Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Miksei kukaan ole kertonut miten hieno on Tampere?!

maanantai, toukokuu 4, 2015

Palauduimme eilen iltakympin jälkeen kotiin vappuweekendin roadtripiltä. Lauantaina suuntasimme Helsingistä kohti Vaasaa, jossa meidän oli tarkoitus olla yötä.

Ajopäivän välipysäkki Tampereella pysäytti. Tai siis, ei vielä siinä vaiheessa kun käytiin Pirkkalan Motonetissä, siinä ei ole minun lempparikauppa. Mutta se ite city! Se oli ihana! Jätettiin auto asemalle parkkihalliin ja lähdettiin etsimään ruokaa. Sushit ja burgerkingit oli hyviä ja sen jälkeen kiinnosti uusi Marks & Spencer. Sinne oli vähän kävelymatkaa, ja hyvä niin.

Mun suu loksahti kävellessä ja pysähdyin. Täällähän on tosi hienoa! Nauroin ensimmäisillä ulkomaan reissuilla leissilleni Kristiinalle hänen tapaansa ottaa paljon kuvia taloista. Mulle ne olivat ”vain” rakennuksia. Olinhan itse tullut vain katsomaan niitä muutamaa tärkeintä nähtävyyttä ja näköaloja. Bloggaamisen aloittaminen on aukaissut silmät, enkä enää naura vaan kuvaan ihan samalla tavalla. Vanhoja ja koristeellisia taloja on eteläisessä Suomessa niin paljon, kun ne Lapin sodan vuoksi puuttuu meidän läänistä lähes kokonaan. Tuntui hassulta olla niin ihmeissään. Olenhan ”käynyt” aikaisemminkin Tampereella. Matkustin teininä Sauna Open Airiin junalla, joka oli perillä aamuviideltä. Istuin siis Koskikeskuksessa viisi tuntia, ennenkuin kehtasin lähteä kävelemään festarialueelle. Myöhemmin olen käynyt ainakin Stockmannin Herkussa, eli en käytännössä kaupungissa ollenkaan. Harmitti tosi paljon, ettei voitu jäädä tällä kertaa samantien pidempään. Tavoitehan oli vain käydä kahvilla ja vähän syömässä.

Miksei Rollossakin vois olla Mäkkäriä tällaisessa pytingissä??

Ne meidän suunnitellut kahvittelut vaihtui äkkiä cocktaileihin. Halusin käydä katsomassa miltä näyttää Tampere yläilmoista vasta-avatun Sokos Hotel Tornin 25. kerroksen Moro Sky Barista. Ei niille maisemille riittänyt mikään suodatinkahvi, joten pyydettiin baarimikolta alkoholittomia versioita mangomojitosta. Oltiin sentään autolla liikkeellä. Niitä tehtiin meille huolella hetken aikaa ja pakko sanoa, että ne maistui paremmalta kuin tavalliset ja hinnaksi tuli vain 4,5€ lasillinen! Täydet pisteet. Paikalla oli porukkaa, mutta terassille mahtui loistavasti. Baarissa on yhteensä 250 asiakaspaikkaa, joten missään vaiheessa ei tullut ahdasta. Tuuli ei käynyt hyvien suojien ansiosta ollenkaan. Mie en tietenkään pystynyt keskittymään mihinkään muuhun kuin kuvaamiseen. Moro Sky Bar voittaa näköaloissa Helsingin Sokos Hotel Tornin Ateljee Barin kuus nolla!

Porukkaa oli, mutta tilaa jäi tyhjäksikin.

Oltiin molemmat tosi mielissään hyvästä visiitistä Tampereelle ja päätettiin ehdottomasti tulla viikonloppureissulle uudelleen. Kesällä siellä on varmasti vieläkin hienompaa. Ehdin jo instassa valittaa miksei kukaan ole kertonut Tampereen hienoudesta aikaisemmin mitään. Ehkä sen tajuaminen vain vaati paikan päälle tulemisen ihan itse. Suosittelen kokeilemaan, muidenkin kaupunkien kohdalla! : )

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Teea / Curious Feet maanantai, toukokuu 4, 2015 at 20:30

  Tampere on Suomen paras <3! Ihana keväälläkin, mutta tosiaan paranee vain entisestään kesän tullen, joten uutta visiittiä sitten suunnittelemaan :).

  • Reply Maarit Johanna maanantai, toukokuu 4, 2015 at 20:52

   No näin vissiin on! En tajua miten oon voinu missata tän hienouden elämässäni 😀 Pakko päästä pian uudelleen 🙂

 • Reply Kthetraveller maanantai, toukokuu 4, 2015 at 20:47

  Hah, sä sait saman ihastusjysäyksen Tampereesta kuin minäkin aikoinani. Tampere vaan on niin IHANA!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, toukokuu 4, 2015 at 21:16

   Näin kävi! Ihastuin, ehkä vähiten vanhoihin rakennuksiin ja näköaloihin <3 Olispa ihana päästä ajan kanssa tutustumaan parhaisiin kohteisiin.

