Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Minun Eurooppani – Top 10

keskiviikko, 10 kesäkuun, 2015

Haasteita pukkaa taas! Kiitos tällä kertaa Historia de Viajes-blogin Katjalle haasteesta listata Euroopan kohteista kymmenen omaa suosikkia. Liebstereitäkin on tullut jo useampi, joten pyrin piakkoin vastaamaan myös kaikkiin niihin! Sitä ennen, täältä pesee vähän minun kaunista kaupunkilaista Eurooppaa. Sen verran kerron listasta jo etukäteen, ettei se sisällä tippaakaan Islantia. Jos olisin lempparisaareni sisällyttänyt tähän, lista olisi todennäköisesti ollut nimeltään Islantini Top 10 😀

10. Kiiruna

Minun eka hauska ulkomaan kesäkoti! 2013 asuttiin mökissä muiden malminetsijöiden kanssa Altajärven rannalla. Iltaisin kävin Kiirunassa uimassa ja kävelyllä keskustassa enkä paljon jaksanut ottaa kuvia. Kaivoskaupungiksi Kiiruna on yllättävän kaunis ja viihtyisä! Luossavaara ja Kiirunavaara on jo sata vuotta sitten madallettu LKAB:n rautakaivoksen toimesta, mutta se näky kuuluu kaupunkikuvan. ilman kaivosta ei olisi koko Kiirunaa. Ehdotonta plussaa tälle citylle tuo lyhyt matka Nikkaluoktaan, josta pääse patikoimaan Ruotsin korkeimmalle huipulle Kebnekaiselle. Alle 200km Narvikiin ei myöskään haitannut yhtään, varsinkin kun matkan varrelle osuu vielä Lapporten-näkymät ja Abiskon luonnonpuisto. Täällä on pakko käydä vielä uudelleen ennenkuin tämänhetkistä kaupunkia ei enää ole!

Kiirunan kellotorni on ainoa osa joka vanhasta kaupungintalosta siirretään uuteen kaupungintaloon kun city siirretään!

9. Tampere

Manse oli pakko sisällyttää listaan, niin suuresti se minuun roadtripillä vaikutti ja sydäntä sykähdytti! Kyllä on jo viikonloppureissu tuonne kesäksi suunnitteilla. Pääsiskö jo heti?

8. Ljubljana

Tää on taas näitä cityjä, joihin on päätynyt ihan yllättäen. Vietin ekasta täysi-ikäisyyden kesästä muutaman viikon Itävallassa. Host-siskoni Corinnan ollessa autokoulussa päätin lähteä muiden itävaltalais-kavereideni kanssa johonkin ulkomaille. Ljubljanaan oli helpoimmat junayhteydet ja tehtiin päiväretki sinne. Oli järjetön korkeapaine, huonoa ruokaa, ihan liian kuuma ja ukkonen jyrisi lähimailla. Ljubljanan linnalta oli kuitenkin hurjat maisemat ja keskusta älyttömän nättiä. Haluan uudelleen Sloveniaan.

7. Dublin

Kaupunki, jossa viikon reissun aikana käytiin kahdesti! Historia havisi ja Liffey solisi. Syötiin pubeissa rasvaista, mutta niin ihanaa ruokaa ja kuunneltiin joka ilta livemusaa. Ihan parasta. Tässä kaupungissa päämäärätön haahuilu oli kaikista hauskinta. Ja Markun mielestä myös Guinness. Tietenki.

6. Lissabon

Reissuhistoriani yllättävin kohde ja ensimmäinen äkkilähtöni. Kristiinan kanssa lähdettiin paukkupakkasten keskeltä reissuun kaupunkiin, jossa oli lämmintä ja nättiä. Ja niin vain olikin! Rakastuin aivan silmän räpäyksessä Lissaboniin. Kapeisiin kujiin, leivoksiin ja mielettömään arkkitehtuuriin. Reissut, joissa ei edes tiedä mitä odottaa, voi yllättää vain positiivisesti. Ainakin tällä matkalla kävi juuri niin. Sanoinko jo leivokset? No. Leivokset!

5. Pariisi

Hei tartteeko etes tätä sen kummemmin selevittää? Ainoa syy miksei Pariisi ole korkeammalla listassa, on se, ettei Markun kanssa olla vielä yhdessä vierailtu rakkauden kaupungissa. Vielä joskus! Tässä kuitenkin kuvafiilikset teini-Maaritin reissusta 😀

4. Spittal an der Drau

Back to Austria. Minun ensimmäinen ”vaihto-opiskelu” kohde! Vietettiin lukioaikana viikko Itävallassa kymmenen muun kansainvälisyyskurssilaisen kanssa ja vierailtiin ainakin Wienissä ja Spittalissa. Ekan visiitin jälkeen olen palannut kahdesti Spittaliin. Idyllinen kaupunki Alpeilla laaksossa Drau-joen varrella. Tämä on sellainen paikka, jonne tulen vielä useasti palaamaan.

