Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Hotellien suurkuluttaja

tiistai, 28 heinäkuun, 2015

Matkaajilla on se yleinen tauti. Minun kohdalla sitä kutsutaan vain ”tuhlaa puolet palkastaan heti lentolippuihin ja hotelleihin”-kuumeeksi. Laskin, että tämän vuoden puolella ollut jo viisitoista yötä hotellissa joista yöt jaottuvat kahdeksaan eri kohteeseen! Helsingissä on seikkailtu eniten ja kokeiltu useimpia majoituspaikkoja. Siltikin uusia tulee kokoajan, eikä olla vieläkään käyty edes murto-osassa. Mahdollisuuksia löytyy kun tutkii tarjouksia. Olemme majoittuneet muun muassa Hilton Strandissa alle satasella ja Radisson Blu Seasidessa aivan järkyttävän halvalla 71€:lla yö. Nuo tarjoukset löysin Hotels.com:ista, josta normaalistikin teen varaukset mihin tahansa.

Loppukesän ja syksyn suunnitelmat näyttävät myös aikamoisen ihanalta. Tulevalla Norjan reissulla aiomme viikon roadtripin ajan herätä uusiin aamuihin uusissa kaupungeissa ja kylissä hotellien lakanoista ja nousta suoraan aamiaispöytään. Oli pakko lisätä suunnitelmaan myös yksi telttailuyö, että saamme eräilläkin edes pienen hetken ja keittää kiireettömät aamupuurot trangialla. Onneksi luontoaktiviteetteja on luvassa reissun päälle muutenkin. Norja on kallis maa, joten buffetaamiainen joka aamu säästää meiltä pitkän pennin rahaa. Hyvällä ruualla pärjää useita tunteja, emmekä halua tuhlata ravintolaillallisiin. Niin paljon kuin me myös telttailustakin tykätään, ei toisinaan mikään voita pitkän vaellus- tai ajopäivän jälkeen kuumaa suihkua tai jopa uima-altaalla viilentymistä ja sen jälkeen mukavaa sänkyä puhtailla lakanoilla.

Riikassa hotellillamme oli uima-allas. Ei paljon haitannut kaatosateinen keli kun pääsi tuonne rentoutumaan!

Roadtripin jälkeen on tiedossa ainakin huikea Huippuvuorten reissu ja matkailua kotoisassa Suomessa. Matka lähelle Pohjoisnapaa konkretisoitui, kun löysin niin halvalla hotellin! Tajusin, ettei tilannetta voinut jättää käyttämättä ja hurjaa alennusta hyödyntämättä. Tajusin, että säästän jos varaan sen nyt. Ja niin mie säästinkin. Lennot sattuivat olemaan myös halvat ja en voi kuin pyöritellä silmiäni hyvästä tuurista hintojen suhteen. Voi mitä onnea, kun ne hinnat ovat normaalisti yötä kohden samoja mitä me maksettiin kolmen yön majoituksesta! Joskus oikeasti pelkkä hyvä tarjous toteuttaa unelmia ja juuri siksi me ollaan pian menossa Huippuvuorille. Ajattelin kohteen olevan edessä vasta tulevaisuudessa kun lompakossa olisi ollut vähän enemmän seteleitä.

Toisinaan aamiainen tällaisissa maisemissa on sielulle ja mielelle sama kuin laittaisi rahaa pankkiin. Pelkkää rentoutumista.

Suurimmat syyt valita hotelli reissulle on toki mukavuus ja helppous. Mukavuus ketään narraamatta on mulle ainakin se aamupala! Hotelliöiden kaikista paras ja tärkein hetki. Norjan reissulla ollaan tehty valintoja sen mukaan mitä hyviä palveluja hotellilla on tarjota. Uima-allas, kuntosali (jos ulkona sataa ku aisaa, eikä pääse haikkaamaan), näköalabaari, erityisen hyväksi kehuttu aamiainen tai vaikka hyvät patikkapolut suoraan pihapiiristä. Niinkuin Markku kerran sanoi: kyllä sellaisiin palveluihin vois vaikka tottua. Niin, alan kyllä olemaan samaa mieltä!

Hotels.comista saa nyt kaikista jo alennetuista hotelliöiden hinnoista Cupo Nationin alennuskoodilla vielä -10% pois! Koodilla voi varata hotelleja aikavälille 27.7 – 31.10.2015, eli juuri sopivasti syksyn synkille keleille tai valmiiksi synkän kesän lopulle vähän arkea ilostuttamaan. 🙂 Mitkä on teille tärkeimpiä asioita hotellia varatessa? Palvelut, taso, ketju, hinta vai joku muu?

* Tämä postaus on toteutettu yhteistyönä Cupo Nationin kanssa. *

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Sunna tiistai, 28 heinäkuun, 2015 at 20:56

  Mie olen siitä onnekas köyhä opiskelija, että pääsen luottamushommien kautta painamaan pään hotellien tyynyille parikymmentä kertaa vuodessa. On meinaan kova pudotus arkeen, kun nämä maksetut minibreikit katoavat elämästä! 😀

  Olet sie kyllä melkonen tarjoushaukka! Ei malttais odottaa noita Huippuvuoripostauksia!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 28 heinäkuun, 2015 at 22:33

   High five! Mie oon onnekas että sinun luottamushommien takia tulit kerran Reykjavikiin naapurihotelliin 🙂 Onneksi aina voi silti koittaa budjettimatkailla ja vaikka telttailla. Sultakaan tuskin luottamusjutut ihan kokonaan loppuu.
   Pakko sanoa, että niitä Huippisjuttuja mieki ootan!

