Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Fiiliksiä vaikka Porvoosta – Akureyri Old Town

keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015

Ihan liian usein sitä istui ja kulutti arvokasta vaihto-opiskeluaikaansa koneella päivät pääksytysten yrittäen tehdä esseitä ja muita tehtäviä. Puoli kylää Akureyrista oli vielä valloittamatta ja kävelemättä. Miten olikin typerää vain istua sisällä. Onneksi innostuttiin yhtenä lauantaina Sandran kanssa etsimään antiikkiliike Atticia Hafnarstraetin päädystä. Oli vielä luntakin. Kartan mukaan sinne kävelee sopivasti koko Akureyrin vanhan kaupungin halki. Oikeassa oli se kartta. Vitsi mikä ihana pikkuinen city!hafnarstraiti (8)hafnarstraiti (7)hafnarstraiti (12)hafnarstraiti (25)hafnarstraiti (26)hafnarstraiti (27)hafnarstraiti (28)hafnarstraiti (34)hafnarstraiti (37).Tuli heti vähän sellainen fiilis ku olisi ajanut Sodankylästä Pelkosenniemelle. Kairalaan. Talot muistuttivat minua myös Rovaniemen vanhasta asemasta. Yhdestä niistä harvoista taloista joka ei palanut vuosikymmeniä takaperin. Kairala jäi, sekä Rovaniemen asema. Samoihin aikoihin rakennetut talot henkivät vanhan ajan tunnelmaa Akureyrin vanhassa keskustassa. Miten symppiksiä taloja! Oliskohan mahdollista muuttaa joku noista vaikka opiskelija-asuntolaksi? 😀 Aika elämys vois olla asuttaa tuollaista hetken elämässään.

hafnarstraiti (45)hafnarstraiti (48)hafnarstraiti (53)hafnarstraiti (57)hafnarstraiti (58)hafnarstraiti (60)hafnarstraiti (62)hafnarstraiti (63)hafnarstraiti (64)hafnarstraiti (66)hafnarstraiti (76)hafnarstraiti (78)

 Löytyi se Attic-kauppa myös loppujen lopuksi. Asterixeja islanniksi, Iittalan snapsilaseja, saagoja ja vanhoja karttoja. En voinut pitää itseäni kurissa vaan matkaan lähti kolme karttaa mielettömiksi sisustuselementeiksi kotiin. Markku sai myös joululahjansa täältä. Ihan niinkuin meillä ei olisi valmiiksi jo pulaa seinätilasta sinne ripustettujen karttojen takia. Isompaa seinäalaa suunnitellessa vois suunnitella myös uutta visiittiä joskus Akureyriin!

Pysy ajantasalla ja seuraa blogia facebookissa 🙂

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Laura/My post-University Life keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 10:18

  Voi kuinka söpöjä taloja! Rakastan kyllä noita vanhoja kaupunkeja, niissä on vaan juuri sitä oikeanlaista tunnelmaa!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 11:38

   Nuo oli niin yli-ihania! Miksei edelleen vois rakentaa yhtä _kauniisti_? Nykyajan taloista todellakin puuttuu se jokin.

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 10:44

  Ui miten suloinen paikka!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 11:39

   Aivan mahdottoman suloinen <3 Sulle risteilyexpertille voinkin kertoa että Akureyriin pääsee myös laivalla joka kiertää Islannin ympäri ^^

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 11:00

  On kyllä symppiksen näköinen paikka 🙂 Vanhat puutalot on ihania!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 11:40

   Sanoppa sie muuta! Niissä on tunnelma ihan omanlaisensa 🙂

 • Reply Sofia / Liikkeellä keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 11:05

  Onpas kieltämättä tunnelmallinen pikkukaupunki! Ja ihana tunnelma näissä kuvissa, kauniisti vielä luntakin 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 11:54

   Tuo tais muuten olla yks ainoa viikko jolloin tuossa kuussa oli lunta! Piti tietenkin ottaa kamera matkaan noin valokuvauksellisena päivänä. Ihan niin hyvä tuuri ei ollut että aurinkokin olisi paistanut 😀 Mut kyl tuosta tuli yks mun lempparipaikka koko pikkucityssä!

 • Reply Jenna/journey diary keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 11:09

  Ihanan näköstä! (:

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 11:55

   Kiitos! Olen samaa mieltä 🙂

 • Reply hennamaria.j keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 17:07

  Ihania kuvia, ihania taloja! <3 Jännä miten sitä alkaa vähän muodostaa mielikuvaa paikasta, jossa ei ole koskaan käynytkään. Kiva kun napapiirin pohjoispuolellekin on viitsitty näpertää kauniita piparkakkutaloja. Meillä pohjoisenpohjoisessa kotikylässä niitä ei tosiaankaan ole, eikä paljoa täällä "etelän" kaupungissakaan.

  Mut hei, lisää tätä!
  Seuraavaa kuvapläjäystä odotellessa.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 20:00

   Akureyri ON ihana, sun on pakko kyl päästä sinne visiitille! Mun ehdottomasti lempparein city, jää Reykjavik myös kakkoseksi ihan todellakin 🙂 On noissa taloissa kyllä jotain niin ihanaa. Onhan meillä Lapissaki ainakin Suvanto ja Kairala, mutta harmittavasti ei sen enempää. Pakko päästä tuonne takaisin.
   Varmaan muuten on Islanti-juttuja vielä tulossa, ne vaan on vähän hautumassa ^^

 • Reply Jenna torstai, 12 maaliskuun, 2015 at 12:25

  Voi miten kaunis paikka!

 • Reply SandraS. keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 19:21

  Wääh ei, ihan kun ei olis ollut ikävä Islantiin jo muutenkin, kyllä sä tempun teit 8( Ei vaan, oikeesti on ihana muistella kaikkea. Oon tässä pohtinut, että pitäiskö sitä tehdä vielä yks postaus blogiin. Semmonen kunnon muistelu nyt, kun kotiinpaluusta on kuitenkin jo kolme kuukautta aikaa. Snif!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 19:37

   Sandra. Sun pitää 🙂
   Mie oon pohtinut jo lentoja Islantiin. Ehkä syksyksi ^^

  Leave a Reply