Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Norjassa Scandic-hotelleissa

torstai, 27 elokuun, 2015

SCANDIC HELL

Trondheimin lentokentän välittömässä läheisyydessä, Sandfærhus 22, 7570 Hell, NORJA

20 000 Scandic Friends-pistettä

Mietittiin jo vähän etukäteen onkohan Norjan puolella ihan samanlaiset Scandicit kuin kahden visiitin perusteella Ruotsissa. No ei ollut! Saavuttiin Stjördaliin 30km päähän Trondheimista pienessä tihkusateessa ja huomattiin, että ajetaan ihan lentokentän ali! Nähtiin kaksi lähtevää SASia ihan läheltä ja oltiin molemmat että voooouu. Sattumalta kaarrettiinkin jo hotellin pihaan ja intoilin jo haluavani huoneen kiitoradalle päin. Ulkoa Scandic Hell näytti ainakin paljon modernimmalta ja suuremmalta kuin Ruotsin testatut Scandicit. Tämä on konferenssihotelli ja sisään astuessa siltä näyttikin. Katettu aula oli valoisa ja upea! Näköjään oli myös huoneita ikkunoilla aulaan päin. Respassa jouduttiin odottamaan ilman tervehdystä ainakin viisi minuuttia asiakaspalvelijan puhuessa (kuiskiessa) kuulokkeisiin ja vältellen katsekontaktia. Vihdoin saimme palvelua hyvin hiljaisella ja eleettömällä tyylillä ilman hymyjä. Saimme kuitenkin huoneen kiitoradalle päin neljännestä kerroksesta. Informaatio hotellissa sijaitsevasta kuntosalista piti nyhtää puoliväkisin ja samalla ei voinut kertoa, että tässä hotellissa on myös uima-allas. Sen huomasimme vasta itse kun halusimme tarkistaa millainen kuntosali on ennen sinne menoa.

Huoneessa ei ainakaan ole mitään samaa kuin aikaisemmissa, vaan ilme on enemmän totuttua, mutta tyylikästä. Väritys oli maanläheistä ja puuta oli käytetty kalusteissa ja yksityiskohdissa.

Näkymät olivat hotellin välikatolle, mutta kyllä se kiitoratakin siellä puiden takana oli, mutta luulen, että sinne näkisi ehkä vasta viidennestä kerroksesta kunnolla. Toisaalta, ei me huoneessa koko päivää vietetty lentokoneita bongaillen, vaan Trondheimissa seikkaillen. Illalla kaupungista palatessa otettiin selvää hotellin nettisivuilta, että seiskakerroksessa on hotellin kuntosali. Käytiin kurkkaamassa ovelta sinne, ennen kuin mentiin huoneeseen vaatteita vaihtamaan. Ovelta kuului loiskutusta ja oli siellä uima-allaskin! Mie luulin, ettei tässä hotellissa ollut allasta ollenkaan, sillä luulin tutkineeni sen mahdollisuuden jo ennen varaamista. Ei tosiaan haitannut, että ”vahingossa sattui olemaan”. Tarkistin hotellin sivuilta ja olihan siellä jopa kuvakin altaasta. Heh. Käytiin ensin pienen pienellä salilla vähän lämmittelemässä. Olipahan vain kokemus taas kuntoilla korkeuksista maisemia ja auringonlaskua katsellessa. Aivan mieletön paikka! Suihkutilat ja saunat oli myös ilta-auringon suuntaan. Altaalla mahtui hyvin olemaan ja matkaakin pystyi uimaan. 14m pitkässä altaassa oli kuitenkin muitakin vielä iltaysiltä. Ihan mahtavat näkymät kaupunkiin. Tuolta palatessa oli maailman rentoutunein olo. Olisin halunnut uimaan aamullakin, mutta Markku ei ole aamuherääväisintä sorttia.

Kannatti kuitenkin odotella ainakin aamiaista, sillä se oli todella hyvä!En taaskaan ymmärrä miten tämä voi olla pisteluokituksessa saman tasoinen kuin Scandic Östersund Syd, ei mitään käryä. Aamiainen oli luksus ja ihan eri maailmasta. Hedelmäsalaattia tarjoiltiin korkeista laseista ja lämpimien ruokien pöydässä oli tavallisten lisäksi vielä paljon muitakin vaihtoehtoja. Juustoja, kalaa ja appelsiinin puristuskoneesta niin tuoretta mehua, ettei muuta voi tuoremehuksi kutsuakaan. Henkilökunta kiersi myös kaatamassa lisää kahvia ja tuomassa hedelmämehushotteja. Aamiaisen voimalla jaksoi ajaa 250km yhtä kyytiä pysähtymättä.

Tämä oli hieno! Markkukin sanoi, että vaikkei aikaisemmissa ollut mitään vikaa, tuntui tämä silti ihan luksukselta. Nimestään huolimatta, Scandic Hell ei ollut laisinkaan helvetillinen 😉

Tämäkin Scandic oli ihan tankkiaseman naapurissa.

