Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Vapputunnelmia ja hotelliviikonloppu Helsingin Hesarissa

lauantai, toukokuu 9, 2015

Vappu on ehkä ihanin arkivapaa olemassa! Vietettiin toukokuun ekaa jo kolmatta vuotta putkeen yhdessä Helsingissä ja jo toista vuotta putkeen saavuin sinne vappuaaton viimeisellä lennolla Rovaniemeltä ja missasin Mantan lakituksen heti alkuunsa. Finnair-bussin ikkunasta näki jo haalarikansaa valkolakeissaan ja pääsi samalla itsekin fiilikseen.

Kahdeksi yöksi pääsimme Original Sokos Hotel Helsingin Superior-huoneiden seiskakerrokseen. Ristin meidän huoneen heti prinsessahuoneeksi neljän ihanan valoisan ikkunan ja korkean katon vuoksi. Helsingin yliopiston metroaseman edustalla olevaa värikästä ja kovaäänistä liikennettä oli hauska seurata ikkunalaudalla istuessa. Me oltiin taas aivan keskustassa! Senaatintorilta näkyi kattojen takaa Tuomiokirkon tornikin. Mutta myönnetään, se vappuaaton ilta meni vain pienen pienen kävelyretken jälkeen hotellissa tervetuliaislautasen hedelmiä napostellessa ja seuraavaa päivää suunnitellessa. Bloggaaja oli onnellinen, kiitos terveellisestä lautasellisesta!Vappuna päivän sanat olivat tietenkin Kaivopuisto, skumppa, konvehdit, ilmapallo ja piknik. Voi pojat miten olikin kivaa kun edellisen päivän tihku oli väistynyt ja oli melkein puoli pilvistä. No ainakin valoisaa ja kirkasta, vaikkei sentään ihan täysillä aurinkoista. Sekosin observatorion pihalla kasvavista kukista! Meillä on Lapissa edelleen lunta ja pakkasta. Ihanaa, että Helsingissä on aina vappuna vähintään alkava kesä. Viime vuoden suosikkejani kirsikan kukkia näin vain muutamassa puussa.

Suklaa, mansikat ja mainossipsit maistui kylmällä kalliolla pienessä tuulessa oikein hyvältä seljankukkamehun ja viinin kanssa. Olihan meillä tuhansia kavereitaki messissä fiiliksissä! : D

Huomasin kalliolla istuskellessa, etten ole käynyt Kaivarissa paitsi vappuna. Tuohan olisi ideaalipaikka kesäiselle kävelyretkelle ilman massiivista tapahtumaakin. Piknikin jälkeen piti lähteä sulattelukävelylle. Matkalle sain vielä ilmapallon, kun kehtasin jonottaa polven korkuisten kanssa samassa linjassa. Senaatintorin meiningit piti lähteä katsomaan vielä päivän valossa ja olihan sielläkin iloista porukkaa!Illaksi Markku lähti katsomaan ensimmäistä Suomen peliä ja mie Kristiinan kanssa meidän Sokoksen Memphisiin syömään. Pariisin tyvären, ihanan leissini kanssa ei oltukaan nähty taas useaan kuukauteen. Oli mahtavaa istua monta tuntia ja ottaa kiinni menneet kuukaudet. Juorut ja Pariisin kuulumiset meni äkkiä kun vedettiin burgeria ja pihviä. Ruokapuolesta nousi esiin meidän Pulled pork-alkuruoka ja Baileysin makuinen jälkkäri ihan kuningasmakuina. Suosittelen!

Mansikoita Baileysvaahdolla ja kaurakeksejä ! Meiltä täydet pisteet.

