Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Puerto de la Cruzin laavarannat ja Saharasta tuotua hiekkaa

tiistai, toukokuu 12, 2015

Tämä postaus sai inspiraationsa kun sain hiljattain antaa Teneriffan reissuvinkkejä Iltalehdelle. Palatkaamme siis ajassa reilu vuosi taakse!Meidän basecamp sijaitsi Teneriffalla Puerto de la Cruzissa. Oli maaliskuu ja saaren pilvisin kolkka oli todellakin melko pilvinen. Asteet pysyttelivät viidentoista ja kahdenkymmenen välillä ja meri näytti aika väkivaltaiselta. Ei yhtään tehnyt mieli uimaan, vaikka lahdelmalla olikin hurjapäisiä surffareita liikenteessä. Lago Martianezin merivesialtailla käytiin tutkimassa uskaltaisiko lähteä uimaan. Vesi oli hyytävää. Ei uskallettu. Rannoille ei oikein muuten ollut asiaa ellei ollut ihan totaalinen vesipeto. Lyhyellä mustalla biitsillä ei ollut yhtenäkään päivänä ketään, emmekä sitä kovin ihmetelleetkään. Hotellissamme oli lämmitetty uima-allas ja olimme siitä oikein onnellisia. Kukaan meistä ei ollut pettynyt lämpöön tai oikeammin sen puutteeseen, sillä tiesimme mitä odotimme. Emme olleetkaan valinneet Puerto de la Cruzia auringonottopaikaksi ja maaliskuuta ei oltu erikseen kohkattu aurinkoiseksi juuri siellä suunnalla saarta. Yhdeksi päiväksi lähdimme kuitenkin ihan ”oikealle” hiekkarannalle.

Hotellimme Semiramisin edustallakin oli merivesiallas, mutta sinne oli pääsy kielletty.

Playa de las Teresitas! Hiukan erilainen värimaailma kuin laavarannoilla Puerto de la Cruzissa.

Tai voiko oikeastaan feikkirantaa sanoa oikeaksi? Ajoimme saaren ympärystietä Santa Cruziin ja edelleen Anagan niemimaan itäpuolta Playa de Las Teresitasiin. Ranta on hienoa ja oikeaa hiekkaa. Mustaa laavakiveä ei ole missään ja olisi helppo kuvitella olevansa jossain muualla kuin tuliperäisellä Teneriffalla. Turisteja ei ollut ruuhkaksi asti vaan sai olla ihan omissa oloissaan. Playan hiekka on tuotu Saharasta 1973 ja sitä tuotiinkin kerralla melkein kolmesataatuhatta tonnia. Melkoinen projekti! Anagan itäpuoli olikin selkeästi aurinkoisempi kuin läntinen ja nautimme jo melko lämpimästi paistavasta auringosta. Täällä on kesällä varmaan ihan täyttä! Todella kaunis paikka ympäröivine vuorineen oli melkein kokonaan vain meille.

Vaikka kuinka oli kuumasta Saharasta tuotua hiekkaa, ei se merivettä lämmittänyt yhtään. Yhtä jäistä se oli kuin Puerto de la Cruzissa. Polviin asti uskalsin ja se riitti. Tuntui hassulta mennä kastelemaan varpaita uimarannalla veteen tuulitakki päällä.

Katselin mielelläni Puerto de la Cruzin laavarantoja loppuloman. Jos lähtisin Tenskulle mereen uimaan, valitsisin kesän tai saaren eteläiset rannat lähellä Americasia. Kesällä ehkä ei olisi kuumuudessa kiva tehdä patikkaretkiä. Ja niitä vaelluskengin tehtäviä seikkailuja ei kyllä suolavedessä uiminenkaan aina voita. : )

Seuraavaa lomaa Kanarialle suunnitellaan jo seuraavaksi maaliskuuksi. Haaveilemme kaukoputken ostosta syksyllä, joten olisi huikeaa leiriytyä jonnekin korkealle muutamaksi yöksi tähtiä katselemaan. Pidemmät patikkaretket houkuttelevat myös ja ehkä pari päivää rantalomaakin voisi tehdä hyvää!

Jäätkö blogia seurailemaan? Tykkää vaikka facebookissa!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Katja tiistai, toukokuu 12, 2015 at 18:26

  Oi! Teresitaksen ranta on kyllä yks Tenskun parhaista ja mulla on kyllä kulunut aivan liian pitkä aika viimevierailusta tuolla! Milloinhan pääsis taas kunnolla uusimaan kunnon Teneriffan kiertomatkalla.

  Kesälläkään Tenskulla ei muuten ole sen kuumempaa, sadepäiviä vain pohjoisessa vähemmän, mikä sitten ehkä vaikuttaa siihen että aurinko paistaa vähän useammin ja näin lämmittää. Mutta se itse varjosta otettu lämpötila ei kesälläkään ole paljoa yli kahdenkymmenen. Soppii hyvin myös kesäkohteeksi niille, joille välimeren helteet on välillä liikaa. : )

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, toukokuu 13, 2015 at 17:33

   Ai yks parhaistaki ! Sitä mie en tiennyt vielä. Olis kyllä hauska käydä tuolla kesäaikaan uudelleen.
   Jännä ettei ole kesällä paljon lämpimämpää, onhan se kuitenkin paljon etelämpänä kuin vaikka Välimeri.
   Pitääki ottaa selvää vaikuttaako siihen sitten Atlantilta puhaltavat tuulet vai mikä 🙂 Mutta kiitos infosta, oikein hyvä tietää ^^

 • Reply sunna tiistai, toukokuu 12, 2015 at 20:46

  Jos menette Kanarialle patikointi mielessä, niin minulla on tasan yksi suositus: La Gomera. Sinne pääsee lautalle Los Cristianosista päivittäin monta kertaa, ja saarella on sekä halvempaa, kauniimpaa kuin vähäturistisempaa kuin muilla Kanarian saarilla. Oltiin siellä nuorisovaihdossa pari viikkoa viime syksynä, ja se paikka on ihan uskomaton! Gomeralta löytyy kaikkea: kalliojyrkänteitä, palmuja, mäntymetsää, hiekkarantoja, laakeripuumetsää… Ja on siellä biitsejäkin 😉 Täysi helmi!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, toukokuu 13, 2015 at 17:35

   Kalliojyrkänteillä ja laakeripuumetsillä sait jo nalkkiin. Haluan tuonne! Suunnitelma olis muutenki ottaa vaan lennot ja pari yötä jossain ja loput miettiä sitten myöhemmin. Gomera olis kyllä oivallinen kohde kun se on niin lähelläkin. Kiitos vinkistä 🙂

 • Reply Anu Haapala keskiviikko, toukokuu 13, 2015 at 00:20

  Taas se on todistettu: Teneriffalla riittää nähtävää. Esim. tuota Las Teresatisia me ei keretty parissa kuukaudessa näkemään, vaikka Anagassa tuli käytyä parikin kertaa palelemassa. 😀 Ei näytä kyllä yhtään siltä perus-Teneriffalta!

  Ja voih, noista Puerto-kuvista iski pieni ”koti-ikävä”. <3

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, toukokuu 13, 2015 at 17:36

   Ihanko tosi? 😀 Mie luulin jo, että teillä olis koko saari tuttu parin kuukauden jälkeen! Tosin joo, melkein neljä kuukautta Islannissa, ja tuntuu etten ole nähnyt sieltä vielä paljon mitään.

   Teresitas oli kyllä ihan erilaista seutua kuin muut biitsikohteet. Kyllä mieki voisin lähtiä käymään tuolla uudelleen 🙂

  Leave a Reply