Yleinen

Ihana loma Radisson Blu Daugavassa Riikassa

perjantai, 14 elokuun, 2015

Pää on vieläkin pyörryksissä kesän reissuista. Riikan matka oli minulle jo tämän kesän citybreak number three! Kesäkuun alusta lukien Radisson Blu Daugava on viides majoituspaikka, jossa olen ehtinyt vierailla. Voin kuitenkin ihan täysillä sanoa, että meillä oli huippu reissu Latvian pääkaupungissa ja hotellivalinta osui aivan nappiin! Hotellilta halusin ehdottomasti tasokkuutta. Syntymäpäiväreissuna en halunnut arvuutella olisiko hotelli mahdollisesti keskitasoinen tai minkälaista aamiaista olisi tarjolla. Ketjuhotellin valinta oli turvallinen. Radisson Blu:sta minulla on kokemusta Helsingistä Royalista ja Seasidesta, enkä uskonut laadun poikkeavan merkittävästi ainakaan huonompaan. Varasin seurueellemme neljä huonetta kolmeksi yöksi ja yhden huoneen yökohtaiseksi keskihinnaksi tuli ainoastaan 79€. Huh, olisipa hinnat Suomessakin useammin tätä tasoa 🙂 Tripadvisorissa näin kauniita huoneiden parvekkeilta otettuja kuvia Daugava-joelle ja vanhaan kaupunkiin päin. Muutama kuva vähän vähemmän imartelevista maisemista pisti myös silmään. Varausta tehdessäni olin pistänyt mukaan toivomuksen vierekkäisistä huoneista jokinäkymällä. Varmistaakseni asian, otin yhteyttä hotelliin ja asia luvattiin hoitaa. Ja hyvin hoidettiinkin!

Saapuminen

Likomärkinä ulkona riehuvan raekuuron vuoksi saavuimme hotelliin vähän suunniteltua aikatauluamme myöhässä. Onneksi respan tiskillä ei ollut jonoa. ”Olettekos te sitä synttäriporukkaa? Jäisittekö hetkeksi odottelemaan?” Samalla kun varaustamme valmisteltiin ja huoneitamme tsekattiin, tuli hotellinjohtaja itse meitä tervehtimään ja synttärisankaria onnittelemaan. Kuohuvaa aikuisille ja appelsiinimehua lapsille! Skool ja onnea! Voi mikä vastaanotto! ”Tässähän tuntee olevansa kuin joku kuuluisuus”, tuumi synttärisankari. Kyllä oli hymyt korvissa muillakin. Meille oli kaiken huipuksi varattu Business Class-huoneet viidennestä kerroksesta. Aivan i-ha-naa!

Business Class-huoneet

Huoneemme numeroilla 501, 507, 509 ja 510 olivat ensimmäistä lukuunottamatta toistensa kopioita. 501 huoneessa oli sängyt kolmelle hengelle ja melkein huoneen kokoinen parveke. Muissa huoneissa oli pienemmät parvekkeet kohti Daugavaa. Sitä tilaa oli sitten huoneessa ihan kunnolla! Huoneeseen kuului kahvikone ja vedenkeitin, minibaarijääkaappi, turndown-palvelu, kylpytakit ja tohvelit. Saimme käyttää myös hotellin uima-allasta ja kuntosalia veloituksetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Siisteydestä ei tarvinnut tinkiä ja kokolattiamattokin oli moitteettoman puhdas. Business-matkailijalle huone oli todellakin suunniteltu, sillä pöytiä oli meidänkin huoneessa jopa neljä kappaletta. Hyvä jos normaalisti on edes yksi, mille läppärinsä voi laskea. Nyt ei ollut läppäriä, mutta tilaa olisi ollut sitäkin enemmän. Sisustus oli hyvin pelkistetty ja huoneessa kyllä huomasi, ettei oltu kaikista moderneimmassa hotellissa. Se ei ollut mitenkään ongelma viihtyvyyden kannalta. Kylpyhuone henki vanhan ajan tunnelmaa tapetoiduilla seinillään. Ihanan nostalgiset! Äidiltä plussaa, että molempien meikkipussit mahtuivat kylppärin tasolle ja tilaa oli niille muutenkin riittävästi. Itse en ole kylpyammeiden fani, mutta niiltä on melkeimpä hankala välttyä monessa hotellissa. Huoneemme suihku oli vähän monimutkainen suomalaisiin helppokäyttöisiin tottuneelle, mutta kerran kokeilleena se toimi ihan normaalisti niinkuin pitääkin.

