islannissa, mitkä vilunväristykset? 😉

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, syyskuu 3, 2015 at 15:49

  Kiva juttu! Jotenkin pitäisikin levittää tätä sanomaa, että monet pohjoiset kohteet ovat upeita kesälomavaihtoehtoja, kuten tämä. Mutta niinhän Sinä osaltasi juuri teet!

  • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 3, 2015 at 17:29

   Kiitos Pirkko 🙂 Niin minunkin mielestäni pitäisi levittää! Ainakin aion profiloitua arktisten alueiden hehkutukseen ja Huippuvuorilta on tulossa vielä paljon juttua, vaikka ei kauaa oltukaan. Oltiin muuten käyty sama reissu kuin te aikaisemmin. Esmarkin jäätiköllä ja Barentsburgissa. Olisipa ollut aikaa toisellekin laivamatkalle ^^

 • Reply Noora torstai, syyskuu 3, 2015 at 16:57

  Käynti Islannissa pilasi mut. Oon tässä nyt vuorotellen käynyt huokailemassa jokaista blogia, joissa on postauksia just Färsaarilta, Huippuvuorilta, Grönlannista, Alaskasta tai vastaavista. Minä, joka rakastan kesää ja lämpöä haluan mennä kaikkiin noihin ja heti! Mielettömiä maisemia, en voi muuta sanoa.

  • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 3, 2015 at 17:32

   En ehkä kutsuisi sitä pilaamiseksi, nythän oot löytänyt oman jutun! Mulle kävi nimittäin ihan samalla tavalla kuin sulle. Reissasin ensin kohteinani Espanjat ja Portugalit, sekä suositut kaupunkilomakohteet kuten Lontoo. Koska mieki ko muutkin. Sitten käytiin kolmella aurinkolomalla samana vuonna ja tajusin, etten mie ehkä olekaan niin paljon kuuman auringon ystävä. En tosiaan sanoisi ei aurinkolomalle vaikka kerran vuoteen, mutta Islannin reissun jälkeen on tuntunut enemmän nämä pohjoiskalotin kohteet suuremmalta rakkaudelta <3

 • Reply Annika | Travelloverblogi torstai, syyskuu 3, 2015 at 18:57

  Kun luin Finnairin avaavan reitin ensi kesäksi, olin melkein jo varaamassa lippuja saman tien. Ihastuin ikihyviksi Grönlantiin, joten uskoisin todella pitäväni myös Huippuvuorista. Kuvista ja tekstistä todella huomaa, että sinä rakastit paikkaa!

  • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 3, 2015 at 19:00

   Ja minun pitäisi päästä Grönlantiin!
   Ihan mahtavaa, että suomalaisille tulee nyt niin helpoksi lähteä Huippuvuorille. Suosittelen ehdottomasti ostamaan ne liput, ennen kuin hinnat nousee pilviin. Huomasin nimittäin viime viikolla, että menopaluun sai tietylle ajalle hintaan 199€, mutta nyt katsoin uudelleen ja hinnat lähti neljästäsadasta. Jos tosiaan haluaa kohteeseen, ei varmaan hirveästi tarvi katsella lippujen hintoja 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle torstai, syyskuu 3, 2015 at 20:21

  Miten siistiä, että pääsit toteuttamaan sun bucket-listin ykkösen! Toivottavasti keksit sinne pian lisää kohteita 😀 Minäkin katselin noita Finskin lentoja ja voi kauhistus, jos ne hinnat on jo tuplaantuneet :O

  • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 3, 2015 at 22:49

   Sano muuta! Olen kyllä niiin tyytyväinen! Äiti kysyi multa tänään että alatkos kattomaan seuraavaksi lentoja Uuteen Seelantiin, mutta sanoin ettei tarvitse. Just nyt olen oikein onnellinen tästä matkasta 🙂 Kannattaa tutkia vielä niitä hintoja! Ehkä mie katoin vaan huonot päivät. Toivoa sopii koska mieki vielä vilkuilen niitä.

 • Reply säppä torstai, syyskuu 3, 2015 at 22:01

  Ihanaa, kun pääsit toteuttamaan unelmasi <3

  • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 3, 2015 at 22:49

   Se on parhaita asioita maailmassa 🙂

 • Reply valokaapeli perjantai, syyskuu 4, 2015 at 02:21

  Ihan mahtavan näköinen paikka! Toi on omallakin käytävien kohteiden listalla aika korkeella, onneks Finski helpottaa asiaa sen suhteen!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, syyskuu 4, 2015 at 20:19

   Ota ihmeessä heti lentoliput syyniin siinä tapauksessa tai tee roadtrip Tromssaan ja lennä SAS:illa 🙂 Suosittelen tosi lämpimästi!

