Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Oopperassa, sushilla ja viinillä – vihdoin Helsingissä!

lauantai, 7 maaliskuun, 2015

Niin se vain pääsi Lapin likkaki pitkästä aikaa kunnon lomalle etelään. Varsinainen lomaki tämä. Jo ensimmäinen vuorokausi on ollut yhtä sinkoilua, mutta mukavaa sellaista! Heti saapuessa meinas tulla sushipaniikki. Jos ihmettelette tätä sushihinkuani niin voin kertoa ettei koko Lapista saa tätä japanilaista herkkua mistään ellei itse halua alkaa tekemään. Rovaniemellä oli vielä alkuvuodesta ravintola josta sai erinomaista sushia, mutta ei enää. Ei minkäänlaista. Ja niin mie laskeuduin eilen 19:25 Helsinkiin suu jo vetisenä haaveilin sushiherkuista joita hakisin Stockalta ja söisin ne rauhassa nauttien. Laukkuja joutui odottamaan puoli tuntia (!!) ja Finnair citybus oli Elielillä vasta 20:40. Olin suunnitellut vieväni painavat kamppeeni säilöön, mutta en ehtinyt enää vaan juoksin suoraan Stockalle. Sain eteeni lohimakiannoksen seitsemää vaille yhdeksän, hotkin sen omenamehun kanssa ja olin ulkona tavaratalosta tasan yhdeksältä. Voin kertoa että ei haluta sushia hetkeen tuon ahmimisen jälkeen.

Bar Blings!

Vein viimein ne laukut säilöön ja lähdin Radisson Blu Plaza-hotellin Bar Blingsiin viinilasilliselle hyvän lehden kanssa odottelemaan Markun saapumista Serbiasta. Hyvän valkkarin voimin jaksoi istuskella pari tuntia kauniissa baarissa hiukan rauhallisemmissa tunnelmissa kuin bloggaajapippaloissa matkamessujen aikaan. Etsiydyin yhdentoista aikaan vielä Burger Kingiin istuskelemaan ja puolilta öin Markku saapuikin jo keskustaan. Nukkumaan päästiin yhden maissa vain herätäksemme aikaisin lauantaina oopperan päivänäytökseen.

Kullervo oli aivan liikaa ihmeellistä kieppuvaa nykytanssia josta en ymmärrä yhtään mitään. Ensimmäiset 40min haukottelin eikä laulettu vielä yhtään. Kun sitten laulettiin, Kullervon tarina oli pätkitty ihan surkean lyhyeksi. Siinä sanottiin periaatteessa näin: Kullervo, Kalervon poika, sinisukka äijön poika on katala tyyppi ja Kullervo, Kalervon poika löysi naisen ja vietteli sen. Kullervo kertoi olevansa Kalervon poika ja katohan niin oli nainenki Kalervon tytär. Sitten se Kullervo tappoi itsensä kysyttyään ensin miekaltaan haluaisiko se maistaa sen verta ja halusihan se. Töks. Loppu. Onneksi liput maksoi vain kolmekymppiä ja tuli käytyä ensimmäistä ja ehkä viimeistä kertaa kattomassa tuontapaista korkeakulttuuria. Ei ollu yhtään mun juttu. Tosin myöhemmin arvosteluja lukiessa oli muutkin olleet sitä mieltä että liikaa tanssia yhteen oopperaan ja liian minimalistiset lavasteet (lue: ei oikeastaan mitään lavasteita kuin musta lattia).Belge-ravintolaan käveltiin oopperan jälkeen ja hauskassa kirjastomaisessa ympäristössä nautittu maissikana ja bratwurstit olivat erinomaista safkaa. Jälkiruokakahvit nautittiin Ateljee Barissa Sokos Hotel Tornin ylimmässä kerroksessa. Kuin ihmeen kaupalla siellä oli vapaa pöytä kolmelle ja saimme nauttia ne mahdottoman ylihintaiset kahvit istuen. Baari ei säväyttänyt ainakaan sisustuksellaan, mutta terassilta oli tietenkin ne kuuluisat näkymät ja sisällä oli kauhea tungos hyvinpukeutuneita paikallisia ja turisteja.

Markun makkaraviikkojen annos bratwurstia vohvelilla Belgessä

Nää maisemat!!

Irish coffee oli Markun mielestä parasta sellaista mitä hän on ikinä maistanut, mutta cappucinoni ei ollut normaalista poikkeava, ihan ok. Oli kuitenkin mielenkiintoista käydä visiitillä! Huomenna lähdemme GoExpoon hakemaan inspiraatiota kesän reissusuunnitelmiin ja yöpymään Hilton Strandiin. Onko joku muukin tulossa huomenna messuilemaan? Hyviä vinkkejä messuille on luettavissa esimerkiksi With huge passion to life-blogista!

