Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kabinbanalla melkein Åren huipulle

keskiviikko, 12 elokuun, 2015

Me tehtiin Markun toiveesta välipysähdys Åressa matkalla Östersundista Trondheimiin. Vanhana alamäkipyöräilijänä (siis Markku, en suinkaan mie!) Åren kuuluisat polut halutti käydä tsekkailemassa, vaikka ihan ilman pyörää. Mieki olin kiinnostunut näkemään millainen se hehkutettu hiihtokohde oikeasti on. Kyllähän meillä oli heti Östersundista lähtien porukkaa edessä pyörät köytettyinä Volvojen takakoukkuihin ja vastaan tuli samanlaisia onnellisia seikkailijoita. Markulla vähän huokailututti. Itekki pitäs niin päästä!

Gondolikyyti ylös ja alas maksoi muistaakseni 135kr ja kyytejä meni ylös alas parinkymmenen minuutin välein, mutta ei siinä oikein tarvinnut mennessä eikä tullessa paljoa odotella. Kahdeksan minuutin kyyti oli ylös huisia, mutta alas jo hiukan turhan hurjaa. Ei mulla pelottanut, mutta minun välikorva ei tykkää niistä vaijeritolpista, kun se gondoli heilahtaa. Onneksi ei tuullut paljon matkan varrella. Gondolihissiin tulee siis samaan myös ylös menevät pyöräilijät ja sellaisia me koitettiin ikkunoista myös bongailla. Markku oli vaikuttunut maastosta, mutta mie en ole vielä lämmennyt ajatukselle ostaa maastopyörää tai edes vuokrata päiväksi kokeiluun.

Ylhäällä me haluttiin samantien juosta huiputtamaan koko nyppylä (tunturi? vuori?) ja samalla sai ihan mielettömiä kuvia alhaalla näkyvistä maisemista ja taustalla siintävistä tummista pilvistä. Tuuli kävi korviin ja tukka hulumus. Kiitoksena siitä mulla alkoi särkemään ihan sairaasti korvaa. Jes. Ei ehditty huipulle, koska ne tummat pilvet tuli päälle ja alkoi sataa. Ei me oltais oltu sokerista, mutta kivet on melko liukkaita kiivetä sateella. Mie ehdin jo kerran kömmähtääkin polvilleni. Muutenkin melko hienosti tuli valittua kamppeet tuolle retkelle! Mulla oli kesämekko ja converset sekä olkalaukku. Nappiin meni! Vaelluskengät tai edes ne lenkkarit olis ollu auton takakontissa turvassa ja siellä ne kaikki hyvät asiaankuuluvat vaatteetkin.

Ihan mahtava lenkki silti ja tuntui hyvältä vähän liikkua, kun oli istunut autossa viimeiset kaks päivää. Niin ja pitikö vielä mainita nuo maisemat! Kyllähän tuolta näki varmaan Norjaan asti! Jokimaisemista tykkäsin erityisesti. Oltiin molemmat yhtä mieltä, että tuonne vois ihan hyvin lähtiä takasin, mutta silloin meillä pitäis olla jo kanootti ja pyörät. Ja mulla vähän sitä uskallusta. Palkittiin itsemme 1274 metriä merenpinnan korkeudessa sijaitsevassa kahvilassa kreikkalaisella salaatilla höystetyllä toastilla sekä browniepalalla. Kyl kelepas jatkaa matkaa niiden eväiden jälkeen ja aurinkokin alkoi taas paistelemaan. Norjaan ei ollut enää pitkä matka!

Seuraa blogiani facebookissa tai instagramissa ja pysyt matkassa reissulla!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita keskiviikko, 12 elokuun, 2015 at 10:38

  Oi oi, huikeita maisemia! Taas nousee vaelluskuume! 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 12 elokuun, 2015 at 22:47

   Voi joo, kumpa oliski päässyt heittämään pidempää lenkkiä vielä tuonne!

 • Reply Sunna keskiviikko, 12 elokuun, 2015 at 12:27

  Terkkuja vaan näille Sveitsin hissien hinnoille, jos tuolla rahalla pääsis samaan korkeuteen täälläkin niin en kyllä muualla hengaiskaan! Toisaalta ainakin täällä jalkalihakset kehittyy, kun pihiys pitää loitolla hisseistä 😀

  En muuten tiennyt, että Åre on myös sen vuoren/tunturin? nimi. No, nytpä viisastuin. Näyttää ihan huikealta, tuonne jos pääsisi vähän haikkaamaan ja tähyilemään maisemia kymmenien kilometrien päähän! Ihanaa reissunjatkoa!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 12 elokuun, 2015 at 22:50

   Haha, sama vika! Paitsi, ettei Suomessa sellaisia paikkoja etes ole. Mutta mielellään tulisin takaisin Zurichiin seikkailemaan!
   En muuten miekään tiennyt Åresta paljon mittään! Mentiin joka paikkaan vähän sillä mielellä, että otetaan paikan päällä selevää ja ei ole ollu mikään huono systeemi ollenkaan. Tänäänki käytiin melko korkialla ihastelemassa maisemia <3
   Kiitos!

 • Reply Amanda keskiviikko, 12 elokuun, 2015 at 18:06

  Näpäkät on maisemat, ihailinkin niitä jo Instagramissa. Aika tyylilyyli nyppylällä kesämekkoineen!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 12 elokuun, 2015 at 22:51

   Näpäkät on! Melekein mietin lähtisinkö tänäänki mekossa patikalle, mutta en sitte kuitenkaan kehannu 😀

 • Reply Arja / Haavematkoja perjantai, 14 elokuun, 2015 at 19:16

  Vitsit, upealta näyttää! Kyllä noissa maisemissa kelpais varmasti alamäkipyöräilläkin – mulle tosin ihan vieras laji, mutta toivottavasti senkin pariin pääsee vielä joskus kokeilemaan 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 15 elokuun, 2015 at 22:11

   Minusta on alkanut tuntumaan että koko pyöräily on ihan vieras laji kun sillä on niin paljon erilaisia alalajeja 😀 Maastopyöräilyä olis hauska kokeilla, mutta en ole varma uskaltaisinko ikinä tuollaisille rinteille ajamaan 😀

 • Reply Sofia / Liikkeellä perjantai, 14 elokuun, 2015 at 19:28

  Nami mikä salaatti ja upeet maisemat! Huiputtaminen kannattaa aina tilaisuuden tullen 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 15 elokuun, 2015 at 22:12

   Voi joo! Huipuilta on aina tietenki parhaat näkymät sehän on selevää 🙂 Tällä reissulla huiputukset vaan tuppas jäämään vähän puolitiehen, mutta se ei haitannut ollenkaan ÅÅ

 • Reply Katja lauantai, 15 elokuun, 2015 at 19:50

  Ettäkö mulla tää kone on tökkiny päivityksestä alkaen ja nyttenkää ei lataa kuin alun kuvat. 🙁 Muistuta mua, että katson kuvatkin sitten kun tämä toimii, koska Åre kiinnostas tosi kovasti! Ja instasta näin sun vaatevalinnan : D Tuli heti oma Rovaniemen reissu mieleen ja se sisukas kävely Ounasvaaralle.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 15 elokuun, 2015 at 22:14

   Voi surkia paikka 🙁 Kurki instasta loputkin, vitsi ku sais sinne vielä jälkijättöisesti jokusen kuvan kuhan jaksaa pistää.
   Åre olis tosi kiinnostava käydä paremmalla ajalla uudelleen. Vaikka ihan hiihtämässä.
   Muistan myös sun Ounasvaaran reissun 😀

  Leave a Reply