Ja tässä on ainoa kuva mikä minulla on koko kaupungista. Selkeästi on kuvailut kiinnostaneet muutama vuosi sitten…

3. Bryssel

Joku varmaan vielä muistaa hehkutukseni ihanasta Brysselistä! Tässä oli vielä yllättävämpi kohde kuin mitä Lissabon oli. Yhden päivän aikana vedettiin täydelliset suklaaöverit, nukuttiin barokkiöverihotellissa ja mietittiin miten sadesäälläkin uusi kaupunkituttavuus voi saada pyörittelemään ihastuksesta silmiä. Tammikuu ei ollut ehkä paras aika Brysselille, joten voin vain kuvitella miten kivaa tuolla olisi kesällä. *huokaus*

2. Budapest

Kylpylät! Nähtävyydet! Miten voi olla mahdollista, etten ole tästä helmestä kirjoittanut blogiin aikaisemmin mitään? Ulkokylpylät oli jotain niin ennen kuulumattoman ihanaa, kun vierailin muutama vuosi sitten Budapestissa. Kukkulat, kauniit sillat ja joki, sekä järjettömän hyvä ruoka ja monumentit takasivat kameran räpsymisen koko reissun ajan. Lämmintä oli +40’c, shoppailu sikahalpaa ja mansikkamargaritat maistui oikein hyviltä. Budapest toimisi varmaan mainiosti myös joulutorikohteena!

1. Tromssa

Vaikka Islantia ei löytynyt hyvästä syystä listalta, kyllä minun lemppari arktinen kaupunki löytyy myös pohjoisesta! Tromssaan olen hinkunut uudestaan heti viime kesän pitkän viikonlopun jälkeen. Se on yksinkertaisesti vain niin uskomattoman kaunis paikka. Haaveissani asun tuolla jonain hienona päivänä Tromsödalenissa vuoren rinteella ja aamukahvimaisemina on meri ja Tromssan saari kauniine satamineen ja siltoineen. Tuolla oli ihan huippua pyöräillä ja kuljeskella. Tuli sellainen fiilis, että norjalaisessa kaupungissa ei vois olla mitään muuta kuin elämäänsä tyytyväinen. Tietenkin sillä edellytyksellä, että palkkapussin suuruuteenkin olisi tarpeeksi onnellinen 😀 Toivon, että Tromssan kanssa tänä kesänä tavataan ja sille on nyt jopa erään onnenpotkun puitteissa mahdollisuuksia, jes!

 Siinäpä minun kymppikohteet Euroopasta! Tänä kesänä on kuitenkin tiedossa kolme minulle aivan uutta kaupunkia, joten listahan saattaa jopa tämän vuoden puolella mennä uusiksi. Yksi ehdokas tälle listalle tulee tutuksi jo reilun viikon päästä. Zurich kutsuu!

Löytyykö minun listalta sinun suosikkeja? : )

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Katja keskiviikko, 10 kesäkuun, 2015 at 21:12

  Oi mikä top 10 ja jee kiva kun otit haasteen vastaan! Ihanan erilainen lista ja paljon sellaisia kohteita, mihin pitäis kyllä päästä nyt ja heti. Mäkin vielä joku päivä hankin itselleni kaverin (joka tykkää ajaa autoa) tekemään sen pohjoisen roadtripin! Tromssaanhan pääsis lentämälläki suoraa täältä Oulusta vaa eihän se ole ollenkaan sama asia.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 22:55

   Tää oli kyllä ihan huippuhaaste pitkästä aikaa 😀 Ainaki omalta kohalta oon huomannu, että jos ei innostu heti kirjottamaan koko postausta julkaistavaksi asti, en jaksa sitte myöhemmin ihan samalla innolla tarttua aiheeseen. Roadtripit on kyllä parhautta ja Tromssa se ihanin kohde <3

 • Reply säppä torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 01:55

  Mielenkiintoinen top 10! Mäkin oon tässä hahmotellut omaa listaani ja ainakin Lissabon on näistä sun kaupungeista todennäköisesti listalle päätymässä, ehkä Dublinkin. Niin vaikeaa valita, kun Euroopassa on niin paljon kivoja paikkoja! Mun täytyy ehkä tehdä Espanjan suhteen sama päätös kuin sä teit Islannin kanssa, ettei siellä oo pelkkää Valenciaa, Barcelonaa, Bilbaoa jne. 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 22:56