Pysy kärryillä blogin matkassa seuraamalla facebookissa ja instagramissa!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Arja / Haavematkoja sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 01:06

  Höh, eikö Kauppayhtiöstä saa enää sushia? Kävin siellä hipsteröimässä heinäkuussa kun oli parin tunnin vaihto bussista junaan. Ja hyviä olivat sushit, parempia kun monessa helsinkiläisessä paikassa.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 12:26

   Sushit on tauolla ja sieltä saa vaan burgereita nyyyh! Ihan niinku burgeria ei sais joka ikisestä raflasta. Toivottavasti se tauko loppuu pian 😀 hauska että oot käyny sielä! Onhan se aika makee mesta sisältä 🙂

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 09:23

  Kiva postaus! Olen itse suunnitellut pientä viikonloppulomaa Helsingissä ihan vaan kahviloiden, hyvän ruuan, shoppailun ja ehkä jonkun pienen kulttuuripläjäyksen merkeissä! 🙂 Tämä nostatti taas sitä fiilistä, että pitäisi alkaa etsimään sopivaa ajankohtaa, hotellia jne.! 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 12:27

   Kiitos! Kyllä ihan pelkkä Helsinki herkkuineen kelpaa toisinaan oikein hyvin ^^

 • Reply Hanna sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 09:54

  Mä en oo ikinä ollut oopperassa, mutta veikkaisin, ettei se olis yhtään mun juttu 😀 Toisaalta voishan se olla aikamoinen elämys silti, että ehkä joskus vois käydä testaamassa.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 17:01

   Elämys se oli! Tänään vielä tuntuu että once in a lifetime 😀 mutta en tosiaan menis uudelleen. Ainakaan Suomessa!

 • Reply marikaw sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 12:11

  Itekin pitäis turisteilla enemmän Helsingissä mutta jotenkin se aina jää! Oon ollut oopperassa kattomassa Tristan & Isoldea ja se oli kamalaa. Se kesti neljä tuntia ja siinä oli kaksi väliaikaa, oltiin saatu liput ilmaiseksi joten lähdettiin toisella väliajalla pois. 😀 Oikeet kulttuuri-ihmiset täällä kanssa… Jotain parin tunnin settiä ehkä jaksaisi mennä vielä katsomaan.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 17:03

   Hyyyiii! 😀 onneks tää oli väliaikoineen vaan kaks tuntia. Tuollainen tunnettu ooppera olis ollu ehkä ihan siisti kokea mutta tää oli vaan jotenki tosi outo. Mun mielestä oopperassa pitäis laulaa kauemmin ku vartti siitä 1h 45min ajasta…

 • Reply Anu Haapala sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 20:32

  Harmi, että eka oopperakokemus oli noin tylsä! Ei tuo Kullervo kyllä munkaan prioriteettilistalla ykkösenä ole. Ei kuulosta kiinnostavalta.

  Tietenkään kaikkien ei tarvitse oopperasta tykätä, mutta ei silti kannata koko tyylilajia teilata yhden huonon kokemuksen vuoksi. Oopperoissa riittää valikoimaa ihan kuin musiikissa ja elokuvissakin. 🙂

  Mun ihan eka oopperakokemus oli Carmen Wienin Volksoperissa. Se oli hyvin helposti lähestyttävä ja viihdyttävä, jopa saksaksi ja ilman tekstitystä (en siis osaa saksaa). 😀 Poikaystävä valitsi Carmenin meille ihan tarkoituksella, sillä hän on käynyt paljon minua enemmän oopperassa.

  Carmen oli oikein mukava kokemus, osittain toki miljöönkin ansiosta. Sittemmin olen käynyt sekä hyvissä että tylsissä oopperoissa.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 14:59

   No joo, olet kyllä oikeassa! Sen ensivaikutelman tyylilajistakin voi saada vaan kerran ja nyt kävi näin. Olen toki kuullut useista loistavista oopperoista jotka olisi ollut melko upeaa kokea, mutta Helsinki-aikaa meillä oli tällä kertaa rajallisesti ja Kullervo oli ainoa mikä meni ohjelmistossa oikeaan aikaan. Carmen kuulostaa hyvältä! Muistaakseni meille on näytetty siitä pätkiä videolta koulussa 🙂 Tämä oli kaikenkaikkiaan kokemus jota en olisi odottanut oopperalta.

   • Reply Anu Haapala tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 20:51

    Kurjaa tosiaan, että ensivaikutelma jäi huonoksi. Mutta Carmenia voin kyllä suositella, se oli hauska eikä siitä puuttunut laulua, joka munkin mielestä kuuluu aivan ehdottomasti oopperaan. 🙂

 • Reply satuvw tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 11:42

  Te olettekin varsinaisella ”etelänlomalla” 🙂 Mukavia messupäiviä ja Helsingin loman jatkoa!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 12:54

   No tämä on tällä kertaa näinkin etelässä, mutta kyl kelpaa välillä tällainenkin loma 🙂 Kiitos!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 08:47

  Kuulostaa kivalta reissulta, vaikka tuo korkeakulttuuri ei napannutkaan (ei kyllä itseänikään nappaisi) :). Arvaa vain kuinka kivaa tällaisia juttuja on lukea varsinkin nyt, kun oma muutto häämöttää lähitulevaisuudessa :D? Ahh… sushia, drinkkejä ja muutenkin hyvää ruokaa. Loppumaton määrä vaihtoehtoja :).

 • Leave a Reply