Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Cafe & Bar 21 Rollossa ei petä!

perjantai, toukokuu 29, 2015

Minun on pitänyt esitellä (ja leiskottaa) teille minun lemppariraflaa/kahavilaa/baaria Rollossa teille jo vuosi, mutta on aina ollut muka jotain fiksumpaa kirjoitettavaa. Kyseinen ihana paikka on ollut aina oikea kohde kun on pitänyt nähä kavereita tai käydä vähän hienommin syömässä ja kilistelemässä. Nyt on aika esittelyyn! Kävin nimittäin suorittamassa opinnäytetyöni seminaarin keskiviikkona Rovaniemellä ja päätettiin sitten äitin ja siskon kanssa lähtiä ”kaksykköseen” safkailemaan illalla kun hommat oli selevät.

Ei ollu tämä siis ensimmäinen, eikä suinkaan viimeinen kerta tuossa paikassa. Opiskeluaikana tuolla pistäydyin mojitolla, salaatilla, vohvelilla tai kahvilla aina kun oli tilaa. Annokset on aina vaan käsittämättömän hyviä. Voisin tilata listalta ihan mitä vain ja valinta onnistuu. Serrano-vohvelit oli aluksi minun lemppareita, sitten salaatti aurinkokuivatulla tomaatilla, pestopastalla ja lohella ja kun siitä kehtas taas siirtyä maistelemaan makeita vohveleita, niin löysin taas uuden lempparin. Listalla on ilmiselvästi vain maagisen hyviä vaihtoehtoja. Keskiviikkona hoksasin, että listalle on tullut risottoja. Jee! Mietin kahesti, että otanko. Tulisin siskolle kuitenkin sen salaatista kateelliseksi. Pakko se oli maistaa ja minun sydän suli taas.

Saatiin annokset pöytään ja mussutettiin suu auki kun kaikkien piti kehua ekalla haarukallisella omaa annostaan. Äitin lohitäytteinen uuniperuna oli hyvin maustettu ja syötävää oli enemmänkin kuin riittävästi. Tarun salaatti gluteenittomalla leivällä suli suuhun. Enkä minä ollut ikinä syönyt niin hyvää risottoa ravintolassa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun äiti vietiin tuonne ja hän jo tuumaili, että ihan kuin olisi ulkomailla käynyt, kun palvelu ja kahvila ei tuntuneet yhtään suomalaisilta. Se oli siis vain positiivinen kommentti! 😀

Risottoni näytti ihan superpieneltä, mutta se oliki valtava lautanen hämmennystä aiheuttamassa. Jälkkäriksi otin vielä mustikkasorbetin. Jäätelönurkkaus oli täynnä liian hyvän näköisiä herkkuja. Nam. Rovaniemi on siinä mielessä loistava paikka Kaksykköselle, kun tuonne voi aina mennä tuntematta huonoa omatuntoa siitä, että jäisi paitsi jostain paremmasta. Tietenkin siellä on muitakin vaihtoehtoja, mutta yhtä tyylikästä kuohuviinibaaria/lounaspaikkaa/viikonloppubrunssilaa/kahvilaa on vain niin vaikea hakea.

+ Poikkeuksetta palvelu loistavaa

+ Kaikki annokset on loppuun mietittyjä ja niin järkyttävän hyviä

+ iPadeilla listat ja tuotekuvat (myös englanniksi)

+ Ihan huippuhauskat markkinointimatskut!

+ Elämäni paras mojito löytyi täältä. Se jossa on hilloja! (eteläläiset: lakkoja)

+ Sisustus lappilainen, mutta moderni ja tyylikäs

– Se on usein täynnä eikä sinne mahu! Ehkä siksi, kun se on cityn paras paikka ja kaikki haluaa sinne 😉

Suosittelen suurella sydämellä! Kesällä tuo on siksiki ihana, että myös terdelle voi mennä. Jos olisin Rollossa töissä, kävisin varmaan viis kertaa viikossa tuolla lounaalla. Käykää tuolla. Viis kautta viis. <3

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply sarrrri perjantai, toukokuu 29, 2015 at 21:15

  Haha, olipa kerrassaan liikuttavan hyväntuulinen postaus! 😀 Mä olen viettänyt viisi päivää Rovaniemellä joskus ehkä 15 vuotta sitten, ja muistan miten kamalan yllättynyt siitä miten se olikin niin ”oikea” ja ”tavallinen” kaupunki… Olin varmaan kuvitellut että kaikki lappilaiset asuu jossain kelomäkeissä 🙂 😀

  • Reply Maarit Johanna perjantai, toukokuu 29, 2015 at 22:13

   Oli pakko pukata jotain parasta lempparia tuutista ulos ku on vaan opintojen kanssa ollut kiukussa välillä ku viulun kieli 😀 Ah, hyvä ruokahan tunnetusti aina helepottaa!
   No joo, Rollo on ihan tavallinen, mutta on sinne tungettu paljon sitä kaikkea joulupukkia, arktisuutta ja turistihauskaa. Parasta on joki ja sillat. Niin nättiä. Keskusta on taas kuin mikä tahansa suomalainen maakuntacity. Vain Suomen pohjoisin sellainen :p

 • Reply sunna perjantai, toukokuu 29, 2015 at 21:32

  Pakko tunnustaa: käyn Rovaniemellä varmaan 5-10 kertaa vuodessa, mutta tonne en oo vielä yksynyt! :O Ehdottomasti pitäis kyllä. Nyt täällä ulkomailla ollessa voikin tehdä itselleen Suomi-aiheista bucket listiä. Oih nuo ruuat näyttää niin hyvältä!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, toukokuu 29, 2015 at 22:14

