Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Viikonloppu Rollossa ja revontulet makkarissa

keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015

Joko kaikki kuulitte, joko ootte hoksanneet?

Täällä kirjoittaa Original Sokos Hotellien uusi brändibloggaaja! Minulle tarjottiin hienoa mahdollisuutta lähteä testailemaan Original-hotelleja ympäri maata, ja arvaatte jo varmaan mitä mie olin siitä asiasta mieltä. Tottakai kiinnostunut! Sopivasti olimme Markun kanssa lähdössä auton vaihto-/messureissulle Rovaniemelle viikonloppuna ja harkitsimme siellä yöpymistä. Sutjakkaasti vaihtui vieraspeti siskon kämpillä Original Sokos Hotel Vaakunaan! Neljännen kerroksen huone ja näkymät Ounasjoelle ja Jätkänkynttilälle. Markku tuumasi, että tähän voisi vaikka tottua. Voishan sitä, mutta tottuisko vahingossa liian hyvälle? 😉 Pakko myöntää, että luulin Original-hotellien olevan pitkälti vielä samanlaisia, millaisia ne olivat muistikuvissani kymmenen vuoden takaa kun kiersimme vanhempieni kanssa Suomea autolla. Luulimpa väärin. Tämäkin majoituslaitos on uudistettu ja meillä oli huoneessa jopa omat revontulet. En muuten nyt edes huijaa.

Kotiin palattua tuntui kuin olisi käynyt kauempanakin. Ja kuitenkin kävi ”vain” kotosalla. Oli niin epätyypillinen viikonloppu Rovaniemellä. Haettiin meille uusi pikkuinen maasturi ja kruisailtiin sillä lauantaina ympäri kaupunkia kauppojen teon jälkeen. Päästiin siskon kanssa mekko-ostoksille ja osuttiin ihan vahingossa keskelle muotinäytöstä Sampokeskuksessa. Miksei täällä sellaisia tapahtunut kun itse täällä asustelin? Vaalit olivat myös kaupunkikuvassa aika värikkäästi läsnä ja sai kyllä kuulla vaikka minkä näköisiä lupauksia Suomen tulevaisuudelle Lordin aukiolla. Tuntui hassulta, ettei tarvinnut nakata kauppakasseja siskolle, vaan saatiin kärrätä ne ihan lähelle. En koskaan ohi pyöräillessä aavistanut, että mulla olisi tarvetta hotelliyölle Rollossa. Kerran kokeneena näkee ainakin hetkellisesti tutunkin kaupungin ihan uusin silmin. Aloin ajattelemaan, että tältäköhän turistista tuntuu kun se tulee Lappiin. Mitähän kiinalainen tai saksalainen ajattelisi minun entisestä kotikaupungista ja niistä samoista kohteista mitä itse näin ihan joka päivä?

Mutta millainen vierailu meillä oli ihka ensimmäisessä Original Sokos Hotellissa tälle vuodelle?

Ei ollenkaan huono! Vai mitäs sanotte tästä huoneesta?

Pölkky yöpöytänä. Miksen ole varastanu tätä ideaa jo kotiin? Maailman yksinkertaisesti hienoin design 😀

Päivällä autoa koeajaessa pitkin mettiä ja mäkiä oltiin kerätty hyvin nälkää. Syötiin Fransmannissa, jossa Vaakunan aamiainenkin tarjottaisiin. Jes, ei tarvinnut pistää edes takkia päälle. Tiedättekö, vaikka olen alle kilometrin päässä asunut, en ole koskaan kyseisessä raflassa asioinut! Ihan naapurissa on Amarillo, jossa on tullut kyllä kymmeniä kertoja herkuteltua, mutta aina ollaan jätetty Frantsu pois vaihtoehdoista. En ees tiiä miksi. Kai siihen ei ole ollut minkäänlaista syytä, koska me vaikututtiin heti ovista sisälle tultua. Oli fiilis kuin oikeasti reissussa, kun pääsi ihan uuteen ravintolaan. Rovaniemellä on niin monta jo tullut kokeiltua. Heti alkuun jo sanottava, että tästä tulee meidän uus ison nälän kantapaikka Rolloon! Syötiin alkupalalautanen puoliksi ja päätettiin että nyt ei sorruta normi-pihveihin, vaan otetaan jotain oikeasti hyvää. Parsakautta olin oottanut koko talven ja se odotus loppui kyllä onnellisesti.

Mitäs tuossa nyt olikaan, mätituulihattua, oliiveja, vuohenjuustoa, kuhatartaria, pikkelöityjä kantarelleja, jättikatkaravunpyrstöä, härkämoussea ja hernepyreetä ainakin. Suuria pieniä herkkuja!