Jättikatkiksille annan myös kehuja. Aivan sairaan hyviä. Melkein tapeltiin niistä loppujen lopuksi! Memphisin jälkeinen ähkytys kesti monta tuntia ja sitä käytiin sulattelemassa Finnkinon uumenissa katsomassa ehkä hienoin leffa pitkään aikaan: The Imitation game! Tuo leffa jäi pyörimään päähän moneksi päiväksi. Upeita elokuvia onneksi vielä tehdään. Ilta oli vielä valoisa, enkä voinut vastustaa noita Superior-huoneeseen aina kuuluvia kylpytakkeja ja tossuja. Oon haaveillut tuollaisen setin ostamista kotiin valkoisena. Tai oikeastaan kelpais mulle Marimekkokin, tai joku muu kaunis setti millaisella kuosilla vain. Kun oli päivän heilunut mekossa ja syönyt (liian) hyvin, ei haitannut pukeutua loppuillaksi tuollaiseen vähän rennompaan takkiin ja ottaa ihan lungisti ikkunalaudalla. Hoksasitte jo varmaan, että nuo ikkunan syvennykset tuli aika tutuksi parin päivän aikana. Mun lempipaikka koko huoneessa silmät auki 😀 Sänky oli hyvä nukkua ja mahdottoman leveä. Meitä huvitti nukkua siinä poikittain, koska kotona se ei olisi ikinä mahdollista. Neljä tyynyä riitti meille hyvin. Vähän lituskoja olivat, mutta asettelemalla ne sai juuri oikeanlaiseksi hyväksi nukkumamytyksi. Muuta yleistä sanottavaa hotellista olisi ehkä sen kaunis historiallinen fiilis. Ei nimittäin ole seudun uusimpia hotelleja tämä, mutta se näkyy vain hyvällä tavalla. Aamiaisella Fransmannin puolella tarjoilujen taso oli samaa kuin Rovaniemen Vaakunassa, eli antaisin viidestä tähdestä sille kolme. iPadilta valittavat mehut aiheuttivat naurunpyrskähdyksiä, kun vanhemmat ihmiset eivät osanneet kosketusnäyttöä käyttää. Jälkkäriksi sai muuten Fazerin pihlajakonvehteja! Tällä reissulla ei jäänyt ainakaan nälkä. Lopuksi vielä muutama kommentti:

+ Sähköpistokkeita oli sängyn molemmin puolin, jes. Kumpikin sai kännykän ja kameran yöksi laturiin. Tämä on kyllä kaikissa tähän asti vierailluissa Sokos Hotelleissa ollut ihan normi juttu. Monessa muussa hotellissa ei välttämättä.

+ Kaikkialla oli erittäin siistiä. Tämä on tärkeä, mutta silti mainittavan arvoinen asia.

+ Hiltonin Peter Thomas Roth-hoitosarja sai haastajan! Sokos hotellien tuotteissa tuoksuu punainen appelsiini ja varsinkin body lotionissa aivan erityisen hyvin. Huippu! Pieni miinus siitä, että pakkauskoko on pieni. Hoitoainetta tarvitsisin viisinkertaisen määrän yhteen pesuun. You see, tämä tukka ei ole kovin lyhyt : )

+ Keskeinen sijainti, rautatieasemalle käveli parissa minuutissa. Tilava ja valoisa huone ainakin Superior-tasossa. Ikkunat kahteen suuntaan <3

Yöpyisinkö uudelleen? Toki! Ja tämä oli itse asiassa jo toinen kerta. Edellisestä on tosin vierähtänyt useampi vuosi.

Meillä oli hauska vappu ja rentouttava viikonloppu! Tai no joo, siihen rentoutumisen päälle sitten tuli vielä tuhat kilometriä roadtrippiä ennen seuraavan viikon työpäiviä. Helsingistä ajettiin Tampereen ja Vaasan kautta Lappiin. Tampere yllätti positiivisesti ja Vaasasta Unesco-kohteineen ja saaristoteemaisine hotelleineen on tulossa juttua vielä myöhemmin. Mutta ainakin olen nyt vihdoin vakuuttunut, että kyllähän mie voin Suomessakin matkailla kun täältä löytyy niin hienoja kohteita. Stay tuned!

Mites teidän vappuilut meni? Onko joku käynyt Hesarilla aikaisemmin visiitillä ja mitäs tykkäsitte? : )

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Pienen Ideapuodin ja Sokos Hotelsien kanssa. Mielipiteet, tekstit ja kuvat ovat kaikki luonnollisesti omiani.*

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, toukokuu 9, 2015 at 12:31

  Kaivarissa myöskin meni vappu! 🙂 Mulla on onni asua siinä ihan Kaivarin lähellä, ja oot oikeassa, että se on mitä ihanin paikka ilman vappuakin. Kannattaa joskus mennä kesällä kun paikka on vihreimmillään ja rauhallisimmillaan. Tosin ne kanadanhanhet (vai mitä valkoposkihanhia ne nyt onkaan) terrorisoi siellä sekä jätöksillään että aggressiivisella käytöksellään, haha. Ja hei sulla on hienot aurinkolasit! 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, toukokuu 9, 2015 at 12:53