 • Reply Kthetraveller tiistai, 28 heinäkuun, 2015 at 21:56

  Hah, syitä on monia. Palvelut (Loungeja mielellään, kiitos), taso, tuhti brekkari, hinta. Siinäpä muutama meikäläisen kriteeri hotellia varatessa 😉

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 28 heinäkuun, 2015 at 22:34

   Voi kyllä!
   Mie olen harvemmin ehtinyt loungellisiin hotelleihin. Ehkä vielä joku kaunis päivä uudelleen. Kyllä sellaiseenkin vois tottua. Hilton Airportin lounge ja näkymät kiitoradalle oli aika love <3

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita tiistai, 28 heinäkuun, 2015 at 22:26

  Mä oon niin sun kanssa samoilla linjoilla noista hotelliöistä ja etenkin hotellin aamupaloista! Se on niin suurta luxusta herätä hotellin sängystä, tehdä pikku aamulenkki ja mennä sinne herkkuja notkuvaan aamupalapöytään!
  Teillä hienoja reissuja tulossa, täytyypä seurailla matkakuulumisia! 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 28 heinäkuun, 2015 at 22:35

   Aamupala <3 Mie en normaalisti edes haluais varata hotlaa ilman aamupalaa, ku jos ei saa ruokaa niin täällä on yks niin aamukärty että terve 😀 Maha täynnä on parempi mieli ja jonkun toisen kattama pöytä on parasta luksusta!
   Näitä retkiä onkin saanut odottaa taas tovin. Ihan pian 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home tiistai, 28 heinäkuun, 2015 at 22:56

  Mulle tärkeimpää hotellissa on fiilis, ja se fiilis voi olla ihan mitä vaan. Aamupala on kiva plussa, mutta tällä puolen Atlanttia se on usein niin huono ja toisaalta aamiaispaikat sen verran hyviä, ettei siihen tule kauheasti kiinnitettyä huomiota. Sijainti on kanssa tärkeä, koska mieluusti käyn illalla syömässä jossain kävelyetäisyyden päässä hotellista.

  Laskeskelin omat hotelli/hostelli/vuokrakämppä-yöt, ja sain päähäni 28 yöpymistä tältä vuodelta. Tämän lisäksi 4 yötä teltassa, pari yötä sohvasurffaten, ja nuo yöpymiset ovat olleet hostellidormeista viiden tähden hotelleihin, niin eipä voi kukaan syyttää yksipuoliseksi. 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 28 heinäkuun, 2015 at 23:01

   Vooou! Nyt voi jo nostaa peukkua sun suoritukselle ja erilaisille majoitustyyleille 😀 Antaispa itelläki työt myöten ja paranispa kelitkin niin vois käyttää ensimmäisen Suomessa vietettävän vapaan viikonlopun telttailuun.
   Sun kommentissa on kyllä järkeä, mutta tiedän itseni liian hyvin miten kamala voin olla jos sitä ruokaa ei saa heti ja sen aamiaispaikan etsimiseen tuhraantuu aikaa. Se on ehkä ainoita asioita joista voin olla ahdistunut 😀 Sijainti on tärkeä minullekin jos on liikenteessä kävelemällä. Auton kanssa ei ole oikein edes väliä.

 • Reply Ritva-Liisa keskiviikko, 29 heinäkuun, 2015 at 14:12

  Hyviä pointteja hotelleista. Mulla tänä iltana lento Hkiin, huomenna Hki-Oslo-Kirkkoniemi ja astun Hurtigruten-laivaan reilun 5 vrk:n täysihoitoon❤️.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 29 heinäkuun, 2015 at 16:09

   Eipä mulla muuta kuin että ihan mahtavaa reissua! Parin viikon päästä pääsen tsekkaamaan vähän eteläistä Norjaa, mutta tuo Hurtigruten olisi kyllä unelma 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 29 heinäkuun, 2015 at 20:12

  Ihanaa kun pääset yöpymään noin usein hotelleissa. Se on ihan parasta! 🙂 Ainakin näin vielä, kun sitä ei työnsä puolesta ainakaan tarvitse tehdä. Monet paljon työssään reissaavathan alkaa vihata hotellielämää niissä tarpeeksi monta yötä nukuttuaan. En voi kuvitella, että mulle kävis niin! 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 30 heinäkuun, 2015 at 19:15

   Miekään en ole vielä ehtinyt kyllästyä! Mutta voisin kyllä kuvitella, että siitäkin menee maku jos työkseen nukkuisi hotelleissa. Tai sitten ei 😀
   Markku oli kyllä jo pikkusen kypsynyt hotelleihin asuttuaan yhdeksän viikkoa Perussa pelkästään hotelleissa. Haha 😀

  Leave a Reply