Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Älä missaa näitä Reykjavíkissa!

tiistai, maaliskuu 3, 2015

Nyt on päästy jo kotiin ja ehditty huikan sisäistämään asiaa, ettei jalat enää kosketakaan Islannin maaperää. On aika koostaa lempparijutut! Kävin tosiaan lokakuussa neljänä viikonloppuna Reykjavíkissa, ja kaupunki ehti tulla melko tutuksi. Pääkaupungiksi se on yllättävän helposti omaksuttavissa, ja jo toisella kerralla pystyin kulkemaan sujuvasti ilman karttaa. Ystävieni sekä Markun kanssa keskityimme kiertämään turistikohteita, sekä tutkimme kaupunkia jalan. Postauksessa luettelen mitä jäi mieleen, mihin lähtisin uudelleen ja mitä jäi vielä kokematta. Jos olet jo vanha Reykjavikin kävijä, tästä ei ehkä sinulle ole hyötyä. Suosituimpia kohteita turisteille sekä omia lemppareitani tässä siis luettelen 🙂

Bakarí Sandholt & Reykjavík Roasters

Kävin Sandholtin kahvilassa kuusi kertaa! Voin melkein sanoa sitä Reykjavíkin kantapaikakseni, niin hyvin Laugavegurilla sijaitseva leipomustaivas minut vakuutti. Vierailin siellä niin yksin, kuin Markun, ja ystävieni kanssa. Paikan macaronit olivat huippuhyviä, mutta otin joka kerta myös leivoksen. Hinnat eivät hirvittäneet ja maku oli taattu. Tyynyillä vuorattu nurkkapaikka oli melkein aina vapaa.

IMG_0910IMG_0916Reykjavík Roastersin kahvilaan pitää poiketa pääkadulta Hallgrimskirkjan suuntaan. Ulos päin se ei näytä ihmeelliseltä, mutta sisältä se on kodikas. Sisustus tuntuu olevan vähän ”eriparia” ja itsekin istuin pienellä jakkaralla ja kahvikuppini oli toisella tuolilla. Hassua, mutta hauskaa! Ostin kahvia myös paketillisen mukaan ja se rouhittiin paikan päällä. Asiakkaita oli tungokseksi asti, mutta kaikkia palveltiin rennolla otteella.

Perlan

Jos on auto käytössään tai haluaa muuten vain kävellä jalat puuduksiin kannattaa suunnata Helmelle, eli Perlanille maisemia katsomaan. Varsinainen turistikohde se on, mutta maisemien katsomiseen ihan ykkönen. Täällä ei tarvitse varvistella nähdäkseen jotain pikkuikkunoista. Aurinkoisena päivänä ihan mieletön spotti katsoa auringon laskua. Perlan on myös lentobongarin ykköskohde Reykjavikissa. Näkymät kiitoradalle on!

Hallgrimskirkja

Kaunis kirkko, joka on edukseen melkein millä tahansa kelillä. Ylhäältä loistavat näkymät keskustaan ja kauniille katoille. Pienen pienet ikkunat joista pitää kurkkia. Kovin pienille lapsille hankala. Maisemaselfieiden ottamiseen Perlan on parempi 🙂

Laugardalslaug

Alueen suurin uimala ja minunkin suosikkini. Tänne tekee sopivan iltakävelyn ydinkeskustasta ja niin vähällä rahalla pääsee niin moneen altaaseen! Heti oli paikalliset nauramassa hassun kuuloiselle suomenkielelle kuumassa altaassa ja sai alkaa tarinoimaan mitäs tykkää Islannista, kauanko on ollut ja meinaako tulla uudelleen. (Nämä on siis niitä peruskysymyksiä mitä kysytään heti sen jälkeen kun on vastattu että joo suomalainen olen :p)

(Kuva: English wikivoyage)

Tjörnin

Kaunis lampi yliopiston vieressä keskellä puistoa. Rauhan tyyssija jossa vastaantulijoina on uteliaita hanhia ja isiä pukkaamassa lastenvaunuja.