Keittelimme huoneessa teetä joka välissä ja vedenkeitin olikin ihan lempparijuttu koko huoneessa. Saapuessamme olimme märkiä ja saimme vaatteet kuivatettua silitysraudalla. Oi business-huoneen vakiokalustoa!

Ja ne maisemat. Olipa ihana aamuisin avata verhot ja tuijotella vanhaan kaupunkiin Daugava-joen yli. Kuulin aikaisemmin kommentteja siitä, miten hotelli on ”väärällä puolella” jokea, mutta minusta sijainti oli aivan täydellinen. Kävelymatkaa vanhaan kaupunkiin oli ainoastaan sillan yli ja ne maisemat oli kyllä huikeat. Ei sieltä puolelta meille päin olisi ollut läheskään yhtä kivaa katseltavaa. Muutama korkea pankkitorni ja tietenkin Latvian kansalliskirjasto. Yhtenä iltana huoneessa alkoi ulkoa kuulua pauketta ja ensimmäisenä tuli mieleen ukkonen ja toisena pommitus. Jälkimmäistä se olikin, mutta ilotulitteilla! Ryntäsimme kaikki 501:sen parvekkeelle ihailemaan mieletöntä tulitusta ja vitsailtiin miten sattuikin synttärisankarin kunniaksi tällainenkin tapahtuma hyvään aikaan 😉

Aamiainen

Aamun aloitukset tarjoiltiin ravintola Panoramassa alakerrassa. Voin rehellisesti sanoa, etten ole vähään aikaan ollut niin runsaassa buffetpöydässä! Kahvi tarjoiltiin pöytiin, mutta kaiken muun sai hakea itse. Kananmunat ja pekonit, pullat ja leivät, hedelmät ja vihannekset sekä lihat ja kalat olivat kaikki omilla paikoillaan. Ne elementit jotka saavat minulta suuren sydämen ja plussan ovat hunaja tarjoiltuna suoraan kennosta (en ollut koskaan syönyt hunajaa kennossa ja se oli niiiiiiin hyvää!!), tosi hyvä valikoima pähkinöitä ja siemeniä, aamusmoothie sekä linssit ja idut. Yhtenä aamuna tarjoiltiin tuorepuuroa, mutta sitä ei sitten enää toisina päivinä ilmestynytkään. Harmi, sillä kaikki oikein odotettiin sitä. Niin herkkua se oli! Joka päivä kannoin pöytään ainakin kolme lautasellista syötävää. Sillä pärjättiin normaalisti ainakin kuusi tuntia seikkailemassa kaupungilla.

Lounas Panoramassa

Ensimmäisen päivän iltapäivänä satoi kaatamalla vettä ja olimme kaikki väsyneitä matkustamisesta. Aamupalaa oltiin saatu kello kolmelta aamuyöllä. Kahdelta iltapäivällä oli siis oikein hyvä aika lounaalle. ”Tällaisena päivänä on enemmän kuin sata jänistä, että hotellissa on hyvä ravintola!” Olin samaa mieltä. Panorama ravintola tarjoili vielä lounasmenua. Kolmen ruokalajin lounaan sai hintaan 17€. Moni meistä tarttui tarjoukseen. Alkuruuaksi sai valita päivän keiton tai vuohenjuusto-cannelloneja sekä avocadomoussea. Juustoa oli paljon. Jos olisimme tienneet, kuinka monta isoa cannellonia lautaselta löytyy, olisimme hyvin voineet ottaa yhden alkupalalautasen vaikka kolmeen osaan. Harmitti kun ei kaikkia jaksanut. Maku oli onnistunut, vuohenjuusto ei petä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääruokana minun lautaseltani löytyi taimenta hollandaisekastikkeessa. Vaihtoehtona olisi ollut ankkaconfit, mutta minun annokseni näytti kyllä ankkaa paremmalta. Oi nam! Suolaa oli juuri tarpeeksi ja mulla oli juustoisan alkupalan jälkeen just sopiva nälkä kalaruualle.

Jälkiruuaksi tarjoiltiin valkosuklaamoussea mokkakastikkeella. Mousse oli hyvää, tuhtia ja todella suklaista, mutta mokkakastike oli mielestäni hiukan liikaa. Pelkkä mousse olisi riittänyt tekemään minut tyytyväiseksi. Annoksen saatuani olin vähän pettynyt sen pieneen kokoon, mutta se oli niin tuhti, etten jaksanut syödä siitä kuin puolet. Tulimme täyteen ja ei hintakaan kirvellyt. Kolme ruokalajia Suomessa olis taatusti ollut vähintään kaksi kertaa kalliimpaa!

Yleiset tilat ja kuntoilu

Odottelimme porukkaa saapuvaksi yleensä respan edessä aulassa. Tuoleilla oli mukava viettää aikaa ja suunnitella päivän ohjelmaa. Portaat ylempiin kerroksiin olivat kauniit ja portaikosta näki kerroksiin ja ylös asti. Mukavaa avaruuden tuntua!

Alakerrassa sijaitsi MyFitness-kuntoklubi sekä uima-allas ja ryhmäliikuntasali. Saman käytävän varrella oli meripihkagalleria ja kauneushoitola. Kävelimme päivittäin niin paljon, etten harkinnutkaan kuntosalia, mutta uimassa ehdimme käydä kahdesti. Allas oli auki 8-22 välisenä aikana, ja joka päivä oli myös allasjumppaa. Me käytiin vain tsekkaamassa milloin jumppaa ei ollut, että saatiin rauhassa uida. Porukkaa ei ollut liikaa ja monet olivat vain tulleet altaalle lukemaan kirjaa lekottelutuoleihin. En ole aivan varma altaan pituudesta, mutta pystyin itse uimaan siinä ainakin matkaa ihan hyvin. 17-20m ei ole varmaankaan kaukana totuudesta. Tilat olivat siistit ja sään ollessa parempi ilmeisesti terassikin olisi ollut auki.

Hyviä ja huonoja

+ Vastaanotto oli 5/5 <3

+ Siisteys ja palvelualttius. Heti mainittuamme tarve saada lisää pyyhkeitä, ne tuotiin viidessä minuutissa.

+ Uima-allas ja kuntosali! Eikä ollut mikään turha allas. Ryhmäliikuntasalista pääsi kurkkaamaan altaalle, jossa järjestettiin myös vesijumppaa päivittäin. Kuntosali vaikutti oikein tasokkaalta, mutta emme tehneet parempaa visiittiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Meillä oli vain yksi kylpytakkisetti per huone ja kolmen hengen huoneessa pyyhkeet vain kahdelle. Kaikki sai kyllä pyytämällä, mutta tuntui hassulta kun huoneet oli kuitenkin valmisteltu kahden tai kolmen asuttaviksi.

+ Aivan järkyttävän hyvä ja laaja aamiainen. Taas niitä, ettei tiedä onko koskaan saanut parempaa.

– Sängyn molemmin puolin ei ollut pistorasiaa ja se uupelo oli juuri minun puolella. Pakko saada puhelin laturiin aina yöksi.

 Oltiin tosi tyytyväisiä, että valittiin Radisson Blu Daugava. Tai että minä valitsin ja pidin sitä yllärinä muille 😀 Harkitsen vakavasti ottavani sieltä huoneen myös erittäin mahdollisella seuraavalla Latvian vierailullani. Sen toteutumiseen saattaa mennä kyllä hetki aikaa.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Reason for a Season lauantai, 15 elokuun, 2015 at 17:20

    Kivalta vaikuttaa! Joo olisipa Suomessakin tuollaiset hinnat :P.

    • Reply Maarit Johanna lauantai, 15 elokuun, 2015 at 22:12

      Joo! Olispa ees joskus 😀

    Leave a Reply