Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

LIEBSTER AWARD: 13 matkailuaiheista kysymystä ja vastausta

keskiviikko, 5 elokuun, 2015

Mieki sain tällaisen! Liebster awardeista kiitoksia kivoille bloggaajakolleegoille Kulkuri Iltatähti-, Ranskatar reissaa-, ja Ikilomalla -blogeista! Awardeja olen saanut jo yhteensä neljä, mutta yksi niistä on hukkunut kommenttikentät syövereihin.

Liebsterin säännöissä palkintoa kehotettiin antamaan tunnustukseksi bloggaajille, jotka ovat vasta aloittaneet ja joilla on vielä pieni seuraajakunta, eli alle 200 seuraajaa. Miten tätä sitten tarkemmin tutkitaan, en ole aivan varma. Onko se 200 facebook-seuraajaa, Bloglovin-lukijaa vai uniikkeja kuukaudessa Google Analyticsin kautta? Mullakin tulee tänä vuonna jo kaksi vuotta bloggaamista täyteen. Liebsteri on kuitenkin kiertänyt haasteena, tunnustuksena ja palkintona monissa muissakin matkablogeissa, niin lähdin minäkin sitten kunnian saatuani mukaan! Valitsin yhteensä kolmestakymmenestäkolmesta kysymyksestä kolmetoista mielenkiintoisinta ja tässäpä ne ovat!

1. Miten valitset matkakohteesi? Onko aina jokin tietty kriteeri?

Kohteen pitää olla tietenkin itseä sillä hetkellä kiinnostava ja sinne täytyy päästä helposti ja melko halvalla. Mulla on edelleen tallessa muutama voitettu lahjakortti suomalaisille matkanjärjestäjille. Niiden kohdevalikoiman perusteella valitaan ehkä tulevan talven hiihtolomamatkan kohde. Osaltaan vaikuttaa myös Markun työmatkat. En varmasti olisi lähtenyt vielä Australiaan, jos Markku ei olisi lähtenyt sinne samalla konferenssimatkalle. Maksoin lennot itse, mutta majoituksessa säästettiin paikan päällä kun ei oltu hotellissa. Nyt kesällä on toki vaikuttanut myös se missä ne kaiffarit on! Zurichiin lähdin katsomaan Sunnaa. 🙂

2. Oletko enemmänkin ruoka-, kulttuuri- vai aktiviteettimatkaaja? Vai jokin muu?

Ruokaa ja aktiviteetteja. Kulttuuria tarpeellisissa määrin, mutta museoista en ole hirvittävän kiinnostunut. Unescon maailmanperintökohteet on yleensä melkoista vau-efektiä, mutta en jaksaisi kierrellä taidegallerioissa enkä ymmärrä paljonkaan designin päälle, jos sellaista pitäisi mennä erikseen katsomaan. Ulkoilmanähtävyyksistä parhaatkin on luonnossa. Blogia lukeneet on varmaan jo hoksanneet millainen ruokafriikki minusta matkoilla kuoriutuu. Kotona syödään puuroa, pähkinöitä ja linssikeittoa, mutta reissuilla vähän eri meiska! Ja vitsi kun pääsis joka reissulla patikoimaan.

3. Miksi aloit kirjoittamaan blogia?

Olin lukenut Rantapallon blogeja jo muutaman vuoden. Seurasin Mungolifen Annan maailmanympärimatkaa ja Destination Unknownin Satun seikkailuja. Instagram Travel Thursdayhin lähdin mukaan Instassa, ja Aruban matkan voitettuani tajusin, että ehkä mullakin vois olla jotain kirjoitettavaa! Alkukankeus ja vähän sekavat kirjoittelut kestivät aikansa. Aruban reissun kuvatkin oli pääosin iPadin surkealla kameralla otettuja, mutta ehkä mie luulen, että alun vaikeuksista on pikkuhiljaa päästy jo yli! Blogi on minun rakkain harrastus matkustuksen lisäksi. Luulen, etten vois enää reissata ilman blogia. Enkä varmaan kirjoittaa blogia, jos ei olis reissuja 😀

4. Oletko viettänyt joulua ulkomailla? Jos et, voisitko kuvitellakaan joulua ilman Suomea?

Kerran Thaimaassa! Syötiin perheen kesken ”jouluateria” Hard Rock Cafessa ja samana iltana saatiin porukalla ruokamyrkytys. Haha. Ei se reissua pilannut. Hyvät muistot jäi, eikä todellakaan haitannut olla pois kotoa. Minuun kaamosaika vaikuttaa tosi voimakkaasti. Älkää edes eteläläiset kuvitelko, että tiedätte mitä se pimeys on jos olette viettäneet koko talven Helsingissä. Siellä ON vielä valoisaa talvella. Meillä Lapissa on ihan sysipimeää sen reilun kuukauden ajan. Mie haluaisin vain nukkua koko kaamoksen ohi jos se olis mahdollista. Joulun aikana kaks viikkoa jossain aurinkoisessa Thaimaassa oli sellainen energiabuusti, että kyllä kiitos. Silloin mullekin kelpaisi D-vitamiinien täytteinen lämpöloma! Eikä haittais vaikka joulut Suomessa kävis muutenkin vähiin. Juhannusta voi viettää sitten Lapissa. Hyttysten kanssa.

Thaimaassa jouluna 2010

5. Ostatko aina jonkun tietyn esineen matkoilta (esim. postikortti, avaimenperä..) ?

Meidän jääkaapin oven perusteella meillä taitaa olla sellainen tietty esine. Jääkaappimagneetit ostetaan, oli se kohde mikä hyvänsä! Nuorempana mun oli aina pakko saada shottilaseja, turistipussukoita, I <3 Paris t-paitoja, tai jotain muuta yhtä pöljää tavaraa, jota ei koskaan tullut käytettyä. Nyt päätettiin pitäytyä magneeteissa ja postikorteissa.

