Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Instaterkut viikonlopun minilomalta! TLL-HEL

maanantai, heinäkuu 6, 2015

Ihana viikonloppu takana! Valehtelisin jos väittäisin, että joku meni reissulla pieleen. Ei tosiaankaan. Voi vitsi, että oliki hyvä pieni loma. Instaan tuli tuupattua kuvamatskua reissulta ihan urakalla. Tallinna oli meille molemmille ihan uusi kohde, joten päät pyörivät ja kamerat kävivät ihan sama missä käveltiinkään. Ollaan käyty lapsena Pärnussa useasti, mutta ei koskaan kunnolla Tallinnassa. Nyt otettiin siskojen loman muodossa asia hoitoon ja lähdettiin vähän risteilemään. Otetaan postaukseen kuvista kronologinen järjestys ja lähtö perjantai-iltana kohti Helsinkiä!Otettiin Tarun kanssa illan viimeinen Finnair Helsinkiin ja kerättiin hyvää nälkää. Päästiin heti keskustaan saavuttua Ravintola Loisteeseen illalliselle! Voi noita näkymiä. Ei niihin ikinä kyllästy. Yöksi mentiin Radisson Blu Seasideen Ruoholahteen. Muutama vuosi sitten olen yöpynyt tuolla Markun kanssa, ja roikkuva sohva oli edelleen paikallaan.

Tuuli tuiversi tukkaa kun Eckerö Line kuljetti meidät kahdessa ja puolessa tunnissa Länsisatamasta Tallinnaan. Merimatka meni mainiosti ja ilman pahoinvointia. Intouduttiin jopa kokeilemaan Eckerön aamubuffettia. Valikoima oli ihan ok, mutta voi sitä porukan määrää! Aloitettiin Tallinnan kierros kuten kunnon turistien kuuluukin. Vanhakaupunki haltuun siis! Raatihuoneentorilla oli livemusiikkia ja markkinatunnelmaa. Turisteja oli liikkellä yllättävän vähän ja oli todella rauhallista.

Yötä oltiin legendaarisessa Original Sokos Hotel Virussa. Paikkaa on ehditty mollata jo suomalaisten örveltäjien kantapaikaksi. Mulla jäi visiitin perusteella aivan päinvastainen fiilis. Me ei nähty yhtään huonosti käyttäytyvää suomalaista, eikä edes paljon porukkaa muutenkaan. Jäi fiilis mukavasta perhehotellista. Ja maisemat ikkunasta oli niin kivat, että istuin ikkunan edessä sohvalla koko illan katselemassa kun aurinko laski 🙂Tallinnan nähtävyyksien suosikiksi nousi Kadriorgin palatsi. Mikä paikka! Taksimatka tuonne kesti alle kymmenen minuuttia ja maksoi vitosen. Kahdestaan ihmeteltiin upeaa palatsia. Lähistölle tehtiin myös ihana iltakävelyretki ja löydettiin vaikka mitä hienoa, mitä ei karttaan oltu edes merkitty. Eikä yhtään turistia. Vain me ja paikalliset komealla kelillä. Miten olenkaan kehdannut aliarvostaa Tallinnaa!Kelit helli ja kaikkialla oli tosi nättiä. Voi miksi Lappi skippasi kesän tänä vuonna kokonaan. Olisin voinut jäädä tuonne lämpöön! Kotona on luvattu +11 asteesta +17 asteeseen taas tulevaa viikkoa. Ei taida helteet ilmoitella itsestään koko kesänä. 🙁 Onneksi saimme siis maistiaisen aurinkolomaa.Ja sitten me saavuttiin takaisin Suomeen! Ja majoituttiin Original Sokos Hotel Vaakuna Helsingin hienoimpaan saunalliseen sviittiin… Voitte uskoa, että tästä ihan omaa postausta pian seuraa! Sanotaanko näin, että oli kaks sodankyläläistä silmät pyöreinä. Instaan jo kirjoitin, että parveke oli niin iso, että siinä olisi voinut hypätä kolmiloikkaa. Tai vaikka pikajuosta. Huh huh mikä mesta. Tuollaiseen asumiseen näköaloineen vois heleposti tottua. Okei. Tehtiin me sunnuntaina muutakin, kuin nautittiin sviittielämästä. Kävelyretki Sibeliusmonumentille oli oikein hauska! Osattiin mennä perille ratikalla, mutta ratikkalippupa ei käyny bussissa. Eikä bussiin saanu mennä keskiovesta. Sit joutu potkituksi pihalle ja lähteä korvat punasena siihen ratikkaan. Hups. Turhautumiset purettiin sitten monumentilla!

Harvoin otan peiliselfieitä, mutta sviitin ison kylppärin peili ja valotus oli niin kutkuttavia. Pakko oli. Ei oo tosi, että tuokin otos on tänä aamuna otettu! Heräsin ihanasta sviitistä ja nyt kotona omiin lakanoihin. Kotia minut perille vei Finnair. Taru sijoitettiin lennolle Ouluun ja taksilla kotiin. Mie lähin vielä hetkeksi töihin ja kotia tultua kaaduin sohvalle vain ottaakseni viiden minuutin päästä koneen syliin ja naputtaakseni muutaman kivan draftin postauksia varten. 🙂 Tallinna-juttuja ja hotellipostauksia on siis luvassa ja Sveitsistä postauksetkin ovat vielä jonossa. Kahden viikon päästä olen lähdössä myös taas uudelleen reissuun! Alkaa kohta olla melko makia kesä! Kun vain sais Markun vielä kotiin Perusta, niin kaikki olis mitä mainioimmin 🙂

Hei joko seuraat blogia facebookissa? Pistä tykäten täällä!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, heinäkuu 6, 2015 at 23:11

  Hehe, just kun ennakkoluuloineni mollasin Virua omassa blogissa. 😉 Mutta kuten sanoin, ennakkoluuloja! Tosin ihan kokonaan en suostu niistä luopumaan, koska kun me sisäänkirjautumisen jälkeen käveltiin Virun käytäviä pitkin Estoriaan, oli suomiporukalla bileet menossa ja huoneiden ovet auki, sieltä täysillä suomihitit soiden ja viinanhaju leijuen… 😀 Tuonne Kadriorgiin on pitänyt päästä jo pidempään, nyt se on varmasti vielä parhaimmillaan. 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, heinäkuu 7, 2015 at 18:08

   Niimpä, sie senkin! 😀 Pakko myöntää, niitä oli mullakin. Me ei tosiaan nähty örvellystä tai hävettävää menoa koko reissun aikana vaikka oltiin paikassa nimenomaan lauantai-sunnuntai välinen yö, jonka luulis olevan pahin. Hotellista tuleepi myös oma postauksensa aikanaan :=
   Kadriorg – suosittelen! Aivan ihana!

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, heinäkuu 7, 2015 at 23:41

    Joo, mullakin on tapana aina vähän kärjistää asioita… Mutta ihanaa että teillä meni hyvin ja jään vaan odottelemaan hotellipostausta 🙂

    • Reply Maarit Johanna torstai, heinäkuu 9, 2015 at 21:40

     Eiköhän meillä kaikilla vähän 😉 Jee! Postaus on jo tulilla ^^

  Leave a Reply