Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Sveitsiläinen makupala

tiistai, 23 kesäkuun, 2015

Ihanaa juhannuksen jälkeistä viikkoa! Mie vietin omat pyhäni Sveitsissä erittäin mukavissa, mutta kiireisissä merkeissä Sunnan kanssa. Sveitsiläisestä makupalasta voisi tulla ensimmäisenä mieleen vaikka Lindtin suklaa, joita nytkin tässä reissufiiliksissä vielä mutustelen, mutta olkoon tämä postaus pienenä ennakkomakuna siitä, millainen matka mulla on takana!

Söin mie kyllä myös härön muotoisia leivoksia…

Finnairilta tuli viikko sitten ilmoitusta, että voisin ostaa itselleni upgraden businessluokkaan Helsingistä Zurichiin menevällä lennolla, mutta en tarttunut tarjoukseen. Hinta olisi ollut 69€ ja siihen olisi sisältynyt priority-lähtöselvitys, lounge, ja paremmat paikat. Vaihtoaikaa mulla oli Helsingissä vain alle tunti, joten en olisi ehtinyt nauttia loungesta ollenkaan ja tein lähtöselvityksen jo Rovaniemellä joten se siitäkin edusta sitten. Kentällä huomasin myös, että Zurichiin lennetään kaluston pienimpiin kuuluvalla Embraer-koneella, jossa ei edes ole businessluokkaa. Tai sitä ennen huomasin, ketä samassa koneessa lentää. Sunnan kanssa oltiin suunniteltu perjantaille festarivisiittiä Zurichissa ihan vain siksi että sellainen all-time-favourite kuin Nightwish siellä esiintyisi. Minun ei tarvinnut lähteä festareille heitä katsomaan, sillä jonotin koneeseen Floor Jansenin vieressä ja uskalsin Sunnan leiskottamisen jälkeen pyytää häneltä nimikirjoitusta tuliaisiksi tulostamaani lentolippuun rikkinäisellä kuulakärkikynällä. Sunna oli onnellinen 😀 Koko matkan sain sitten viettää samassa koneessa tuon loistavan yhtyeen kanssa. Fanityttö oli innoissaan! Takaisin tullessa sitten Helsingistä Rovaniemelle pari riviä edempänä istuivat Sonata Arctican poijjaat.

Mutta empäs varmasti ole ainoa, joka paljon lentävänä törmää tuttuihin kasvoihin samoilla lennoilla. Ehkä jotain sanottavaa jo sieltä Sveitsistäkin voisi heittää. Ei voi kuin hehkuttaa, että olipa aivan ihana viikonloppu! Tosi minulle epätyypillinen reissu takana, mutta niin mukavaa. Viikon reissukaan ei varmasti olisi ollut tarpeeksi, mutta työtä tekevälle pitkät viikonloputkin ovat hyviä pakoja arjesta. Seuraavaksi niitä makupaloja!

Kävin morjenstamassa lehmiä ja parveilevia joutsenia

Asennoiduin Norja-hintoihin ja otin ihan liikaa käteistä mukaan

En oikeastaan ostanut mitään, raha vain loppui. Sveitsin hintataso on IHAN omaa luokkaansa, out of this world. Vai mitä sanoisitte 8 euron hintaisesta teekupposesta? 11 euroa kahvista ja 35 euroa pizzasta? Juu, ihan hyvä, etten ollut budjettimatkalla!

Tutustuin kaupunkiin, joka olisi voinut olla minulle Akureyri

Luzern oli ensimmäinen vaihtoehtoni vaihto-opiskelukohteeksi. Niin kaunis pieni city! Akureyrin jälkeen silti alppikaupunkikaan ei tunnu niin hyvältä 🙂

Nukuin pitkästä aikaa hostellissa

Ihan vain siksi, että Luzernin hotelleissa vuorokausihinnat reissumme ajankohtana alkoivat kolmesta sadasta ja hostellista paikan (privaatista huoneesta!) kerrossängystä sai neljällä kympillä.

Ihastelin seinämaalauksia, idyllisiä alppitaloja ja kauniita värejä

Moniväriset kadut ovat kaikista kauneimpia. Talot ovat vierivieressä ja kaikki maalattu ihan millä sattuu väreillä. Maalaukset ja kuvat ihmetyttivät melkein joka toisessa pytingissä. Niin ja isona haluan myös oman alppitalon.

Tutkin Zurichin siluettia kirkontornista

Auringossa tuo paikka oli kaiken kiipeämisen (ja sen muutaman frangin) arvoinen.

