Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Länsi-Ausseissa insta lauloi

torstai, 5 maaliskuun, 2015

Oiiikein mukavaa torstaita ystävät! Torstai on siksikin oikein mukava, että huomenna on jo perjantai ja minulla iltalento Helsinkiin. Luvassa kokonainen viikko pelkkää eteläsuomeilua, eikä tällä kertaa lähdetä mihinkään ulkomaille. Markku tulee myös työmatkalta ja me aiotaan nyt vain LOMAILLA, eli käydä oopperassa, GoExpo-messuilla, syömässä hyvin, nukkumassa Hiltonissa, ottaa pikavuoro Kotkaan ja takaisin, leffassa, shoppailemassa, kahvilla, sushilla, yhillä, kahilla ja kolmilla, Flamingossa uimassa, Ursalla visiitillä, ja sanoinhan jo syömässä? 😀

Sepä sitten ens viikon suunnitelmista ja nyt palataan Instagram Travel Thursdayn muodossa muistelemaan Australiaa! Mulla on suunnaton ikävä noita mielettömiä pyöräilykelejä. Joen rannalla tuulahti juuri sopivasti, ettei paahtava kuumuus tuntunut ollenkaan pahalta. Samalla sai toki pyörään hyvin vauhtia! Kattokaa noita pilvenpiirtäjiä. Kaivosyhtiöiden pääkonttoreita. Jopa puistoissa oli yhtiöiden sponssaamia virkistysalueita.

Kyllä noista maisemista saattoi tulla ihan onnelliseksi.

Ilon aiheeni monena päivänä oli kaunis taivas. Pääkenossa sai vain tuijotella korkeuksiin ja palmujen lehviin. Perthin keskusta on hauska sekamelska äärimmäisen modernia lasiseinää ja kuvan mukaisia vanhoja rakennuksia ja julkisivuja. Tämä portti seisoi moottoritien reunassa keskustassa syystä jota en itse saanut selville.

Cottesloen ihana ranta ja Leighton Beach hiukan etelämmässä Fremantlessa rauhoittivat pyörälenkkien ja uuvuttavien kaupunkikierrosten jälkeen. Mulla on hiekkaa repun pohjalla edelleen ja nuo kauniit simpukat tulivat Suomeen tuliaisiksi. Tämä yksilö seurasi minua Heirissonin saarella Perthin keskustan ulkopuolella kun olin bongailemassa kenguruita. Kohtaaminen luontokappaleiden kanssa oli ihan erilaista kuin kotona, vaikka olen toki melkein törmännyt poroihin ja hirviin esimerkiksi marjastusretkillä ja työhommissa.Oli ihanaa kuvailla kukkia ja kasveja, kun kaikki oli niin erikoisia! En ollut suurinta osaa koskaan nähnytkään enkä huomannut yhteneväisyyksiä eurooppalaisten kasvien kanssa. Tämä hento vaaleanpunainen löytyi Leighton Beachilta.

Lisää kuvia Australiasta voi löytää instagramistani @magellant!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kamppiksen ideana on koota reissukuvat instagramista postaukseen kaikkien inspiraatioksi. Suomessa IGTT:tä vetää Kaukokaipuu, Veera Bianca ja Destination Unknown.

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Laura/My post-University Life torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 12:26

  Oli tosi kiva seurata sun reissua Instassa, tosi kauniita kuvia! Ja kelpaisi kyllä itsellekin lähteä tuollaisiin maisemiin juuri NYT! 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 12:37

   Kiva kuulla! 🙂 Mulle kelpais kans noi maisemat mutta lentomatka saattais vähän puuduttaa 😀

 • Reply Jenna/ Journey Diary torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 14:00

  Noi kuvat on kyllä ihania, instassa niitä jo ihailinkin! Kuulostaa kivalta teidän pyrähdys Helsingissä 🙂 Mullekkin kelpais kaikki muu paitsi ooppera XD

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 17:36

   Kiiitos! 🙂 Miksei ooppera kelpaa? 😉 Mie en ole aikaisemmin käyny joten pitää tämä aukko sivistyksessä nyt täyttää. Sit voin muodostaa mielipiteeni menenkö toiste. Mutta oikeasti, ravintoloita, varsinkin sushia ootan kuin kuuta nousevaa. Koko Lapista ei saa kunnon sushia jos ei tee ite!

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 16:07

  Noi taivaskuvat on musta tosi hienoja. Kauniita pilviä olet bongannut!

  Me taidetaan muuten olla sitten samana viikonloppuna Helsingissä. 🙂 Meilläkin suunnitelmassa hyvin nukkumista, syömistä ja yhillä ja kahilla käymistä.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 17:45

   Voi kiitos 🙂 Noissa oli ihan erilaisia tunnelmia kuin ”eurooppalaisissa pilvissä”. Tähtitaivaasta puhumattakaan. Pelkästään sen tuijottelemista varten haluan uudelleen eteläiselle pallonpuoliskolle.
   Mahtavaa, järjestetään terassitreffit! ^^

 • Reply Anu Haapala torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 16:17

  Ihania kuvia! Suosikikseni nousi tuo rantakuva, missä on simpukankuoria. Ah, ois jo kesä.

  Tervetuloa Helsinkiin! Suunnitelmanne kuulostavat juurikin mukavan rentouttavilta. 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 17:57

   Kiitos Anu 🙂 Se on minustaki aika ihana! En yhtään ajatellut että tuollakin olisi simpukoita. Heti kun huomasin, keräsin kauneimpia niin ison kasan etten kehdannut ottaa kaikkia mukaan 😀
   Helsinkiin on I-HA-NA saapua pitkästä aikaa kunnolla. Sushibaarit, ihanat ravintolat ja vaan se fiilis kun saa kävellä johonkin hyvään syöttölään tai valita seuraavan tai sitä seuraavan. Se on ihmeellistä kun on kasvanut kylässä jossa on tyyliin yks kunnon ravintola ja sen lisäksi vaan jotain kebabbiloita. 😀

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 18:50

  Kivat lomasuunnitelmat tulevalle viikolle!

  Voih, ihanan kesäisiä Australian maisemia. Onneksi Suomessakaan ei enää pitkästi ole kesään! Seuraavan kuukauden jälkeen on jo toukokuu! 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 18:54

   Ei voi kyl verrata sun suunnitelmiin lähitulevaisuudelle, mut kelpaa silti 😀
   Tuo Aussipätkä tuli kyllä sopivaan saumaan kun Lapissa oli vielä pimeää. Oli ihana tulla takaisin kun aurinkoa näkyy jo niin paljon. Ei sen kesän tarvi kiirehtiä, riittää kun on valoa ^^

 • Reply Kea / Deep Red Blues torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 20:05

  Mä en ikinä ole oikeastaan halunnut Ausseihin, mutta ehkä mun pää alkaa pikku hiljaa kääntymään. Onnekas olet kun pääsit sinne! Uusi-Seelanti on muuten ihan toinen juttu, sinne on ihan pakko joskus vielä päästä… 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 20:08

   Hahaa! 😀 Ei ole nimittäin ollut Australia minunkaan bucketlistalla, pakko myöntää. Lähin ihan tuon Markun konferenssimatkan takia ja onneksi ajankohta sattui olemaan sopiva ja lennot melko halpoja. Odotukset eivät olleet ollenkaan korkealla, olinhan lähdössä vain kaupunkilomalle johonkin randompaikkaan. Silti se city vei ihan mennessään! Hullu juttu. Ens vuonna on taas hänellä konferenssi, Adelaidessa, ja sen reissun yhteyteen koitamme ympätä kesäloman ja sen Uuden Seelannin kierroksenkin ^^

 • Reply Arja / Haavematkoja torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 21:02

  Ihanalta näyttää ja lämpimältä! Vaikka talvisin pyöräilenkin, niin kyllä kesää tai lämpimiä paikkoja on aina ikävä osaltaan juuri sen takia, miten kivaa pyöräily on silloin, kun ei tartte suojautua viimalta. Aussit olisikin varmaan kasviharrastajan paratiisi! Itsehän en tunnista monia kasveja Suomessakaan.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 22:15

