Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Norjasta ei haittaa lähteä kun voi kohta taas palata

sunnuntai, elokuu 16, 2015

Viikon kesäloman roadtrip lähenee loppuaan ja Markku on kaasutellut Jimnyn jo takaisin Ruotsin puolelle. Mie en ole vielä ajanut metriäkään, ja näyttää etten tällä reissulla ajakaan. Tyyppi ratin takana on ollut aika muikeana omassa autossaan. Ehkä mie en edes ehdota seuraavalle reissulle lentoja ja auton vuokraa, koska oma se olla pitää! Meillä on ollut ihan uskomattoman hieno reissu. Tähän vois vain lisätä, että olispa ollu muutama extrapäivä. Tai toisaalta, eipä olis ollut. Mulla ei nimittäin tilillä ole kovin paljon enää hynätsyä ja loppukuuksi pitäs ruuatkin vielä ostaa. Onneksi trangiaruokaa jäi takakonttiin vielä paljon! Sitä voi sitten kotona keitellä kun tulee Norjaa ikävä. Ja sitähän tulee. Me ei muusta puhuttukaan paluumatkalla kuin hauskasta talosta jossain päin Norjaa. Haaveilin jokaisen myytävänä olevan talon kohdalla käveleväni sisään ja ostavani sen. Haaveitahan saa tietenkin ihmisellä olla! Kuulin myös jostain aikaisemmin, että parisuhdetta pitää testata aina pitkällä automatkalla, koska tappelua tulee tasan varmasti jostain asiasta. Viikon matkalla ei kuulunut yhtään poikkipuolista sanaa, joten ehkä me uskalletaan alkaa suunnittelemaan kuukauden automatkaa Islannissa ensi kesäksi ilman, että käydään toistemme kurkkuun matkan puolivälissä? Mutta ei mennä vielä ihan asioiden edelle! Antakaapa mie vähän kerron tämän reissun huippuhetkiä!

Nähtiin Kon-Tiki. Asia, josta ollaan haaveiltu varmaan koko aika kun ollaan oltu yhdessä.
Tehtiin haikkausreissuja Rondanen ja Jotunheimenin kansallispuistoissa kesän parhaina ulkoilupäivinä. Ja nähtiin ihania norjalaisia lampaita!
Nukuttiin Ruotsissa ja Norjassa yhteensä viidessä eri Scandic Hotellissa.
Ja yhdessä aivan mielettömän idyllisessä kotimajoituksessa
Tehtiin visiitti Norjan parhaaseen leipomoon Lomissa ja ostettiin sairaan hyvät burgerit.
Huokailtiin maisemille auton ikkunasta.
ihmeteltiin näitä norjan KELejä!! Ei ees pilviä taivaalla!
Meitä on luultu paikallisiksi aina siihen asti kunnes yritettiin nousta vuorelle. Silloin kukaan ei erehtynyt edes puhumaan meille muuta kuin englantia.
Näihin näköaloihin ei ikinä kyllästy!

Vielä lisäksi sain Unescon maailmanperintökohteiden listaan Luulajan Gammelstadin ja 22. Hard Rock Cafe paidan Oslosta! Jos ens kesänä sais vielä ostettua paidan Göteborgista, niin vois sanoa keränneensä kaikki pohjolan rokkikahvilat : )

Melkein vois tulla itku kun lennän tänään kotiin ja maanantaina töihin. Ei ole kuitenkaan aihetta, sillä roadtrip Tromssaan ja lento Longyearbyeniin seuraa perästä jo ihan muutaman viikon kuluttua! Siihen asti on luvassa ihanaa Norjaa, hotellipostauksia ja muita roadtripin fiiliksiä. 🙂

Blogia voi seurata facebookissa ja instagramissa!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply satuvw sunnuntai, elokuu 16, 2015 at 22:29

  Oli varmasti upea reissu, ja kiva kun pistäydyitte täälläkin!! 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, elokuu 17, 2015 at 22:36

   Oli mukavaa käydä! 🙂 Kyllä sitä töissä vielä vähän leijui pilvissä ^^

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, elokuu 17, 2015 at 04:18

  Voi vitsi mitä maisemia! Miksi pitää innostua Norjasta vasta, kun muuttaa melkein maailman toiselle puolelle… nauttikaa naapurimaasta!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, elokuu 17, 2015 at 22:37

   No noin siinä just käy! Onneksi on itse tajunnut koittaa inspiroitua edes kotimaan matkailusta nyt kun Lapin maisemat on käytännössä kotiovella 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään taas keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 09:28

  Norja on kyllä ihana! Me käytiin perheen kanssa siellä joka kesä siihen asti kun olin 16 v. Jokunen vuosi takaperin siis 😀 Silloin en maata ja noita upeita maisemia osannut ihan niin paljon arvostaa. Sen jälkeen en siellä sitten olekaan käynyt. Tarkoitus on kyllä ollut muutaman kerran, mutta aina suunnitelmat ovat muuttunet. Ehkä ensi kesänä 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 22:46

   Kuulostaa tutulta! Norja on kyllä vähän sellanen, että paljon autossa istumista ja maisemien katselua. Ei mullakaan skidinä kovin inspiroinu istua takapenkillä satoja kilometrejä mutta onneksi aina voi ottaa vahingon takasin 😀 toivottavasti pääset Norjan reissulle ens kesänä 🙂

 • Reply AnnKat torstai, elokuu 20, 2015 at 16:01

  Blogistani löytyisi sulle haaste… 🙂
  https://www.rantapallo.fi/traveladventureswithoutend/2015/08/20/minne-sina-menisit-maailmanymparimatkalle/

 • Leave a Reply