Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Jūrmala, Latvian Riviera

keskiviikko, 29 heinäkuun, 2015

Riippuu mistä lähteestä koittaa tietoaan hakea saa vastaukseksi jotain kahdenkymmenen ja kolmenkymmenenviiden kilometrin väliltä. Puhutaan siis Latvian Jurmalan uskomattoman hienon biitsin pituudesta! Kamalan lennon Helsingistä Riikaan kruunasi laskeutumisen hetki, kun kone kaarsi mereltä kohti maata. Rantaviiva oli pelkkää hiekkaa! En ole tuollaista biitsiä nähnyt ikinä missään ja väittäisin, että olen aika monessa rantakohteessa elämäni aikana vieraillut. Pärnun Supelrand on Jurmalan hyvä ”pikkusisko”, jossa olen nuorempana käynyt ainakin puolen kymmentä kertaa. Onneksi pääsin viimein myös Baltian upeimpaan paikkaan.

Jurmala tuntui monelta osin olevan kuten Pärnu, mutta vieläkin kauniimmilla pitsitaloilla, vieläkin pidemmällä biitsillä, paremmilla palveluilla ja hyvillä ravintoloilla. Virosta ei mitään pahaa sanottavaa, mutta tämän taso vain yllätti positiivisesti! Pääkatua pitkin käveltiin käveltiin pitkät pätkät ja shoppailtiin meripihkaa, jäätelöä ja matkamuistoja. Katu kulki rannan suuntaisesti ja aikamme ihmeteltyä kaupungin menoa, poikettiin rantaan.

Kamala tuuli! Oikeasti, se oli hyytävää. Keskustassa talojen suojassa viimaa ei tuntenut, mutta rannalla alkoi melkein palelemaan. Onneksi aurinko paistoi. Uskalsin heittää viimeinkin talviturkkini tälle kesälle. Kauan kesti totuttautua kun vesi oli aika kylmää, mutta ilma tuulessa oli vielä kylmempää. Ranta on pitkälle todella matalaa, joten kaukanakin pystyi uimaan käsipohjaa. Vaikka ranta oli pitkä ja kaunis, ei vesi ollut niin turkoosia kuin vaikka Aruballa. Muutama metri vesirajasta oli paljon jotain vesikasvihöttöä, jonka läpi oli pakko kahlata, jos halusi pidemmälle veteen. Voisin kuitenkin kuvitella tulevani Jurmalaan vaikka ihan rantalomalle. Siis jos olisi lämpimämpää kuin +20’c. 🙂

En pulikoinut kauaa ja jätin serkut vielä hyppimään aaltojen yli kun palasin pukemaan. Rannassa oli tietyin väliajoin baareja ja hain tietenkin itselleni passionmimosan. Kyllä kesän ainoa rantapäivä shampanja-annoksensa tarvitsee!

English: I’ve never seen a beach so long! It was nearly endless seen from plane. Jurmala was like Pärnu with facelift and more beautiful houses. Ice cream was good, amber cheap and beachlife nice. I was just hoping for hotter weather as the sea water was freezing at first. In any case, the beautiful town of Jurmala was a positive surprise and I’d definitely come there again to spend a day at the beach 🙂

Seuraa blogia! –Facebook–  –Instagram

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 29 heinäkuun, 2015 at 20:17

  Teillä on kuvista päätellen ollut hauskaa! 🙂 Ranta näyttää tosi miellyttävältä, luulis melkein olevansa jossain etelämpänä kuin Latviassa.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 30 heinäkuun, 2015 at 19:27

   Koko reissu oli aivan huikea ja vattalihakset tuli ihan kipiäksi nauramisesta 😀
   Tuo ranta oli tosi yllättävä! Ja ihan mieletön varsinkin ilmasta katsottuna. Oikeasti koko rantaviiva pelkkää hiekkaa, uskomatonta. Ei se siinä biitsillä kölliessä tunnu siltä, mutta huh miltä se näytti koneesta.
   Mulle Pärnun rantaki oli jo sellainen, ettei uskonu olevansa Baltiassa. Tää oli vau!

