Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Suunnitelmissa Santorini? – Kokemuksia Santellini Hotellista

torstai, 21 toukokuun, 2015

Kipakka helmikuu on loistavaa aikaa suunnitella kesän reissuja aurinkorannikoille! Mie olin ehtinyt haaveilla Santorinista useamman vuoden ennenkuin yhtäkkiä onni potkaisi ja varattiin reissu samantien. Meitä oli seitsemän hengen porukka reissussa. Mun koko perheeni ja Markku, sekä siskoni tuoreen miehensä kanssa häämatkalla. Lahjakorttimme budjetti (3000€) riitti viikon lomaan lentoineen Helsingistä ja pakettiin kuului Santellini hotelli Kamarin rannan läheisyydestä. Porukkamme majoittui kolmeen eri huoneeseen, joten kaikilla oli oma tila.

Hotellia pyörittää Martha henkilökuntineen ja hän toivottikin koko porukan tervetulleeksi oikein lämpimästi. Huoneemme valmistuivat muutamassa tunnissa. Sen aikana ehdimme käydä syömässä yhdessä useista lähellä sijaitsevista ravintoloista. Hotelli oli todella hyvällä paikalla Kamarin kaupungissa. Rannalle ja rantakadulle oli muutama sata metriä ja matkan varrella oli paljon ravintoloita ja kauppoja. Hotellin alueella on ihana oma rauha. Uima-allas on sisäpihalla ja monet parvekkeet ja hotellin oma baari ovat altaalle päin. Respan katolla on auringonottotuoleja ja myös altaan vierelle mahtuu. Missään vaiheessa ei ollut tungosta, sillä hotelli oli muutenkin pieni. Rakennukset ovat idyllisiä ja perikreikkalaisen näköisiä. Kasvit toivat vaikutelman siitä, kuin olisimme olleet puutarhassa. Tuli fiilis, että pitäisi suosia tällaisia perheiden pyörittämiä pikkuhotelleja enemmänkin! Ihan erilainen tunnelma kuin suurissa hotelleissa, jossa aamupalat, siivoukset ja huonepalvelut saattaa hoitaa joka päivä eri henkilö.

Huoneet

Emme päässeet vierekkäisiin huoneisiin, mutta se oli oikeastaan vain hyvä. Samassa kerroksessa olimme sentään ja pikkuhotellissa kaukaisimmatkin huoneet olisivat olleet vielä melko lähekkäin. Minulla ja Markulla oli perushuone parvekkeella kadulle päin, siskolla ja langolla hienompi huone omalla minikeittiöllä ja parvekkeella altaalle päin. Vanhempani ja veljeni majoittuivat kaksikerroksisessa ”maisonette”-huoneessa, jossa yläkerrassa oli parisänky ja alakerrassa sohvasta tehty lisävuode. Kaikki huoneet olivat yksinkertaisia, mutta kauniita ja avaria.

Minun ja Markun huoneesta.

Minikeittiötä siskon huoneesta

Yleiset tilat ja uima-allas

Pienessä hotellissa oli myös pieni kirjasto! Respassa oli myös sohvaryhmiä rentoutumiseen ja muutama kirjahylly, josta löysi luettavaa myös suomeksi. Respan yhteydessä oli myös baari, mutta se oli paikalliseen hintatasoon aika kallis. Kaikkialla oli superpuhdasta, sillä jos johonkin tipahti vaikka jäätelöä tai mehua Martha rynnisti luutuamaan saman tien.

Aamiainen

Valtaviin ketjuhotellien aamiaisiin tottunut saattaa ehkä pettyä tarjontaan, mutta tämä oli varsin kelvollinen kreikkalainen aamiainen. Oli upeaa, miten niin monissa elementeissä näkyi Marthan oma käden jälki ja miten tärkeää vieraiden viihtyvyys oli hänelle. En ole pitkään aikaan nähnyt ketään, joka tarjoilisi, siivoaisi, ja täyttäisi astioita niin nopeasti samalla kaikille toivottaen hyvää huomenta kaksi kertaa. Erikoisruokavaliolla olevat äitini ja siskoni söivät kaikkina aamuina hyvin, eivätkä jääneet nälkäisiksi. Tarjolla oli muun muassa leipää ja leivän päällysiä, itsetehtyjä marmeladeja, hedelmiä, kreikkalaista jugurttia ja hunajaa, kahvia ja teetä. Aamiaista tarjoiltiin uima-altaan kupeessa, joten heti saattoi pulahtaa uimaan syötyään jos uskalsi.

Muuta

– Huoneemme jääkaappi alkoi metelöimään eräänä yönä ja jouduimme vetämään töpselin seinästä. Seuraavana päivänä joimme lämmintä vettä.

– Ehkä hiukan vanhanaikainen. Monin paikoin se näkyy, mutta meitä se ei haitannut. Päinvastoin!

– Huoneet olivat hyvin yksinkertaisia.

+ Sijainti oli loistava Kamarin rannan tuntumassa ravintoloiden keskellä.

+ Oma rauha koko alueella

+ Suloinen allasalue, jossa yleensä riitti tilaa kaikille halukkaille.

+ Marthan ja muiden palveluasenne oli jotain mihin voisi tottua useammallakin vierailulla.

+/- Ei tainnut olla lapsiperheiden suosiossa ainakaan meidän visiitin aikana. Minun pikkuveli oli reissun aikana 11v, ja toki maisonette-huoneisiin mahtuu lapsiperhekin olemaan. Itse muistan vieraiden ollen pääasiassa pariskuntia.

Santellini oli oikein mukavaa vaihtelua isoille ketjuille. Muutkin Kamarin hotellit Aurinkomatkojen valikoimassa olivat varteenotettavia, mutta olen tosi tyytyväinen valinnastamme. Meillä oli ihana loma (vaikka olikin ihan sikakuuma!) ja lähtisin saarelle tilaisuuden tullessa joskus uudelleen (mutta en elokuussa!) vaikka vain patikointilomalle.

Muut Santorini-postaukseni ovat luettavissa TÄÄLTÄ 🙂

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita torstai, 21 toukokuun, 2015 at 21:52

  Oi mä aina niin huokailen haikeana, kun luen näitä Santorini postauksia! 🙂 Vielä minäkin joskus! 🙂 Ja ihana, soma hotelli!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 22 toukokuun, 2015 at 07:44

   Suosittelen! Santorini ei tosiaan pettänyt. Niin kauniita maisemia, huh!

 • Reply Susanna torstai, 21 toukokuun, 2015 at 23:03

  Viihtyisän näköinen hotelli 🙂 oliko ne kirjat myös englanniksi?

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 22 toukokuun, 2015 at 07:45

   Sitä se olikin 🙂 oli siellä enkuksikin muistaakseni jotain, mutta pohjoismaisilla kielillä ainaki! Se on tuo kirjahylly oven takana tuossa yhessä kuvassa. Yllättävän monipuolisia opuksia 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou perjantai, 22 toukokuun, 2015 at 11:40

  Ihana hotelli, juuri sellainen millaisia kreikkalaiset pienet hotellit ovat. Huone näyttää noissa kahdessa kuvassa aivan samalta kuin minun koti Kreetalla kolme vuotta sitten. Tuli ikävä Kreikkaan 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 22 toukokuun, 2015 at 18:01

   Minustakin näytti tosi perinteiseltä! Ainaki vuorilla monet oli just tuon tyylisiä ja sellaisia hauskoja Mamma Mia-tyylisiä viboja löytyi, vaikkei se mikään NIIN vanha sentään ollut, että paikat olis hajoilleet sitä jääkaappia enempää 😀
   Aika huippua, että oot saanu asua Kreetalla ^^

 • Reply Anu Haapala lauantai, 23 toukokuun, 2015 at 01:41

  Kivan kuuloinen hotelli! Meilläkin oli Kamarissa oikein mukava pieni hotelli kolme vuotta sitten, mutten en kuollaksenikaan muista sen nimeä eikä googlettaminenkaan tuottanut tulosta.

  Mulla on vähän semmoinen näppituntuma, että Kreikassa on keskimääräistä enemmän kivoja pikkuhotelleja. Postauksesi sopivasti muistutti, että pitää minunkin muistaa kirjoittaa ihanasta Syroksen hotellistamme nyt, kun kesäkin taas lähestyy. 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 toukokuun, 2015 at 13:59

   Mulla on kans vähän samat vibat! Vois kyllä tuonne suunnille eksyessään valita taas jonkun kodikkaan perheomisteisen paikan 🙂
   Kirjoittele ihmeessä, sesonki on parahiksi alkamassa 🙂

 • Reply Hanna lauantai, 23 toukokuun, 2015 at 11:03

  Pienet hotellit on yleensä todella sympaattisia! 🙂 Heitin muuten sulle Liebster Award -haasteen: https://www.rantapallo.fi/revesetvoyages/2015/05/23/liebster-award-x2/

 • Reply tatjaana lauantai, 23 toukokuun, 2015 at 18:34

  Iltaa Maarit. Olen tänään lueskellut blogeista yhteistyöstä eli siitä, että joku saa ilmaiseksi tavaroita tai hotelliyöpymisiä ja sitten vastineeksi kirjoittaa blogiin ko. lahjoista.
  Kenties siksi kiinnitin huomiota Sinun kirjoituksen alussa lauseeseen: ”Lahjakorttimme budjetti (3000€) riitti viikon lomaan lentoineen Helsingistä ja pakettiin kuului Santellini hotelli Kamarin rannan läheisyydestä”. .. Mistä lahjakortista on kysymys. Saitteko joltain matkatoimistolta 3000€ sitä vastaan, että kirjoitit tämän postauksen blogiisi? Ei kai?

  Suo anteeksi, että kysyn tällaista. Odotan vastaustasi.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 23 toukokuun, 2015 at 21:47

   Heippa vaan Tatjaana. Tapanani ei ole harrastaa piilomainontaa, siksi kaikki yhteistyöpostaukseni on asianmukaisesti merkittyjä. Harkitsin itsekin näistä yhteistöistä kirjoittamista, sillä koskettaahan aihe minuakin esimerkiksi Sokos Hotellien brändibloggaajana olemisen kautta.
   Ja kysymykseesi vastaus löytyy tästä postauksesta: https://www.rantapallo.fi/paapilvissa/2014/01/09/igtravelthursday-melkoinen-kisaviikko/ 🙂 Olen voittanut markkinointikisoista matkoja useita kertoja jo ennen blogin aloittamista, siksi silloin tällöin jossain postauksissa saattaa olla puhetta lahjakorteista tai ilmaisista lennoista. Nämä voitot ja voittomatkat olivat yksi syy miksi aloitin blogin reilu vuosi sitten. Halusin kertoa reissuistani muillekin ja antaa vinkkejä miten kisoja voi voittaa. Yhteistöiden kanssa niillä ei ole mitään tekemistä 🙂

 • Reply Tiia torstai, 16 kesäkuun, 2016 at 21:34

  http://www.aurinkomatkat.fi/kreikka/santorini/santellini-kamari katsohan hotelli on rempattu! Ilmeisesti kyseessä sama hotelli? 😀

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 17 kesäkuun, 2016 at 13:52

   Oi joo! Näyttääpä raikkaalta uudistukselta 🙂

  Leave a Reply