Sun Voyager

Onhan tämä komia taideteos vaikka siellä turistit usein parveilevatkin. Mahdollisuus saada niin upeita kuvia vuoristoa vasten. Ja kiikkua niin ylös kuin vain pääsee ja ottaa kuva ennenkuin joku toinen turisti ehtii peittämään hyvän näkyvyyden. 🙂

IMG_0871Harpa

Musiikki/kulttuuri/konferenssi-talo. Mulle se jäi päällimmäisenä mieleen Arctic Circle-konferenssista työskentelystä. Jos ei halua mennä konserttiin, kannattaa käydä edes sisällä rakennuksessa. Islantilaiset veti budjetin järkyttävästi yli tätä tehdessään, mutta lopputulos on kyllä nähtävä itse. Olen niin vakuuttunut. Tulispa Suomeenkin se Guggenheim ihan siksi että meilläkin olisi jotain millä kilpailla Harpan kanssa.

IMG_0862Kaikki ihanat pikkukujat puutaloineen

Tätä on se oikea ja tavallinen Reykjavík. Seikkailua keskustassa 101-alueella ja vain haaveilla että omakin kämppä sijaitsisi jonkin omakerrosparitalon nurkassa. Nämä on väritykseltään ihan mitä vain ja niillä voi olla seiniinkin maalattuna ihmeellisiä taideteoksia. Joistain blogeista olen lukenut että Reykjavíkia olisi verrattu idylliseen kalastajakylään. No ihan tällaista yhteyttä en kaupungin kanssa näen vaikka ihastuttavia puutaloja toki kalastajakylistäkin löytyy ja kaupunki on meren äärellä. Minusta on vain ihan hassua että tällaista voi olla oikeasti jonkin maan pääkaupungin ydinkeskustassa. Vain Reykjavíkissa voi, ja se on ihanaa. Niin, ja täältä saa myös maailman parasta jäätelöä. Puodit on auki puolille öin siinä missä ruokakaupat menee kiinni jo iltapäivällä.

IMG_0926

Ensi kerralla haluan Nautholsvikiin uimaan ja valloittaa Esja-vuoren.

Pitäisiköhän minun tehdä tällainen postaus myös Akureyrista? 🙂

Lisää vinkkejä, kertomuksia ja seikkailuja saa feediinsä tykkäämällä blogista facebookissa.

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Helena tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 17:19

  Joo, tee ihmeessä Akureyristä myös! Ja kiitos tästä! 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 22:41

   Sitten varmasti teen jos kysyntää on! Ole hyvä 🙂

 • Reply säppä tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 18:09

  Apuaaa, matkakuume nousee…

  • Reply Maarit Johanna tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 22:41

   No mutta sehän on vain positiivista :p

 • Reply Jenna/journey diary tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 18:11

  Akureyristä kans!

 • Reply Anu Haapala tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 18:42

  Kivan kuuloisia vinkkejä! Laitan ehdottomasti korvan taakse, jospa vaikka joskus pääsisi Reykjavíkiin. 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 22:43

   Hienoa! Tervetuloa eksymään tähän blogiin jos oot yleisestikään eksymässä myös jonnekin Islantiin 😀

 • Reply Miila tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 19:19

  Mahtava postaus näin Islannin matkasta haaveilevalle, ja tee ihmeessä myös Akureyrista samanlainen postaus!:)

  • Reply Maarit Johanna tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 22:43

   Siekikö haaveilet? Ihanaa 🙂
   Teen varmasti siitäkin jos noin toivotaan. ^^

   • Reply Miila keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 11:10

    Kyllä vain! Oot saanut mutkin haaveilemaan Islannin matkasta:)

 • Reply Katja tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 20:23

  Kyllä, ihan parhaita vinkkejä jokainen! Muhun tekee aina vaikutuksen kakkua, jäätelö ja maiseman ihailu vinkit! Akureyristä samanlaista 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 22:45