 • Reply Tiia/reisereise maanantai, toukokuu 4, 2015 at 21:05

  Hyvä, että sullekin nyt selvisi miten ihana kaupunki on kyseessä! 🙂
  Ajattelin myös kesällä käydä Tampereella, ainakin tuo Moro Sky Bar pitää käydä testaamassa.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, toukokuu 4, 2015 at 21:28

   No parempi myöhään 🙂 Moroa suosittelen sydämellä! Siitä tuli minun lemppari näköalabaari. Kesällä varmasti vielä hienompi fiilis.

 • Reply Sandra tiistai, toukokuu 5, 2015 at 06:24

  Ah ja oih! Voi miten taalla maailman toisella puolella tuli nyt sellainen koti-ikava, etta ei mitaan rajaa! Tuohon baariin on pakko paasta. Jos olet tulossa kesalla uudestaan Tampereelle, suosittelen Pyynikkia ja Arboretumia. Evaat mukaan ja luonnosta nauttimaan. 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, toukokuu 5, 2015 at 17:34

   Ai niin siehän olit Tampereen liepeiltä! Voin vaan kuvitella. Koti-ikävä on varmaan muutenkin kova. Mie oon jo suunnittelemassa kesäksi Suomi-reissuja ja haluaisin ehdottomasti sisällyttää Tampereen mukaan. : )

 • Reply Miila tiistai, toukokuu 5, 2015 at 10:54

  Tampere on kyllä ihana! Ite tykkään myös kaupungista tosi paljon:) Kesää odotellessa niin vois kans tehä tripin Tampereen suunnille. Ja mahtavia noin kuvat jotka on otettu Tornin huipulta :p

  • Reply Maarit Johanna tiistai, toukokuu 5, 2015 at 17:35

   Hauska huomata miten myöhäisherännäinen oon itte kaupungin suhteen, kaikki tuntuu jo tietävän sen ja sen hienouden 😀
   Kannattaa käydä siellä kuvailemassa, huikeat maisemat!

 • Reply Meira tiistai, toukokuu 5, 2015 at 22:46

  Tuu vaan käymään toistekin, ens kerralla voit skipata sen Motonetin ja poiketa viereen kahville 😉 Itekin tykkään käydä Tampereen riennoissa, aina jos on tylsää niin löytyy jotain keikkoja, teatteri-, museo- yms tarjontaa, vaikka mieluummin asuisinkin jossain pienemmässä paikassa. Tornihotellista on kieltämättä hienot näköalat 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, toukokuu 6, 2015 at 17:54

   Siekö asut siellä! Siinä tapauksessa vois ehdottomasti tulla visiitille, eikä varmasti haittaa jos ei Motonettiin ehdi 😀
   Kuulostaa kyllä että siellä tosiaan olis kaikenmoista muutakin kivaa kuin näkymät korkeuksista. 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, toukokuu 5, 2015 at 23:39

  Tampereella on tullut käytyä vain kerran, kun menimme koulun kanssa Särkänniemeen :P. Eli on jo korkea aika päästä sinne ihan kunnolla! Onneksi kesällä onkin luvassa vierailu juurikin tuohon hotelliin :). Erityisesti tuo Moro Bar kiinnostaa.

  Tavallistenkin rakennusten arvostaminen ja ihailu on yllättävän kivaa hommaa :). Harrastan sitä uudessa kotikaupungissa jokaisella lenkkireissulla x).

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, toukokuu 6, 2015 at 17:56

   Hieno homma, mie jo aattelinkin että koskahan sie oot menossa Torniin visiitille 🙂 Kiva kuulla sitten kokemuksista.

   Helsinki on kyllä myös upea. Varmasti tulee katseltua uusia huudeja ihan uusin silmin. Itse ei vain aina osaa arvostaa vaikka näitä Sodankylän keskustan seitkytlukulaisia rakennuksia. Onneksi täällä on sitten vaikka luontoa jota kattella :p

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, toukokuu 7, 2015 at 10:09

    Toivotaan, että kokemukset on paremmat kuin aiemmilla bloggaajilla, koska alkuvaiheessa käyneet valittivat, ettei paikka oikein toimi vielä. Ehkä ongelmat on jo korjattu kesään mennessä.

    Ei ole yhtään ihme, ettei osaa arvostaa esimerkiksi rumia ja tylsiä rakennuksia, vaikka ne olisivat missä kaupungissa. Kyllä täällä Helsingissäkin on paljon rumaa betonihelvettiä, mutta vastapainoksi myös upeita vanhoja ja uusia rakennuksia :). Lappeenrannassa oli enimmäkseen sitä rumaa :P.

    • Reply Maarit Johanna torstai, toukokuu 7, 2015 at 17:32

     Vastapainot on aina hyväksi. Mie kestän oikein hyvin betonilähiöitä kunhan sitä kauneutta on myös.

     Toivotaan, että teidän visiitti Tampereen Torniin tulee onnistumaan 🙂

 • Reply Jenna keskiviikko, toukokuu 6, 2015 at 14:48

  Oi, Tampere <3 Entinen kotikaupunkini.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, toukokuu 6, 2015 at 17:57

   Tuolla olis varmasti mahdottoman mukava asua 🙂

  Leave a Reply