Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Epätodellinen Singaporen Superpuilla

torstai, maaliskuu 19, 2015

Palattaisiinko hetkeksi vielä siihen kun oltiin vasta menomatkalla kohti Australiaa? Niinhän ne suunnitelmat muuttuivat, kiitos teidän ihanille kommenteille ennen koko reissuun lähtöä julkaisemaani postaukseen! Ei tosiaan jääty Changille hengailemaan kahdeksan tunnin ajaksi. Me laskeuduttiin Finnairilla Helsingistä Singaporeen ajallaan ja lähdettiin samantien etsimään informaatiota jatkolennoista Perthiin. (Jetstar-lentoyhtiön asiakaspalvelukokemus luettavissa kokonaisuudessaan täältä!) Virkailija kehotti olemaan lähtöselvityksessä neljää tuntia ennen lähtöaikaa ja mie laskin että tässä ehtis taksilla keskustaan melko passelisti.

Ehdittiinhän me! Kohteeksi sanoin epämääräisesti Marina Bay. Kuski kysyi: hotelli vai casino? Mie sanoin että jonneki sinne ympäristöön vain. Se vei meidät suoraan Gardens by the Baylle ja parempaan paikkaan ei olisi voinut viedäkään. Taksin ikkunasta nähtiin maailmanpyörä, Marina Bay Sands, lootuspytinki, ja hämärtyvä suurkaupunki. Taksitolppa oli jo ihan keskellä puutarhaa ja sinne me päästiin. Superpuut seisoivat suoraan meidän edessä mielettömän ja epätodellisen näköisinä. Taustalla kohosi pilvenpiirtäjiä ja Marina Bay Sandsin siluetti. Tuntui kuin olisi saapunut keskelle luontoa, mutta värit ja valot olivat jotain muuta mitä siellä olisi pitänyt olla. Kuin olisi joutunut keskelle Avatar-elokuvaa! Nälkä vei meidät ensin Verandah-ravintolaan ja nautin hiukan liian inkiväärisen laksa-keiton ja maistoin palasen Markulle tuotua medium burgeria. Tajuttiin lähteä pois kun paikan tarjoilijat alkoivat hääräilemään ympärillä siihen malliin että paikka menee kohta kiinni. Ulkona oli tullut sillä aikaa jo sopivan pimeä. Siis ihan täysin pimeä. Alueella ei ollut ihmisiä nimeksikään ja hengailtiin alueella ihan rauhassa. Ei tuntunut suurkaupungilta ollenkaan. Heinäsirkkojen sirinä peitti kaiken liikenteen äänen. Ihmettely vain jatkui kun puut aloittivat vaihtamaan väriä ja soimaan. Juuri ennen yhdeksää saimme olla todistamassa mahtavaa ”konserttia” ja väri-ilottelua. Paikalla oli loppujen lopuksi kourallinen muitakin ihmisiä kuuntelemassa. Ihan mieletön hetki ja tosi absurdi tilanne keskellä suurkaupunkia luonnottomassa luonnossa. Kelpasi lähteä takaisin kentälle kokemuksen jälkeen. Nähtiin onneksi myös se Marina Bay Sands. Singaporeen vielä palaan ja tähänkin outoon puutarhaan!

Bloggaajan matkoilla pysyy kärryillä seuraamalla blogia vaikka facebookissa! 🙂

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Hanna torstai, maaliskuu 19, 2015 at 20:41

  Mäkin muistan, että illalla heinäsirkat piti ihan mielettömiä konsertteja! Tuo oli kyllä todella siisti paikka, just illalla pimeän tultua puisto oli maagisimmillaan 🙂 Kiva, että tekin kerkesitte pyörähtää Singaporessa!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 20, 2015 at 18:11

   Se on niin erikoista kun on tottunut ettei meillä Lapissa ole mitään yöhyönteisiä jotka pitäis yhtä kamalaa meteliä 😀
   Tuo oli kyllä todellinen yllätys. En odottanut ollenkaan että päädyttäis tuonne ja siellä olis tuollaista!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, maaliskuu 21, 2015 at 23:26

  Hurjan näköisiä nuo puut :D! Singaporeen pitää päästä lähivuosina, sillä se vaikuttaa juuri meille sopivalta kohteelta.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, maaliskuu 22, 2015 at 10:22

   Teille se kyllä vois sopia! Yöksi Marina Bay Sandsiin ja vaan valokuvia katon infinity-poolilta! 🙂

  Leave a Reply