Yleinen

Saaristolainen Vaakuna Vaasassa ja pala Merenkurkkua

perjantai, 5 kesäkuun, 2015

*Postaus toteutettu yhteistyössä Sokos Hotellien kanssa osana Original Sokos Hotels Brändibloggaajan vuotta. Mielipiteet, kuvat ja tekstit ovat luonnollisesti täysin omiani.*

Vappuviikonloppuna roadtrippailimme Tampereen kautta Vaasaan matkalla kohti Sodankylää. Ensimmäistä kertaa yhteisellä matkalla ei ajettu koko väliä suoraan samana päivänä. Original Sokos Hotellien brändibloggaajana minulle tarjoutui mahdollisuus testata Original-hotelleja ympäri Suomea ja googlettelun tuloksena halusimme tehdä välipysäkin Vaasassa ja tutustua myös hotelliin. Empäs valintaa tehdessäni arvannut, että se oli meille sillä hetkellä täysin oikea! Olin nimittäin juuri julkaissut blogissakin, että olen tavoitteellisesti alkanut kerätä Unescon maailmanperintökohteita. Eli tietystikin vierailemassa mahdollisimman monessa. Vaasan välittömässä läheisyydessä sijaitsee Merenkurkun saaristo, joka on Suomen ainoa luonnon maailmanperintökohde. Tästä olen ehkä kuullut joskus hämärästi, joten onneksi alitajuntani osasi yhdistellä ja valitsimme oikean kohteen!

Mukava ylläri huoneessa odottelemassa. Saunajuotavat ja suklaata illaksi!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasassa on ihan keskellä hyyvin hiljaista kaupungin keskustaa. Olikohan jotenkin erityinen viikonloppu, kun liikennettä ei ollut lauantai-iltana eikä sunnuntaiaamuna nimeksikään! Ihmeellistä. Hotellin parkkipaikat oli Toriparkissa Ylätorin alla hallissa. Sekin oli tyhjää täynnä niin, että auton sai melkein oven eteen, josta pääsi hissiin. No rauhallinen viikonloppu kelepas. Respassa tuli heti vastaan koristevene ja lopuksi ne majakat ja maisemat tuli melkein uniin asti. Tällaisesta sisustuksesta jää jotain mieleen. Ei hotellin pisteitä vähentänyt myöskään maisemat tyhjälle torille. Me istuttiin ilta sängyn reunalla, hörpittiin spumantea, syötiin suklaata, käytiin välillä saunassa ja katseltiin auringonlaskua. Markun mielestä paremmin ei olis voinut ollakaan. Sauna oli piste i:n päälle tässä hotellihuoneessa. Ei etukäteen tiedetty millainen huone meille tulee, joten sauna oli kiva ylläri. Sen verran mainittavaa huoneesta, että olisin halunnut nukkua parisängyllä lomareissulla. Twin-sängyt olisin kyllä vaihtanut yhteen leveämpään. On ehkä hiukan hassua pariskuntana nukkua kahdella yhden hengen sängyllä tai ahtautua yhdelle kapealle. Suosittelen pariskunnille siis parisängyllistä majoitusta ja ihan ehdottomasti sijoittamaan saunalliseen huoneeseen jos kokemusta pitää vähänkään arvossa hotellikäynnillä. Kyllä meidän kelepas. Sauna rentoutti illalla varsinkin ajomatkan jälkeen.

 Ulkona torilla oli tyhjää ja hiljaista, mutta hotellissa oli meidän yläpuolella ilmeisesti jotkut pippalot meneillään, sillä riehakas tunnelma piti meitä hereillä illalla hetken. Nukuttiin kuin tukit kuuteen asti ja ihmeellistä kyllä, oltiin aivan virkeinä lähdössä heti ulos. Ei yhtään meidän tapaista herätä ilman herätyskelloa noin aikaisin.

