Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Walk with me in Old Town Tallinn

torstai, 23 heinäkuun, 2015

Ymmärrän kyllä miksi suomalaiset haluavat matkustaa Tallinnaan. Vanha kaupunki on kuin suoraan keskeltä Eurooppaa! Oon ollut pitkään ihastuksissani alppikylistä ja vieriviereen rakennetuista vanhoista kivitaloista. Mukulakivikaduilla kävelyssä on ihan erilainen fiilis kuin juuri lanatulla asvaltilla. Tallinnan raatihuoneentorin mukulakivet lähes aaltoilee.

En tiennyt aikaisemmin, että vanhaa kaupunkia on rakennettu jo keskiajalla. Jos Lapissa tiet aaltoilee, ne on roudan rikkomia. Tallinnassa se on ihan ajan patinaa. Sadat vuodet, jopa yli tuhat vuotta on ihmiset kävelleet samoilla kaduilla. Kaupunki on hämmästyttävän hyvin säilynyt ja mielettömän kaunis katsella.

Me käveltiin ilman karttaa ja käännyttiin aina kun näkyi jotain mielenkiintoista. Kirkontornien perusteella oli hyvä suunnistaa. Yritimme etsiä tornia, jonne olisi voinut kiivetä maisemia katselemaan, mutta vedimme vesiperän. Näköalabaareista emme olleet vielä osanneet haaveillakaan. Oli sitä näkemistä ihan maan tasostakin! Jokaisen holvikaaren alle huvitti mennä poseeraamaan ja Raatihuoneentorilla oli markkinat meneillään ja paikallista livemusiikkia. Tuli torifiiliksistä mieleen, ettei ensi jouluksi välttämättä tarvitse lähteä hakemaan joulutoritunnelmaa kovin kaukaa. Me voitaisiin tulla lahjaostoksille ihan hyvin vaikka Tallinnaan. Täällä saattaisi olla jopa lunta ja eikä meidän tarvitsisi lentää kohteeseen. Tosin talvella laivamatka saattaa olla keinuttavampi kuin kesällä. 

Vanha Kaupunki on juuri sopiva kävelemiseen. Alue on sopivan pieni ja aina löytää joko kaupungin muureille tai kirkontorneille. Jos olisi ollut aikaa, piknik jollain ihanalla vehreällä nurmella olisi kelvannut. Sen sijaan me syötiin Vegan Restoran V:ssä ihan Raatihuoneentorin liepeillä. Ikinä ei ole kasvisravintoloihin kohdistuneet ennakkoluulot romuttuneet niin hyvin kuin tuolla! Ja uskokaa tai älkää, saimme myös iloista ja hymyilevää palvelua. Niin paljon kuin eestiläistä asiakaspalvelukulttuuria moititaan, ei mulla ollut koko reissulla yhtään huonoa kokemusta. Ehkä auringonpaiste oli lepyttänyt yrmeimmätkin myyjät ja tarjoilijat 🙂

V oli pikkuinen ravintola vain noin kymmenellä sisäpöydällä ja pienellä terassilla. Kiviset seinät ja ”kalterit” ikkunassa oli just sellaista mitä en olisi osannut odottaa. En tiedä mitä ihmettä sitten odotin vegaaniravintolalta? Jotain kliinistä, paljon yrttejä roikkumassa seiniltä ehkä? V oli viihtyisä. Lisäksi ruoka oli älyttömän hyvää. Alkupalaksi nauttimani kesäkurpitsa”pasta” salaatti tattarilla oli ehkä parasta salaattia ikinä. Samantien piti googlata mitä omaan keittiöön tuollainen pastaraastin maksaisi. Haluan! Taru oli ruuistaan kaikista onnellisin ja minunkin jättämä puolikas pääruoka katosi parempiin suihin pöydän toisella puolella. Tuonne voisin mennä uudelleenkin, mutta jättäisin tilaa vielä jälkkärille. Vitriinissä olevat raakakakut näyttivät sen verran hyviltä, että harkittiin jopa takeawayta seuraavana päivänä. Käytiin ovella, mutta rafla aukesi vasta laivan lähdön jälkeen. Höh. Palattava siis on!

Pitkästä aikaa ei ollut kiire mihinkään ja saimme suunnittelematta jatkaa matkojamme mihin suuntaan vaan mieli teki. Mentiin aina sinne missä sai hienoimpia kuvia!