   Kiitos! Mie aattelinki että jäätelömaininta saa sut ehkä liikkelle ja kakut kans 😀 Nuo oli ehkä parhaita leivoksia mitä saarelta löytyi. Tiedän kun oon kakkuperso itsekkin. Ehkäpä mie saan Akureyristakin jossaki välissä tehtyä tämmösen 🙂

 • Reply satuvw tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 21:25

  Tykkään!! Tämä postaus meni kirjanmerkkeihin odottelemaan sitä jo kauan lupailemaani Islannin matkaa 😉

  • Reply Maarit Johanna tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 22:46

   Voi vvitsi, ompa kiva juttu! Toivottavasti te nyt vihdoin ja viimein pääsisitte matkaan 🙂

 • Reply Sofia / Liikkeellä tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 21:26

  Kiitokset hyvästä listasta, nämä tulee tarpeen kesäkuussa! 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 22:47

   Olehan oikein hyvä! Mie oon valmiiksi jo vähän kade ku ootte lähössä. Onneks sun kuvat sitten helpottaa ees vähän omaakin Islanti-ikävää ^^

 • Reply Jenni / Globe Called Home tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 21:41

  Kyllä, ehdottomasti Akureyristä kanssa! Nämä postaukset kaivetaan esiin Sitten Joskus kun päädyn Islantiin. 🙂

  Yksi juttu vaan: missä possessiivisuffiksi! Tiedän, että tämä on yleistä nykyään (siis etenkin näissä Minun Lontoo, Minun New York -tyylisissä jutuissa), mutta vanhaa kielinatsia ei voi olla vähän ärsyttämättä. 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 22:53

   No nyt on vissiin Akureyrille tilausta, tekasen varmasti! Kyllä sunkin on saarelle päästävä Joskus Pian 🙂

   Voi itku eikä 😀 No joo, en ole oikein kielioppien rakas ystävä. Makustelin mielessäni tuota possessiivisuffiksissa, mutta Reykjavík on niin erikoinen nimi, että se kuulostaa ihan typerältä jos sanoo Reykjavíkini. Mun suussa tuo kuulostaa paremmalta noin! Onneks mie en oo itte kauhea kielinatsi. Eniten mulla ärsyttää kun kirjoitetaan vaikka Islantilainen ja Venäläinen kun puhutaan kansallisuuksista. 😀

   • Reply Maarit Johanna tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 22:57

    Buhaha, piti lisäksi vielä lukea oma juttu uudelleen läpi. Tuolta ehkä voi saada myös sellaisen käsityksen että voi nähdä hanhia pukkaamassa lastenvaunuja 😀

 • Reply Heidi keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 08:42

  Ihanaa, pitääkin muistaa nämä kesällä! 🙂 Varmasti meen tuonne kahvilaan, tosi herkullisen näköistä ja muutenkin kiva tunnelma!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 09:44

   En malta oottaa että pääsen lukemaan sun Islanti-juttuja! Suosittelen Sandholtia sydämeni kyllyydestä 🙂

 • Reply hennamaria.j keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 12:24

  Kiitos tästä 😉 Kiva lukea ja muistella ja hyvä että vedit erityisesti Laugardalslaugin mukaan, se on oikeasti hyvässä paikassa, mukava ja edullinen. Akureyri on kokematta, joten jään odottelemaan. Toivottavasti myös Australiasta olisi tulossa vielä jotain. Vaikka käytännön asioista sinne matkustettaessa. Kun ovat aika tarkkoja siellä. Vaikka mun mielestä kaikki meni helposti kun noudatti vaan ohjeita.

  Kiitos taas blogista ja selkeistä postauksista 🙂
  Hihittelin viimeksi huiviini kun kirjoitit ”Sole mikhän…” 😀 Ei oo ihan mun kieltä kun oon pohjoisempaa, mutta kuulosti silti jotenkin kodikkaalta.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 19:31

   Kiitos itsellesi ihanasta kommentista! Ihana saaha tämmöstä palautetta 🙂
   Mie en tiennytkään että sullaki on Islanti-taustaa! Akureyri kannattaa lähteä ehdottomasti kokemaan. Tuntuu että vaikka oon kirjottanu Akureyrin kotona kymmeniä postauksia, en oo silti kirjottanu kaupungista paljon mitään! Tällainen postaus on siis ehottomasti tehtävä.

   Elähän sie huoli, Aussijuttuja on vielä tulossa. Ne on vaan vähän hautumassa ens hätään. En tiiä oliskohan ihan kokonaisen postauksen aiheeksi tuosta kun ei sinne ollut sen erikoisempi matkustaa kuin mihinkään muuallekaan. Markku kyllä kerto että edellisellä kerralla rajavalvonnassa olivat karjuen kysyneet mitä varten tahtoo tulla maahan ja olleet muutenki aggressiivisia. Tällä kertaa kaikki meni niin nopeasti kuin olis saapunut vaikka Singaporeen. Viisumihommatki meni kätevästi ku varattiin netistä se eVisitor ja se myönnettiin molemmille alta viiden minuutin 😀

   Ihana että oot kiinnittäny tiettyyn sanomiseen huomiota <3 Pyrin pitämään nämä tekstit aina oman näkösinä pudottelemalla sinne tällaisia joukkoon 🙂

   • Reply hennamaria.j torstai, maaliskuu 5, 2015 at 09:57

    Mie roudasin perheeni (me aikuiset + silloin 1-vuotias) Islantiin eka kerran reilut 10 vuotta sitten ja pari vuotta sitten tehtiin samalla kokoonpanolla paluu juhlimaan 2xsynttäreitä. Tutut kyseli että mitä ihmettä me sinne lähdetään maaliskuussa jäätymään, kun monessa muussa paikassa riittäisi lämpöä 🙂 Mitä voi sanoa… On se vaan niin hienoa pakata uikkarit ja toppatakki laukkuun samalle reissulle. Katsella altaassa pipo päässä tähtiä <3

    Instassa kun seurailen Islanti-juttuja, bongasin että Icelandair on nyt sitten mennyt laittamaan Hekla Auroran, niin kaunis! Toivottavasti Finnair keksisi joskus jotain vastaavaa.

    • Reply Maarit Johanna torstai, maaliskuu 5, 2015 at 11:52

     Voin niin samaistua tuohon 🙂 Ihmiset normaalisti tietää Islannista tulivuoret ja jäätiköt mutta ei monetkaan ole kuulleet esim näistä kuumista lähteistä!
     Se on niin maaginen paikka että tiedän haluavani sinne uudelleen tässä elämässä vielä monet kerrat! Parhaat hetket oli just Akureyrissakin kotoa tien toisella puolella olevassa uimalassa maata x-asennossa yksin kuumassa altaassa ja tuijottaa revontulia. Ihan käsittämätöntä miten se pystyi olemaan arkea siellä 🙂
     Mieki oon hoksannu sen uuden koneen! Tuo nimikin on jo niin kaunis. Se revontulivalo sisällä on melkoinen. Olis upeaa päästä testaamaan. No, onhan Finnairilla ollut jotain Angry Birds juttuja 😀 Marimekon systeemitki on ihan kivoja, mutta tuo on jo jotain ihan erikoista !

 • Reply Arja / Haavematkoja keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 22:51

  Me majoituttiin tuossa Laugardalslaugin vieressä leirintäalueella, ja yhtenä iltana kun mentiin uimaan niin sai kyllä ihan mahduttaa itseään sinne kuumavesialtaisiin! Tämä oli matkan alussa, ja tajuttiin tosiaan, mitä islantilaiset perheet sitten tekeekään iltaisin, no istuvat kuumissa altaissa tietysti 🙂 Suosittiin sitten seuraavilla kerroilla vähän syrjäisempiä uimaloita.

 • Leave a Reply