   Kiitos ! Mua vähän harmittaa, kun Eurooppa ei ole vielä kovin laajalti tuttu, koska niin suuria vajauksia puuttuu vielä minun kohteiden listalta. Onneksi näitä voi tehdä aina uusia. Hyvä jos sait vinkistä vaarin ja jätä Espanjan pois. Mutta sittenhän sie tosiaan VOISIT tehdä uuden postauksen vain sieltä 😉

 • Reply Miila torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 10:01

  Ei ehkä ihan mun lemppareita, mutta Ljubljanaan oon aina halunnut mennä vai siksi että kaupungin nimi on kiva sanoa ääneen 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 22:57

   Voi joo! Vähän niinkuin rakkautta venäjäksi ^^

 • Reply Sofia / Liikkeellä torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 11:51

  Heh, olin just kirjoittamassa itekin tätä haastetta! 😀 Voihan Tromssa, kyllä meidän on ehkä pakko toteuttaa joku viikonloppu ajelu V-J:n kanssa tänä kesänä vaikka ei ihan viikkoa liikenekään… Ihania Maarit -kuvia! 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 22:58

   Kiitos 😀 Jes, en malta oottaa ku julkaiset sen! Hitsi, mihinhän me voitas lähteä? Vaikka jonnekin könkäälle ja pienelle patikkaretkelle. Sellainen vois olla paikallaan. Mulla on myös hinguttanu Kiilopäälle taas. Olis ihana mennä ja olla vaikka hostellissa yötä ^^

 • Reply Susanna torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 22:55

  Mielenkiintoiset kohteet. Näin kerran Saksasta menevän bussi Budapestiin, ilmeisesti olisi halpaakin vielä. Brysselissä olen ollut myös viikon tai kaksi, muistan ranskalaistyyliset talot sieltä ja leipomot. Tunnelma oli varsin erilainen verrattuna hollanninkieliseen Flandersiin jossa vietin puoli vuotta

 • Reply Anu Haapala lauantai, 13 kesäkuun, 2015 at 13:00

  Ah, iskipä matkakuume tätä lukiessa! Oli niin paljon sellaisia kivankuuloisia paikkoja, joissa en ole käynyt. Ja sitten se oma tuorein suosikkini, Lissabon – ihana kaupunki.

  Itävallassa oon käynyt vain Wienissä, mutta minun sydän jäi sinne. En siis ihmettele, että sun listalla on Spittal an der Drau. Haluaisin ehdottomasti nähdä kyseistä Itävaltaa paljon lisää.

  Tromssa (ja Jäämeri ja Lofootit) on kans mun haaveissa! Harmi kyllä, kesätyöt taitaa taas lykätä tämän reissusuunnitelman toteuttamista johonkin tulevaisuuteen.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 13 kesäkuun, 2015 at 13:43

   Lissabon oli kyllä ihana mesta! Mulla on monissa kaupungeissa vierailut tapahtuneet ihan ”väärinä” vuodenaikoina, mutta minkäs teet! Pakko mennä joskus uudelleen. Itävallan Kärnten on mieletöntä seutua. Ne pikkukylät laaksoissa vuorten keskellä on niin idyllisiä ja kodikkaita. Suosittelen!

   Tromssaan on myös päästävä uudelleen ja haaveilen kyllä koko Norjan rannikon roadtripistäkin. Ah. ^^

 • Reply Annika | Travellover lauantai, 13 kesäkuun, 2015 at 18:08

  Monessa olen käynyt, monesta tykännyt – mutta aika ylläriveto oli Tromssa! Norjaa kuulee hehkutettavan paljon, joten sen upeuteen on alettava uskoa. Vain Oslossa olen ollut, mutta vaikka se kiva olikin, lienee Norjan upeus enimmäkseen muualla.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 13 kesäkuun, 2015 at 19:39

   Norja ON upea! Oslo on itselläni vielä kokematta, mutta rannikon pikkukaupungit ovat kauneimpia tässä maailmassa. 🙂 En voi muuta kuin suositella matkaa vuonoille ^^

 • Reply Veera lauantai, 27 kesäkuun, 2015 at 17:38

  Musta on jotenkin ihanaa, että sulla on Kiiruna ja Tromssa listalla, kun pohjoismaisia kohteita tuntuu löytyvän ihmisten suosikeista ihan liian harvoin. Itse siis olen tykännyt molemmista kaupungeista, vaikka pitäiskin päivittää kokemukset, kun en oo vuosiin käynyt noin pohjoisessa.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 27 kesäkuun, 2015 at 18:05

   Empä voi olla enempi samaa mieltä! Pohjoisessa on niin ihania kaupunkeja, joissa ihmiset ei ole käyneet, tai pitää niitä pääkaupunkeja tylsempinä kohteina. Kiiruna on niin erilainen kuin eteläisen Ruotsin cityt, mutta siinä on omat kauniit puolensa 🙂

  Leave a Reply