Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Yksi yö Hilton Helsinki Strandissa

lauantai, 14 maaliskuun, 2015

Sunnuntai vietettiin GoExpo-messuilla Markun kanssa ja nähtiin paaaljon kavereita niin sovitusti kuin ihan sattumaltakin. Pyörsin pääni olla ostamatta enää sushia ja löysimmekin itsemme taas Stockan sushiboksi, sekä laatikollinen macaroneja ja vadelmia kainalossa matkalla Hakaniemeen ja Hilton Strandiin. Tätä hienoa hotellia ollaan monesti huokailtu bussin ikkunasta. Olispahan vaan onnellista olla tuolla yötä joskus. Muutama viikko takaperin (ja sitä ennenkin ja sen jälkeenkin, ja oikeastaan joka päivä) tutkin taas Helsingin hotellivalikoimaa ja huomasin Hilton Helsinki Strandin hintaan 130€! Aikaisemmin huonehinnat ovat pyörineet huomattavasti korkeammalla. Hotels.comin ja Tripadvisorin arvosteluja lukemalla sain mahdollisen selvyyden asiaan. Hotellissa on remontti jonka vuoksi esimerkiksi uima-altaaseen ei pääse. Tämä ilmiselvästi oli syynä halpoihin hintoihin. Olimpa niistä onnellinen ja käytin meille kerääntyneen ilmaisen Welcome Rewards-yön tähän hotelliin!

Sisäänkirjautuminen

Ei tarvinnut jonottaa ja pääsimme heti palveltavaksi. Kysyin miten paljon remontti vaikuttaa normaaliin oleskeluun ja mitä hotellissa parhaillaan remontoidaan. Kaikki kuulemma pistetään uusiksi, mutta vain toinen puoli oli sillä hetkellä töiden alla. Ilmeisesti kommenteistani johtuen, ja siksi ettei meille varattu huone ollutkaan vielä valmis, saimme huoneen sittenkin kuudennesta kerroksesta ja ihan toisesta päästä koko rakennusta. ”Sinne ei varmasti kuulu mitään ääniä.” Eikä muuten kuulunutkaan! Päästiin nopeasti huoneeseen ja oltiin kyllä supertyytyväisiä. Markku oli innoissaan hisseistä, jotka olivat kieltämättä lasiseinineen melkoisen upeat.

Huone

 Kuten epäilinkin, kuutoskerroksen kohdalla luki Executive-floor, mutta meillä ei yöpymiseen sisältynyt siis muuta executivea kuin tämä huoneemme. Ensireaktiona silmät pyöristyi suuren tilan vuoksi. ”Tämähän on melkeen meidän kämpän kokoinen! Pitäskö meidän muuttaa tänne asumaan?” Suuret ikkunat antoivat kauniin kaupunkinäkymän ja ihasteltiin toki korkeuksista maisemia. Sitä tilaa oli todella paljon, melkein niin paljon että huone näytti tietyistä paikoista katsoen jopa hiukan tyhjältä. Sisustukseen kuului kokolattiamatto, joka oli vastoin odotuksiamme yllättävän puhdas. Normaalisti ne ovat tahroja täynnä, mutta huoneemme matto oli kuin suoraan pesulasta tuotu. Muutenkin oli todella siistiä ja puhdasta. Kivestä tehdyt pöydät ja yksityiskohdat kiilsivät luonnon valossa. Sänkyä vastapäiselle seinälle oli tehty puusta ja kivestä saareke, jossa oli vaaterekki kätkettynä liukuovien taaksen, minibaari, säilytystilaa, televisio, sekä tarjoilupöytä. Esillepano oli kaunis, ja tarjoilutilan peilit toivat entisestään isoon huoneeseen vielä oman kulman ylimääräistä avaruuden tuntua. Emme käyttäneet minibaarin virvokkeita emmekä varustukseen kuuluvaa shampanjan jäähdytysastiaa vaikka mieli teki. Käytävällä olisi ollut jääpalakonekin astian täyttöä varten. Seuraavalla kerralla sitten hommataan ne shampanjatkin! Sisustuksessa oli kieltämättä sellainen vanhanaikainen vivahde, mutta kuitenkin vaikutelma oli arvokas. Markku pani tyytyväisenä merkille että kalusteissa on käytetty aitoja materiaaleja, eikä vain muovia joka olisi tehty hienon näköiseksi. Puu, kivi ja messinki sopivat hyvin yhteen ja oranssinpunainen väriteema oli toimiva muuten niin vaaleassa sisustuksessa.

Sänky oli iso ja leveä. Sopivan paksu peitto takasi hyvät unet. Tyynyjä oli monta, mutta valitettavasti ne olivat kaikki lituskoja. Vaikka niitä olisi pinonnut päällekäin monta, tuntui melkein kuin ei olisi ollut tyynyä ollenkaan. Vähän taiteilua se vaati, mutta saimme kuitenkin nekin laitettua hyvin. Luulen etten olisi pystynyt nukkumaan vain yhdellä tyynyllä, sillä pää meni heti ”pohjaan”.

Kylppärissä oli myös kiveä ja tykkäsin valtavista peileistä. Muistanette Hilton Reykjavík Nordica-postauksestani jo rakkauteni Peter Thomas Roth-tuotteisiin ja tälläkin kertaa ne löytyvät valikoimista. Suihkusaippua oli vaihtunut suosikistani toiseen, mutta tuoksu oli sama. Tuotteet löytyvät vierailun jälkeen loppumiseen asti uimakassistani! Tällä kertaa pesin myös tukan käyttäen PTR-sarjasta sekä shampoota että hoitoainetta, enkä voi kyllä moittia. Tuoksut ovat myös oikein hyviä jos parfymoituja tuotteita haluaa käyttää.

Saavuimme iltariennoista puoli kahdentoista maissa takaisin huoneeseen. Ihailimme kaupunkia ikkunoista hetken iltavaloissa, pistimme verhot kiinni ja pään tyynyyn. Nukuimme molemmat oikein hyvin ja nousimme yhdeksäksi aamiaiselle.

Aamiainen

Oliko kaikki bisnesmiehet ja -naiset jo töissään vai oliko hotelli oikeasti näin tyhjä? Aamiainen tarjoiltiin Atriumissa ja meidän lisäksemme syömässä oli vain yksi venäläinen perhe. Palvelu oli asianmukaisen hyvää ja ystävällistä; kahvit ja teet tuotiin pöytään appelsiinimehun kanssa ja tilasimme vielä keittiöltä uppomunia. Olen ihan heikkona kyseiseen herkkuun, joten olin tosi onnellinen, että niitä sai aamiaisella vaikka hetken sai odottaakin! Vaikka porukkaa olikin todella vähän, aamiainen oli totutun runsas Hilton-tyyliin. Hilton Airportissa olen syönyt kuitenkin vielä paaljon laajemmalla skaalalla. Kaikki oli muuten erinomaista, mutta valkkaamani croissantti oli puoliksi kärvähtänyt ja karjalanpiirakka oli myös hiukan liian kauan aikaa viettänyt uunissa. Se mureni suuhussa palasiksi. Hedelmiä nappasin syötäväksi tuollaisessa kauniissa lasissa ja Luonto + jugurttia päälle. Myslivalikoima oli oikein hyvä ja pidin siitä että sain hamstrata gojimarjakarpalo-sekoitusta ja auringonkukan siemeniä niin paljon kuin halusin annokseni päälle. Kaikkea mahdollista löytyi ainakin kaikkiruokaisen näkökulmasta. Tuoreet ruisleivät olivat oikein hyviä graavilohen kanssa. Grillattuja tomaatteja sekä pyöreitä munkkeja hamstrasin vielä muutamaan otteeseen. Nam!

Puitteet aamiaisella olivat todella kauniit. Luonnonvalo pääsi sisään. Kiviset yksityiskohdat, päällä olevat takat ja korkea katto toivat todella avaran ja arvokkaan fiiliksen. Tykkäsimme molemmat. Aamiaisen jälkeen olimme molemmat vielä sulattelupäikkäreiden tarpeessa joten käytimme huonetta vielä nukkumiseen yhteentoista asti, koska piti ehtiä bussiasemalle ja matkalle kohti Kotkaa. Lähtiessä meille ilmoitettiin kaiken olevan kunnossa jos emme minibaarista mitään ole ottaneet. Emme olleet.

Plussia ja miinuksia

+ Olimme molemmat tyytyväisiä kuudennen kerroksen huoneestamme ja ihan mahtavasta tilasta.

+ Työpöytä ja vielä oikein mukava työtuoli. Pöydälle ei oltu kerätty kaikkea mahdollista irtotavaraa huoneesta, vaan siinä oli oikeasti tilaa. Vaatteille ja tavaroille oli myös runsaasti tilaa.