Erään tyytyväisen parsabriossi.

Markun ankankoipiconfit. Mie normaalisti inhoan sieniä, mutta tuon annoksen tattitortellonit oli taivaallisia! Ai minäkö sorkin toisten annoksia… krhm 😀

Ollaankin pitkään jo mietitty vaihtoehtoja niille ainaisille burgeri ja texmex-mestoille joihin aina mennään syömään. Ei niissä mitään vikaa ole, mutta erikoisuuksia omaan makuun saa joskus vähän hakea. Fransmannilla on perjantaisin simpukkapäivät ja pistin tuon jo korvan taakse. Vaihtaisin kyllä burgeri-illan simpukkabileisiin ihan keveästi!

Käytiin ah, niin täyttävien ja täydellisten syöminkien jälkeen vielä kaupungilla siskon ja lankomiehen kanssa. Oikein nauratti, miten lyhyt matka keskustaan olikaan. Asuin vielä vuosi sitten itsekin Rovaniemellä keskustan alueella, mutta näin lähellä kaikkea en ole koskaan nukkunut! Hotellilla olisi ollut vielä sauna päällä, mutta meillä jo nukutti. Ens kerralla sitte. Takaisin tullessa Jätkänkynttilä tuikki edukseen ulkosalla. Kelpas kurkkia ikkunasta.

Kattokaahan näitä yövaloja. Koitin kuvata noista omista revontulista videotakin, mutta ei se hämärässä videossa näyttänyt niin hienolta kuin sängyllä makoillessa. Mutta vau. Taisin kysyä Markulta jo, että saisko meidänkin makkariin tuollaiset. Ei se ihan vielä luvannut 😀 Tämä on kyllä vaikuttava juttu lappilaiseen hotelliin. Päiväpeite oli varmasti saanut inspiraationsa poron taljasta, valtavat pölkyt toimivat todella hyvin yöpöytinä ja nämä valot kruunasi kaiken. Muutamalla jujulla oli saatu ideaa huoneeseen. Muistan, että Break Sokos Hotel Levilläkin oli huoneessa tosi onnistunut valaistus ja sisustus. Jos sodankyläläinen oli innoissaan, voin vaan kuvitella turistit!

Me nukuttiin kyllä törkeän hyvin ja käytettiin tuo hurjan iso tila nukkumalla ihan hujan hajan. Kotona tilaa on puolet vähemmän. Aamiaiselle suunniteltiin illalla lähtevämme niin myöhään kuin mahdollista, mutta oltiinkin nälkäisinä Fransmannissa jälleen jo ysiltä. Osasin jo odotella, että suklaamunkkeja löytyy. Oli niitä! Santsikierroksella blogin lukijat kävivät moikkaamassa, terveisiä vaan 🙂 Buffet oli taattua laatua, mutta petyin vatsani tilavuuteen. Ehkä edellisillan herkuttelut vaativat veronsa.

Huomenta…

Aamulla kävimme kävelemässä pitkästä aikaa keskustassa ja vierailtiin myös Kädentaitomessuilla, jotka osaltaan osoittautuivat lähinnä askartelumyyjäisiksi. Takaisin tullessa kelikin alkoi masentelemaan ja alkoi pisaroida ihan kunnolla. Meitä ei haitannut harmaa keli. Käytiin jopa vähän nähtävyyksiä katselemassa. Tai no, en tiedä onko Rovaniemen pääkirkko enää nähtävyys, jos sen ohi pyöräili kahden vuoden ajan melkein joka päivä kouluun, mutta kaunis se on! Rollo olis kauneimmillaan ehkä kuukauden päästä. Olispa jo sellaiset kelit kuin Helsingissä nyt. Mun lempipaikkoja on silloin Arktikumin ranta. Siellä on ihana kävellä ja kuvata. Aurinko ottaa rakennuksen ikkunoihin niin kauniisti. Viime keväänä otetut instakuvat havainnoi hyvin miksi sillat ja Arktikum on mun lempparipaikkoja Rollossa.

Tällaiset kelit meillä oli nyt.

Hämmentävän erikoista yöpyä hotellissa kotikaupungissa. Vähän jäi kyllä kutittamaan ajatus, että ei haittais kokeilla toisenkin kerran! Vaakunaa voin kyllä suositella jo ihan yövalojen ja hoon päältä murretta puhuvien respan tyyppien takia. 🙂

Until next time!