Aamukävelystä jäi ihan jännät vibat, sillä ketään ei ollut yhtään missään! No, tosin vapun jälkeisenä sunnuntaina en kyllä ketään sänkyyn jäämisestä syytäkkään aamuseitsemän hujakoilla 😀 Vaasasta mulla ei ole aikaisempia muistikuvia, muuta kuin lapsena Vaasalandiasta sekä vuosi sitten hyvin myöhällä kaupungin läpiajosta matkalla Kokkolaan. En voinut olla vertaamatta keskustaa Kotkaan tai Tampereeseen. Siinä kaks kaunista kaupunkia mistä valtavasti tykkään! Olispa Vaasankin tutustumiskäynnille ollut enemmän aikaa. Herätyskello soi kun tultiin kävelyltä takaisin. Olipa virkeä olo! En edes muista koska olisin pystynyt tekemään yhtään mitään aamulla tyhjällä vatsalla, mutta lomalla sitä näköjään on kroppakin eri rytmissä. Sain jo maistaa paluun omaan arkeen aamiaisella, sillä siellä tarjoiltiin tuorepuuroa!! En ole missään hotellissa saanut sitä vielä aikaisemmin. Santsasinkin, ja oli hyvää!  Muuten me ravitsimme itsemme seuraavaa seitsemää tuntia varten seuraavanlaisilla annoksilla. Leipäjuusto hillahillolla oli yks erikoisuuksista tuorepuuron lisäksi mitä kävin hamstraamassa. Muuten aamiainen oli perushyvää Sokos-laatua. Täältä löytyivät myös pähkinät ja siemenet, mitä ei kaikilla aamiaisilla ole näkynyt. Minun lautaselleni ne kuitenkin kuuluvat aina kun niitä on. On vaikeaa keksiä aamiaisilta mitään negatiivista sanottavaa, sillä aamupala on minulle aina hotelliyöpymisen kohokohta santsikierroksineen! Rennon, mutta pikaisen aamiaisen jälkeen käännettiin äkkiä Jimnyn nokka kohti saaristoa ja komoteltiin Suomen pisimmän sillan yli Merenkurkun saaristoon. Siellä rantaviiva muuttuu ja moreeniselänteet saavat ihan uudenlaisia merkityksiä kun tutustuu paremmin alueen geologiaan. Piti meidänkin kiivetä näköalatornille ikuistamaan kuvat. Tullaan sitten kolmenkymmenen vuoden päästä uudelleen ja verrataan kuvia nyt otettuihin. Sieltä se maasilta Ruotsiin tulee, hitaasti mutta varmasti! Merenkurkusta kirjoittelen myöhemmin vielä lisää, oli sen verran komeaa seutua ja vielä Unesco-kohde. Loppupäivä kulutettiinkin roadtrippaamalla Sodankylään asti. Onneksi lentokoneetkin on keksitty, ettei aina tarvi ajaa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vielä loppuun mietteitä ja kokemuksia Vaasan Vaakunasta

+ tilava parkkihalli ja meidän tapauksessa todella kätevä systeemi

+ sijainti ihan keskustassa

+ Näköalahissi oli ihan mahtava!

+ Ulkoa hotelli ei tosiaan paljon säväytä, mutta sisustukseen on panostettu ja saaristolaisuus näkyy joka nurkassa. Hyvällä maulla ja huolella tehty.

+ Aamiainen oli kattava ja se tuorepuuro <3

+ Huoneissa on kartat Merenkurkun alueesta, tosi hyvä tapa lisätä vierailuja alueen maailmanperintökohteeseen. Meillä ainaki kartta tuli käyttöön.

+ Sauna! Hotellin nettisivuilla huonevalikossa ei edes lukenut huonetyyppien kohdalla saunamahdollisuutta, joten olin toki positiivisesti yllättynyt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Olisin nukkunut parisängyllä paremmin.

– Vähän meteliä illalla.

Sellainen välipysäkki Vaasassa oli meillä Vappuna! Onko teillä kokemuksia Vaakunasta tai ootteko käyneet Merenkurkulla? Mitä tykkäsitte? Mie lähtisin tutustumaan Vaasaan ja saaristoon koska vain uudelleen. Muutaman tunnin reissu suomalaiseen maailmanperintökohteeseen oli aivan liian vähän.

Seuraavalle Original-lomalle matkaan muuten siskoni kanssa Tallinnaan tasan kuukauden kuluttua. Stay tuned 🙂

Tätä blogia voi seurata vaikka tykkäämällä facebookissa!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Lotta Watia | Unagidon perjantai, 5 kesäkuun, 2015 at 21:03

  Jipii, Vaasa! <3

  Me käytiin kans viime viikonloppuna kaverin kanssa meidän vanhassa opiskelijakaupungissa Vaasassa. Oltiin yötä tuossa samassa hotellissa ja viihdyttiin! Tuo tuorepuuro aamiaisella oli kyl hyvää! Santsasin. Ihana kun oli muitakin paikallisia tuotteita tarjolla. Pohjanmaa ja leipäjuusto. <3

  Me yövyttiin kolmannessa kerroksessa juuri valmistuneessa beach house -teemahuoneessa ja meille ei kuulunut sitä jumputusta yläkerran baarista. Mun matkaseuralaiseni oli ollut joskus töissä tuolla hotellissa ja sanoi, että ylhäällä oleviin huoneisiin se jumputus siellä kuuluu melkoisenkin hyvin. Harmi, koska yläältä on taas sitten puolestaan ihanat näköalat tohon torille.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 5 kesäkuun, 2015 at 21:12

   No sattuipa hyvin! Hauskaa että tuorepuurokaan ei ollut vaan yhden aamun juttu vaan pysyvästi valikoimassa 🙂
   Mulla on mennyt nuo teemahuoneet kokonaan ohi, olispa ollut jännä viettää yö sellaisessa. Toivottavasti sulta on tulossa postaus myös Vaasasta!
   Joo harmi tosiaan, siellä on vissiin ylhäällä joku yökerho? Melko hassuun paikkaan laitettu, mutta varmasti ainakin juhlijoilla hienot näkymät partyistaan 😀 Kyllä meki vain pidettiin korkeasta sijainnista, kauas on kiva katsella.

