Yleinen

Minun tuurilla Tromssassa aurinkoa ja näkymät lentokentälle

tiistai, 1 syyskuun, 2015

Otettiin meidän Huippuvuorten reissulle varaslähtö lähtemällä Tromssaan jo perjantaina. Lento Longyearbyeniin lähti vasta lauantai-iltana klo 18:45. Oltais ihan hyvin ehditty ajaa sinne vasta lauantaina, mutta koska Scandic Friends pisteitä oli jäänyt vielä 20 000 yli, päädyttiin varaamaan kaupungin pistetaulukossa halvin Scandic Tromsö lauantain vastaiseksi yöksi. Miten meitä väsyttikään ajaa tuota 550km matkaa! Muonion kohdalla molemmilla jo silmät luppasivat ja Kilpisjärvellä oli pakko pitää taukoa. Tuuli piiskasi autoa ja oli tosi harmaa keli. Vitsailin Markulle, että meillä ei koskaan ole ollut Norjassa huonoja kelejä, että odotahan vaan kun päästään rajan yli! Ei se keli sen kummemmaksi muuttunut perjantai-iltana, mutta ei me oltais ulos enää lähdettykään. Saatiin niin hauska ja erikoinen huone Scandicista, ettei sieltä haluttanut lähteä yhtään minnekään! Palvelu oli tällä kertaa moitteetonta ja meille jopa ojennettiin lahjakassi check innissä. Pähkinöitä, karkkeja ja tervetuliaiskortti piristi kyllä 🙂 Mutta se meidän huone, voi että mie rakastuin siihen!

Kattokaa miten tässä on sujuvasti integroituna työpöytä, sohva ja sänky! Kaikki mielettömillä näköaloilla lentokentälle päin. Tämä voittaa näkyvyydessä Scandic Hellin viis nolla. Illalla me vain istuttiin tuossa. Mie kudoin sukkaa ja Markku luki kirjaa. Katottiin kun lennot nousi Langnesin kentältä etelään. Saattoi siinä katsoa veneitä, meren liikkeitä ja vuoriakin, sekä ihanaa auringonlaskua. Scandic Tromsö on siis lähellä lentokenttää, eli ei kaupungin keskustassa. Autoilijalle sijainti ei kuitenkaan ollut ongelma. Päätettiin heti, että näiden näkymien vuoksi tullaan uudelleen tänne. Ikkuna oli pääosassa meidän huoneessa. Hotellista löytyi myös kuntosali näillä samoilla näkymillä. Irtopainot ja kahvakuulat löytyi myös ja runsaasti venyyttelytilaa.

Aamiainen oli taas kerran jopa oikein runsas. Oli pakko hillitä itseään santsaamasta ja mietittävä vähän miten hyvän olon haluaa itselleen illan lennolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Lauantaina me seikkailtiin Tromssassa. Onneksi oltiin ehditty jo viime kesänä tutkimaan kaupunkia vähän paremmin kaupunkiloman muodossa pyörien selästä, joten pystyttiin nyt vain hengailemaan missä haluttiin. Ihan sattumalta kaupungissa oli menossa jotkin festarit! Parkkihallista noustessa kuului jo laulua ja trumpetin soittoa ja kulkueet kulkivat pitkin cityä. Ilmeisesti kyseessä oli jokin poliittinen juhla, sillä ainakin oikeistolla, vasemmistolla ja ympäristöpuolueella oli suuret teltat ja edustus kaduilla. Ihmiset olivat jokatapauksessa sankoin joukoin paikalla. Me haluttiin vain nähdä Polarmuseet ja Nordenskiöldin, Amundsenin ja Nansenin urotekojen historiaa.

En ole normaalisti museoiden ystävä, mutta Markun kertomusten ja kirjakokemusten jälkeen vanhat skandinaaviset seikkailut on alkaneet kiinnostaa. Viihdyttiin museossa reilu tunti ja se oli kyllä mielenkiintoinen katsaus Norjan ja Huippuvuorten historiasta ja sen valloittaneista miehistä.

Kaupungilla pyöri niin paljon porukkaa, että vapaan kahvilapöydän löytäminen oli kiven alla. Kaffebönnasta saatiin herkkupullaa ja hyvää mansikkateetä estämään flunssaa kun tuuli meinasi purra korviin.

Iltapäivästä alkoi väsyttämään. Ajettiin ihan summamutikassa keskustan parkkihallista ulos ja Tromssan yliopiston pihaan. Siitä ihan huvin ja urheilun vuoksi kävelypolkua pitkin seikkailemaan. Tuli aurinko ja melkoinen kesähetki Norjassa! Poissa oli perjantai-illan sadepilvet ja kaikki masentavat harmaat kelit. Tätä voi jo sanoa jonkinlaiseksi tuuriksi säiden suhteen!

Tromssa on meidän haaveissa edelleen tulevaisuuden kotikaupunkina. Ehkä vielä joskus. Kymmenen vuoden päästä?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

HUIPPUVUORTEN TARINAT TULOSSA PIAN! Seuraa blogia: *facebook* *instagram*

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jenna tiistai, 1 syyskuun, 2015 at 14:26

  Huikeita kuvia! Ihana kesähetki ja tuo laiturikuva on niin super <3

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 18:46

   Kiitos! Nyt on pakko sanoa, että tykkään itekki :p

 • Reply AnnKat tiistai, 1 syyskuun, 2015 at 21:25

  Toi ikkunasta aukeava maisema! Jotain aivan mieletöntä. 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 18:46

   Sanoppa muuta. Menisin koska tahansa uudelleen 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 00:32

  No on kyllä huikeat maisemat hotellista, eikä aamiainenkaan näytä yhtään pöhkömmältä! Tromssakin näyttää aika kivalta kaupungilta, vaikka se tässä reissussa onkin vain pysähdys matkalla Huippuvuorille. Siis kivalta näyttää, mutta sen verran kaukana kaikesta, etten ehkä kuitenkaan haluaisi muuttaa. 😀

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 18:47

   Tromssa on tosi kaunis ja kuvauksellinen! Se sijaitsee pienellä saarella vuonossa, joten periaatteessa jos saat kämpän saarelta, voit jo melkeen sanoa asuvasi ”keskustassa” 😀 Käytiin viime vuonna Tromssassa ihan oikealla kesälomalla ja otettiin se varsinaiseksi kohteeksi. Sillon jo tykästyin mahoton 🙂

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 09:47

  Nuo maisemat on ihan pakko vielä joskus nähdä. Sun tuuria auringon suhteen olis tarvittu kyllä viime viikolla Hammastunturin erämaa-alueella. Viikko meni aika kurjissa keleissä, vaan minkäs teet.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 18:48

   Suosittelen! Fjellheiseniltä näkee koko Tromssan ja ympäröivät vuoret. Niin vaikuttavaa 🙂 Voi surkujen surku mikä tuuri teillä. Ehkä teidänkin olis pitäny mennä Norjaan 😉

  Leave a Reply