Pastellisävyjä, erilaisia arkkitehtuurisia tyylejä, yhteensopimattomia värejä, kivitaloja ja kauniita terasseja…

Tallinna, olit picturesque!

*postauksen vaatteet: yhteistyössä Pirita Design sekä Proinno Design Oy*

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 09:40

  Vanhan kaupungin liepeillä on myös näköalapaikka, josta aukeaa maisema alas kapeille kujille, se on siis siellä vähän korkeammalla kukkulalla oleva alue. Me käytiin Tallinnassa pari vuotta sitten joulutorin aikaan ja se oli kyllä kiva! Tosin miinuksena joka puolella oli pelkkää loskaa ja kengät oli heti läpimärät :/ Kesäinen Tallinna näyttää huomattavasti viihtyisämmältä! 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 19:50

   Voi olisimpa ottanut tuosta näköalapaikasta aikaisemmin selvää! Voi hitsit. No ens kerralla sitten. Vuorokausi on tosi lyhyt aika ottaa kaupunkia haltuun ees vähäsen.
   Kiitos varoituksesta loskan suhteen. Ehkä pitää lähteä kumppareilla matkaan jos tulee liikahdettua sinne suuntaan 🙂

 • Reply Ikilomalla lauantai, 25 heinäkuun, 2015 at 13:37

  Ihania Tallinna kuvia! 🙂 Nuo vanhat rakennukset ja julkisivut ovat niiin kauniita!

  Haastamme sinut mukaan kertomaan 11 mielenkiintoista matkatarinaa: http://ikilomalla.fi/11-minitarinaa-maailmalta/

  t. Ikilomailijat Titta & Thomas
  http://www.ikilomalla.fi

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 27 heinäkuun, 2015 at 19:52

   Voi kiitos haasteesta ja kuvakehuista! Tartun asiaan ja kysymyksiin pikimiten 🙂

 • Reply Anu Haapala sunnuntai, 26 heinäkuun, 2015 at 09:48

  Tallinna on ihana! Mäkin kävin edellisellä Tallinnan-reissulla V:ssä syömässä ja se oli kyllä tosi hyvä. 🙂

  Virolainen ynseä palvelukulttuuri on minusta ihan myytti tai mennyttä maailmaa. En ole saanut Virossa kertaakaan tylyä palvelua. Toisaalta en ole myöskään vaatinut sitä ympäripäissään suomen kielellä. 😉

  Näköalapaikka tosiaan löytyy vanhastakaupungista! En muista ihan tarkkaan, miten sinne mennään, mutta löydät varmaan netistä apua ens kertaa ajatellen.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 27 heinäkuun, 2015 at 19:54

   V kyllä oli tosi positiivinen ylläri lihansyöjälle. Kiinnostais kokeilla vaikka koko menu läpi! Toi salaatti vei kielen mennessään <3 Musta oli muutenkin jännä miten porukka kertoo örveltävistä suomalaisista ja huonosta palvelusta. Oikein olin valmistautunut kohtaamaan molempia, mutta en nähnyt kumpaakaan. Harmi miten tuollaiset odotukset voi muuttaa matkan suunnittelua ja siihen asennoitumistakin.

   Vitsi minun on kyl pakko löytää se näköalapaikka ens kerralla! 🙂

 • Reply Veera sunnuntai, 26 heinäkuun, 2015 at 12:06

  Ainakaan Lappiin verrattuna Tallinnan talvi ei tosiaan ole mikään kovin kehuttava, enempi siellä on yleensä loskaa kuin lunta. Itse en pitänyt kaupungin joulutorejakaan kovin ihmeellisenä, mut onhan ne ainakin parempi kuin ei mitään, jos Keski-Eurooppaan asti ei tule lähdettyä.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 27 heinäkuun, 2015 at 19:58

   Ai no kiitos kun kerroit! Ei siellä tosiaan varmaan sen kummempi talvi ole kuin vaikka Helsingissäkään. Ehkä se pitää silti käydä testaamassa miltä se näyttää. 🙂

 • Reply Kthetraveller sunnuntai, 26 heinäkuun, 2015 at 12:18

  Ihania kuvia ja tekstiä ihanasta Tallinnasta. Ehdottomasti pidemmän visiitin arvoinen tuo Tallinna ja suosittelisinkin päiväturisteille pidempää visiittiä Tallinnaan.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 27 heinäkuun, 2015 at 19:59

   Kiitos ! 🙂 Kyllä on jo suunnitteilla, mie ihastuin!

  Leave a Reply