Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

En olisi Tallinnasta uskonut!

perjantai, 10 heinäkuun, 2015

Tyypillinen loma Eestissä on vuorokausi Tallinnassa. Vanhakaupunki oli kaunis ja pittoreski alue, ja meidän reissun huokailujen kohde. Keskustan ulkopuolella odotti kuitenkin ihan toisenlainen Tallinna. Taksimatka Kadriorgin palatsille oli lyhyt ja kulki kauniiden talojen ja puistojen läpi. Vau. Eikä siellä ollut ketään! Palatsissa oli auki pikkuinen kohvik, mutta ajattelin säästää makuhermojani jäätelöä varten myöhemmäksi. 

Nimesin mielessäni Kadriorgin heti mini-Versaillesiksi. Upea paikka. Tämä keisarillinen kesäasunto on rakennettu 1700-luvun alussa, joten vaikutteita toki näkyy. Palatsi on aivan pieni (verrattuna vaikka siihen Versaillesiin), mutta juuri siksi niin suloinen. Ei Eestin kokoinen paikka tarvitsekaan Versaillesin kokoista elvistelykartanoa kun tällainen kiva kesäasunto riittää hyvin! Missäs Suomessa on tällaiset? Komeita kartanoita kyllä löytyy, mutta hei, palatsit?

Olisipa ollut jaksamista kiertää palatsi kokonaan ympäri, mutta huomattiin sen sijaan patsas suoran kävelytien päässä rannalla. Patsasta ei oltu merkitty karttaan, joten olimme siitä siksikin tosi kiinnostuneita. Tarkoittaako turistikartasta pois jättäminen tylsää kohdetta? Matkalla patsaalle eksyimme japanilaiseen puutarhaan muutaman paikallisen sinitukkaisen punkkarin kanssa, jotka pyöräilivät mummopyörillä ja syöttivät kaloja sameavetisessä lammessa. Aistin jo feng-shuin.

Patsas oli enkeli ja nimeltään Russalka. Se on veistetty aikoja sitten uponneen Russalka-nimisen laivan uhreille ja kuulemma erinomainen paikka ottaa hääkuvia! Mie kyllä keksisin muuta kuin tuollaisen patsaan, mutta tapansa kullakin 🙂 Patsas oli hyvä maamerkki, sillä sen takana aukesi Itämeri ja pitkä pehmeähiekkainen ranta. Ranta! Tallinnassa! Miksei mulle ole kerrottu? Luulin, että Virossa on kaikki kunnon biitsit Pärnussa, mutta tämä oli myös tosi kaunis paikka. Bongattiin myös Eckerö Linen Finlandia satamasta, joka näkyi olevan aika lähellä rantaa. Paikalla oli lapsiperheitä leikkimässä hiekalla ja kyllä meidänki vähän piti. Ihan uimassa kukaan ei tainnut vielä olla. Liekö kylmä kesä iskenyt hampaansa Eestiinkin ja tehnyt meriveden hyytäväksi. Ranta tosiaan yllätti minut. Olisin varmaan tullut mielelläni ottamaan tuonne aurinkoa, jos olisi ollut enemmän aikaa.

Päädyimme taksipysäkkiä etsiskellessämme taas lähelle palatsia upeaan puistoon suihkulähteillä varustellulle lammelle. Aurinko paistoi, ja oli maagisen komea hetki. En tainnut olla ainoa, joka huokaili kamera kädessä. Me Tarun kanssa toisteltiin ihmeissään, miten täällä voi olla näin kaunista ja hienoa ja miksei täällä ole muita turisteja. Ei sillä että se mitään olisi haitannut, vaikka saimme olla ihan rauhassa. Ihmettelin vain, miten suomalaisetkin jaksavat tulla Tallinnaan vain ostamaan oluensa ja piipahtamaan ehkä Vanhassa Kaupungissa, kun lähellä olisi näinkin hienoja paikkoja vaihtoehdoiksi.Tallinna yllätti. Ihan samat fiilikset kuin vaikka Brysselin reissun jälkeen. Miksen ole tiennyt tästä kauniista kaupungista aikaisemmin mitään? Nytpä tiedän. Ja uutta risteilyä ja tuplatreffejä jo suunnitellaan! Tuonne on niin äärimmäisen helppo matkustaa. (Jos lappilaisena tuntuu siltä, niin ymmärrän nyt miksi se on stadilaisille samanlainen kohde kuin meille vaikka Haaparanta :D) Ens kerralla otetaan miehet matkaan 🙂

Jälkihuomiona pakko vielä sanoa: Olipa IHANA julkaista pitkästä aikaa kuvia, joissa on oikea kirkas ja lämmin Auringon valo! Miten voikin olla Lapissa meneillään synkistä synkin kesä. Lämpömittari on näyttänyt koko alkukesän +7’c ja +17’c välisiä lukemia. Ei kovin hääviä. Onneksi me tehtiin tämä matka!

Joko seuraat blogiani? Voit tehdä sen esimerkiksi facebookissa!

Tuoreempia juttuja Tallinnasta löydät täältä!

