Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Sodankylä herää!! Midnight Sun Film Festival 2015

sunnuntai, kesäkuu 14, 2015

Kerran vuojessa väkiluku cityssä tuplaantuu (ainaki), ilma on hippienergiaa sakeanaan, Kitisenrannan koulun takapihalle nousee erivärisiä telttoja kuin sieniä, joessa hyppii naku-uimareita ja kylillä iloista porukkaa aamusta iltaan. On vilimivestarit. Paikallisille nämä pippalot on paremminkin Filmi-poikki-bileet. Itse olen käynyt lähes joka vuosi katsomassa leffoja, tai ainaki joka vuosi yhden, joista viime vuotinen Off Horses and Men on jäänyt kyllä päällimmäisenä mieleen. Huh mikä pätkä. Leffasaleja on ympäri kylää. Vanhalla koululla on monta ja pihalla on se pääsali, eli ISO teltta.

Ruuhkaa Sodankylässä…

Ei tunnu ollenkaan Sodankylältä. Tunnelma on hyvin erikoinen ja paikallinen ihmeissään kun julkkiksia pörrää samalla tavalla kuin Helsingissä. Ei niitä kehäkolmosen sisällä ees vilkase toista kertaa, mutta täälä, kerrassaan kummallista 😀 Mutta kyllä mie tästä säpinästä vain tykkään! Tuntuu melkein kuin asuisi kaupungissa. Meillä on tähän aikaan vuodesta jopa kävelykatu. Tai tänä vuonna se on vain kävelykadun puolikas pop-up shoppeineen, mutta ompa kuitenkin! Muualta tulleet ihmettelevät miten täällä on niin rauhallista. TÄH? Tämähän on vilkkain viikko koko vuonna, nythän on ruuhkaa ja elämää! Jenni’s hairdays-blogin Jenni oli torilla tekemässä lettejä ja arvaatte varmaan oliko tämä tukkakin pian laitettu Jennin käsissä. :p Lisäksi olen tuhlannut varmaan jo yli sata euroa ulkona syömiseen, koska nyt se on mahdollista ja valinnan varaa on. Olen käynyt lettuteltalla jo kolmesti ja sushilla kahdesti. Lettuvaihtoehtoja sai tilata mitä erilaisimpia. Lettu oli aina sama, mutta tarjoilu oli aina pieni performanssi! Kypäräletun tilatessa, joutui (tai sai) talvisodan aikaisen kypärän päähänsä ensimmäistä suupalaa nauttiessa. Laululettu tarjoiltiin serenadin kera ja iskulettu lyötiin pöytään olan takaa. Jos tuo teltta jäis tänne, ottaisin sen kantapaikakseni 😀 Sus(h)iraja menee nykyään ehkä Oulussa, eli sushia ei Lapista saa, ellei itse tee. Katukeittiö Leidin sushikärry oli parkissa Tori-Kioskin takana ja paikalliset ovat olleet niin innoissaan, että viime yönä kahdelta sushit olivat jo loppuneet. Nyyh! Onneksi tänään ennen kolmea ehti vielä hakemaan kerran ennenkuin tyypit lähtee taas etelään. Kiva ku kävitte! Mua ihan oikeasti on ilahduttanut sushivaellus Sodankylään enemmän kuin mitkään elokuvat.Niin. Yhden elokuvan kävin katsomassa festareilla, Vera Draken, mutta itse fiilistelenkin mieluummin tätä karnevaalimaista tunnelmaa, joka kestää vuorokauden ympäri. Samaa taitaa harrastaa moni muukin paikallinen. Keskiyön aurinko mahdollistaa yökukkumisen tai rytmin vaihdon aivan täysin, ja monet ovatkin tehneet niin. Kieltämättä myös minun simät ovat aika väsyneet, sillä öisin on myös hauskaa liikua kun on porukkaa. Nyt on myös hämmästyttävästi olleet festarivieraille hyvät kelit. Pitkään on ollut enemmänkin sääntö kuin poikkeus että festareilla sataa ja on ihan jäätävää. Nyt ainakin aurinko paistoi, vaikkei asteet nousseetkaan kolmentoista paremmalle puolelle. Viime yönä kävin myös Viiankiaavan keskiyön vaelluksella, jota muun muassa ystäväni Riikka oli mukana järjestämässä festarivieraille. Omasta visiitistä aavalle on ainakin kymmenen vuotta, joten oli jo aikakin käydä uudelleen. Hello aurinko!! Tänään bileet loppuu, joten saatan jopa käydä jonottamassa leffalippuja tai sitten vain nukun univelkoja pois ja käyn vielä kerran letulla ja sushilla tai hodarilla. Taas voi sanoa, että niitä leffoja ehtii katsomaan sitten ensi vuonna. Tai sitä seuraavana! Ehkä 🙂

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply säppä maanantai, kesäkuu 15, 2015 at 22:12

    Hihii, olin tuolla viime vuonna talkoilemassa ja nauttimassa tunnelmasta. 🙂 Oispa hauska taas ponkaista paikan päälle jonain vuonna!

    • Reply Maarit Johanna tiistai, kesäkuu 16, 2015 at 18:59

      Ihan tosi? Mie en tienny vielä ketään kuka olis oikeasti ollut täällä talkoohommissa 😀 Onhan seki varmaan aivan hauskaa näiden bileiden aikaan varsinkin jos on hyvät kelit! 🙂 Saakohan talkoolaiset katsoa sitten leffat ilmaiseksi?

    Leave a Reply