+ Huone oli hyvin valoisa ja nukkumislämpötila oli juuri sopiva.

+ Remontti oli meneillään, mutta huoneeseemme ei kuulunut pihaustakaan.

+ Niin puhdasta että pinnat kiilsivät.

+ Aamiainen oli runsas, vaikka vieraita oli vain kourallinen + uppomunat + pöytiin tarjoilu

+ Sisustuksen aidot materiaalit

+ Hyvä palvelu alusta loppuun. Mistään ei jäänyt tympeää vaikutelmaa, myös siivoja tervehti meitä käytävällä.

– Kyllä tästä hotellista oikeastaan huomaa että miksi sitä on alettu uudistamaan. Huone oli ehdottomasti vanhanaikainen, vaikkakin ihan hieno.

– Ne lituskat tyynyt eivät saa meiltä pisteitä. Sängyllä olisi voinut olla värimaailmaan sopivia koristetyynyjä tai -peitto, oli vähän turhan valkoinen kokonaisuus keskellä värejä.

– Pistorasiat oli meillä vähän hukassa ja valojen sammutus niin, että puhelin pysyisi latauksessa oli operaatio. Sängyn vieressä oli katkaisijat, mutta niitä käyttämällä lähti sähköt koko huoneesta ja lataus katkesi. Valot piti käydä sammuttelemassa joka paikasta yksitellen, että onnistui.

– En löytänyt mistään infokansioista tai muista lapuista wifikoodia. Poiskirjautuessa kysyin että olisiko netti ollut maksullinen. Kyllä olisi ollut, 10€/vrk. Hyi mikä hinta.

– Palaneet karjalanpiirakat ja croissantit. Hiukan noloa! Onneksi siellä oli myös niitä hyviä, nämä aina kuitenkin muistaa.

Mainitsen tähän vielä loppuun, että Hilton Strand on neljäs ketjun hotelli missä Markun kanssa olemme vierailleet ja sen lisäksi lukuisissa muissa hotelleissa ennen ja jälkeen blogin perustamisen. Markun mielestä Hilton Strand on ollut hienoin hotelli tähän astisista ja veikkaampa että syyksi laitetaan nämä aidot materiaalit ja yleisesti rento ja arvokas vaikutelma. Voin itsekin kyllä sanoa, että sisäänastuessa tunnelma on aika hieno kun näkee ihan lasikattoon asti ja tekee mieli ottaa kuvia. Fiilis on kuin keskieurooppalaisessa luksustavaratalossa. Omien kokemuksieni perusteella pidän silti ehkä Airport Hiltonia ykkösenä Suomen yöpymisistäni ketjun hotelleissa ja palvelutaso ei ainakaan jää kakkoseksi Radisson Blun hotelleille, joista olemme yhdessä testanneet jo Helsingin Royalin ja Seasiden. Hilton Strandissa palvelu oli hyvää ja sellaista kuin osasin odottaa, mutta ei ylitsevuotavan upeaa. Kaikenkaikkiaan vierailumme oli perusonnistunut. Pakko sanoa että näköalat ja huoneessa oleva tila vakuuttivat minua eniten koko vierailusta. Myönnän että jos olisin sitä wifiä tarvinnut, tuo kympin vuorokausihinta olisi saattanut lykätä päätöstäni kuluttaa sitä vertaa nettiin, kun kännykän 4G-yhteys kuitenkin toimi. Hotellin uima-allas ei sen remontin vuoksi ollut käytössä, mutta 24h kuntosali oli siirretty alakertaan ihan respan viereen. Sitä olis toki ollut mahtava testata, mutta meillä ei ollut aikaa. Hississä oli ilmoitukset että respasta saa infoa mistä saa remontin takia käytöstä poistettujen alueiden palvelut huonehinnalla, joten luulen että johonkin olisi päässyt uimaankin jos olisi kysynyt.

Mutta semmonen hotelli tällä kertaa. Mietimme aikaisemmin, että olisi kiva kokeilla vielä Kalastajatorpan Hilton, mutta eipä oikeastaan ole kiire. Samassa hintaluokassa pyörii niin monet mielenkiintoiset hotellit, että haluttaa ehdottomasti testata muitakin ketjuja ja yksittäisiä helmiä välillä. Tänne hotelliin voisi toki tulla uudelleen joskus kun remontti on valmistunut niin voisi nähdä miten paikka on uudistunut.

