Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Satamacity Perthin kupeessa – Fremantle

keskiviikko, kesäkuu 3, 2015

Mun Australia-postausten julkaisujen ajankohdat alkaa olla aika hyvin sijoiteltuna sellaisiin hetkiin kun Sodankylässä on kerrassaan järkyttävä sää. Tänään taas myrskyää ja sataa raivokasta räntää, joten aika on erinomainen siis aurinkoiselle Aussi-postaukselle!

Fremantlen kaupungissa Swanjoen suulla, ihan Intian valtameren rannalla käytiin ensimmäistä kertaa jo toisena päivänä reissussa. Oli onneksi viikonloppu, eikä Markunkaan tarvinnut vielä huolehtia konferenssin aikataulusta. Perth oli niin hiljainen viikonloppuna, joten oli pakko kokeilla löytyiskö Fremantlesta elämää. Sinne pääsi kätevästi junalla puolessa tunnissa, joten päiväretkelle kohde oli oivallinen.

Meidän retki oli jetlagisten päämäärätöntä haahuilua jos suoraan sanotaan. ”Ooh kato maailmanpyörä! Pitäskö mennä, tai ehkä me ei jaksetakaan…” Asteita oli neljäkymmentä ja mun hattu oli laukussa, joka oli vielä Singaporessa. Poikettiin kaupasta kauppaan etsimään niin vaatteita jälkeen jääneen laukun uumenissa olevien tilalle sekä hakemaan aina välillä hetkellistä ilmastoitua suojaa.  Löydettiin pari paitaa ja housut, ja seuraavaksi katse kiinnittyi kahviloihin ja herkkukauppoihin. Onko joku muukin samanlainen kuin minä, että kuumuudessa ei haluta syödä yhtään mitään? Mie kattelin kieli pitkällä suklaaleivoksia, macaroneja, juustokakkuja ja kaikeinlaisia ihanuuksia ennenkuin totesin, ettei uppoa. Ei pysty eikä haluta. Silmäkarkki oli ihanaa, mutta mitään ei tarvinut ostaa. Miksei näin käy koskaan Euroopassa? Pahin herkkumonsterin painajainen oli Fremantlen kauppahalli. Olisin voinut ostaa sen tyhjäksi. Pelkästään hallin hedelmäosastolla oli niin paljon eksoottista syötävää, että olisin voinut kuluttaa siellä koko päivän tutkien mitä ne on ja kannattaisko maistaa. Jonotin myös hennatatskaan, jota en sitten lopuksi uskaltanutkaan ottaa mitään ja menin jonottamaan pehmiksiä, jotka ei maistuneet millekään. Ei sillä, ei mulla olis niitä haluttanutkaan, mutta viilennykseen jäätelö jostain syystä toimii…Ensimmäisen ulkopäivän perusteella ruoka Ausseissa oli hyvin tylsää eikä ollenkaan omaleimaista. Kahvilat ja lounasbaarit tarjoilivat lähinnä club sandwichejä, ranskalaisia tai salaatteja. Koska kuumuus oli piinaavaa, jaoimme kaikki safkamme ja panostimme sen sijaan juomapuoleen. Paikalliset mehut, hedelmäsmoothiet ja limsat tulivat ainakin tutuksi reissun aikana. Ekoina päivinä kului vettä ja limsaa varmaan kuusi litraa auringossa vietettyä aikaa kohti.

Pikkukaupunki oli täynnä hauskoja kivijalkaliikkeitä, herkkuputiikkeja ja kahviloita sekä melko mielettömän upeita taloja. Voisin kuvitella niissä asuvan iäkkäitä ihmisiä eläkepäiviään viettämässä ja pelaamassa terasseilla korttia! Turistikrääsää myytiin tietysti joka puolella. Onneksi olimme molemmat aika rahattomia, joten emme shoppailleet välttämättömyyksiä enempää. Onneksi kuvien ottaminen ei maksa mitään. Panimolla olisimme halunneet vierailla, mutta väsytti aivan aivan liikaa. Harmi, että en ehtinyt Markun kanssa palata Fremantleen enää toista kertaa. Yksin kävin jopa vielä kahdesti tämän reissun jälkeen.

Tutkittiin turistikartasta missä kannattaisi käydä ja löydettiin vankila. Haa, sinne! Matkaa kauppahallilta sinne oli varmaan puoli kilsaa, mutta se tuntui maratonilta. Viihdyimme siellä vartin ja palasimme viilentävien jäätelökauppojen ulottuville ja kävelimme satamaan. Siellä sentään oli melkein jopa viileä tuulen henkäys ilmassa.

Olipa meillä laiska päivä. Ikinä ei ole lähtenyt niin väsyneenä liikkelle, kulkenut ihan sumussa koko päivän kun kello käy Suomen aikaa edelleen ja tallustanut yhtä umpitokkurassa takaisin asunnolle nukkumaan. Ainaki me kovasti yritettiin turisteilla ja kääntää unirytmiä! Seuraavana yönä yritettiin nukkua viittätoista tuntia putkeen, mutta kello yksi yöllä automaattinen ”tämä ei ole harjoitus”-hälytys herätti koko kerrostalon ja porukka juoksi pihalle yöpuvuissaan ja flipflopeissaan. Mutta hieno reissu ja jetlagistaki loppujen lopuksi selevittiin 😀

Voisko joku jo kääntää nuo vesihanat kiinni ja tanssia aurinkotanssin? Haluan jo Lappiinkin kesän!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply