Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ei yhtään lentolippua!

perjantai, 20 maaliskuun, 2015

Tulevaisuus… Mikä se on ja miten se määriytyy?

Mulle se on pitkän aikaa ollut sitä koska lähden seuraavaan kohteeseen. Yleensä lentolippuja on ollut sähköpostin uumenissa ja Finnair-tunnusteni takana piilossa vähintään muutama. Menopaluut jonnekin hauskaan paikkaan! Mielellään seuraava kohde on varattu jo edellisen reissun loppumistakaan. Parempihan vain oli että reissuja oli tiedossa monta. Peräjälkeen useampi, sitäkin hauskempaa! Viimehetket on todellakin olleet yhtä huiskaamista. Koko viime vuosi ja heti Islannista paluun jälkeiset reissut. Nyt on ensimmäinen kerta hyvin pitkään aikaan, ainakin kahteen vuoteen, ettei minulla ole yhtään lentolippua varattuna. Ei yhtään.

Nolla.

Ja arvatkaa mitä. Se ei ahdista minua tippaakaan. Älkää vain kuvitelko että kohta jo täällä kirjoittelisin että nyt on reissut reissailtu. Ei tod. En kirjoita! Nyt voi vain rauhoittua vähäksi aikaa. Ainakin reissaamisesta. Olen nimittäin saanut työpaikan ja tavoitteena on myös valmistua tänä keväänä. Markku lähtee kesäksi Peruun ja tällä kertaa minä jään töihin Suomeen. Olen lukenut muiden bloggaajien uskomattoman lennokkaista suunnitelmista tälle vuodelle ja voin kirkkain silmin sanoa ettei minulla ole mitään suunnitelmia. Eikä se edes haittaa. Haaveita toki on. Ja muutamia viikonloppuvierailuja sinne tänne lähelle. Hotelliöitä ei kai lasketa?

Kesälomamme olemme yrittäneet suunnitella lennottomiksi. Pohjois-Norjan roadtrip, junalla Pietariin, lautalla Eurooppaan, autolla ihan mihin vaan. Sikäli mikäli viikonlopussa jonnekin täältä kerkeää. Mitään ei ole jaksettu oikeasti miettiä, nuo on vain olemassa olevia vaihtoehtoja. Keväästä on tulossa vilkas ja rankka, mutta mulla oikeastaan aika seesteinen olo. Ei kai täältä ole kiire yhtään minnekään. Kai sitä voi seikkailla vaikka sodankyläläisillä suopursumättäillä! Vaikka ei täälä luonto kyllä kuki. Vielä.

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply tatjaana perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 19:33

  Hei vaan, jatkan kirjoittamista täällä Sinun blogisi puolella.
  Monta kertaa olen meinannut kirjoittaa Sulle. Miksi? Ensiksikin Markun takia. Nuorena olin rakastunut yhteen Markkuun ja hän minuun, ainakin niistä kirjeistä päätellen, jotka löysin autotallistamme vanhasta pahvilaatikosta.
  kirjoitat… ”ettei minulla ole mitään suunnitelmia. … Ja muutamia viikonloppuvierailuja sinne tänne lähelle. Hotelliöitä ei kai lasketa?
  Kesälomamme olemme yrittäneet suunnitella lennottomiksi. Pohjois-Norjan roadtrip, junalla Pietariin, lautalla Eurooppaan, autolla ihan mihin vaan.”

  Tuossa olisi minulle ja miehelleni jo tosi paljon matkoja. En viitsinyt tuolla oman blogin puolella sanoa, mutta vähän harmittaa, kun en valinnut tasokkaampaa hotellia kuin Vaakuna, koska todennäköisesti mieheni ei lähde enää mihinkään, ei ainakaan tänä vuonna.

  Sen ymmärrän nyt, että jos hän vielä joskus suostuu lähtemään jonnekin (siis hän suostuu ainoastaan kotimaan matkoihin), niin varaan viiden tähden luksushotellista huoneen (ja maksan sen itse, enkä sano hänelle huoneen hintaa).

  Hän ei olisi lähtenyt koskaan Helsinkiin, ellei poikamme asuisi siellä ja koska poika on käynyt viimeksi kotona yli puolitoista vuotta sitten omien kiireittensä takia.

  Kirjoittele Sinä teidän matkoistanne tänne, seuraan mielenkiinnolla.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 22:59

   Hahaa, kiitos hauskasta kommentistasi 🙂

   No joo, kieltämättä vaikka kuinka ajattelisi ettei niitä suunnitelmia ole, niin onhan niitä aina jonkin verran takaraivossa jäytämässä. Noita ei vain voi vielä oikein sanoa suunnitelmiksi kun ei ole aikatauluja, rahoitusta eikä lomiakaan. Samalla ajatusasteella kuin vaikka haaveissa oleva reissu joskus Kanadaan.

   Toivottavasti tekin pääsette miehesi kanssa vielä reissuun, tai ainakin Helsinkiin uudelleen! Luksushotelliyöt tosiaan kelpaavat välillä piristyksesi arjesta, siksi minäkin tykkään valita monesti astetta paremman hotellin.

   Jatkan varmasti kirjoittamista 🙂

 • Reply Anna Koskela perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 21:01

  meinasin omaan blogiini kirjoittaa jo omista suunnitelmista, mutta sitten katselin sitä tekstiraakiletta ja se näytti…noh… jotenkin teennäiseltä ja leuhkivalta. Pitänee hieman vielä viilailla.

  Meillä on kyllä reissuja keväälle, mutta kun kesäkuun puolessavälissä kotiudutaan poikien kanssa Norjasta, ei sen jälkeen ole mitään. Ja hyvä niin. Jos mahdollista haluaisin olla paljon mökillä ja kierrellä autolla Suomea. Haaveena olisi tulla Helsingistä Ouluun rantatietä ja pysähdellä kaikissa ihanissa paikoissa. Useampana vuonna se on vaan tyssännyt monien paikkojen liian koviin hintoihin. Toivottavasti tänä vuonna löytyisi kivoja ja edullisia paikkoja. Liian monta kertaa ollaan vaan ajettu yhtäsoittoa Ouluun.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 23:02

   Voi vitsi, kyl mun mielestä voi vähän leuhkia jos on hyviä suunnitelmia ^^ Mulla on vähän liian usein tuntunut draftien kanssa tuolta kun on pitänyt kirjoittaa voitetuista matkoista 😀

   Suomimatkailu kuulostaa myös hyvältä! Ihan hyvä itsekin innostua siitä välillä. Lompakkokin tykkää kun ei tarvi ostaa aina lentolippuja tai vuokrata autoa reissua varten. Mökkiloma kelpais myös tänne suuntaan!
   Meki ollaan ajettu Helsinki/Kotka-Sodankylä väliä useasti ja posotettu aina nelostietä koko matka yhdessä päivässä. No, kerran ajettiin rantareittiä ja heti tuntui mielenkiintoisemmalta. Harkinnassa on josko Kuopion ja muiden itäisten kohteiden läpi ens kerralla ja ottais ihan kunnon roadtrippinä. Olis mukavaa vaihtelua!

 • Reply satuvw perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 21:58

  Ihania suunnitelmia, itselläni on vähä sama tilanne, lentoja ei ole buukattuna ei niin minnekään vaikka Italia on suunnitteilla toukokuuksi, mutta nuo Norjan talviset vuoret kutkuttelevat vielä lisääkin tälle keväälle. Meillä kun on parhaat hiihtokelit vasta alkamassa 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 23:07

   Ihanalta se sielläkin kuulostaa 🙂 Norja ja hiihtokelit ei voi olla kuin melko lyömätön yhdistelmä! Italia ei olis yhtään paha. Toukokuussa varmasti kelitkin suosisivat. Muistan yhden elokuun ja melkein viidenkympin helteet Venetossa biitsillä :p

 • Reply Susanna perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 23:04

  Hyvältä kuulostaa! ja se on aina ihan parasta kun haaveilee kauan jostain reissusta ja sitten se eräänä päivänä vihdoin toteutuu. Minä olen kanssa reissannut nyt kahden vuoden ajan lentämättä ja ihmeen hyvin on aina päässyt esim. junilla reissaamaan Euroopassa, suosittelen. Haaveissa olisi myös joku pidempi laivareissu, tai miksei jokilaivakin. Olen huomannut etten yhtään kaipaa sitä kun lentokentillä joutuu yleensä lähes aina odottamaan todella kauan koska laukku vihdoin tulee, etenkin silloin jos on väsynyt ja koneessa nuutunut niin se odottaminen on joskus kurjaa. Junissa ja laivoissa parasta on se että niihin yleensä pääsee vain menemällä ja sitten näkee paljon maisemia, ikimuistoisin (ja monipuolisimmat maisemat) oli etelä-Italiasta Pohjois-Italiaan. Tuskin koskaan unohdan sen reitin upeita maisemia aina merimaisemista palmuihin ja lopulta lähes Suomen metsistä muistuttaviin metsämaisemiin

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 23:10

   Joo hei ihanaa! Jaan kyllä täysin tuntemuksesi tuosta junamatkailusta. Se on vielä huippua kun junat tulevat yleensä aina suoraan keskustaan ja voi aloittaa sen matkan ihan saman tien ihan parhailta paikoilta vain hyppäämällä asemalle.
   Junamatkoista täällä on kyllä haaveiltu. Kunnon interrail on myös vielä toteuttamatta!
   Ja voi vitsi, Pohjois-Italia!! Voin vaan kuvitella millaiset maisemat on Apenniinien juurella junalla kohti etelää.
   Kiitos vain vinkistä 🙂

 • Reply lena / london and beyond lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 09:04

  Arvaas mitä, sama juttu! 🙂 Ensi viikon lauantaina liitelen Lontooseen ja sen jälkeen mulla ei ole yhtään lentolippua varattuna. Ei sitten yhtään. Ja ….. se on outo mutta kiva fiilis. Ollaan varmastikin piipahtamassa Italiassa keväällä Matteon vanhempien luona, mutta muuten sitten nautitaan varmaankin Englannista. 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 10:37

   Ihanaa etten ole yksin! 🙂
   Englannin keväästä nauttiminen on myös varmasti ihanaa. Sukulaisissa käymistähän ei kunnolla lasketakkaan, vaikka huippureissu tulee sekin ehkä olemaan ^^

 • Reply Miila lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 09:27

  Ensinnäkin onnea työpaikasta! 🙂
  Ja onhan teillä noita suunnitelmia, mutta ymmärrän sen tunteen kun mitään ei oo vielä varattuna vaan suunnittelu asteella vasta. Hyvältä kuulostaa kuitenkin teidän suunnitelmat! Muakin houkuttais paljon jonkinlainen road trip 😛

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 10:39

   Kiitti Miila, se oli kyllä varsinainen onnenpotku :))
   Kyyllä meillä päässä pyörii jos jonkinlaista ja bucket-listakin aina vain kasvaa. Suunnitelmat on totta vasta sitten kun on edes aikaa niiden toteuttamiseen. Roadtripit on kyllä kivoja kun niihin ei oikeastaan suunnitelmia tarvi. Kuhan auton saa alle ja tankin täyteen 😀

 • Reply Anu Haapala lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 09:53

  Hei, täällä on toinen! Mullakaan ei oo mitään varmoja matkasuunnitelmia ts. ostettuja lentolippuja takataskussa. Eikä se haittaa, kun onhan tässä lähelläkin vaikka mitä nähtävää.

  Toisekseen oon vähän sitä mieltä, ettei asioita kannata liikaa suunnitella. Mistä sitä tietää, millä fiiliksillä on puolen vuoden kuluttua ja mikä silloin kiinnostaa eniten? 🙂 Mun on ainakin jotenkin vaikea suunnitella reissuja kovin montaa kuukautta etukäteen, ellei sitten ole jokin tietty syy mennä tiettyyn paikkaan tiettyyn aikaan. Siksi mun on vaikea samaistua postauksiin, joissa kerrotaan koko vuoden matkasuunnitelmat.

  P.S. Eiku hei, nyt valehtelin. On mulla lentolippu Rovaniemelle tiistaiksi. 😀 Jee, Lappi kutsuu!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 10:44

   Nimenomaan! Lähelläkin on vaikka mitä 🙂

   Osuit muuten asian ytimeen! Ihan totta tuo, mistäpä mie tiiän mihin kohteeseen olen saanut inspiraation vaikka kesän jälkeen. Se voi olla joku ihan muu kuin mitä nyt on mielessä. Aikaisemmin ollaan kyllä suunniteltu vaikka vuodeksi eteenpäin (esim. niiden voitettujen lippujen voimassaoloaikojen vuoksi), mutta nyt on kyllä kiva että voi oikeastaan lähteä ihan extemporena matkoille. Ei tarvi miettiä että menee budjettia seuraavasta reissusta hukkaan.

   Tervetuloa Rovaniemelle! Toivottavasti kelit hellii 🙂 Sodankylässä ainakin aika kiva talvikeväinen sää.

 • Reply Kaukokaipuun Nella lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 19:55

  <3

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 20:33

   <3 Kotona on välillä oikein mukava olla ^^

 • Reply Sandra lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 20:57

  Onnea uudesta työpaikasta!!!

  Mullakaan ei ole nyt yhtään lentoa varattuna, eikä tarvi vähään aikaan ollakaan. Olet kuitenkin ollut menossa nyt niin paljon, että ehkä ihan kiva antautua rutiineille ja tavalliselle arjelle, työlle ja koululle.

  Nauti siis siitä 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 10:19

   Kiitos Sandra 🙂 Työt kyllä tekee onnelliseksi pitkän opiskelun jälkeen.
   No mie voin kyl kuvitella ettet sie taida edes tarvita lentoja minnekään kun olet vihdoin päässyt perille sinne minne olet aina haaveillut ^^

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 23:25

  Hassua itse ajatella tuota tilannetta, joka on tuttu juttu oikeastaan aina x). Mutta nyt on sen verran suuret suunnitelmat tuon Helsingin takia, ettei haittaa tippaakaan :P. Kiva juttu, että säilytät tuosta oudosta tilanteesta huolimatta mielenrauhasi ;).

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 10:21

   No joo, suuria suunnitelmia voi olla ilmankin 😀
   Kyllä tässä mielenrauha säilyy ihan hyvin. Oikeastaan aloin jo miettimään että ihan hyvä ettei välttämättä tarvi itse lähteä sinne Peruun vaan on oikeasti jotain järkevää tekemistä kotonakin 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 11:29

  Ihanaa, ettei yhtään ahdista! Sillä kyllähän se on oikeasti tyhmää, että koko ajan pitäisi olla varattuna jotain, mielellään montakin matkaa. Sitten ei odota muuta kuin niitä. Tosin kuulun itse juuri näihin ahdistujiin. Mutta elän toivossa, että hieman rauhoitun tästä ja että ei ole pakko päästä mihinkään jos on loma 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 16:13

   No joskus se tuntuu tyhmältä mutta just nyt se ei tunnu. 😀 Ja ehkä niistä reissuista nauttii sitten kahta paremmin kun on vähän aikaa ootellut ja keräillyt kunnolla matkakuumetta pintaan.
   Eiköhän me joskus rauhoituta. Tai jos ei, niin pitää toivoa ettei lompakko laihdu liikaa että pääsee silloin tällöin matkaan 😀

 • Reply Helena sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 15:27

  Hei, kun vaan kerkiät niin pistä tulemaan sitä Must do in Akureyri -postausta 🙂 Kovasti oottelen! Kiitos!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 16:13

   Heipparallaa! Kiitos vauhdittamisesta, postaus on työn alla 🙂

 • Reply Rimma - matkablogi tiistai, 24 maaliskuun, 2015 at 11:17

  Tiiäkkö mitä. Tuo on oikeesti aika ihana fiilis! Meillä on nyt yhdet Sveitsin lennot toukokuulle ja pari muuta reissua autoillen, mutta ei haittaa yhtään! Kesällä haluan minäkin kierrellä Suomea ja olla mökillä. Ehtii sitä sitten taas lennellä – joskus 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 24 maaliskuun, 2015 at 21:37

   Ihanaa että oot samaa mieltä! 🙂 Kyllä mulleki nuo Sveitsin lennot kelpais, mutta oikeastaan, kelpaa olla kotonakin. Kesällä on kivaa sitten kierrellä ihan missä haluaa kunhan saa mahdutettua tekemisensä viikonloppuun ^^

  Leave a Reply