   Onnellinen sie! Joo minusta kyllä tuntui että siellä oli koko Helsinki paikan päällä viettämässä kesän alkajaisia 🙂 Näin myös muutaman hanhen, mutta ei ne vielä olleet kovin ilkeällä päällä. Olen kuullut aikaisemminkin juttuja niistä, hitsit jos ne pilaa kauniin paikan ja omii itselleen.
   Kiitos! Pokat on Ausseista muistaakseni Valleygirlistä, tykkään itekki ^^

 • Reply Rosita lauantai, toukokuu 9, 2015 at 12:35

  Jee, pääsit kokeileen tota kylpytakki-tohveli-komboa! Eikö oo ihan parasta?! 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, toukokuu 9, 2015 at 12:53

   No en varmaan paljon parempaa keksis 😀 Mietin joskus miksi joku haluais maksaa, että sais tohvelit huoneeseen. Nyt sitte tepastelen sellaisissa kotonakin :p

 • Reply Jenni / Globe Called Home lauantai, toukokuu 9, 2015 at 13:09

  Mä olen syönyt tuolla Memphisissä ja samaa mieltä, että tosi hyvä rafla. 🙂 Hotellista ei ole kokemuksia, mutta menee harkintaan: mulla kun tulee rampattua hotelleissa Helsingissä ihan tarpeeksi usein.

  Harmi ettei viestit kulkeneet tuolloin Ulliksella, niin ei päästy treffaamaan! Ehkäpä kolmas kerta samassa kaupungissa sitten toden sanoo, kun sellainen joskus osuu kohdalle. 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, toukokuu 10, 2015 at 10:06

   Kiva, että on kokemuksia! Tuolla oli kyllä kiva tunnelma. Virgin Oilista sinne ei juossut kovin montaa minuuttia kun meinattiin alkaa kirittelemään kellon kanssa :p
   Pistä ihmeessä testiin, mie ainakin tykkäsin.

   Oli kyllä harmi! Neljä tuntia yhden viestin etenemiseen on kyllä vähän liikaa. Seuraavalla kerralla vois jo suunnitella vähän tarkemmin 🙂

 • Reply tatjaana lauantai, toukokuu 9, 2015 at 14:59

  Olemme yöpyneet mieheni kanssa kolme yötä ko. hotellissa. Silloin kirjoitin harjoituksen vuoksi blogiini arvostelun: https://www.rantapallo.fi/tatjaana/2014/04/16/hotel-helsingissa/.

  Mukavalla paikalla, lähellä pojan ja vaimonsa asuntoa. Aamiainen parempi kuin Helsingin Vaakunassa, samoin sängyt paremmat. Vaakuna oli siistimpi kuin tämä vaikka tämäkin oli riittävän siisti.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, toukokuu 10, 2015 at 10:07

   Kiitos linkistä! Täytyy käydä katsomassa 🙂
   Vaakunasta minulla ei ole hotellina kokemuksia, mutta omasta mielestäni Ravintola Loisteen aamiainen oli ehkä hieman tasokkaampi kuin täällä. Tai sitten ne olivat ne maisemat mitkä saivat ruuankin maistumaan paremmalle ^^

 • Reply sunna lauantai, toukokuu 9, 2015 at 23:07

  Ja voi että millainen postaus tästä tulikin! Tosi hienoja kuvia ja ikkunalaudalla hengailu parasta, on kovin kurjaa, ettei tässä maailmassa ole enää niin paljon istuttavia ikkunalautoja. Tai sitten persaukseni on levinnyt viimeisen 15 vuoden aikana, ja maailma pysynyt samana…

  Odotin koko ajan, että missä aamupalakuvat luuraavat ja haa, tulivathan ne sieltä! 😉

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, toukokuu 10, 2015 at 10:08

   Hahaa 😀 Vitsit, että kuvien editointiin voikin joskus mennä aikaa. Varsinkin jos haluaa tehdä postauksen jossa niitä on melko roimalla kädellä tekstiin verrattuna.
   Ikkunalaudoista pidin ihan hurjasti. Voikun niitä olis vieläkin uusissa taloissa!

   En ikinä unohtais aamiaiskuvia <3

  Leave a Reply