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa lauantai, 6 kesäkuun, 2015 at 08:52

  Tuttuja maisemia! 🙂 Kiva, että sait yhden maailmanperintökohteen lisää listaan. Mulle Merenkurkun saaristo on aina ollut niin lähellä, että juurikaan en ole osannut antaa alueelle arvoa. Lukiosta käytiin joku 10 kilometrin vaelluskin tuolla Raippaluodossa ja näin jälkeenpäin ajatellen maisemat olivat hienot, vaikka silloin jaksoi vaan urputtaa siitä kävelemisestä 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 11:23

   No tuohan se on, ettei lähimaisemia arvosta ollenkaan! Mullaki on Lappi ollut pitkään melko tuntematonta, koska vapailla on aina haluttanut muualle. Sun pitää tehdä uus patikka ja katsella maisemia uusin silmin 🙂 Voin niin samaistua tuohon urputukseen, teininä joku Sattasvaaran huiputus (Sodankylästä parikymmentä kilometriä) oli niin surkian tylsää, mutta vuosi sitten vasta tajusi uudella reissulla, että hitsi vie, täältähän näkkee kauas ja reittiki on hauska! 😀

 • Reply Jenni sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 10:08

  Kiva lukea Vaasasta, kun olen tänne nyt rantaunut muutamaksi kuukaudeksi 🙂 Viikonlopun liikenteestä sen verran, että täällä on aina tosi hiljaista – ihmiset ovat paenneet elämää sinne ihanaan saaristoon 😉 Jään odottelemaan Merenkurkku-postausta, sinne itsekin varmasti tähtään kesän aikana!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 11:26

   Hauska juttu! Mulle on maakuntakaupungit olleet pitkään ihan tuntemattomia. Oon pitkään ajatellut, että jos oon vanhempieni kanssa ollut roadtripillä kymmenen vuotta sitten kiertelemässä, tunnen tietenkin joka mestan. Voiko olla taas enempi väärässä 😀
   Ai jaa! Minusta Merenkurkullakin oli tosi hiljaista! Ehkä kaupunkilaisten kesäasunnot on sitten jossain niin hyvässä piilossa, että en vain nähnyt siksi ketään. 🙂 Merenkurkku-postaus on jo tulilla ^^

 • Reply Katja sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 10:36

  Mä olen joskus ihan pikkuisena käynyt Vaasassa, mutta en kyllä muista siitä yhtikäs mitään 😀 Täytyisi ehkä joskus uusia sekin kaupunki… ja ihan vaan ton aamupalan takiakin voisin mennä tohon hotelliin!

  Laitoin sulle Eurooppa haasteen tosin en oo kyllä ihan varma onkos se tullu sulle jo jotakin kautta. 😀 Joka tapauksessa siellä se odottaa : )

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 11:28

   Ei muutako uusintavisiittiä tekemään ja ei saa Merenkurkkua missään nimessä unohtaa 🙂

   Hei jee, mulla onkin haasteita jonossa muutama, mutta tätä ei oo vielä tullut mistään. Kiitos! Pitää perehtyä ^^

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 13:33

  Mua ei ehkä tää hotelli vakuuta, mutta Vaasa on kyllä kiva kaupunki! Lapsena ja teini-ikäisenä tuli aika paljonkin vietettyä siellä aikaa, kun sisko asui siellä, mutta saaristoa ei tullut koskaan tutkittua. Ois aika hauskaa käydä siellä pitkästä aikaa vähän katselemassa, näkisikö paikat vähän uusin silmin nyt 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 13:37

   Hihii, sie ootkin niin hostellityyppi, että voin kuvitella! Sun innostuksesta muuten aloin kattelemaan kesäksi Lapista myös hostelleja. Vähän on jo suunnitteilla patikkaretki Kiilopäälle yksin ja yöksi sitten Ahopään hostelliin. Eka kertaa patikoisin yksin ja yöpyisin Suomessa hostellissa. Vähänkö jännää! Toivottavasti suunnitelma toteutuu.

   Tuosta uusin silmin näkemisestä sais vaikka kokonaan oman postauksen aikaan! Niin paljon on tullut kierrettyä parina viime vuonna kohteita Suomessa, jotka on kokenut aikaisemmin joskus ihan penskana 😀 Ja Vaasa on ihana. Voi vitsi ku meillä olis lähempänäki enemmän noita kauniita kaupunkeja.

  Leave a Reply