Söin suklaata, macaroneja, pretzeleitä…

Miten voikaan ihminen saada hiilaripäänsäryn suklaasta kolme kertaa kahdessa päivässä? Ihan helposti, jos joka toinen vastaantuleva shoppi on Lindtin, Sprunglin, Läderachin tai jonkin muun suklaatehtaan tai leipomon. Oi joi <3

Kävelin kymmeniä kilometrejä

ja sain ihan hillittömän alppikuumeen. Voisko tuonne päästä heti uudelleen? Koska vuoret ja järvet! Juustot ja suklaat! Idyllit ja siistit kaupungit! Kiitos parhaimmasta mahdollisesta reissuseurasta Sunnalle, jonka perässä kaikki ne kilsat kävelin <3

Sveitsin juhannuksesta tulossa vielä ihan oikeaakin kertomusta ja päiväkirjaa. Pistäppä tykäten facebookissa niin saat jutut uutisvirtaasi! Tulevat reissut suuntautuvat ainakin reilun viikon päästä Tallinnaan, ja myöhemmin kesällä ihanaan Norjaan <3

Sunnan One With Alpenglow-blogista löytyy myös kiinnostuneille Sveitsi-juttuja!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply sunna tiistai, 23 kesäkuun, 2015 at 19:51

  Ite olit parasta matkaseuraa! Kaikkeen tyytyväinen, ihastunut ja onnellinen! 🙂 Viikonlopussa oli vaan yksi huono puoli ja sehän oli, ettei kahdessa päivässä ehtinyt tarpeeksi! Nälkä varmaan jäi sinulle Sveitsistä, eikä ihme. Musta tuntuu, ettei nämä neljä kuukauttakaan riitä yhtään mihinkään.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 23 kesäkuun, 2015 at 22:13

   Oli kyl niiin kivaa <3 Viikonloput on vaan hengähdystaukoja, mutta oot kyllä oikeassa, ettei pidempikään aika ihanassa maassa riitä. Neljä kuukautta Islannissakin oli aivan liian vähän. En oo nähnyt sieltä vielä mitään!

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 24 kesäkuun, 2015 at 10:06

  Voi kökkö. Siitä on vuosi aikaa kun noilla seuduilla hilluin ja luulin jo päässeeni irti kaipuusta noihin maisemiin. Ei onnistu, kiitosta sinulle. Kaiken kukkuraksi lempihotlani Grand Hotel Kronenhof lähestyi kauniilla postipostilla (eli siis ihan oikealla kirjeellä) ja kosiskeli yöpymään. Ei tästä tule mitään, pakko noihin maisemiin on taas päästävä. En tiiä uskallanko lukea enää enempää juttujasi näiltä seuduilta, mulla ei anna lomat myöten Alppeja tänä vuonna. Ilkiä nainen olet kun näitä ihania postauksias tänne latelet 😉

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 24 kesäkuun, 2015 at 22:43

   Mieki haluaisin tuonne Kronenhofiin joskus hamassa tulevaisuudessa kun on pankkitilillä tienattuna sen verran, että vois olla varaa edes yhteen yöhön!
   Kyllä mie nyt ajattelin olla kamalan itsekäs ja laittaa loputkin tarinat julkiseksi mahdollisimman pian 😀

 • Reply lena keskiviikko, 24 kesäkuun, 2015 at 17:08

  Siiis nuo hinnat!! Kauhistelin Jennan blogissakin Oslon hintoja, samat hinnat taitaa tuolla Sveitsissä olla. 35e pizza? 😀 Zurichin lentokenttä oli melko kallis ja se on mun ainoa kosketus paikan hintatasoon. Rahaa ainakin tarvii mukaan tuonnepäin.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 24 kesäkuun, 2015 at 22:46

   Siis just ne 😀 Mie naureskelin etukäteen niin paljon, ettei ne voi olla niin pahoja. Oli ne. Lentokentälläki oli sikahintaista. Löysin nälkäisenä aamulentoa odottaessani pelkkiä ravintoloita, joihin olis pitäny mennä pöytään istumaan. Onneksi porttien vieressä oli sitten ihan pikkukioskeja, joista sai puolet halvemmalla jotain kolmioleipiä. Tajusin vasta sellaisen ja vesipullon ostettuani, että maksoin juuri puolesta litraa vettäkin viisi frangia/euroa. Pienen ihmisen sai kyllä ihan hämminkiin. Tajusi kuitenkin aika selvästi, miksei tuolla käy itäisestä Euroopasta kotoisin olevia kovin paljon matkoilla.

 • Reply Katja keskiviikko, 24 kesäkuun, 2015 at 19:43

  Oiii näitä postauksia on odotettu! Kaikin puolin näyttää niin täydelliseltä, mutta toi hintataso on kyllä melko järkyttävä 😀 Ehkä kuitenkin odotan sitä Sveitsin matkaa sitten joskus, kun on aika tehdä muita kuin budjettimatkoja… Mutta nytpä pääsen sun seurassa ilmaselle reissulle! Jipii!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 24 kesäkuun, 2015 at 22:49

   Jippii! Sveitsiin ei kyllä ehkä kannata lähteä budjettilomailemaan, ellei mene sitten vaikka vaihtoon tai reilaamaan. Ruokakaupoista toki saa sapuskaa jopa Suomen hintojen tasolla, ja onhan tuolla hostellejakin. Maisemien puolesta aion ehottomasti lähteä tuonne uudelleen 🙂

 • Reply M. Salonmaa perjantai, 21 elokuun, 2015 at 09:52

  Sveitsi on kiehtova paikka. En ole koskaan päässyt ihan vielä sinne asti Keski-Euroopan reissuilla. Kiitos hyvästä jutusta!

 • Leave a Reply