 • Reply Aija torstai, 30 heinäkuun, 2015 at 01:59

  Next time we willgo for a swim together!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 30 heinäkuun, 2015 at 19:27

   Next time you will be there <3 Maybe the water is still a bit colder than in the Sundlaug Akureyrar 😀

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti lauantai, 1 elokuun, 2015 at 11:48

  Me vietettiin Jurmalassa juhannus vuonna 2013 ja tykättiin paikasta todella paljon! Ihanat huvilat, kiva kävelykatu, erinomainen ruoka ja juurikin tuo ranta! Meillä kävi myös ihan huippu tuuri ilmojen kanssa ja juhannusaattoa vietettiin biitsillä 30 asteen lämmössä auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta! Kaikin puolin kiva kohde ja vielä näin lähellä!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 1 elokuun, 2015 at 11:50

   Kolmekymmentä astetta! Niillä keleillä Jurmala on ollut varmaan paratiisi!
   Mie haluaisin joskus uudelleen katsomaan lähemmin noita pitsihuviloita. Onneksi mulla on ens kerralla sitten paikallinen opas matkassa.
   Alan kyllä suosittelemaan Jurmalaakin kaikille tutuille. Pärnu on ollut tähän asti se mistä olen maininnut, kun on pitänyt saada rantakohde läheltä ilman lentomatkaa. Latviaankin pääsee heleposti autolla 🙂

 • Reply Tiina, Kinttupolulla maanantai, 3 elokuun, 2015 at 14:53

  Mä olen myös ihastunut Latvian hiekkarantoihin. Väittäisin että ne ovat paljon kauniimmat biitsit kuin täällä Rivieralla. Ainakin muutama vuosi takaperin pyöräreissaillessa Papen luonnonpuiston rauhallisella rannoilla sai huokailla ihastuksesta. Jurmala on varmasti tähän vuoden aikaan kivempi kuin Riviera vaikka viileä, mutta kun täällä on niin kamalasti turisteja, yök 😀

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 3 elokuun, 2015 at 19:02

   Ihanko totta! Nyt on kovia puheita. Pakko päästä kyllä tsekkaamaan se oikeakin Riviera vielä, ennen kuin uskallan itse väittää vastaan 🙂
   Jurmalassa ei ollut paljoa turisteja, mutta voisin kyllä kuvitella sinne enempikin väkeä. Näin jälkikäteen ajateltuna siellä ei ollut oikein ketään!

 • Reply Veera keskiviikko, 5 elokuun, 2015 at 16:20

  Mulla on Riikan matka tiedossa parin viikon päästä ja Jurmalassa käynti on suunnitelmissa.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 5 elokuun, 2015 at 17:33

   Jurmalassa kannattaa ehdottomasti käydä 🙂

 • Reply Katja lauantai, 22 elokuun, 2015 at 11:16

  Miksiköhän multa on aiemmin menny tää postaus ohitte?
  Tuolla tuli jo jokunen aika sitten vietettyä samantapainen sukulaisloma yhtenä kesänä. Meillä oli vuokrattuna koko poppoolle tuolta huvila ihan siitä keskustan lieppeiltä. Otettii rentoja kävelyitä, käytii rannalla makoilemassa ja parina päivänä Riikassa. Oi niitä aikoja ja oi nuita maisemia <3
  Vieläkös muuten meni Jurmalasta Riikaan sellainen aivan ikivanha järkyttävä juna, jossa oli puupenkit ja johon oli vaikea päästä sisälle kun siinä ei ollut mitään portaita vaan täytyi itse ns. hypätä sisälle? 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 22 elokuun, 2015 at 14:35

   Juna kuulostaa mahottoman tutulta 😀 Just sellaisella mentiin!
   Pitsihuvila biitsiltä olis varmasti ollut ihana vaihtoehto. Tällä kertaa me mentiin ihan hotellilomalle, mutta airbnb:stä vois kyllä sellaisiakin tsekkailla.
   Sukulomalle kohteena ihan täydellinen <3

  Leave a Reply