SCANDIC VULKAN

Maridalsveien 13, Oslo, NORJA

40 000 Scandic Friends-pistettä / 1 lahjakortti

Valitsimme tämän upean hotellin Oslon ydinkeskustan ulkopuolelta. Minulla oli matkamessuilta voitettu Scandicin lahjakortti, joka kävi yhdeksi viikonloppuyöksi missä tahansa Scandicissa. Halusin tietenkin maksaa lahjakortilla reissun kaikista hienoimman hotellin. Tämä hotelli olisi tullut pisteillä liian kalliiksi, joten lahjakortille se oli mitä parhain. Saapuminen oli melko tricky, sillä navigaattori ei heti osannut oikeasta väylästä isolle Vulkanin alueen sisäpihalle, jossa sijaitsevat pysäköintihallit. Auton parkkeerauksesta saimme maksaa 240NOK vuorokaudessa, mutta se on varsin kohtuullinen hinta kun ollaan pääkaupungissa.

Palvelualttius ja todellinen ystävällisyys oli ihanaa aikaisempien hotellien ynseän asiakkaiden kohtelun jälkeen. Respassa työskentelevät nuori mies ja nainen kertoivat meille paljon ja selvittivät pyörävuokraamista. Olisimme halunneet ottaa Scandicin pyörät, mutta tarjolla oli vain yksi. Päätimme loppujen lopuksi kävellä meille piirrettyä reittiä. Keskustaan käveli helposti vartissa emmekä varmasti olisi pääseet nopeammin minnekään edes pyörien kanssa.

Hotelli on todella uusi ja kauniin moderni. Meille oli laitettu upgrade Superior Extra-huoneeseen kuudenteen kerrokseen. Ensimmäistä kertaa meillä oli oikea parisänky eikä vain kahta yhteenvedettyä sänkyä ja erillisiä petauspatjoja. Huone oli todella tilava ja siinä oli hillitysti yksityiskohtia. Markku kiinnitti huomion aitoon nahkatuoliin valtavien ikkunoiden vieressä. Jos ei oltais oltu superväsyneitä illalla, siinä olisi varmasti ollut hauska istua lukemassa kirjaa ja katselemassa kaupungille.

Oslon seikkailupäivä oli paikallisten mukaan kaupungin ensimmäinen kesäpäivä ja se osui vielä juuri sopivasti viikonlopulle. Vulkanin aukiolla oli juhlakansaa yömyöhään ja vastapäisen korkean talon kattoterassilla oli melkoisilla puitteilla cocktail-partyt. Ei tarvinnut olla kade kun omasta ihanasta huoneesta sai kurkkia onnellisten norjalaisten kesäjuhlia.

Tämä oli selkeästi reissun paras ja hienoin hotelli. Olihan se valmistunutkin vasta muutama vuosi sitten ja kaikki oli aivan tuliterää ja modernia. Täältä löytyi jopa se muista kohteista puuttunut ilmastointi. Korkealla pisteveloituksella on varmasti osansa asiassa. Tässä ei ollut oikeastaan mitään muuta huonoa kuin se maksullinen parkkipaikka. Sijainti oli autoilijalle loistava kaupunkiin nähden ja kulinaristille täydellinen. Oslon Mathallen oli nimittäin ihan hotellia vastapäätä. Kerrotaan tähän vielä, että aamupalalla ei ollut mitään valitettavaa. Kattokaa vaikka ite.

Tämäkään hotelli ei ollut sataa metriä kauempana tankkiasemasta. Kaikenkaikkiaan Norjan Scandicit olivat enemmän meidän mieleemme verrattuna Ruotsin hotelleihin. Näissä oli persoonaa ja jotain ihan omaa tyyliä. Vulkan oli kokemuksista paras, mutta Hell oli ehkäpä hienoin. Molemmissa majoittuisin mielelläni uudelleen, mutta Hellissä pyytäisin huoneen korkeimmasta kerroksesta kiitoradalle päin. Näin maksimoisin kaiken kivan 😉

Mitäpä te sanotte?

Seuraa blogia! –Facebook– –Instagram

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kthetraveller torstai, 27 elokuun, 2015 at 14:23

  Hmm. Et ainoastaan voittanut lahjakorttia Scandiciin, vaan myös toisesta kisasta pisteet? Ooämgee 🙂 Joko sulla on yliluonnollinen tuuri, taikka sitten Scandic on erittäin tietoinen sinusta 😉 Anyway, kiitti postauksesta, pikkuisen masentavahan tuo suhde hyvän asiakaspalvelun ja huonon asiakaspalvelun hotellien välillä on….

  • Reply Maarit Johanna torstai, 27 elokuun, 2015 at 18:36

   Se on erittäin hyvää tuuria! Matkamessuilla niillä oli kisa instagramissa ja siinä ei ollut paljon osallistujia. Ei tarvittu edes paljoa mielikuvitusta kun kävi näppäämässä muutamat kuvat siellä messualueella olevassa Scandic To Go-kontissa 🙂 Ja kyllä, toisesta voitin pisteet, mutta se oli Ruotsin Scandicin markkinoima 😀
   Eipä mitään! Näin nämä postaukset näyttää toimivan hyvin kun saa tehtyä koosteita. Pitää varmaan Sokoksistakin tehdä samanlainen piakkoin, kun niitäkin on nyt jo viisi takana tälle vuodelle. 🙂

  Leave a Reply