 

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Maarit perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 19:48

  Monta kertaa on tullut Tallinnassa käytyä, mutta mukava olisi lähteä kiertämään Viroa ympäri ihan vaikka autolla. Tosi makean näköinen paikka tuo palatsi ympäristöineen! 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 20:02

   Mulla on aikaisempaa kokemusta oikeastaan vaan Pärnusta. Siellä on tullut pienenä käytyä perheen kanssa kylpylä-/rantalomalla ainakin viitisen kertaa. Tallinnasta on ajettu vain ohi. On se maaseutu kieltämättä houkuttelevan näköistä ja mullakin on tuolla sukua keskellä Eestiä. Enkä oo koskaan käyny! Automatka olis kiva toteuttaa 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 22:25

  Ihania kuvia! Ja kyllä se yhtä surkea kesä on täällä Pohjanmaallakin! 🙁 Ei ole paljoa rusketusraidoista tietoa tänä kesänä!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 20:02

   Kiitos 🙂 Joo no niin se näyttää olevan näköjään koko Suomessa. *huokaus*

 • Reply matu perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 22:40

  Eesti on kyllä yllättänyt todella positiivisesti! Tuo palatsi oli kyllä todella upea, pitääkin piipahtaa siellä jos käväisen Tallinnassa toisen kerran:D

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 20:03

   Se on kyllä tosi ihana maa! Tykkään Pärnusta myös tosi paljon 🙂 Palatsi oli kyllä suloinen ja sympaattinen. Kävisin itsekin paremmalla ajalla ja tekisin pidemmän visiitin vielä tuonne biitsille!

 • Reply Senja lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 00:32

  Oi Kadriorgin palatsi! Kävin siellä viime elokuussa, ja sisältä aivan uskomattoman kaunis + kauniita tauluja, paikka kun on taidemuseo 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 20:04

   Oi vitsi! Mie kans luin turistioppaista, että olisi ollut taidepalatsi. Ei ollut aikaa eikä jaksamista, niin tyydyttiin silti sangen taiteellisen ulkokuoren ihastelemiseen 🙂

 • Reply säppä lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 00:46

  Tallinna on ehdottomasti mainettaan parempi! Aika usein tulee käytyä, kun tosiaan niin helpolla pääsee. Juuri katsottiin sinne kesälle reissua, mutta ei taideta ehtiä, kun viikonloput on jo täynnä ohjelmaa ja lomapäivät menee Balkanin reissuun elokuussa. Syksyllä sitten 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 20:05

   Tänne Lappiin on sattunut ainakin mun korviin tulemaan niitä negatiivisia kommentteja enemmän kuin positiivisia. Mutta onneksi sitten osasi yllättää kivasti! Tuo on kyl loistava kohde viikonloppureissulle.
   Miten ne kesäviikonloput osaakaan täyttyä kuin itsestää! 😉

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 09:34

  Hyvin sanottu toi mini-Versailles, siltä paikka todella näyttää. 😀 Miten matkasitte tonne keskustasta?

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 20:06

   Mulla tuli niin selvästi mieleen! Mentiin taksilla Virusta suoraan ja hintaa tuli neljä euroa. 🙂 Takaisin tullessa oliki sitten jo seitsemän, mutta erot riippuu vissiin taksiyhtiöistä ja siitä haluaako ne vähän vedättää suomalaista 😀

 • Reply Mika lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 14:08

  Tallinnassa on mm. myös iso eläintarha elefantteja myöden. Eikä sekään kaukana vanhasta kaupungista. Mukava paikka sekin!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 20:08

   Ahaa! En ole itse eläintarhojen perään, niin en ollutkaan paikasta aikaisemmin kuullut. Tallinna on aivan ihana paikka ja Vanhasta kaupungistakin on tulossa vielä juttua 🙂

 • Reply õnne Karu sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 20:12

  😀 minulla on itselläni ranta kuva missä seison tuon ison kiven päällä yllätyin miten paljoon kesäkohen vesi nouse , tuona aikana vesi oli kaukaana oisko ollut syksy 🙂 kauniita paikkoja löydyy 🙂 siihe patsaseen liitty joku tarina , mutta silloin se selitti joilekin venäjäksi tarina niin jäi mysteeriksi 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 13 heinäkuun, 2015 at 19:08

   Tuo kivi kyllä kutsui ottamaan kuvia! 😀 Ihana ja kaunis ranta. Aivan ihmeellistä, miten vähän olen kuullut Tallinnasta ja miten tuostakaan paikasta ei ole kerrottu mitään! Patsaasta koitin ottaa myös selvää itse netistä, mutta löysin ainoastaan tiedon siitä Russalka-laivasta 🙂

 • Reply Saila tiistai, 21 heinäkuun, 2015 at 19:13

  Kevään kirkkaina ja vielä talvisina päivinä Rusalka-veistoksen vieressä voi bongata joutsenia. Puiston ja palatsin vieressä on nykytaiteen museo Kumu. Ratikka ajaa aivan vierestä, jos ei halua taksilla ajaa. Alue kaikkineen on kulttuurifriikin unelmapaikka. Kumun kahvilassa olen saanut elämäni parhaan suklaajuoman 🙂 Tuo symbolinen rakkaudentunnustus rannan hiekassa on hieno ja oikeaan osuva.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 21 heinäkuun, 2015 at 19:36

   Oi joutsenia! Meidän piti muuten käydä tuolla Kumussa, mutta jalat sanoivat päivän kävelemisen jälkeen EI. Kiitos vinkistä kuitenkin. Sinne täytyy siis seuraavalla kerralla mennä testaamaan vähintään se suklaajuoma 🙂

  Leave a Reply