6. Entä mitä paikkaa/maata/yms. suosittelisit tältä istumalta sen kummemmin miettimättä?

Islantia. Enkä miettis ollenkaan. 🙂

7. Oletko kokeillut ns. vaihtoehtomajoittumisia esim. Couchsurfingia tai Airbnb’tä?

Airbnb’tä haluaisin todellakin kokeilla, mutta en ole vielä ihan lämmennyt ajatukselle couchsurfingista! Olen majoittanut kotona muutamia matkalaisia, mutta en ole varma menisinkö ite. Ehkä ensin kokeillaan tuo Airbnb.

8. Mikä on lempivuodenaikasi?

Rakastan syksyä! Kesällä on hyttysiä ja yleensä aivan liian kuuma. Tämä kesä on tehnyt kuumuuden puolesta poikkeuksen, mutta ötökät tulivat silti. Talvella ärsyttävää on pimeys. Kylmyyteen osaa kyllä tottua, mutta kaamosaika ahdistaa. Keväällä on rumaa ja loskaista. Mutta syksyllä kaikki loistaa, on kirkkaat kelit ja värit! Ruskaretket on ihan parhaita ja ötököitä on vain niemeksi. Ihana syksy, saat jo tulla <3

9. Mikä on parasta Suomessa? Entä huonointa?

Kyllä Suomi on yks maailman parhaista maista, vaikka täällä on moni asia pielessä. Ne pielessä olevat asiatkin voivat olla ihmisestä riippuen niin erilaisia, etten ala tässä sen kummemmin erittelemään. Suomessa noudatetaan sääntöjä ja ihmisiin voi luottaa. Täällä on helppoa asua kun kaikken toimimiseen on tottunut. Arvostus tehokkuutta kohtaan nousi humisten kun kuuli Markun kertomuksia Perusta. Voisin myös sanoa, että Suomessa parasta on luonto, mutta kyllä minusta hienompaa luontoa löytyy muualta. Täälläkin silti sielu lepää 🙂

Huonoa Suomessa on kalliit kulkuyhteydet. Olisipa meillä junarata Jäämerelle! Lappi tuntuu ihan periferialta, jonne on tosi hankala ja kallis tulla. Se on ihan totta. En halua ees ajatella laskemista paljonko olen kuluttanut euroja ja tunteja Helsinkiin pääsemiseen ja takaisin. Huonoksi lasken myös ihmisten kyynisyyden ja kateellisuuden. Ehkä se on se pimeys ja ankeus, joka tuollaistakin ruokkii. Itse yritän aina olla positiivinen 🙂

10. Reissutilanne jossa olet pelännyt kuollaksesi?

Miehän pelkään lentämistä! Kerran matkalla Budapestista Helsinkiin kone ryskytti koko kaksi ja puolituntisen keskellä ukkospilviä niinkuin olisi yrittänyt kiivetä korkeita portaita ylös. Ajattelin, että tässä se elämä sitten oli. Pidin käsiä ristissä varmuuden vuoksi koko lennon rystyset valkoisina. Islannin ympäriajolla ja Teneriffalla pelkääjän paikalla on tullut myös kiristeltyä hampaita kapeilla teillä, joista olisi niin helposti voinut ajaa ohi ja satoja metriä rinnettä alas…

11. Oletko koskaan poistunut oravanpyörästä pidemmäksi aikaa?

Voin sanoa, että olen vasta hypännyt kunnolla oravanpyörään. Lukion jälkeistä välivuotta puoliksi töissä ja puoliksi lomalla ei kai lasketa. Myönnettäköön silti, että pyörän pyöriminen saa haaveilemaan myös siitä poistumista joskus kun tilillä on tarpeeksi säästössä rahaa. Tällä hetkellä sellainen saa kuitenkin vielä odottaa. Haluan olla töissä 🙂

11. Ikimuistoisin vaellusreitti maailmalla

Ei sitä varmaan voi vaellusreitiksi laskea kun on niin lyhyt. Islannin etelärannikolla Svartifossin vesiputoukselle. Paikalla ei ollut ketään muita. Maisemaa näkyi horisonttiin asti. Oli vain me ja maailman upein vesiputous. Tuokin kokemus olisi voinut olla aivan erilainen, jos paikalla olisi ollut muutama bussilastillinen turisteja.

12. Hienoin paikka missä olet nukkunut teltassa?

No kun oikeastaan ei olla edes ehditty paljon niitä telttaöitä edes harrastaa! Ensimmäinen yhteinen telttayö vietettiin Ladtjojauren liepeillä Ruotsissa. Pistettiin teltta pystyyn niitylle ja viimeiseksi illalla sai nähdä Kebnekaisen huipun. Yöllä nousin ja kävin ulkona mutkan. Oli juuri ja juuri hämärää ja usva peitti pensaikoita ja järveä. Ihan maaginen hetki.

13. Kolme asiaa mitkä otat aina matkalle mukaan?

Kamera, tarpeeksi evästä laukun pohjalle ja muistikirjan hienojen hetkien taltioimiselle, että ne muistaa myös blogia kirjoittaessa!

En haasta ketään, sillä tämä on tainnut kiertää jo jokaisella tuntemallani bloggaajalla. Kiitos haastajille ja palkitsijoille hauskoista kysymyksistä! p.s NELJÄ YÖTÄ NORJAN REISSUUN…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply