Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Muistan ne pienet hienot hetket!

perjantai, 15 toukokuun, 2015

Reisereise-blogista sain hauskan haasteen! Tarkoituksena on kirjoittaa postaus reissuilla sattuneista pienistä muistettavista asioista ja hetkistä. Aloin itsekin miettimään miten paljon niitä mahtaakin olla omassa varastossa. Pienistä jutuista ei viitsi aina välttämättä kirjoittaa kokonaista postausta, vaikka ne monesti ovatkin reissujen parasta antia ja kuin hyvänä täytteenä isojen tarinoiden välissä. Tässä siis minun pieniä muistoja reissuilta!

1.

Olin kolmatta päivää Australiassa ja laukkumme ei ollut vieläkään saapunut lentokentältä. Olin ostanut valtavan sini-harmaan huivin Kookaïsta ja kietonut sen päähäni. Saan todella helposti auringonpistoksen. Pistin päähäni myös aurinkolasit, sillä kesäinen aurinko oli todella kirkas. Kävin lähikahvilasta ostamassa jäätelöä ja lehden ja minua katsottiin kassalla äimistyneenä. ”Anteeksi vain, mutta mahdattekohan te olla se muotitoimittaja?” Sitten oli minun vuoro olla äimistynyt. Katsottiin toisiamme hetki suu auki ja minun oli pakko sanoa, etten valitettavasti ole ja kiitin hihitellen kohteliaisuudesta. Kotona oli pakko katsoa peiliin ja miettiä keneksiköhän minua oli luultu! Ei normaalisti farkuissa ja tuulitakissa viihtyvää kutsuta muodikkaaksi. Kokemus oli minulle aivan uusi 😀

Tapauksen huivista ja aurinkolaseista ei valitettavasti ole kuvaa, mutta tässä on melkein sama tyyli 😀

2.

Se tunne joka kerta Kilpisjärven kautta Norjaan ajaessa kun metsikön reunustama Käsivarrentie alkaa muuttumaan. Puita on vähemmän ja vähemmän. Horisontissa vilkkuu tunturit ja vuoret. Silloin tuntuu heti paremmalta jo hengittää kun silmät saavat nähdä kauas.

Kilpisjärven näköalaraflasta näkee jo tällaisia maisemia!

3.

Yksin ajo Akureyrista Keflavikiin ensin hiljaisuudessa Blönduósiin asti. Ostin N1-asemalta Ásgeirin levyn ja kuuntelin sen puhki loppumatkalla. Eeppinen yhdistelmä ne maisemat, alla hyrräävä ihan uusi vuokra-auto ja Ásgeirin samettinen ääni. Voisi jo sanoa, että se kombo teki melko onnelliseksi!

Nämä maisemat taltioitiin bussin kyydistä, mutta samoja ne oli yksinajollakin.

4.

Vuonna 2012 lähdin Kristiinan kanssa Lissaboniin. Sodankylässä oli pakkasta -40’c ja Lissabonissa +17’c. Ekana iltana suihkun jälkeen työnsin vielä suihkun jäljiltä märkätukkaisen pääni ikkunasta ulos kovaan tuuleen. Muistan vieläki miten huippua oli korvissa soiva lämmin tuuli hiustenkuivaimena! Ei ollut pakkaskelejä ikävä.

Pieksi se tuuli tukkaa reissulla ihan muutenkin 🙂

 Haasteen saavat minulta: Haavematkoja sekä Ansku BCN. Tarkemmat ohjeet löytyvät Reisereise-blogista ja kaikki halukkaat saavat lähteä haasteeseen mukaan ! Jännä nähdä minkälaisia hetkiä niiden upeimpien muistojen keskeltä löytyy 🙂

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Arja / Haavematkoja perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 20:15

  Hienoja hetkiä sulla muistoissa! Se on kyllä joka kerta yhtä mahtava fiilis kun pääsee talvesta reissuun kesään ja voi vaikka työntää märän pään ikkunasta ulos 🙂 Kiitos haasteesta, tartun siihen lähiviikkoina!

 • Reply Ansku BCN perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 20:46

  Kiitos haasteesta! Yritän rutistaa ensi viikolla, tässä ehtiikin mukavasti viikonlopun muistella menneitä 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 16 toukokuun, 2015 at 10:40

   Huippu homma! Pistähän linkkiä sitten kun saat valamiiksi :))

 • Reply Tiia/reisereise perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 21:42

  Voi miten kivoja tarinoita! 🙂 Kesällä on kyllä mahtavaa, kun hiukset voi kuivauttaa ulkona.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 16 toukokuun, 2015 at 10:41

   Kiitti 🙂 Se on kyllä ihan parasta ! <3

 • Reply Ritva-Liisa lauantai, 16 toukokuun, 2015 at 19:38

  Kivoja muistoja! Muutenkin blogissasi tykkään pohjoisen maisemista. Itselläni ja miehelläni on toteutumassa hyvin pitkään muhinut matkahaave heinä-elokuun vaihteessa: Hurtigruten Kirkkoniemestä Bergeniin! Maisemat tulevat varmaan olemaan hienot. Mies ajaa muutenkin usein aivan pohjoiseen ”Suomen voimapatin” kohdalle Käkkälöjoelle kalaan ja hillaan, niiden reissujen välissä nyt sitten lennetään Kirkkoniemeen ja astutaan laivaan. Mukavia reissuja Sinullekin!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 16 toukokuun, 2015 at 19:59

   Kiitos kivasta kommentista! Pohjoisen maisemat tuskin tästä blogista tulevat loppumaan, varsinkin kesää kohden retkeiltyä tulee taas ihan urakalla kun lumet sulavat. 🙂 Hurtigruten koko matkalta kuulostaa aivan upealta! Norja on muutenkin yksi ehdottomista suosikkimaistani. Suuri haave on meilläki tuon matkan toteutus joskus. Saa nähdä uskallanko nousta laivaan niin pitkäksi aikaan. Pienempi välikin olisi hieno tehdä, esimerkiksi Tromssasta Bergeniin!
   Tervetuloa vaan Lapin hillasoille ja mukavaa matkaa Norjan vuonoille kesäksi teille! Toivottavasti reissu onnistuu yliodotusten 🙂

 • Reply Ida - idaloveslife sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 02:22

  Olipas ihana hyvänmielen kirjoitus 🙂 Nuo käsivarren maisemat ovat aina yhtä huikaisevat!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 20:24

   Voi miten kivaa jos tykkäsit! 🙂 Käsivarsi on ihan mielettömän upeaa seutua. Voi oikeasti jo sanoa, että on vuoristo lähellä eikä vain muutama pikkuinen tunturin nyppylä.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 22:57

  Oi, ihania pikkuhetkiä! 🙂

  Siistiä, että sua luultiin muotitoimittajaksi! Kukahan se tosiaan oli kyseessä… 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 23:02

   Kiitos 🙂 Ja sano muuta 😀 Alkoi kiinnostamaan vasta jälkikäteen, että kukahan ”se” tosiaan oli. Pitänee alkaa seuraamaan Aussien muotipiirejä vissiin enemmänkin :p

 • Reply hennamaria.j tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 16:20

  Kivoja pieniä juttuja 🙂 näitä olisi lukenut vielä tusinan lisääkin! Osa 2…?
  Aloin vellomaan taas koti-ikävässä. Mitä lähempänä loma on, sitä isommaksi ikävä kasvaa. Ei tarvita kuin pari kuvaa, siitä tulee tuhat muistoa jne. Kauas on pitkä matka.
  Mutta. Sit kun tulen, on jo kesä ja hyttyset 😀 Jes. Ainakin kesälle.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 21 toukokuun, 2015 at 14:22

   Jee! Hauskaa jos tykkäsit 🙂 uus osa vois tosiaanki olla! Pitänee ”kerätä aineistoa” ensin.
   Sellaista se on koti-ikävä. Toivottavasti ihan pian helpottaa ??

 • Reply satuvw tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 22:55

  Aah, ajoin juuri tuon Kilpisjärven kautta Norjaan reitin osana työmatkaa alkuvuodesta. Ja ihan yhtä innolla katsoin ohitse kiitäviä maisemia kun ne muuttuivat ”norjalaisiksi”. Siinä on jotain taikaa! Ja ihana hyväntuulen postaus, mielestäni nuo pienet hyvät hetket ovat juuri parasta reissuissa, ja arjessa myös.

 • Leave a Reply