 • Reply Jenna perjantai, syyskuu 4, 2015 at 08:52

  Niin huikeeta, että oot päässy toteuttamaan unelmia! Tää oli kyllä niin sun juttu 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, syyskuu 4, 2015 at 20:20

   Niimpä! <3 Tää ei vois olla enää enempää mun juttu 🙂

 • Reply satuvw perjantai, syyskuu 4, 2015 at 11:06

  Aaaah! Näitä tämän reissun juttuja odotellessa!!!! Tuo on kyllä yksi omien matkahaaveiden ykkösistä tällä hetkellä, tai oikeastaan kakkonen, koska kyllä se Islanti vielä keikkuu siellä kärjessä… 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, syyskuu 4, 2015 at 20:20

   Ihanaa, että voi olla monta ykköstä ja kyllä mieki vielä Islantia rakastan ihan mielettömästi <3 Sinne pian pian uudelleen 🙂

 • Reply Liza in London perjantai, syyskuu 4, 2015 at 12:39

  Wou, en ihmettele yhtään, miksi olet innoissasi – näyttää paikalta, joka on ihan erilainen kuin mikään muu. Vaikea kuvitella, että tuollakin ihan oikeasti asuu ihmisiä ihan vakituisesti – jääkarhukyltti vielä pisteenä i:n päälle.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, syyskuu 4, 2015 at 20:22

   Tuo vakituinen asutus mullakin ihmetytti, mutta tottakai tuollakin on oltava ravintoloissa tarjoilijat ja hotelleissa vastaanottovirkailijat, siivoojat ja tietenkin ne kaivostyöläiset joiden takia koko city on olemassa! No ordinary 🙂 Ei oo porokyltit mitään verrattuna noihin karhuvaroituksiin 😀

 • Reply Hanna perjantai, syyskuu 4, 2015 at 14:55

  Voin vaan kuvitella, miten mahtava fiilis on, kun on vihdoin oikeasti paikassa, jonne pääsystä on pitkään jo haaveillut. Mulle sellainen paikka oli varmasti Pariisi, ja olin kyllä ihan fiiliksissä ensimmäisellä Pariisin matkalla! Huippuvuoret kuulostaa hirveän eksoottiselta kohteelta, vaikka loppujen lopuksi ei olekaan niin kaukana Suomesta 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, syyskuu 4, 2015 at 20:24

   Minutkin yllätti kotiin palatessa miten äkkiä sitä oikeastaan olikaan kotona. Lento kesti 1h 20min ja automatka 7h. Kentällekään ei tarvinnut lähteä kovin aikaisin, koska se oli päivän ainut lento koko pieneltä kentältä, joten ruuhkaa ei ollut 😀
   On oikeastaan pakko sanoa, että Pariisi oli mullekin samanlainen unelmien täyttymys neljätoistavuotiaana. Silloin reissasin ihan ensimmäisiä kertoja. Voi niitä aikoja kun kaikki oli vielä niin ihmeellistä ^^

 • Reply marikaw perjantai, syyskuu 4, 2015 at 19:40

  Ihan mahtavaa että pääsit toteuttamaan ykköshaaveita. <3 Näyttää ihan supersiistiltä ja postauksia tosiaan odotellessa.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, syyskuu 4, 2015 at 20:24

   Älä muuta sano 🙂 Postauksia on ihan jonossa jo!

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta lauantai, syyskuu 5, 2015 at 15:23

  Siis vau, edelleenkin 😀 Ihana työ pyöräilykuva ja jääkarhukyltti! Näinkin sen jo Facebookissa aiemmin, mutta onhan se vaan hauska. Ihan joka paikassa ei tollasia tule vastaan 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, syyskuu 5, 2015 at 18:12

   No onkohan noita oikeastaan missään muualla! Ei varmaan. 😀 Pakko siis käydä paikan päällä ite tsekkailemassa ^^

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 13:24

  Ihan mahtavaa, että pääsit toteuttamaan unelmasi! Hienolta paikalta näyttää ja tulevia postausksia odotellaan täälläkin! Mä muuten huomaan, että mullekin on käymässä vähän samalla tavalla; rantakohteita ja kaupunkeja on koluttu yllin kyllin, nyt suurin mielenkiinto kohdistuu myös pohjoisiin kohteisiin ja haaveissa ainakin Islannin ja Norjan matkat!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 13:42

   Kiitos, on se mieletön tunne kun oikeasti pääsee unelmiensa kohteeseen! Laskeutuessa sitä fiilistä ei voita mikään 🙂
   Nyt kuulostaa mielenkiintoiselta. En sano, etteikö eurooppalaiset kohteet olisi varmasti mahtavia kokea, mutta parasta tässä hetkessä on olleet nimen omaan nämä pohjoisen kohteet. En vaan pääse näistä yli enkä ympäri ^^ Onneksi Islannistakin on nyt niin monissa blogeissa, että saat varmasti reissuinspistä tulevaisuuden varalle 🙂

 • Reply mika grönblad sunnuntai, tammikuu 29, 2017 at 17:41

  kävin svalbardissa noin 6 v sitten,ja oli hassua kun 13-14 vuotiaat pojat meni kouluun alakoululaisten kanssa niin kaikilla oli selässä kiväärit,jääkarhujen varalta.kylästä poistuminen on kielletty ilman asetta,kelkkailtiin siellä,niin aseet oli mukana.
  kiva paikka eikä tolkuttoman kallis,kun ei peritä alv:tä ja kylästä löytyy jopa suomalainen taxikuski.terv mika g

  • Reply Maarit Johanna maanantai, tammikuu 30, 2017 at 21:03

   Tuota just itsekin hämmästelin! Aseet kaikilla on niin huippuvuorelaista ja jotenki suomalaiselle tosi kummallista. Mulla vähän pelotti ne jääkarhut, koska meidän majapaikka oli Nybyenissä, ihan Longyearbyenin sivustalla. Sinne piti kävellä sellainen vähän suojaton tien pätkä ja olin yömyöhällä aina ihan varma, että ne karhut hyökkäävät jostain talon takaa.
   Me muuten taidettiin nähdä ainakin postilaatikko suomalaisella nimellä, mutta taksikuskia ei tavattu 😀
   Kiitos kommentista ^^

  Leave a Reply