Mitäs tykkäsitte arvostelusta? Onko jollain muullakin kokemuksia Hilton Strandista? Millaisia? Lisäksi heitän kysymyksen teille arvon lukijat! Mitä haluatte kuulla hotelliarvosteiluissa? Mitkä asiat ovat teille hotellivierailuissa tärkeitä ja mihin kiinnitätte huomiota esimerkiksi huoneessa, palvelussa tai vaikka aamiaisella? Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteitä ja parantaa omiakin arvosteluja sen perusteella!

Tämä bloggaaja nukkuu mielellään luksushotellissa, mutta myös ketjuhotellit tai kahdentähden erikoisuudet ovat mielenkiinnon kohteina! Pysy matkassa mukana tykkäämällä blogista facebookissa tai seuraamalla instagramissa 🙂

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita lauantai, 14 maaliskuun, 2015 at 11:29

  Minä tykkään lukea näitä hotelliarvosteluja! (Tykkään kyllä lukea ihan kaikkea mikä jollain tavalla liittyy matkustamiseen!) 😀
  Tämähän oli oikein kattava arvostelu! Itseäni kiinnostaa ainakin näissä arvosteluissa juuri sellainen kokonaisuus, joka on tärkeää kun valitsee hotellia. Eli juurikin huone, palvelu, aamupala, hotellin yleisilme jne. Ja yksi tärkeä juttu tietenkin sijainti! Eli etäisyydet esim. rautatieasemalta, nähtävyydet ym.ym. Tokihan nämä selviää netistä katsomalla. 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 15:36

   Kiitos Virpi, tosi kiva kuulla 🙂 Hyvä pointti muuten tuo etäisyys, se on mullekin tärkeä juttu enkä tähän edes ajatellut sitä! Pitääkin pistää se muistiin heti.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 14 maaliskuun, 2015 at 11:54

  Hyvä ja kattava arvostelu, kuten aina muulloinkin :)!

  Harmillisesti en ole ehtinyt testaamaan yhtään Hiltonia Suomessa, mutta tämä ja Airport ovat kiinnostaneet erityisesti. Täytyy kuitenkin myöntää, että olisin ehkä odottanut enemmän tältä hotellilta, kun niin monta palkintoakin se on kahminut. Eli ehkä tosiaan on aika remontoida tätäkin Helsingin helmeä :).

  Pitääkin mennä testaamaan hotelli sitten, kun Executive-loungekin on käytössä ja huoneet on remontoitu :). Täytyy kuitenkin sanoa, että ihmettelin, miksi noin isossa huoneessa sänkyyn pääsee kunnolla vain toiselta puolelta. Enpä ole nähnyt aiemmin hotellin sänkyä tuolla tavalla huoneen kulmassa.

  Hiltonin palvelutasosta on kokemusta vain Tokiosta, mutta uskon, että se oli kohdallaan tuollakin. Se on nykyään yksi suurimmista asioista, johon kiinnitän huomiota hotelleissa.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 15:40

   Kiitos Jerry! Mullakin kyllä kieltämättä kiinnostaa miten paljon hotelli ehtii remontin aikana uudistua ja mitä kaikkea jännää ne sinne keksii.

   Oot muuten oikeassa, melko jännä asetelma pitää nurkassa sänkyä vaikka tilaa olis kuinka paljon! Tuo sohvan paikka on ehkä vähän hassu sitten siinä mielessä.

   Palvelutaso on mullekin tärkeää. Varsinkin niin että jokainen saa samantasoista palvelua oli sitten nuori tai vanhempi, lomamatkaaja tai bisnesmatkaaja tai tavallisen näköinen / rikkaan näköinen. Norjassa oli hassua miten meitä kahta nuorta suomalaista kohdeltiin niin paljon paremmin kuin hiukan alkoholiin menevän näköistä brittipariskuntaa. Haha 😀 Siellä ei kyllä ollut kyseessä Hilton vaan Clarion. Silti se on tärkeää että kaikki saavat samanlaista palvelua.

 • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 14 maaliskuun, 2015 at 13:38

  Näitä hotellipostauksia on kiva lukea (: Hienolta näyttää ja ah tuo aamupala. Itelläkin jo ikävä toissa aamun Radisson Blun aamupalaa </3

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 15:40

   Jess kiitos! Toivottavasti sunkin Radisson postaukset tulee pian, niitä ootellessa ^^

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 14 maaliskuun, 2015 at 22:36

  Hyvän näköistä mutta tosiaan ei ehkä sitä ihan modeneinta fiilistä huoneessa. Mua ainakin kiinnostaa aina se, että vastaako todellisuus hotellista netissä annettua kuvaa. 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 21:49

   Joo just samat fiilikset! Toisaalta, ei kai kaiken tarvi olla ihan modernia? 🙂 Pelkällä pintaremontilla sais tuostakin sen sellaisen vanhahtavan vanhanaikaisuuden pois. Jos niin voi ees sanoa 😀 Kiitos vinkistä, pistän senkin talteen!

 • Reply Milla - Pingviinimatkat sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 09:49

  Tykkään lukea juttuja Helsingin hotelleista, koska niissä tulee vähemmän kuitenkin käytyä. Tai ainakin muutama on jo noussut suosikiksi jos yhden yön minilomaa lähtee hakemaan. Asuin ennen Hakaniemessä Pitkänsillan toisella puolella siinä rannassa ja silloin joskus tuli käytyä aamiaisella tuolla. Strandi taisi olla ensimmäisiä jotka tarjoilivat brunssia rajattomalla kuohuviinin kaadolla ja siitä käytiin toki ottamassa myös ilo irti. Harmi ettei sellaista ole enää… 😉 Mukava kuulla, että viihdyitte. Ehkä remontin valmistuttua pitäisi mennä kokeilemaan Hiltonia ihan yötä myöden ja käydä istumassa iltaa Pitkänsillanrannassa samaan tapaan kuin aikoinaan seurustelumme alkumetreillä. Voisi olla aika nostalginen kokemus 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 21:54

   Hei hauskaa jos tykkäät! Kyllä me vain viihdyttiin 🙂 Vähänkö jännää että oot asunut tuossa vieressä!
   Nyt oon kyllä pettynyt ettei meille ollut kuoharihanoja auki aamupalalla! Tuollaisia brunsseja söis kyllä mielellään. Harmittavan aikaisin vaan nämä hotelliaamiaiset loppuu arkiaamuisin joten tuskin ihan aamukympiltä pystyis vielä kilistelemään!

   Remontin jälkeen paikka on varmasti fiilistelyn arvoinen ja kuin uusi. Veikkaan että hinnatkin nousee siihen mennessä niin korkealle ettei ole enää minun budjetille sopiva kohde tämä. Siksi olinkin onnellinen että hinnat oli remontin takia nyt niin alhaalla. Suosittelen siis nostalgiakokemusta vielä halpojen hintojen aikaan, meitä ei häirinnyt ainakaan ollenkaan :))

 • Reply Jenna sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 18:39

  Mä asuin ennen melkein tuota Hiltonia vastapäätä (niin kuin näköjään Millakin :D) ja useaan kertaan tuli istuskeltua vastapäisellä rannalla ja mietittyä, millainenhan mesta Hilton on sisältäpäin. Nyt selvisi sekin. Aamiainen näytti herkulta 😛

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 21:56

   Olispa hauskaa asua tuolla keskellä luksushotelleja! Tai ainakin yhden sellaisen vieressä 😀 Rovaniemellä ei harmi vaan ollut keskustassa yhtään luksustason paikkaa kun siellä vielä asuin, mutta olispa kelvannut lähteä sinnekin visiitille jonnekin. Kotikaupungissa vähemmän tulee kyllä suunniteltua sellaisia!
   Aamiainen oli kyl hyvä, uppomunat ainaki oli nannaa <3

 • Reply Miila sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 21:32

  Mä jotenkin ajatellen, että Suomessa hotelliyöpyminen vaatii jonkun spesiaalin syyn, mutta eihän se tarvii! Tarpeeksi kauan kun luen näitä hotelliarvosteluita niin ehkä lopulta saan varattua yön jonnekin tollaiseen vähän hienompaan hotelliin 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 21:57

   No eikä tarvi! 😀 Meillä on ainaki melkein aina Helsinkiin lähtiessä otettava yö tai pari hotellista. Ja vaikka asutaan keskellä Lappia on hauska edes kerran vuodessa lähteä johonkin hiihtokeskukseen tässä sadan kilsan säteellä ja ottaa samalla yö hotellista. Saariselkä ja Levi on ainakin testattu jo, vois kyllä uudelleenki!
   Kokeile ihmeessä ^^

  Leave a Reply