* Yhteistyössä Sokos Hotels & Pieni Ideapuoti. Mielipiteet, kuvat ja tekstit ovat luonnollisesti omiani. *

Blogia seuraamaan voit jäädä esimerkiksi tykkäämällä facebookissa! Kaikki seurantakanavat löytyvät täältä.

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Rosita keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 19:37

  Onneksi olkoon testaajan pestistä! Hieno ja homma sopii sulle kun nenä päähän, olenkin jo sata kertaa sanonut että oon sun hotelliarvostelujen fani 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 19:44

   Kiitos Rosita, ihana kuulla! Vois sanoa unelmaduuniksi jos tätä nyt työksi voi edes sanoa 😀 Matkabloggaajan päiväuni 🙂

 • Reply Tiia/reisereise keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 19:45

  Onnittelut brändibloggaajalle! Vaikuttaa kyllä superkivalta ”työltä”. Mua vähän nauratti, kun huomasin, että Porin Sokos hotellilta joku oli kommentoinut jotain ”Tervetuloa Poriin” siihen Facebook-kuvaan. 🙂 Voin tietysti suositella vierailua, etenkin kesällä Pori on tosi kiva kesäkaupunki, ja Yyteriin kannattaa suunnata uimaan. 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 20:13

   Kiitos Tiia! Mieki huomasin sen kommentin ja tajusin samalla etten ole koskaan käynyt Porissa 😀
   Tervetulotoivotus saattoi olla siis jopa hyvää ennakointia, en ees tiennyt että Yyteri on siellä… Jotenkin ajatellut että Kalajoen hiekkasärkät olis lähellä niitäkin biitsejä :p

 • Reply Milla - Pingviinimatkat keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 19:48

  Jei, onnea brändibloggaajalle! Orginaaleja kiertäessä pääseekin tutustumaan moneen Suomalaiseen kaupunkiin. Mikäs sen mukavampaa kun kaunis kesä-suomi tekee vasta tuloaan 🙂 Mainiot ovat nuo revontulivalot, sopivat varmasti juuri pohjoisen hotelliin sopii varmasti erinomaisesti. Vierailu uudesta vinkkelistä kotikaupungissa on virkistävää, mukavaa että oli onnistunut visiitti!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 20:15

   Kiitos ja samoin toiselle! 🙂
   Mie oon kyllä tästä Original-ketjusta tosi innostunut. Solo tarjoais varmasti myös paljon upeita kokemuksia, mutta näitä Originaaleja on paljon laajemmalla alueella. Kyl se kesäinen Suomi on nyt koettava!
   Revontulivalot on edelleen mielessä. Saispa tuollaiset ees pienellä muuntelulla kotiin 😀

 • Reply satuvw keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 20:12

  Hei mahtavaa, onnea uuteen pestiin!!! <3 Ja oman kaupungin hotelleja on aina hyvä koluta, minusta ja miehestäni alkaa tulla kohta Tampereen hotelliasiantuntijoita kun sieltä löytyy aina lastenvahdit ja me pääsemme hetkeksi huilaamaan 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 20:59

   Kiitos Satu! 🙂 Olispa hauska jos olis yhdestä kaupungista kaikki hotellit testattuna. Tampereella ei varmaan olis pidemmällä tähtäimellä edes hankala projekti toteuttaa jos valitsisi aina uuden 😀

 • Reply Anu Haapala keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 20:17

  Minun entinen työpaikka! 🙂 Noita samoja huoneita on tullut siivottua talvella 2007-2008, joskin sisustus on nykyään paljon kivempi kuin silloin. 😀 Vaakunan huoneet olivat kyllä jo silloin tosi siistit, mutta tykkää kun nyt näyttää persoonallisemmalta.

  Olin myös Vaakunan aamupalalla töissä kaksi talvikautta, ja on edelleen ikävä siellä herkuttelua. Paras työsuhde-etu ikinä, kun sai syödä vaikka joka päivä henksuhintaan hotelliaamiaisen. 😀

  Kivalta näyttää teidän Rollon-loma! Iski heti pieni ikävä sinne. 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 21:01

   Ai sie oot ollu täällä töissä! 😀 Mie kyllä muistin että jossain Rollon hotellissa, mutta en muistanu sen olevan tämä. Ihan loistava työsuhde-etu kyllä. Ehkä parhaasta päästä mitä oon ikinä kuullut jos totta puhutaan. Mua ei haittais syödä hotelliaamiaista joka päivä ^^ Haaveilin itekkin hotellihommista opiskeluaikana, mutta ne sitten jäi. Islantiin lähtö tuli ja hommia Sodankylästä 🙂