   Voi kyllä! Mieki ruukaan talvisin aina pyöräillä, mutta tälle talvelle pyörä meni niin huonoon kuntoon ettei vaan ole voinut. Pakko käydä tutkimassa GoExposta uutta 🙂 Tosin seuraavat pyöräilysuunnitelmat ehkä on jo Norjaan ja siellä varmasti on sitä viimaa 😀
   Voisin kuvitella olevani vähän enemmänki innoissaan kasveista jos olisin päässyt kunnolla urbaanin alueen ulkopuolelle tuolla Perthissä 🙂

 • Reply Katja torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 21:03

  Oioi näitä ihania reissukuvia Ausseista! Kyllä kuvastuu sellanen maailman paras matkafiilis näistä!
  Hyvää Helsingin reissua! Ota pääkaupungista kaikki irti 😉

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 22:16

   Maailman paras matkafiilis on hyvän kuuloinen juttu, sellanen se oli! Kiitos Katja, otan varmasti 🙂

 • Reply Jenna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 21:49

  Iiihania kuvia! Millon ootte menossa GoExpo-messuille? Mä pyörin siellä ainakin sunnuntaina 🙂 Mukavaa Helsingin reissua!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 22:10

   Kiiitos! Hei ollaan myös menossa sunnuntaina, toivottavasti törmäillään! :))

 • Reply satuvw torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 22:26

  Eih, rantakuvia JA fillarointikuvia!!! Hyvää reissua Etelä-Suomeen, kuulostaa ihanan leppoisalta mutta silti ”kiireiseltä” lomalta!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 7 maaliskuun, 2015 at 19:48

   Biitsit ja fillarit sopii kyllä hyvin yhteen! Oottelen että pääsis pian taas sellaiselle yhdistelmälomalle 🙂
   Kiitos Satu, ihanan kiireinen on ollut jo tämä eka päivä!

 • Reply AnskuBCN perjantai, 6 maaliskuun, 2015 at 09:41

  Ihania kesäkuvia! Ja hauskaa etelänreissua :). Meillä aina kotona Lapissa sanottiin, että lähdetään lomalle etelään, kun siis menimme sukuloimaan Etelä-Suomeen. Ulkopuoliset varmaan luuli, että me ruukataan reissata jatkuvasti (”päntiönään”) ihan eteläetelässä 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 7 maaliskuun, 2015 at 19:50

   Kiitos Ansku 🙂 Voin hyvin samaistua noihin fiiliksiin, on tämä kyllä aika etelää ainaki mulle! 😀 Ja kyllä pakko myöntää että useammin lähen täältä ihan sinne eteläetelään ku jäisin tänne varsin lomalle. :p

 • Reply Sofia / Liikkeellä perjantai, 6 maaliskuun, 2015 at 20:28

  Voi, GoExpo olis kiinnostanu meitäkin, mutta nyt vietetään kyllä ihan rauhassa kotiviikonloppua hyvillä mielin 🙂 Vieraita, hyvä ruokaa ja levähdystä rankan työviikon jälkeen. Ihania kesäfiilistelykuvia nämä, oli hauska seurata teidän Aussien reissua Instassa kyllä 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 7 maaliskuun, 2015 at 19:51

   Kiitos ^^ Kyllä rankat työt vaatii toisinaan ihan rentoiluviikonloppua kotona 🙂 Me haaveiltiin GoExposta jo viime vuonna mutta ei päästy. Tälle vuodelle oli sitte ihan pakko lähtiä reissuun!

 • Reply Heidi / Auringon alla perjantai, 6 maaliskuun, 2015 at 21:26

  Kyllä tosiaan noista maisemista tulee varmasti onnelliseksi 🙂 Kelpais mullekin!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 7 maaliskuun, 2015 at 19:52

   Voi kyllä! Olen samaa mieltä 😀

  Leave a Reply