   Sunna mie vien sinut tuonne! Skoolataan sitten kun tuut takaisin ja maistat armottoman hyvää vegevohvelia. Joo, that’s the plan 😀
   Suomen bucket-list kuulostaa muuten aika asialliselta. Tuosta vois saaha vaikka postaus aiheen ^^

 • Reply lena perjantai, toukokuu 29, 2015 at 23:26

  Mä rakastuin tähän paikkaan Matteon kanssa meidän juhannusroadtripillä pari vuotta sitten. Mun serkku asui sillon Rovaniemellä ja vei meidät Bar 21:seen. Rollon paras paikka ehdottomasti, palaisin mielelläni takaisin sinne pian!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, toukokuu 30, 2015 at 11:03

   Jess! Mie kyllä kans luulen ettei tuohon voi olla rakastumatta ja sitä cityn parhaaksi nimittämättä. Se on se kokonaistunnelma. 🙂 Mieki palaisin, ja palaan, heti seuraavalla Rollon reissulla ^^

 • Reply Anu Haapala lauantai, toukokuu 30, 2015 at 11:18

  Nyt jäi kyllä sellainen fiilis, että hehkutus tuli suoraan sydämestä. 🙂

  Kaksykkönen on kyllä tosi hyvä ravintola ja minustakin Rovaniemen paras näin yhden kokeilun perusteella.

  Tosin mitä enemmän ihmiset on sitä hehkuttaneet, sitä korkeammalle odotukset on mulla ainakin nousseet. Siksi mie olin jopa ihan vähän pettynyt niihin maankuuluihin vohveleihin, kun viimein pääsin niitä testaamaan. Toki ne oli hyviä, mutta ei nyt niiiin ihmeellisiä, mitä olin muiden puheista ymmärtänyt. 😀

  Silti Kaksykkönen on kyllä erittäin tasokas muihin Rollon (saman hintaluokan) paikkoihin verrattuna, oon tosi iloinen että sinne on saatu tällainen paikka ja aion todellakin käydä uudestaan. Ehkä joskus sun kanssa? 🙂 Hillamojito on pakko testata!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, toukokuu 30, 2015 at 11:29

   Kyllä tää tuli sydämestä 🙂

   Voihan se olla, että jos on pitkään asunut vaikka just Helsingissä, jossa vastaavan tasoisia paikkoja on useampia ja vaihtoehtoja on muutenkin monta, ettei sitten näe sitä yhden paikan hienoutta samalla tavalla. Kun Rovaniemellä on vain tuo Kaksykkönen, ja en usko että kovin moni muu pienessä kaupungissa painii samassa kategoriassa. Lappilaisena ja lappilaiselle tuo on ihmeellisen hieno paikka, ehkä se hehkutus paikallisena tulee osittain siitä 🙂

   Voi harmi jos petyit! Mutta ruokaahan se vain on 😉 Vitsi kun kerrankin satuttaisi samaan aikaan kaupunkiin, lähtisin sun kans mielellään hillamojitoille!

   • Reply Anu Haapala lauantai, toukokuu 30, 2015 at 18:00

    Oot oikeassa! Ei sitä itse ees niin helposti tajua, mutta tuo varmasti vaikuttaa, vaikka oonkin Rollossa pitkään asunut (ja Lapissa melkein koko ikäni) ja osaan siinä mielessä suhteuttaa Kaksykkösen kaupungin yleiseen tasoon. Toisaalta mie oon kuullut siitä hehkutusta myös monilta muilta pitkään muualla ja isoissa kaupungeissa asuneilta, joten mulle syntyi ehkä liiaksi fiilis jostain aivan omaa luokkaansa olevasta jutusta. Ja onhan se omaa luokkaansa Rovaniemellä. 🙂

    Kaksykköselle oli Rollossa selvästi kysyntää ja sillä mennee hyvin, mistä oon tosi iloinen. Rovaniemellä on moni muu kiva ravintola joutunut lopettamaan oletettavasti sen vuoksi, että asiakkaita ei ole riittänyt, mutta 21:n helposti lähestyttävä konsepti toimii. Sinne kun voi mennä kahville tai drinksulle tai sitten ihan illastamaan. En kyllä pahastuisi, jos kaupunkiin tulisi myös joku vastaava kilpailija!

    Siitä ei ole epäilystäkään, ettenkö menisi käymään 21:ssä vielä monta kertaa uudestaankin. Pitää meidänkin olla hillamojitot mielessä yhteyksissä, jahka oon Lapissa seuraavan kerran. 🙂

    • Reply Maarit Johanna lauantai, toukokuu 30, 2015 at 22:27

     Sillä kyllä menee hyvin ainaki sen perusteella, miten usein se on aika täynnä! Minusta on ihanaa, että Lapissakin on tasokkaita paikkoja näyttää vieraille ja käydä itsekin 🙂 On sinne nyt tullu siihen uuteen Arctic Light Hotelliin joku uus ravintolakin, mutta mulla ei ole kyllä mitään käsitystä millainen se on. Kiinnostais käydä testaamassa olisko konsepti mieleinen. Aika kallis se kyllä oli niiden nettisivujen perusteella, mutta ainahan voi kokeilla. Hillamojitot joo, kyl meillä on nyt niille suunnitelma! 🙂

 • Reply Reason for a Season sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 15:29

  Pikkuveli oli rakentamassa tätä paikkaa, ja siitä lähtien halusin päästä käymään tuolla. Joulukuussa pääsin vihdoin testaamaan paikkaa, ja havaitsin hyväksi :P. Toivottavasti pian uudelleen :).

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 20:38

   Oho vau! Hyvin on kyllä rakennettu 😀 Toivottavasti pääset, tuolla on monelle kerralle uusia makuja 🙂

  Leave a Reply