   Oltaiskohan me joskus Rollossa samaan aikaan? Olis hauska törmätä kesällä ^^

   • Reply Anu Haapala torstai, 23 huhtikuun, 2015 at 20:08

    Vaikka mulla on sittemmin ollut mm. lounareita ja hierojakäyntejä työsuhde-etuna, niin kyllä mun mieli vaan edelleen halajaa hotelliaamiaisten perään. 😀 Mutta eihän sitä tiiä vaikka joskus elämässä ois vielä sellainenkin etu uudelleen! Suosittelen kyllä lämpimästi hotellityötä sullekin, mikäli vielä joskus mahikset tulee. 🙂

    Treffit Rollossa on kyllä mainio idea! Mulla alkaa kokopäiväinen työ Helsingissä kesäkuun alussa, mutta toivon tietty, että pääsisin edes jonain viikonloppuna piipahtamaan pohjoisessakin. Ilmoittelen, jos oon tulossa, niin katotaan, satutko olemaan huudeilla samaan aikaan. 🙂

    • Reply Maarit Johanna torstai, 23 huhtikuun, 2015 at 20:41

     Kyllä mullakin aamiaiset voittais nuo muut mennen tullen! 😀
     Hotellityö olis mielenkiintoista, mutta nyt oon ihan toisella alalla. Onhan noita tunturikohteita tässä lähistöllä useita, että jos joskus on tarve uudelle paikalle niin mahdollisuuksia on.

     Hieno homma! Koodaillaan 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 20:54

  Näytti tosi kivoilta nuo revontulivalot! 🙂 Kiva arvostelu muutenkin ja ennenkaikkea KIVA pesti! Onnea! 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 21:01

   Ne oli aivan superit! Livenä aivan maagiset. Mulla ei olis nukuttanu ollenkaan ku tuijottelin vaan värin vaihtumista 😀
   Kiitos kehuista, hotellitestaajalla ei voi olla vaikiaa 🙂

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 22:41

  Onnittelut pestistä, on se vaan mahtavaa päästä kiertelemään hotelleja. Tosi kivalle vaikuttaa tuo Rovaniemen Original Sokos. Itse olen ollut Rovaniemellä vain kerran, ja silloin yövyimme Scandicissa. Kivan oloinen kaupunki ja eksoottinen tällaiselle pääkaupunkiseutulaiselle 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 23 huhtikuun, 2015 at 17:27

   Kiitos K! En vois kyllä olla enempi innoissaan tulevasta kesästä ja syksystäkin 🙂 Ajoituskin oli niin loistava kun ei ole ulkomaan matkoja KOVIN paljon tulossa niin ehtii Suomessakin reissailemaan.
   Voi kuule, tiedän tunteen kun Helsinki on aina yhtä eksoottinen kun sinne pääsee :p

 • Reply Reason for a Season keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 23:11

  Hullua kyllä, miten paljon yks sänky voi tehdä huoneeseen. Mutta oli toi revontulisänky kyllä huippu 8). Hauskoja hotellitestailuja!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 23 huhtikuun, 2015 at 17:28

   Sano muuta 😀 Mut nukkumaanhan sinne tullaan, eli kyllä se sänky huoneen tekee ainakin hotellissa 🙂
   Kiitos!

 • Reply Arja / Haavematkoja torstai, 23 huhtikuun, 2015 at 00:11

  Onnea hienosta uudesta duunista! Ihan mahtava juttu ja sovit siihen ehdottoman hyvin 🙂 Ja hieno näytti hotellikin yövaloineen olevan.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 23 huhtikuun, 2015 at 17:29

   Voikohan tätä ”työksi” sanoakaan, mutta kiitos! 😀 Ja tämä oli kyllä oikein positiivinen ylläri ^^

 • Reply ananas2go maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 06:15

  Kiitos kattavasta postauksesta ja onneksi olkoon brändiesittelijälle! Sokos-hotellit on kyllä bloggaajan ketju, on tullut huomatuksi monta kertaa.

  Simpukoita Fransmannissa kannattaa ehdottomasti maistaa. Ovat kerrassaan herkullisia, ja liemi on erinomaista. Kävin joskus viime keväänä kokeilemassa, hyvä kun muistutit, että simpukkaperjantait yhä jatkuvat.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 18:11

   Kiitos Anna : ) Totta on, olen samaa mieltä! Tosi mukavaa päästä kokeilemaan niitä vähän enemmänkin.

   Hyvä juttu, simpukat nimittäin herautti veden heti kielelle kun näin niiden olevan perjantaisin listalla. Ehkä meillä vois olla joskus porukalla bloggaajatapaaminen simpukkaillallisen merkeissä, kuka tietää ^^

  Leave a Reply